+1 oy
104 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (2,201 puan) tarafından

Bu devirde ev almak mantıklimi çok paranız yok 

Bana mantıklı gelmiyor deprem yangınlar vs korkutuyor eldekinide oraya verince Allah korusun bi depremde yangında gider diye.
Yada pskpat bi kiracıya falan denk gelmek korkutuyor 
Çok para olsa önemsemezsn ama az olunca insan oda gitsn istemiyor 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (884 puan) tarafından

ev alıyonda 

sigortada yaptırıyon 

biz yaptırdık depremde yangında ne olursa olsun ve 3 katlı bizimki zaten deprem bölgesi:)

önce (2,201 puan) tarafından
Sigorta hepsini karşılıyor mu
önce (884 puan) tarafından
evet cnm ev bedelini
O yönden iyiymiş o zaman
önce (6,109 puan) tarafından
e yani . kiraya bisa para akitacagina ayni seyi kendi evine kredi odersin . en azindan mal sahibi olursun . yarin cocuguna kalir . benim babam bi daire bana verdi. esimin babasi bi daire edime birakmis . nekadar dua ettik ordan gelen giraya ustune ekleyip yeni bir evde oturduk
ilk evlendigimiz zaman . sonra 2020 de 2 bin kira oduyorduk 3 bin oderiz de ev sahibi oluruz dedik . aldigimiz ev 460 bindi 4 bin kredi odemesi cikiode her ay babam bin bin yolladi 3 de biz odedik. suan 4 bin kredi oduyorum evime:) kirada otursam 55 bin benkm karsi capraz dairem kirasi
Aileni tebrik ediyorum
Herkese nasip olmuyor
-Reklam-
0 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Gerçekten artık herşeyden korkar olduk Allah sonumuzu hayr etsin 
Aynen öyle valla
Yaşamayan korkuyoruz
önce (1,617 puan) tarafından
Yaşayamamaktan korkuyoruz gerçekten
0 oy
önce (3,087 puan) tarafından
Deprem. Bolgesindeyiz senelrdir ev hayali kurduk elin beş kuruş etmez evlerine dünya kira veriyoruz ve üstüne üstlük çık dedimi yapicak bidiyim yok ordan oraya sürüklenmek daha mı iyi bilelem toki hakkımız çıktı elinizdekini verdik en azndan kendi.evim olur bana çik diye. Olmaz düzenim olur 
Evet inşallah
Allah kalbine göre versin cnm
0 oy
önce (879 puan) tarafından
Kaderinde deprem varsa deprem olur yangın varsa yangın olur. Kaderinden kimse kaçamaz maalesef. Herşey bahane 
0 oy
önce (161 puan) tarafından
Şartlara göre değişir bu sorunun cevabı. Mesela biz kirada oturuyoruz, kenarda bir ev alabilmek için 3/4 e yakın birikimimiz oldu. Geri kalan 1/4 oranı kredi çekip alırsak, aylık ödeme bizi biraz zorlayacak ama güncel kira bedelleri de çok yüksek. Üstüne biraz daha ekleyip ev kredisi ödemek bizim için mantıklı. He , ev kredileri çok pahalı. O 4/1 kredi bile neredeyse bir ev bedeli kadar faizle istiyor geri kalanını ama dediğim gibi kirada kalsak ömür boyu ödeyeceğiz, kendi evimiz olunca belli bir dönem ödeyeceğiz. Ayrıca paranın değeri düşeceği için belli bir sene sonra zorlamayacak. Bizim şartımızda mantıklı.

Ne durumda mantıksız olurdu ? Kenarda bir ev için en az %60 civarı birikim yoksa, ev geliri çok düşükse (aylık kredi ödemeleri de bayağı yüksek çünkü) , ya da tapusu kendinizde olan bir eviniz varsa o zaman orta segment insanların ev girişimi mantıksız olur diye düşünüyorum. 

Allah korusun, deprem gibi şeyleri düşünmenin sonu yok ki. O zaman hepimiz öleceğiz, neden para hesabı yapıyorsunuz? 
Nasıl yapabilirim cnm varmi fikrin maaşla altın almaya çalışıyorum sadece biseyde yapmak istiyorum ama bilmiyorum ne
önce (161 puan) tarafından
@Ht , yorumunu pek anlayamadım. Eşinden boşanmış veya boşanma aşamasında olan biri misin ? Şuan kirada mısın? Tek isen gelir düzeyin nasıl ?
önce (4,455 puan) tarafından
Ht sen ben misin yaa :) bende boşanma aşamasındayım 300 bin birikimim var maaşla her ay altın yapıyorum, ve bende ablamla ortak ev almayı düşünüyorum oğluma yatırım olsun diye bir an yorumu ben yaptım sandım :)
@Laleyn evet boşandım ailemle yaşıyorum
Asgari ücretten bir tık fazla maaşım.
Yani kira vermiyorum baba evindeym çocuğumda benle babası iki bin nafaka parasını bazen verir bazen vermez
@Feuer yani yatırım mi olur bilmiyorum belkide ilerde ortada kalmamak için yada kira geliri alırım azıcık garantim olur diye

Bide iki sene oldu bende boşanali cnm
0 oy
önce (4,261 puan) tarafından
Evlerde alınacak gibi değil ki bacım bugün sordu arkadaş 3 +1 4 trilyon diyor 
Yok kendim için değil ya kira yada ucuz bişey maksimum oda kardeşimle birleşip 1.5 milyon olur
Yada tek kredi çekmem gerekir oda max bir milyon olur zaten öyle büyük ev değil amacım yatırımlık tej oda olsn önemli değil
önce (4,261 puan) tarafından
Küçük evlerde az değil ki canım
Dediğim gibi uygun bulabilirsek dediğim bütçelere max

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 355 göst.
6 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Djdjjdhd (851 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 481 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Misafir246 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy