+2 oy
283 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (892 puan) tarafından

Arkadaşlar bir çok kez yaşadım oğlum hafif bir nezlesinde şak diye buhar, antibiyotik, öksürük şurubu burun spreyi vs vs dayiyorlar bir çoğu ilaç mumessilleri ile anlaşmalı prim kazaniyorlar yoksa kendi kendine geçecek hafif düzeyde bir nezle için antibiyotik yazılır mı yazık ciğerleri parçalanıyor vücudunda faydalı faydasız bakteriler ölüyor sizler ne düşünüyorsunuz şimdi gerekli durumlarda kullanılır 6 ay küçük bebekte yatırılarak tedavi de gördük karşı değilim aşıları da tam ama defalarca gereksiz yere yazdılar defalarca 

15 Cevaplar

+3 oy
önce (10,466 puan) tarafından

Kendi kendine atılacak durumdayken o zaman niye hastaneye götürüyo sunuş? 

Yüksek ateş olmadığı sürece veya cigerden öksürük hırıltı olmadığı sürece götürmüyorum. Bizim aile hekimi çocuk doktoru vs.  kolay kolay antibiyotik yazmıyor 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,724 puan) tarafından

Maalesef ülkedeki her meslekte bir çok çürük var. Ne denir ki Allah iyilerle karşılaştırsın 🙂

önce (892 puan) tarafından

Amin canım amin

+1 oy
önce (20,617 puan) tarafından

Bizim burdakiler yazmaz kolay kolay acil doktorları bile 

Ne güzel orası neresi gerçekten merak ettim ?

önce (20,617 puan) tarafından

Yozgat yerköy yazın gidiyoz ama :(((

+1 oy
önce (3,314 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

Ben evde olan soğuk algınlığı ilacı 'iburamin zero' verdim kendi kendine iyileşti ama çok ağır değildi hastalığı . Yani sadece burun akıntısı vardı.(çocuk dr götürüp yinede baktırdım devam et dedi ilaca) 

Son ra biraz geniz akıntısı kaldı.2. Hafta oldu geçmedi. Çocuk doktoruna götürdüm tekrar. Hastalıktan sonra uzarsa alerji diyoruz dedi. Baştan kortizonsuz burun spreyi vercem dedi ama sonra kortizonlu yazıcam birde alerji şurubu dedi.

Ablamın çok iyi bir çocuk doktorundan duyduğu şekilde şurubu ver, yoksa astıma gider alerjisi. Ama burun spreylerini kesinlikle kullanmayın çocuğa dediğini duydum. Zaten 1 kere şurup verdim iyileşti akıntısı şükür. 

Ama sanırım doktorlar kar zarar hesabı yapıp, hastalık uzarsa daha kötü olur diye veriyorlar gibi geliyor bana. Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın 

Vicdan çok önemli keşke herkeste olsa özellikle doktorlarda özellikle bebek ve yaşlılar icin

+1 oy
önce (3,104 puan) tarafından

Ya yeminle iki gün önce kızım rahatsız ateşlendi doktora götürdük ateşli iğne vurmak istedi bizde vurdurmak istemedik çok atesliyken iğne vurmayın diyolar normalde kızdı doktor bize yanlış bilgi falan tamam diyorum yanlış olabilir biz başımıza geldi yeğenim öyle oldu . Hani hiç mi soylediklerimizin önemi yok ben iğne vurulmak istemiyorum dedi tartışmaya girdi vurdurmdk neyse küçük kızımida gösterdik daha 6 aylık olmamış ya aumentin yazmış şoka giriyorum yani benim bldigim bebeklere gerekli olduğu zaman azeltin verirler bilmiyorm artk biz mi çok korkagiz doktorlar mi çok rahat bilmiyorum 

Emin ol doktorlar çok rahat tabiki işinin ehli insanlar var ama yemin ederim insan canının değeri kalmamış herkes kendini düşünüyor 

önce (726 puan) tarafından
+1

Çağımızın vebası herkesin kendini doktor sanması...

