Iyi akşamlar kızlar,
Annem bugün yemeğe çağırdı eşim ben kızım gittik. Yemek yedik. Eşim erkek kardeşimle yukarı çıktı tamir tadilat için evde yoktular yani. Annem saçma sapan bir konu açtı mirasla ilgili. Babamdan her çocuğuna birer ev kalacak. Işte yaşarken ben şerife ev para vermem onu satar başka bir ev alır veririm dedi. Ben de dedimki ben bir şey istemem siz yaşarken ne evi parası . Annemde ben de evi satar sana başka ev alırım dedi. Senin kocan parayı yer dedi. Evliliğin huzursuz olur . Ben de bu konu yüzünden evliliğimde huzursuzluk çıkacaksa ortada evlilik yoktur zaten Bana ev de alma o zaman ilerde kimin ne olacağı belli olmaz boşanma durumu filan olursa sonradan üstüme ev olunca babamın aldığı evi yarı yarıya böler dedim. Annem çıldırdı. Benim ablam boşandı bağırmaya başladı benim kızlar boşanmaya çok meraklı sen de boşan başıma gel sen evime gelirsen ben sana bakmam çeker giderim. Oteki çalışıyor 100 milyar maaş alıyor sen çalışmıyorsun kendine çocuğa nasıl bakican bir ton laf hakaret küfür etti. Ben de o arada boşansam senin yanına gelemem zaten dedim. Annem iyice çıldırdı bana küfür edip evden kovdu. Olmadık saçma sapan konu yüzünden birbirimizi kırdık basım çatlıyor ağrıdan. 39 yaşındayım 1 gün olsun herhangi bir konudan annemin bana hakverdigini görmedim.
Annen öz mü canim Allah yardımcın olsun ortada bir sorun yokken bu denli tepkisi çok saçma geldi
Evet öz. Böyle oluyor sonra keşke hiç cevap vermeseydim diye pişmanlık yaşıyorum. Babamda yaşıyor bu arada adamın dünyadan haberi yok.
İnan senin pişman olacağın birşey yok
Toksik ebeveyn sanırım Allah yardımcın olsun gereksiz yere kavga olmus
Biraz öyle canım beni çok zorluyor. Bekarken ağzımı açmadım hep he he dedim. Şimdi cevap verince çıldırıyor. Bugüne kadar hiç derdimi oturup anlatmamışımdır anneme.
Biraz mesafe iyidir.
Tepkisi fazla olmuş annenin haklısın
Onu öyle bağırıp kendinden geçmiş görünce şok oldum . Bir de küfür ediyor zoruma gidiyor artık. Normalde cevap vermem hi hi der geçerim. Ama bu son zamanlarda cevap vermeye başladım bu seferde terbiyesiz hayırsız oluyorum
Bir süre gitme annene
Ortada birşey yokken annenin böyle öfkelenmesi çok tuhaf resmen başına kalırsın diye çıldırmış
Bundan 6 ay önce eşimle çok büyük bir tartışmamız olmuştu ben sinir krizi geçirdim. Annem onda bile beni suçlu bulup hakaret küfür ettikten sonra eşime hak vermişti. Aklı çıkıyor boşanırda yanına gelirsem elalem ne der diye. Bir gün olsun nasılsın iyisi mısın kocan sana iyi davranıyor mu diye sormamıştır.
Tahmin edebiliyorum canım maalesef elalemi düşündükleri kadar bizleri düşünmüyorlar sıkma canını eşinle mutlu olmana bak
Valla canım ne diyeyim bilmiyorum aile bu konularda daha destekçi olması gerekiyor bana göre. Bizimde evliliğimixde sorunlar oldu annem çocukları da al gel ben bakarım sana dedi ama babam istemez kızar dedim kızarsa kızsın sokakta mı bırakcak illaki kabul etcek bi ayrılan sen misin dedi ama ben cesaret edemiyorum işte
Canım bizim gündemimiz de ayrılık diye bir şey yok. Ama konu saçma sapan bir şekilde oraya geldi. Ablam boşandı ben de boşanırım diye aklı çıkıyor. Konu sürekli bir şekilde oraya geliyor.
Annen böyle demekki canım bazı insanları değiştiremezsin aslında en yakınımız olması gereken kişi annemizdir ama işte bazen olmuyor sende öyle dediği zaman bilmiyorum mesleğin işin gücün var mı ama bu hayat benim hayatım istersem boşanırım istersem boşanmam he boşanırsam da siz isteseniz bile gelmem en kötü kadın sığınma evlerine giderim bakarım başımızın çaresine kimseye boyun eğmem de geç yani ben öyle derdim belki vicdan yapardı. Aile arkamızda durmuyorsa kimseye güvenmicen bu hayatta
Hayır canım ben üniversite mezunuyum. Ablam memur ben değilim. Ben şirketlerde muhasebecilik yapıyordum. Pandemide çıktım. Sonra tüp bebek tedavisi filan derken işten baya bir uzaklaştım. Kızım küçük daha çalışmayı şimdilik düşünmüyorum. Senin dediğini dersem istediğimi yaparım diye kalp krizi geçirir artık.
