0 oy
478 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,859 puan) tarafından
Kızlar ben 6 senelik evliyim 5 yaşında bir oğlum var eşimle çok güzel bir evliliğimiz yok ama çok kötü bir evliliğimiz de yok daha önce biz boşanmaya kalktık kavgalar oldu falan o sırada aileler karıştı tabi şimdi ailelerimiz küs değil ama konuşmuyorlar bizde eskiyi açmamaya çalışıyoruz ama arada laf sokuyoruz, son 3 senedir çok şükür büyük kavgalarımız olmuyor eşimde bende sesimizi hiç yukseltmedik 3 senedir, maddi açıdan rahatız, eşim çocuğumuza çok düşkündür oyun oynar dışarı çıkarır yedirir içirir bakar vakit geçirir yani, ev işlerine pek yardım etmez arada evi toplar sadece, eşim şimdi ikinci çocuğu istiyor ama ben 3 sene önce asla ikinciyi yapmam diye kendimi o kadar şartlamıştım ki önce atanmayı hedefliyordum ama atanamadim çalışıyorum olmuyor, oğlumda kardeş istiyor ve bende kardeşi olmasını istiyorum ama bir tarafım da istemiyor önce atanmam gerekiyor diye düşünüyorum çok arafta böyle kararsız kaldım, biz şuan dogudayiz seneye batıya döneceğiz herkes burda doğur batıda rahat edersin diyor çocuk da okula başlamadan tam zamanı diyorlar, ama geçmişten gelen bir korku tedirginlik var herşey eskiye dönerse bu sefer iki çocukla daha zor olur diyorum ama 3 senedir kavgamız olmadı bile eşim iyi çok şükür, sizde annesiniz siz nasıl düşünürsünüz böyle bir durumda aşırı kararsızım gece uykularım kaçıyor düşünmekten

19 Cevaplar

+2 oy
önce (3,767 puan) tarafından
Benim fikrim o evlilikte bir zaman bir anlasmazlik olmussa ikinci cocuk olmamali. 

İlerde ne olucagi belli degil yazik olur cocuga. 

Ayrica sen kendini hazir hissetmiyorsan yapna bence
önce (1,859 puan) tarafından
Hayatın ne getireceği hiçbir zaman belli değil ama tabii bazı evliliklerin de ne getireceği az buçuk belli ediyor kendini. İyi düşünmek lazım zor bir karar teşekkür ederim yorumun için 
-Reklam-
+1 oy
önce (1,044 puan) tarafından
bence evliliğinde sorun yok sadece aileleri karıştırmışsınız o nedenle sorunlar çıkmış. oradan da dersinizi almışsınız zaten. bida karıştırmayın aileleri yolunuza bakın derim ben. sorunlu bi evlilik olsa çatırdardı 3 yılda
3 yıldır eşim de çocuk istemiyordu o da çocukların geleceğini düşünüyor sorumsuz bir baba değil. Geçen bana geldi artık ikinciyi yapalım artık zamanı geldi evliliğimiz rayına oturdu dedi ama benim atanmak gibi bir düşüncem olduğu için ben çok.kararsizim ama tam zamanı oğlum okula başlamadan batıya gitmeden ikinci olsa daha uygun olacak o konuda haklı
önce (1,044 puan) tarafından

atanmada ümidin varsa bi sonraki kpss ye kadar bekleyebilirsin. zaten gebelik düşünsen bile sınava kadar doğmayacağı için çalışmaya devam edebilirsin aslında

+1 oy
önce (5,055 puan) tarafından
Bi evliliğin oturması zaten 5 6 yılı buluyor. Büyük ihtimalle siz o sancılı dönemi atlattınız ama yine de emin olamıyorsan hı girme o işlere. Bu arada bölümün ne,ne ataması bekliyorsun.
Tarih öğretmeniyim, teşekkür ederim 
0 oy
önce (14 puan) tarafından
Buna kimseyi sebeb etme canım Burdaki kimse senin aileni içini bilemez yap yapma demem bana düşmez ben bakacak değild.ama şunu diyim 