+1 oy
önce (3,215 puan) tarafından

Çok basit nezle olduğunda hiç doktara gitmiyoruz. Oğlum 19 aylık en son gecen yıl Mart'ta gittik doktora baktım saçma sapan ilaç doldurdu bidaha gitmedim kendi kendime tedavi uyguladom

En iyisini yapmışsın zaten anneler geenelde çok kötü olunca çocuğunu bilir 

Teşekkür ederim 

+1 oy
önce (6,828 puan) tarafından

Kendi kendine geçecekse neden hastaneye götürüyorsun 😀

Canim yukarida açıklamasını yaptım yine anlatayım doktor karşıtı değilim  aşıları tam kendim de doktor değilim okadar ileri görüşlü değilim çocuğumun sağlığı için götürüyorum ciğerini dinletiyorum temizse burnunu açıyorum buhar veriyorum elhamdülillah geçiyor geçmeyecek gibiyse antibiyotik kullandığım da oldu yatisimizin olduğu da oldu eminim doktora goturmuyorum deseydim ki öyle bişey yok bu sefer yazık çocuğa Allah eline düşürmesin anne olmak lazım derlerdi ama ben götürüyorum gerekince ilaç da veriyorum ama dikkat edin çok gereksiz yerlerde de veriyorlar ya da bana denk geliyor 

önce (6,828 puan) tarafından

Sağlık ocağına götürüyorum gerekmedikçe vermiyor 

Gittiğinde hocam sadece ciğerlerini dinleyip hava vermek istiyorum dersin ilaç yazmaz canım

Ya canım yazıp yazmamasi önemli değil ben gerekmedikçe kullanmamaya çalışıyorum bak dikkat çekerim gerekince kullanıyorum ama her doktor mükemmel değil ben de doktor değilim insanlar anlamakta zorlanıyor doktor karşıtı değilim 

0 oy
önce (12,846 puan) tarafından

Bizimkilerde yazmıyor aksine. Kullanma yani o kadar kötü bir durumda değilse. Ben öksürükte hava kullanıyorum bazen. Bu sene yaşamadıkta şükür  

Vallahi ben de kendi vicdanım açısından doğru olanı yaptığımı düşünüyorum çocuğum hastaysa evde ağrı kesicii de veriyorum serum suyu ile buhar da yaparım burnunu da temizlerim ama benim demek istediğim anneyim az çok bilirim ciddi durumu yoksa gereksiz kimyasala evladimi maruz bırakmak istemiyorum ve bazı doktorlar şeker gibi antibiyotik sprey buhar vs yazıyorlar bu bir gercek 

0 oy
önce (384 puan) tarafından

Bunu bende farkettim geçen haftalarda oğlum ateşlendi acile gittik kulak burun boğaz temiz bişey yok dediler ama antibiyotik yazmışlar sorduk isterseniz kullanırsınız rahatsızlığı devam ederse dediler. Heralde çocukların tam hastalığını cozemeyip direk veriyorlar her türlü fayda eder diye ya da ilaç firmalarini kalkindiriyorlar dediğiniz gibi.

İşte canim biraz gözümüzü açmamız lazım dünyanın her alanında arkada dönen ekonomi para insanlar bunun için para için bebek katili oldu bizim türk doktorlari ne yazikki bir çoğu hepsi demiyorum insan hayatını sağlığını tehdit ediyor en ufak şeyde bir poşet dolusu ilaç yazıyor 

Aynen öyle canım haklısın anne baba olarak biraz sormak gerekiyor mesela o gün sormasak direk kullansak boşu boşuna içecekti çocuk. Bu sistem pek düzelir mi bilemicem ama bizim gerçekten gözümüzü açmamız gerekiyor 

İşte gel de anlat ben burda insanlar bilinclensin diye tartışıp konuşsun diye yazdım doktor dusmaniyim gibi hakaret aldım her meslekte ne yazık ki iyi de kötü de var bunu anlamak çok mu zor 

Her mesleğin iyisi kötüsü var canım tabikide doktorlarda da var bu boşver bazen insan burda stres atmak için yer arıyor heralde linçler havada  uçuşuyor o yüzden 😅

0 oy
önce (341 puan) tarafından

Bizim burda çocuk doktorları gereksiz ilaç yazmıyor o yönden içim rahat ama maalesef acil yapıyor kızım ateşlendi diye götürdüm bağırsak enfeksiyonu olmuş dedi eczaneye gittik 1 poşet dolusu ilaç eşim almadı ben güvenmiyorum acile dedi kendi doktoruna götürdük sorun bağırsak enfeksiyonu değil crp yüksekmiş hemen yatışı yapıldı çünkü hem crp çok yüksekti hem de beslenmiyordu yine ateşlendi çocuğu acile götürdük 40 derece ateşi var yanıyor uzaktan belli ateşli olduğu bu çocuğun ateşi yok dedi eve gönderdi yani doktorlara da güven kalmadı 