Allah yardımcın olsun bacım ne diyeyim bilemedim sende mesafe koymayı dene biraz
Annen bayağı korkmuş başına kalırsın diye abla, bu yüzden böyle bir tepki vermiş. Ortada bir şey yokken kavga çıkarmış, bence bir müddet mesafeli ol abla
Allah yardımcın olsun inşallah
Zaten onlar ablamın yanında kalıyordu ayda 1 anca görüşüyorduk. Şimdi kendi evine antalyaya geldi ben de burdayım. 3-4 defa görüştük 1 hafta da . Ben cevap vermeyip evet annene haklısın desem her şey güllük gülistanlık ki önceden hep böyle yaptım ama artık ben kaldıramıyorum bazı şeyleri ve cevap veriyorum bu sefer kıyamet kopuyor.
Sen cevap verdiğin için de zaten esktra sinirlenmiş ablacım, benim annem de öyle az bir cevap verelim hemen tavır alır
Aynen öyle. Cevap vermezsek evet anne haklısın dersek onun dediğini yaparsak bizden iyisi yok. Azıcık cevap versek terbiyesiz hayırsız oluyoruz.
Ahhh camm ahh senk en iyi ben anlarım.yuvsna bak ailede olsa ah ah
Bilmiyorum çok iyi biri aslında ama hep ben halkıyım hep ben doğruyum insanı çok yıpratıyor bu.
Ben şehir değiştirdim kafam rahatt şimdi kızım kizimmm
Bırak Canım anneni biraz mesafe koy , bende 39 yaşındayım valla bu yaşta eskisi gibi olamıyor insan , eskiden kaldırdığın şeyleri şimdi kaldıramıyorsum belli ki kendimden biliyorum çünkü. En iyisi mesafe annende babanda olsa.
Zaten onlar ablamın yanında kalıyordu ayda 1 anca görüşüyorduk. Şimdi kendi evine antalyaya geldi ben de burdayım. 3-4 defa görüştük 1 hafta da . Ben cevap vermeyip evet annene haklısın desem her şey güllük gülistanlık ki önceden hep böyle yaptım ama artık ben kaldıramıyorum bazı şeyleri ve cevap veriyorum bu sefer kıyamet kopuyor
Acaba ablan boşandıktan sonra anneni çok mu yıprattı travma mi oldu kadinda ?
Ya aslında ablam kötü bir evlilikten kurtuldu sevinmesi lazım. Bir tane kızı var 13 yaşında. Oda yanında. Devlet memuru evi var arabası var arsası var. Hiç kimseye muhtaç değil maddi manevi çok rahat . Elalem ne der rezil oluruz diye korkuyor. Ama bizim zaten eşimle gibi boşanma bir durumumuz yok ortada.
Anladığım kadarıyla annen kaostan besleniyor 🫤
Kendi hep mutsuz zaten mutlu etmek çok zor. O negatif enerjisini saçıyor galiba.
Baba ölünce hepsi anneye kalmıyor ki 4 te 1 i kalıyor devlet onu bölüştür size miras ev de boşanmada eşe bölüştürülmüyor satıp alınca daha riskli
Hayır yaşarlarken diyor zaten ölüm yok ortada. Olmayan bir şey yüzünden çıktı kavga.
Eminim annenin bu tavrı ve davranışları ilk değildir. Huyunu biliyorsundur neden tahrik ettin ki? Demissin iste siz yaşarken ne evi parası anne Allah korusun vs deyip konuyu kapatsaydın ama olan olmuş artık.
Annen de cok sert tepki vermiş umarim pişman olur
Huyu bu evet biliyorum ama insan belli yaştan sonra sürekli sen haklısın diyemiyor
annen sana bagirmak icin firsat kolluyormus
Az önce aradı açtım mesela hala laf sokma derdin de evet anne haklısın dedim o kadar.
Muhtemelen bı sıkıntısı vardı ve sana patlamis hiç cevap vermeyip çıkıp gotseydim keşke
Olmadı maalesef cevap vermiş bulundum. Çünkü artık benim psikolojimde kafamda kaldırmıyor hep haklısın sensin demeyi belli bir süre sonra
Haklısın üzülme düzelir ☺️
410,724 soru
12,358,335 cevap
41,252 kullanıcı