İki çocuklu anne olmak çok sabır istiyor 

Güzel yanları çok fazla 

Zorlukları çok fazla 

Eşini en iyi sen tanırsın 

Ben yoruldum al sen uyut al sen yedir al.sen giydir dediğinde al sen banyo yaptır dediğinde bakacaksa neden olmasın güzel olur çocuk istiyor diye bebek yapılmaz psikolojik olarak buna müsaitsen Allah'ta verirse olur 

Yoksa içinde en ufak şüphe varsa girme hem hamilelik zor geçiyor hemde 

Bebek doğunca mız miz oluyor 

Cubkt yaşadım sağlık problemi vardı evdeki bir bireyin ve beni çok olumsuz etkiledi
Özür dilerim postlarina baktım eşin destek değil çok yıpranırsin seni için diyorum yapma.bence daha çok cokersin çünkü biri acıkır diğerinin uykusu gelecek biri uyuyayack diğeri uyanacak tuvalete gitmeye zaman yok bazen 

Lütfen kirdiysam özür dilerim desteksiz eşe çocuk yapılmaz 
Estağfurullah kırılmadim yorumun için teşekkür ederim, eşim ev işlerine yardım etmez dediğim gibi ama çocuk bakımına yardım eder
Sen bilirsin canım en iyi sen tanırsın 
Önce bı mesleğimi elime alabilsem ekonomik özgürlüğüm olsa o zaman içim çok rahatlayacak ama bu ülkede torpilsiz atanmak çok zor yaşım 30 oldu hala atanmaya çalışıyorum 
önce (62 puan) tarafından

Kuzenim coğrafya öğretmeni 2. Üni açıktan bitirip atanamadı devlet okulunda sözleşmeli çakılıyor sizde atama olana kadar böyle bir yer kovalayın çalışın iş hayatına atılın rakam küçük de olsa kendinize tecrube Katarsınız veya açıktan bir bölüm daha okuyup o işe girişin çünkü öğretmen ataması fazlasıyla zor. 30 yaşına geldim ben 2 çocuğum var 1 tane daha yapıp yeter demek istiyorum bunu da 2 3 yıl içinde olsun istiyorum çünki gebelik ve bebek bakımında yaş faktörü önemli siz de 2. Yi düşünüyor ve mesleğinizi de yapmak istiyorsanız Bi 5 yıl kendinize zaman verin iş hayatı için hem eşiniz le olan evlilik içinde bir zaman olmuş olur. Sonra çocuk için de karar verirsiniz. 

0 oy
önce (8 puan) tarafından
Her evlilikde oluyor bir defa sorun yawadiz bowanmaya kadar geldiniz diye bu tekrarlar yada tekrarlamaz diye bir dwunce yanliw ve kimse bunun garantisini veremez.Hayatin bize ne getireceyini bilmiyoruz.Cok guzel giden evliliklerde dagila biliyor.O zaman hic kimse evlenmesin,hic kimse cocuk yapmasin dogurmasin.
Doğru söylüyorsun evliliği çok iyi giden bir tanıdığım 13 sene sonra boşandı. İnsan hayatın neler getireceğini bilemiyor
önce (8 puan) tarafından
Evet o yuzden hayati ertelemek olmuyor.Kardewde lazim insana bizde bugun variz sabah yokuz.Ben cocugum yalniz kalsin istemem
Bende öyle düşünüyorum kardeşlerim her düştüğümde elimi tutup kaldırdı o yüzden kardeşin önemini çok iyi biliyorum ve bundan mahrum bırakmak istemiyorum 
0 oy
önce (2,664 puan) tarafından

Bence önce bir kadın doğum muayenesi ol canım. Her şey yolunda mı bir baktır. Ben de rutin muayenede erken menopoz başladığını öğrendim. Sağlık durumu etkileyebilir çocuk kararını.

