+1 oy
229 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (105 puan) tarafından
Kızlar bende bir olaydan çok etikilenmi kaygı bozukluğu var çok duygusalım aynı şeyleri 5 yaşındaki oğlumda hissediyorum benim hayatım çok zorlanıyor bu yüzden oğlumun başına da aynısı gelsin istemiyorum ne yapabilirim bunun için

10 Cevaplar

0 oy
(3,006 puan) tarafından
Onun yanında çok mu belli ediyorsun duygularını canım ondan etkileniyor olabilir 
(105 puan) tarafından
Elimden geldiğince etmemeye çalışıyorum
-Reklam-
0 oy
(2,875 puan) tarafından
Evet çoğu genetik yatkınlık oluyor diye duydum ama kesinlik barındırmıyor. 5 yaşında bir çocuğun sadece rol model olarak taklit ettiğini düşünüyorum 
(105 puan) tarafından
İnşallah öyledir canm
0 oy
(321 puan) tarafından
Genetik canım 
0 oy
(20,643 puan) tarafından
Genetik yatkınlık olabilir evet. Ama asıl senin kayginino da hissedip öğreniyordur. Ayni kaygıyı.o da taşıyabilir. Psikolojik yardım almiyorsan bu işi asıl uzmanına sorman gerek.
(105 puan) tarafından
Soracam canım teşekkür ederim
0 oy
(5,280 puan) tarafından
Genetik bence ablam rahatsız her gittiğinde sorarlar ailrdenvsr mı başka dıye. Bi de baskın katakteristij özellijler genetık özellklere dönüşür diye bısey pkumustm
(105 puan) tarafından
Allah şifa versin ruh hastalığı de çok zor
(5,280 puan) tarafından
Amiin cok zor belki de en zoru
0 oy
(4,686 puan) tarafından
Oglun sende gordugunu normalliyo. O yuzden eger ki hayatini etkileyen bi durumsa mutlaka tedavi olmalisin.
(105 puan) tarafından
Teşekkür ederim olacağım
0 oy
(2,063 puan) tarafından
Olaylara nasıl tepki vermesi gerektiğini sizden öğreniyor çünkü. Mesela bebek yere düşünce anne aşırı tepki verir bir süre sonra bebekte korkmayı öğrenir ama anne rahatsa panik olmazsa bebek düşüp kendi başına kalkmayı öğrenir 
(105 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(13,565 puan) tarafından
Genetik değildir ama çocuk yakın çevrenin tüm duygusal durumunu aynalar. Korkaksanız korkuyu endişeliyseniz endişeyi çekingenseniz çekingenliği kararsızsanız kararsızlığı... birçok duygusal durum refleksel olanlar dışında öğrenilen yapıya sahiptir. Bu yüzden çocuklara karşı birçok durumda pokerface olmak gerekir. 
(105 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(869 puan) tarafından
Ağır piskolojik hastalıklar genetik olabilir.Kaygı bozukluğu hafif piskolojik sıkıntıların arasında yer alıyor.Genetik değilde seninle aynı ortamda büyüdüğü için senin düşüncelerini,hissiyatini,duygudurumunu sünger gibi kapıyor.
0 oy
(559 puan) tarafından
Youtube'daki shortslardan birinde kalıtsal hastalıkların X kromozomundan geçtiğini duymuştum ama güvenilirliği sorgulanır.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 156 göst.
3 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 342 göst.
26 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hamisanne. (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 411 göst.
28 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Humrayy (759 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 546 göst.
12 Temmuz 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur8 (2,790 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,633 soru

23,623,699 cevap

306,954 kullanıcı

...