+2 oy
330 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhaba herkese 

Ev eşyası mutfak eşyası olsun kıyafet olsun her konuda sade düzenli nasıl olunur böyle olan var mı ? 

Ben böyle sade tertemizzz minimal yaşam çok seviyorum ama etrafımdakiler gösterişli ve yaşımda genç olduğu için benden de aynısını bekliyorlar bazen bende yeni şeyler isterim ama sonradan boş saçma gösteriş gibi geliyo vazgeçiyorum. Sizler nasılsınız bu konuda minimal yaşam nasıl olmalı iki çocukla birde

9 Cevaplar

+3 oy
(3,823 puan) tarafından
Hiç bir konuda çevremi umursamıyorum. En az aldığımız şey kıyafettir. Çocuk dahil yetecek kadar var zaten sürekli yıkanıyor. Mesela ferace giyiyorum bi kışlık bi yazlık var sadece. Yemek takımım bir tane bir takım da sulu yemek için almışlardı. Hiç büyük set bardak almadım tam altılı su bardağım bile kalmadı hepsi çeşit çeşit. Fincanım da iki takım fazlası gelirse çay bardağı iş görüyor. Hiç biri modaya uymuyor ama yettiği için almıyorum. Süs olarakta üç beş şey var sevdiğim şeyler kitaplığıma koyuyorum gaz lambası tütsülük gibi. İnan böyle yaşamak daha kolay hiç fazla işim olmuyor. Eşya az olunca her şey daha düzenli oluyor çabuk dağılmıyor
(26 puan) tarafından
kalbimi bırakayım ❤️
(4,166 puan) tarafından
Ooo nuray hocam hos geldin. Hepiniz bir bir gittiniz . İyiki geldin
(26 puan) tarafından
ayy canımsın teşekkür ederim
(3,823 puan) tarafından
Ay hoş geldin teşekkür ederim ❤️ tam da durumdakini eşime atıyordum ☺️
(26 puan) tarafından
Hangi durum anaa ?

Hoşbuldum Maverayı izlediniz mi hiç biz oğlumla 18. bölüme geldik elhamdülillah.
-Reklam-
+2 oy
(1,058 puan) tarafından
4 erkek evlatla minimal yaşıyoruz evlendiği mız ilk günden bu yana mesela bize pinti denildi düzen meraklısı denildi harcamayı bilmiyorlar denildi çeşit çeşit yemek yapmayı bilmiyor oldum para diye yakında sic.miycaklar denildi ama nasıl mutluyuz israftan kacindim yamalı giysinler temiz giysinler dedim bugün pilav salata ise yarın çorba turşu hala aynıyız porselen tabaklar çatır çatır kırılırken ben çocuklarıma alaminyom tabak bardak kullandım sütümü aldım yoğurt peynir yaptım misafirim geldi kek çay kurabiye kahve ağırladık çeşit çeşit menüler duzmedik kola dan kacindik meyve suyumuyuz eşimle kendimiz yaptık şeker i çuvalla unu çuvalla yağı teneke ile aldık zamansız ani alışverişe çıkmıyoruz alternatif şeyler yapıyorum doğumu mu devlette yaptım market e çocukla gitmem imkanları kisitladik hep çocukları miza cips yerine kendimiz etkinlik yapıp evde yapmayı ogrendik kendileri yapıp yiyince daha güzel oluyor velhasıl hayatı kendi çapımızda minimal kıldık aile ler le komşular la iş arkadaşları ile hep mesafeliyiz kimse anı gelmez kimseye plansız gitmeyiz bu işlerde eşimin rolü çok fazla Allah'ım razı olsun.
(224 puan) tarafından
4 avokado maddi durum yetersiz olduğundan mı yani zorunluluktan mı yoksa durumunuz iyi olmasına rağmen mi böyle merak ettim
(1,058 puan) tarafından
Maddi durum la asla alakalı değil büyüme şekli eşim imam bende sübyan okulunda görevliyim kırsal yaşam tamamen ailelerden kaynaklı köyde büyüdük hep
(2,787 puan) tarafından
Maddi kaygı yok diye anladım ben. Tamamen inanç ile ilgili hatta bence. Tevazu var ama orantısız.
(1,058 puan) tarafından
Paslanmaz yemek tabağı araştır istersen çelik alüminyum metalik çok sayıda çeşidi var
(1,058 puan) tarafından
İnançla bağlantı kurmak nedir ? Hepimiz elhamdülillah Müslüman olduğumuzu düşünüyorum yaşam biçimi tercih meselesi zamanında ailem böle gösterdi böle büyüdük abest yada absürt yaşantı değil kendi halinde kendi dogrularimizla mütevazı saygılı değerleri ve inançlı aile olmaya çalışıyoruz
0 oy
(4,345 puan) tarafından
Benimde 1 oğlum minimal yaşami seviyorum, fazla esyalarim yok hepsi kullandığım eşya, kıyafette oyledir ayakkabı da aynıdır. Fazla eşya sevmiyorum az olsun ama kaliteli olsun 
(23 puan) tarafından
Ne güzel ya darısı bana safelik istiyorum
0 oy
(1,273 puan) tarafından
Benim son postuma bakabilirsin canım 
(23 puan) tarafından
Bakıyorum şimdi sağ ol
(23 puan) tarafından
Bakıyorum şimdi sağ ol baktımda bulamadım
(1,273 puan) tarafından
Sildim gülüm ya
(23 puan) tarafından
Ay neydi ya merak ettim sade yaşamla ilgili miydi
(1,273 puan) tarafından
Önceden nasıl müsrif birisi oldugum sonra nasıl sadeleştigimle ilgiliydi ya :)
(23 puan) tarafından
Nasıl sadeleştiniz bende sadeleşmek istiyorum. Mesela orta sehpa kullanmıyorduk verdim. Başka neler yapabilirim bilmiyorum evim çok dolu değil ama çok sade olsun istiyorum
(1,273 puan) tarafından
Mesela canım ben önceden sırf story çekip atmak için çeşit çeşit fincan alıyordum gereksiz yere uyku setleri gereksiz yere kahvaltı setleri her şey sonra hepsi çöp oldu enkazla birlikte gitti yani o kadar bunalmıştım ki fazla eşyadan 2 kanepe aldım fazladan hiçbir şey almadım bi takım kahve fincanım var şuands oda beyaz dümdüz gelenim gidenim olmuyor ki ne yapayım o kadar şeyi ihtiyaçlarına bak gerek duydmadıgın şeyleri birine ver yada atık Kutularına at ve bir şeyi çok beğendiğin için degil ihtiyacın var mı yok mu diye bakarak al ben böyle oldum yani
(23 puan) tarafından
Sağ ol nerdeydiniz bende xeprem yaşadım
(1,273 puan) tarafından
Maraşdayım canım sen
(23 puan) tarafından
Siz tam yaşamışsınız ben diyarbakır burdada bayâ bina yıkıldı deprem burada olsaydı bence hiç sağlam bina kalmazdı o derece
(1,273 puan) tarafından
Maraşta da sadece Binevler bölgesi kaldı zaten orası da kayalık diye ben pazarcık tarafında oturuyordum Dulkadiroğlunda çok zordu Allahım bi daha yaşatmasın
(23 puan) tarafından
Aminn çok korkuyorum ama ben yine yaşarız diye ev değiştirmedik az hasarlı binadayız hâlâ
(1,273 puan) tarafından
O zaman anladım işte eşyanın ne kadar boş oldugunu insan bir kaptan da yemek yermiş 2 bisküvi ile de doyarmış bi battaniyeye muhtaç kaldık ya çadırda titreyeyerek yattık bi battaniye yetermiş ısınmaya dolabım kıyafet doluyken ben montsuz çorapsız dışarda kaldım eşimin benim topuklarımız kanadı soguktan paran var ama geçmiuor 7 aylık hamileydim camdan atlamak zorunda kaldım apartmanın dış kapısı kasmış açılmadı
(1,273 puan) tarafından
Bir daha öyle bir deprem olmaz diyorlae ama inşallah olmaz
0 oy
(448 puan) tarafından
Herkes dilediği gibi yaşamalı :) nasıl mutluysaniz öyle 
0 oy
(13,425 puan) tarafından
başkasının me dediği hiç önemli değil. eşyaya hizmet etmeye gerek yok. lazım olanı al gerisi boş. bende evdekileri azaltmaya çalışıyorum. 
(23 puan) tarafından
Haklısınız
0 oy
(2,787 puan) tarafından