Gittin geldin doktora, her şey yolunda derse de önce atanmayı hallet derim. Atanmadan çocuk olursa 3-4 sene ileri atarsın atanmayı. O zaman da mental olarak çok zorlar seni sınava hazırlanmak. 
Ekonomik özgürlüğümü kazanabilsem o kadar rahatlayacagim ki 30 yaşıma geldim hala ders çalışıyorum :(
önce (2,664 puan) tarafından
O zaman öncelik atanmak olmalı. Yoksa kendine yüklenir durursun keşke önce atansaydım diye. 
Teşekkür ederim yorumun için 
0 oy
önce (3,574 puan) tarafından
Suan ikinci çocuk olabilir bence 
0 oy
önce (4,377 puan) tarafından
Bi evlilik 5 seneden asagi oturmuyor. Kimse de mukemmel evlilik surmuyo. Suruyo diyen yalan soyler. Bence bu olaylarda hataniz aileleri karistirmaniz. Tavsiyem ne olursa olsun eger ki aldatma siddet gibi bisey yoksa ufak meseleler icin aileleri isin icine katmayin hatta anlatmayin. Her evlilikte tartisma anlasmazlik oluyo zaten evliligin amaci da ortak paydada bulusmak. Siz 3 sene once bunu yapmissiniz. Esimde sorumsuz degil diyosunuz. Atanma vs cocuk varken de olur. Cocugun buna engel olacagini dusunmuyorum. En onemlisi siz hazir misiniz onu dusunun.
İkimizde yaşananlardan dersimizi aldık yaş ilerledi olgunlaştık mantıklı hareket etmeye çalışıyoruz artık fevri davranmiyoruz. Sorunsuz evlilik yoktur diye düşünüyorum bende dışardan sorunsuz gibi görünse de bir anda boşanma haberlerini alabiliyoruz hayatın ne getireceği hiç belli değil insanız beşeriz şaşarız bugün iyiyiz yarın da iyi olacağız diyemiyorum hayat bu.. ama oğlumun bir kardeşi olsun istiyorum bende 
önce (4,377 puan) tarafından
Kesinlikle oyle. Surekli olmamislari veya olabilecekleri dusunerek hayat gecmez. Ben bu kanidayim ve kardes guzel bisey. Ikinci de olunca bilmiyorum bizde mi boyle daha da bi aile gibi hissediyosun. Hayirlisi ne ise hayirli zamanda olsun senin icin :)
Çok teşekkür ederim :)
0 oy
önce (50 puan) tarafından
Hayır eşini Seviyorsan Mutluysan Boşanmayı da düşünmüyorsan getir bence atansan Dogursan daha kötü Önce Doğur sonra atan Hamileyken de kendine dua et atanirsin 
Hamileyken atananlar da var yani nasibimizde varsa o ekmek kapısı bize açılır diye düşünüyorum 3 senedir o kapıyı zorluyorum açılmadı belki vakti var belki nasibimde yok bu yüzden hayatı ertelemek de istemiyorum 
0 oy
önce (18,234 puan) tarafından
Kavgaların sebebi önemli ve o sorun çözüldü mü üstü örtülüp yok mu sayıldı en önemli kısım bu ve tabiki eşinle de konuşup birbirinize laf sokmayı da sonlandırmanız gerekiyor çünkü her çocuk huzurlu bir aile ortamı birbirini seven mutlu anne baba hak ediyor 
Sorun eşimin bir hatasıydı ve bir daha tekrar etmeyeceğine dair söz verdi zaten çok da korktu o da zor zamanlar geçirdi azıcık aklı varsa bir daha yapmaz. Birbirimize karşı sevgi ve saygı besliyoruz bu oğluma da yansıyor çok şükür o konuda içim rahat
önce (18,234 puan) tarafından
Siz bize benziyorsunuz ben maddi konudan benzer bir süreç geçirdim ama şu an güveniyorum o güveni yeniden oluşturmak için çok çabaladı çünkü sorun çözüldüğü için olabilir diyorum 
Benimki arkadaşının aklına uyup gitmemesi gereken yerlere gitmek için heves etti ama kursağında kaldı.
0 oy
önce (661 puan) tarafından
Benim çevremde 1 çocukluğu olup da boşanan ciftler varm hep de şu lafı duyuyorum İnanki " keşke birtane daha yapsaydım çocuğumun kardeşi olsaydı" yani eşin cocuklarina karşı güzel bir babaysa çocuğunu kardeş sevgisinden mahrum bırakma derim. Oldu ki Allah göstermesin ayrildiniz diyelim. Çocuğun anne ve baba ile baği illaki zarar gorecek. Siginacagi kişi kardeşi olur. Belki sen birdaha evlenmiceksin çocuğunun kardeşi olma sansini kaybedecek böyle düşün. Esin ilgisiz kötü baba olmuş olsaydi söyleyeceklerim çok farklı olurdu. Ben olsam bu açıdan düşünürdüm 
Yani hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor gerçekten çok güzel evlilikler bir anda son bulabiliyor sıkıntılı evlilikler boşanmadan kaç kez dönüyor ama yine de devam ediyor bir şekilde. İnsanız beşeriz şaşarız kimse için yapmaz etmez diyemiyorum o yüzden bugün iyiyiz yarın belki daha iyi olacağız ya da daha kötü bilemem 30 sene sonrası için de bu geçerli o yüzden hayatı ertelemek istemiyorum sadece emin adımlar atmak istiyorum o yüzden bu kadar çok düşünüyorum.
0 oy
önce (172 puan) tarafından
Benzer yaşta, çok benzer hikayeye sahibiz. Ben atanmak için sınava hazırlanıyorum. Çocuk ve ev düzeni içinde çok zor oluyor ama kararlıyım. Bu sene olmazsa, seneye olur, seneye olmazsa ondan sonraki sene olur diyorum. 

