Benzer yaşta, çok benzer hikayeye sahibiz. Ben atanmak için sınava hazırlanıyorum. Çocuk ve ev düzeni içinde çok zor oluyor ama kararlıyım. Bu sene olmazsa, seneye olur, seneye olmazsa ondan sonraki sene olur diyorum.
Allah korusun yine o aşamaya gelecek olursak, maddi açıdan güçlü olmak çok önemli biliyorum. Ki şuan bizim de aramızda sorun yok ama bir kere yaşanan bir şey, sonra da yaşanabilir. Hatta arasında hiç sorun olmayan insan da sonradan sıkıntı yaşayabilir. Hiç bir şey olmasa bile, çalışmanız size güven verir, saygı görürsünüz. Maalesef günümüzde ev hanımları da toplum tarafından değer görmüyor. Daha önce çalıştığım bir okulda, bazı öğrencilerin velileri için " aman o ev hanımı " falan diyenler vardı maalesef.
Ne mezunusunuz bilmiyorum, ben öğretmenim. Bizim sınavlarımız her sene oluyor. 3-4 sene deneyeceğim gerekirse diyorum. Sizde deneyin. Çift yılda girilen bir bölümdeyseniz, 2026 için hemen başlayın hatta çalışmaya..
İkinci çocuk için yaş kesinlikle geç değil. En azından 3-4 sene daha ertelenebilir çocuk fikri. Ancak şuan ikinci çocuğu yaparsanız,3-4 sene sonra yeniden sınava hazırlanmak falan çok zor. Dediğim gibi ben şuan tek çocukla zorlanıyorum, ikinci de imkansıza yakın gibi geliyor. Yapanlar var ama yapılan bölüm ve zamanı da önemli. Özel Eğitim mezunuysan üç çocukla bile yaparsın mesela ama pekçok bölüm için bu geçerli değil. Kesinlikle duygusal davranma derim.