Önce çevreni minimalize ederek başlayabilirsin. Bu tarz bakış açısı olanları ele. 

Ben de minimal yaşadığımızı düşünüyorum eşimle. Evlenirken çeyiz saçmalığına girmedim. Bekarken kullandığım eşyalarla devam ettim. Yerli mobilya ürünleri tam bir şatafat ürünü olduğu için Ikea'dan aldık eksikleri. Bayıldığım için değil Ikea'ya ama en sadece ve minimal tasarımlar orada.

Düğün yapmadık, pandemiyi de fırsata çevirmiş olduk. Düğün masrafına 5 ülke gezdik.

Oğluma çok az eşya aldım yeğenimden kalanları kullanıyorum. Evimizde TV, tablet yok. Pek çok lüks eşya yok. (Dyson dışında pahalı eşya yok evde, Dyson mühim elim kolum o benim :))

Bize de varyemez diyen çoook var. Ben böyle ben gibi hissediyorum. O arabesk şatafatlı evlerde ben ben değilim :D Saçma sapan moda diye giyilen kıyafetlerin içinde ben ben değilim :D Şekil-A gibi salaş, sade ve rahat olmalıyım :)

image

(23 puan) tarafından
Ne güzel çok rahat öyle darısı bana
0 oy
(928 puan) tarafından
Az eşya çok huzur 
(23 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(13,775 puan) tarafından
Çocukla alamasi yok bu işin. Evde işine yaramayan ne varsa elden çıkar. Ben ne Kıyafet ne tabak çanak elde tutmam.

Dolabı açınca kitap gibi aramadan bulmak isterim.

Kapıyı açınca sapsade gözüme takılmayan bomboş bir ev isterim. Öyle de yaşıyorum çok şükür.
(23 puan) tarafından
Ne güzel maşallah bende öyle olması için çabalıyorum
(13,775 puan) tarafından
Özellikle mutfakta ben kullanmayacağım çoğu şeyi çıkardım elimden almıyorum da ne kadar hoşuma da gitse koyacak yerim yok diyip geciyorum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 152 göst.
+3 oy
10 cevap 170 göst.
0 oy
14 cevap 288 göst.
21 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Sil bastan_ (333 puan) tarafından soruldu

411,052 soru

12,372,250 cevap

42,489 kullanıcı

Kategoriler