Allah korusun yine o aşamaya gelecek olursak, maddi açıdan güçlü olmak çok önemli biliyorum. Ki şuan bizim de aramızda sorun yok ama bir kere yaşanan bir şey, sonra da yaşanabilir. Hatta arasında hiç sorun olmayan insan da sonradan sıkıntı yaşayabilir.  Hiç bir şey olmasa bile, çalışmanız size güven verir, saygı görürsünüz. Maalesef günümüzde ev hanımları da toplum tarafından değer görmüyor. Daha önce çalıştığım bir okulda, bazı öğrencilerin velileri için " aman o ev hanımı " falan diyenler vardı maalesef. 

Ne mezunusunuz bilmiyorum, ben öğretmenim. Bizim sınavlarımız her sene oluyor. 3-4 sene deneyeceğim gerekirse diyorum. Sizde deneyin. Çift yılda girilen bir bölümdeyseniz, 2026 için hemen başlayın hatta çalışmaya.. 

İkinci çocuk için yaş kesinlikle geç değil. En azından 3-4 sene daha ertelenebilir çocuk fikri. Ancak şuan ikinci çocuğu yaparsanız,3-4 sene sonra yeniden sınava hazırlanmak falan çok zor. Dediğim gibi ben şuan tek çocukla zorlanıyorum, ikinci de imkansıza yakın gibi geliyor. Yapanlar var ama yapılan bölüm ve zamanı da önemli. Özel Eğitim mezunuysan üç çocukla bile yaparsın mesela ama pekçok bölüm için bu geçerli değil. Kesinlikle duygusal davranma derim. 
önce (172 puan) tarafından
Hocam sizde öğretmenmişsiniz, yorumunuzu yeni gördüm. Özel mesaj kısmınız kapalı. Siz bana mesaj atarsanız ben yeni sistem hakkında bilgi veririm size. Ancak Temmuz'daki sınava konuları yetiştirmeniz çok zor. Ama zaten çocuklu bir insanın bir yılda kazanması zor oluyor, o yüzden şimdiden sınav sistemini anlayıp, 2026 sınavı için çalışmalara başlarsanız, çok iyi bir noktaya gelebilirsiniz. Bende fırsat buldukça bir şeyler bakıyorum ama hem ÖABT hem AGS yetişmeyecek gibi duruyor. Asıl amacım 2026 diye gerçekçi bakmaya çalışıyorum. Detaylı konuşmak isterseniz özelden yazabilirsiniz.
Ya çok sevinirim gerçekten. 3 senedir atanmayı zorluyorum ama yok olmadi ben ders çalışırken hayatta bir yandan akıp gidiyor zaman geciyor 30 yaşıma geldim umudum tükenmek üzere ama bu yeni sistemi tam anlayamadim. Mesaj bölümünü açıyorum hocam teşekkür ederim 
0 oy
önce (1,716 puan) tarafından
Evliliklerde inişler çıkışlar belli bir dönem illaki oluyor ,sizde de olmuş çok şükür 3 yıldır rayında gidiyor ama geçmişe takılı kalındığına göre çokta kolay şeyler yaşanmamış belli ki, çocuk işi dünyanın en zor kararı bana göre, kaldı ki ikilemde isen asla emin olmadan sırf kocan istiyor diye evet deme, sonuçta sahip olmaya kalktığın şey bir ev bir araba değil amaaaann neyse diyesin, bir can ... O yüzden derim ki bir değil bin düşün... Rabbim hakkınızda hayırlısı ne ise o u nasip etsin inşallah 
