+1 oy
300 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (149 puan) tarafından
Kızlar eşim 30 bin alıyor kiramiz 5 bin bugün pazara gittim biraz harcama yaptım beş yüz civari. Eşim kızıyor her gün harcama yapıyoruz ki öyle bişey yok bazen günde hiç harcama yapmayız genelde iki yüz üç yüz en fazla 500 falan günlük mutfağa harcarız erzagi yağı falan et sık almayız ayda yarim kilo ya alırım ya almam eşim gelmiş uf puf yapıyor kendisi de ayrıca 500 harcamış diye bugün bin TL harcamisiz kaşını çatıyor bişey sordum cevap vermedi yemicezse niye çalışıyorsun dedim tasarruflu ol diyor daha nasıl tasarruflu olucam bilmiyorum hep böyle hesap kitap yaptığı içinde evimizde bereket Yok yani o cimrilik yaptıkça durduk yere moralimi bozdu haksız mıyım siz söyleyin 

15 Cevaplar

+2 oy
(4,076 puan) tarafından
Buradan gelecek haklısın eşin cimri vs aranızı daha da açacak, eşinize bilenip küs kalacaksınız. 
(149 puan) tarafından
Ama hep böyle canım sıkıldım artık
-Reklam-
0 oy
(2,785 puan) tarafından
Doğrudan eşin cimri diyemiyorum. Ben eşin olsam ben de kaygılanırım evin geçimi bende diye ama sana aktarımı biraz daha yumuşak olabilir. Sen de çalışıyor olsan emin ol eşini daha iyi anlardın. 
(149 puan) tarafından
Bıktım artık
0 oy
(1,866 puan) tarafından
Boşveeerrr küssün otursun sen keyfine bak
(149 puan) tarafından
Kafaya takıyorum maalesef
0 oy
(348 puan) tarafından
Bana göre bu devirde tasarruf yapmak zor tabi halimize yine de şükürler olsun alacak durumumuz var ama iş birikim yapmaya gelince yapılmıyor aylık 20.000 mutfak alışverişi tutuyor zaten bazen benim eşim de diyor harcamalara dikkat etsek iyi olur diye bende diyorum hem sizin için çalışıyorum diyorsun bende dikkat edelim herşey pahalıysa ben ne yapayım yemeyelim o zaman diye canını sıkma boşver üzüldüğüne değmez 
(149 puan) tarafından
Keşke böyle erkeklere muhtaç olmasa kadınlar
0 oy
(2,004 puan) tarafından
Benim eşim de benden bikiyor mu acaba. Eşim maaşı getirir tüm harcamayı bilirim. Geçen gün tatlı almış gelmiş niye saçma sapan para harciyorsun diye kızdım :) 50 bin maaş 20 bin kira 6 kredi 6 fatura falan derken ay sonu gelmiyor. Asla alışveriş yapmıyorum ekstra. Dışarda yemek yemeyiz. Geçim ve gelecek kaygısından oluyor canım cimrilik değil. İnsan çocuklarını düşünüp strese giriyor 
0 oy
(889 puan) tarafından
bazen erkeklerede üzülüyorum aldıkları paranın değeri yok evet zam geliyo ama yediğimiz içtiğimizede 2 kat geliyo kira çocukların gideri üst baştı derken neyi nasıl yetirecekler diye düşünüyorlar 
0 oy
(824 puan) tarafından
Bugun kaynanam bendeydi bi kilo kıyma aldım pide iç malzemeleri aldım fırına yolladım oradada 400 tl yapılışı tuttu anlicağın bir öğüne 1000 lira gitti hersey ateş pahası benimde içim gitti o kadar verince ama yapacak bir şey yok 
0 oy
(603 puan) tarafından
Aldığı maaş yetmediği için strese giriyor o yüzden böyle yapıyor, bırak marketi pazarı o yapsın haftalık yemek listesi yap malzemeleri alsın bakalım o ne kadar harcayacak
0 oy
(318 puan) tarafından
Ivır zıvır için tabiki sınır olmalı ama boğazdan kisan hastaneye verir . Aylık erzak paramızı ayırır kalanı yeterse ekstra bişey yaparız . Yeter yetmez tabiki bilemem herkesin geliri bir değil. Hastane her zaman ekstraya giriyor. Mutfaktan kısılmaz. 
0 oy
(1,076 puan) tarafından
Eşinin evinize sana ve çocuklara yaptığı harcamaya olan bakış açısını değiştirmesi gerek. Böyle her aldığı gözüne battıkça parasının bereketi olmaz. Kenara da 1 kuruş koyamaz.
0 oy
(29,322 puan) tarafından

Yani daha güzel sekilde konuşup bir rota çizebilirsiniz konuşarak anlaşabilirsiniz

0 oy
(393 puan) tarafından
Canım artık kapının önüne bile çıksan 500 1000 gidiyor MaşAllah gene iyi idare ediyorsun anlattığın gibiyse neyse boş ver takılma eşine oda parayı kolay kazanmıyor bu cimrilik değil sonuçta emek verince insan daha bir tutumlu oluyor 
0 oy
(134 puan) tarafından
Marketlerde indirimde bulduklarını stokla daha hesaplı olur hem ne alsam ne yapsam sorunu olmaz
0 oy
(52 puan) tarafından
Pazar market o kadar pahalı ki bence yine uygun harcamissin meyve sebze almaya kalktigin zaman zaten kafadan 500 giderki
0 oy
(1,489 puan) tarafından
Bi yemeğe gitsen 500 ödüyorsn zaten. Pazara 500 iyi vermissn. Esin kendi harcama yapiyo mu peki. Yani sana tutumlu ol diyorsa kendi harcama yapıyorsa oda sıkıntı. Eşimde bana der çok harcama yapıyorz diye. Ben mi yapiyorm sen yapiyorsn derm. Ben ona göre daha tutumluym. Bazen çok gereksiz şeyler alır. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 266 göst.
12 Ocak 2021 Diğer kategorisinde 28.11.2020ask (44 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 1,082 göst.
1 Şubat 2019 Alışveriş-Hediye kategorisinde Buseğğ ❣️ (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 223 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Soiled Dove (1,070 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 116 göst.

410,984 soru

12,368,109 cevap

42,192 kullanıcı

Kategoriler

...