Çok geçmiş olsun canım keşke hep ışınin ehli insanlara denk gelsek 

0 oy
önce (181 puan) tarafından

Bende geçen günler sağlık ocağına gittim kızım tam hasta değildi hafif burun akıntısı vardı doktor bey sırtını dinledi boğazına baktı ciğeleri dolmuş dedi ben şok oldum burun açıcı sprey öksürük şurubu ve antibiyotik yazdı bende hiç birini almadım evde burun açıyorum zaten eşim boşver alma çocuğa durduk yere antibiyotik yüklemmeyelim dedi bi kaç akşam aferim şurup içirdim çocuk kendine geldi. İyikide alıp vermemişim. He ağır grip olur anneler anlar zaten ama bu kadar hafif bir şeyde verilmesi bana tuhaf geldi sinir oldum yani kızımda hemen toparladı 

İşte canim önce geçmiş olsun ne yazarsan yaz lincleyecek birileri oluyor ben doktora gidiyorum demekki doktora güveniyorum karşıtı değilim ama her zaman onlar en doğrusunu bilir diye bişey yok bazıları acemi yeni tecrübe kazanıyor vs vs ama gerçekten ulkkemizde çok gereksiz antibiyotik kullanılıyor veriliyor yani peynir ekmek gibi ben buna karşıyım neden hemen ozaman doktora gitme diyrolar kuzu olamamak lazım doktor diye her şeyi doğru en doğru bilemez insan ancak bazıları sırf menfaati için böyle yapıyor ona da el vicdan diyorum

önce (181 puan) tarafından

Evet tabikide hastane doktor karşıtı değilim Allah onları başımızdan eksik etmesin ama gerçekten böyle durduk yere verenlere de Allah vicdan versin gerçekten Allah hakkıyla görevini yapanları çıkarsın karşımıza 

Amin canım amin

0 oy
önce (13,336 puan) tarafından

bebeğim 3 kez falan hasta oldu, hiçbirinde doktor antibiyotik yazmadı. 

aile hekimleri de yazamıyor zaten artık. bence başka bir çocuk doktoru araştır. 

Yok hep dediğim gibi iyisi var iyi olmayanı var acemisi var onlar da insan ben kasıtlı yapanlara diyorum herkes öyle değil ama bana çok denk geldi antibiyotiği kesen de doktor oldu

0 oy
önce (13,762 puan) tarafından

Doktora gittiginize göre demekki önemli canım. Evet tabiki bende ilacci değilim en az kullanabiliriz kadar ama zordaysa kullanmali.  Biz şu ana kadar 2 defa antibiyotik kullandık o da  boğaz enfeksiyonu olmuştu çok.sukur onun dışında ilac kullanmıyoruz pek fazla viks adacayi falan

Canim ben başlarda çok pimpirikliydim elimde değil en ufak şeyde göturdum ben goturmezem eşim götürelim der o da pimpirikli ama mesela duydunuz mu bilemiyorum benim oğlum her dış çıkardığında salya sümük oluyor öksürüyor geniz akıntısı oluyor ben de götürdüm iyi doktor oluyor ne yazık ki iyi olmayan da olabiliyor ben de ona dem vurdum

önce (13,762 puan) tarafından

Dis döneminde kızım da hep öyle oldu canım burnu akardı nefes alamazdı. Ben cold mix kullanıyorum tıkandiginda.  Eğer oksuruk olursa hemen viks yapıyorum bağrına ayak altlarına. Ateş olursa o zaman götürdüm hep hastaneye 

Sağol canım bizim de aynen öyle oluyor 

0 oy
önce (18,330 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bazılarının çıkarı vardır bazılarının bilgisi azdır.. Gerekli görmüştür yazmıştır ilacın uzun uzun açıklaması var açıp okuyup ona bakarak kullanmak taraftarıyım evde kendi kendine geçebilecek hafif düzeyde nezlelerde doktora götürmüyorum evde geçirmeye çalışıyorum Maalesef herkes idealist duygu ile o mesleği yapmıyor parası iyi prestiji iyi diye yapan bir sürü insan var. Bebek çetesi en basit örneği 

İşte gel de anlat görüyorsundur yorumlarda aslan kesilmişler aklıma gelmedi bknz. Bebek çetesi demek lazim

0 oy
önce (7,101 puan) tarafından

Kızımın Dr u kolay kolay yazmıyor yazmak için yazana rast gelmedim henüz hatta bir kere ben dedim boüazı geçmiyor lütfen yazın diye 

Ne güzel iyi doktorlar iyiki varlar

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 199 göst.
0 oy
18 cevap 897 göst.
30 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 662 göst.
7 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayse123. (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,072 göst.
3 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,664 soru

12,355,634 cevap

40,951 kullanıcı

Kategoriler

...