+1 oy
230 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (2,227 puan) tarafından

Bu devirde ev almak mantıklimi çok paranız yok 

Bana mantıklı gelmiyor deprem yangınlar vs korkutuyor eldekinide oraya verince Allah korusun bi depremde yangında gider diye.
Yada pskpat bi kiracıya falan denk gelmek korkutuyor 
Çok para olsa önemsemezsn ama az olunca insan oda gitsn istemiyor 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,076 puan) tarafından

ev alıyonda 

sigortada yaptırıyon 

biz yaptırdık depremde yangında ne olursa olsun ve 3 katlı bizimki zaten deprem bölgesi:)

(2,227 puan) tarafından
Sigorta hepsini karşılıyor mu
(1,076 puan) tarafından
evet cnm ev bedelini
(2,227 puan) tarafından
O yönden iyiymiş o zaman
(6,194 puan) tarafından
e yani . kiraya bisa para akitacagina ayni seyi kendi evine kredi odersin . en azindan mal sahibi olursun . yarin cocuguna kalir . benim babam bi daire bana verdi. esimin babasi bi daire edime birakmis . nekadar dua ettik ordan gelen giraya ustune ekleyip yeni bir evde oturduk
ilk evlendigimiz zaman . sonra 2020 de 2 bin kira oduyorduk 3 bin oderiz de ev sahibi oluruz dedik . aldigimiz ev 460 bindi 4 bin kredi odemesi cikiode her ay babam bin bin yolladi 3 de biz odedik. suan 4 bin kredi oduyorum evime:) kirada otursam 55 bin benkm karsi capraz dairem kirasi
(2,227 puan) tarafından
Aileni tebrik ediyorum
Herkese nasip olmuyor
-Reklam-
0 oy
(1,652 puan) tarafından
Gerçekten artık herşeyden korkar olduk Allah sonumuzu hayr etsin 
(2,227 puan) tarafından
Aynen öyle valla
Yaşamayan korkuyoruz
(1,652 puan) tarafından
Yaşayamamaktan korkuyoruz gerçekten
0 oy
(3,115 puan) tarafından
Deprem. Bolgesindeyiz senelrdir ev hayali kurduk elin beş kuruş etmez evlerine dünya kira veriyoruz ve üstüne üstlük çık dedimi yapicak bidiyim yok ordan oraya sürüklenmek daha mı iyi bilelem toki hakkımız çıktı elinizdekini verdik en azndan kendi.evim olur bana çik diye. Olmaz düzenim olur 
(2,227 puan) tarafından
Evet inşallah
Allah kalbine göre versin cnm
0 oy
(1,038 puan) tarafından
Kaderinde deprem varsa deprem olur yangın varsa yangın olur. Kaderinden kimse kaçamaz maalesef. Herşey bahane 
0 oy
(178 puan) tarafından
Şartlara göre değişir bu sorunun cevabı. Mesela biz kirada oturuyoruz, kenarda bir ev alabilmek için 3/4 e yakın birikimimiz oldu. Geri kalan 1/4 oranı kredi çekip alırsak, aylık ödeme bizi biraz zorlayacak ama güncel kira bedelleri de çok yüksek. Üstüne biraz daha ekleyip ev kredisi ödemek bizim için mantıklı. He , ev kredileri çok pahalı. O 4/1 kredi bile neredeyse bir ev bedeli kadar faizle istiyor geri kalanını ama dediğim gibi kirada kalsak ömür boyu ödeyeceğiz, kendi evimiz olunca belli bir dönem ödeyeceğiz. Ayrıca paranın değeri düşeceği için belli bir sene sonra zorlamayacak. Bizim şartımızda mantıklı.

Ne durumda mantıksız olurdu ? Kenarda bir ev için en az %60 civarı birikim yoksa, ev geliri çok düşükse (aylık kredi ödemeleri de bayağı yüksek çünkü) , ya da tapusu kendinizde olan bir eviniz varsa o zaman orta segment insanların ev girişimi mantıksız olur diye düşünüyorum. 

Allah korusun, deprem gibi şeyleri düşünmenin sonu yok ki. O zaman hepimiz öleceğiz, neden para hesabı yapıyorsunuz? 
(2,227 puan) tarafından
@Feuer yani yatırım mi olur bilmiyorum belkide ilerde ortada kalmamak için yada kira geliri alırım azıcık garantim olur diye

Bide iki sene oldu bende boşanali cnm
(4,459 puan) tarafından
Aynen bende hem oğluma yatırım olsun hemde kira gelsin diye düşünüyorum
Bizim daha dava bitmedi malesef 3.duruşma olacak
(2,227 puan) tarafından
Çekişmeli miydi ben anlaşmalı bitirdm
İki bin nafaka veriyor bazen onu bile veremiyor Allahndan bulasica
(4,459 puan) tarafından
Çekişmeli dava 7 bin nafaka bağlandı 1 yıl olacak ama hiç ödeme yapmadı sağolsun :)
(2,227 puan) tarafından
Hey maşallah iyi bağlanmış.
Çekişmeli olunca uzadığı için uğraşmak istemedim bende
Çocuk kimde onla ilgili maddeler ney
Bide neden vermedi şikayet etseydin tekrar
0 oy
(4,575 puan) tarafından
Evlerde alınacak gibi değil ki bacım bugün sordu arkadaş 3 +1 4 trilyon diyor 
(544 puan) tarafından
Neresi orası cnm 2+1 bir kutu küçük evler 5milyondsm başlıyor burda
(2,227 puan) tarafından
Burası İstanbul cnm
(544 puan) tarafından
Bende İstnbldayim neresinden
(4,575 puan) tarafından
Bizim manisa
(2,227 puan) tarafından
Pendik

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 358 göst.
6 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Djdjjdhd (851 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 489 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Misafir246 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 260 göst.
25 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Mavi-beyaz (2,412 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 56 göst.
1 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Lovelyyyy (129 puan) tarafından soruldu

411,005 soru

12,369,071 cevap

42,242 kullanıcı

Kategoriler

...