Kesinlik sırf kocam istiyor diye ikinci çocuğu düşünmüyorum. Oğlumun bir kardeşi olsun istiyorum büyüdü ve yalnızlaştı akranları kardesleriyle oynarken o kenarda kalıyor. Ben zor zamanlarimda hep kardeşlerimden destek aldım düştüğümde elimi onlar tuttular kardeşin önemini bu yüzden çok iyi biliyorum ve oğlumu bundan mahrum bırakmak istemiyorum. Oğlum 5 yaşında yemeğini kendi yiyor tuvalet ihtiyacını kendi karşılıyor üzerini giyinebiliyor bana yardımcı oluyor bu yüzden ikinci çocukla ilgilenebilmek için uygun zamanın geldiğini düşünüyorum. Beni ikinci çocuk düşündüren şeyler aslında bunlar. Ama dediğiniz gibi bir insan bir can dünyaya getireceğiz onun için inanın çok düşünüyorum maddi açıdan manevi açıdan her açıdan ikinciye yetebilecek miyiz ikinciye yeterken ilkini ihmal eder miyiz herşeyi düşünüyorum. 
0 oy
önce (3,394 puan) tarafından
İkinci çocuk gerçekten çok zor, en ufak acabamı diyosan yapma iyi giden evliliği bile zorluyo emin ol. 
Zorlar mutlaka yeni bir insan katılacak aramıza, çok zor ya düşünmesi bile zorken yasaması nasıldır. Ben düşünürken bile yıprandım 
0 oy
önce (4,536 puan) tarafından
Bence eşinle geçmiş sorunlarınızdan ziyade kendi mentalitene bakmalısın. Mesela atanma konusu va diyorsun, çocuk olunca tabi ki iş 2. plana kalacak bir süre daha. Sen bu süreçte pişmanlık yaşar mısın önce bunu göz önünde bulundur. Çünkü sen mutlu olmazsan evdeki kimse ve çocukların da mutlu olmazlar. Bunun kararını net olarak vermeden adım atma derim. 
Çok doğru söylüyorsun evet hayallerim var 
0 oy
önce (4 puan) tarafından

İlk önce atanın pes etmeyin çocuk yine olur..

Bolumunuz neydi 

Tarih öğretmenliği 

önce (4 puan) tarafından

CBA diye bir sistem var tavsiye ederim tarih ÖABT de var sanırım 💕

önce (4 puan) tarafından

Ben ordan hazırlanıyorum çok memnunum ags çıktı duydunuz demi artık KPSS puanına göre bir eğitime alacaklar sanırım takip ediyor musunuz ?

Evet takip ediyorum değişen sınav sisteminden haberim var tavsiyeniz için teşekkür ederim bakacağım 🌹

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Eğer kocanı seviyorsan yap bi tane daha

0 oy
önce (669 puan) tarafından

Atanmadan cocuk düşünmemelisin...atanmazsanda tek cocuk yeter...

Bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli.2 cocuklu calışan bir anne olmak çok zor...çalışmayacaksanda da tek maasla belli bir standart ta ve esinin stresini çekmek 2 cocugun üstüne sıkıntıları cogaltacaktır...

En mantıklısı önce atanmak..sonuçta cocuk sevgisini görmüşsün.. acelen ne...

31 yasında anne oldum..atanmak için erteledim ..

1 çocukla atanamazsan, 2 cocukla atanman imkansız

Haklısınız teşekkür ederim 

0 oy
önce (2,146 puan) tarafından

Bence yapılır ama az biraz daha bekle 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 733 göst.
4 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Saliha53 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 629 göst.