+1 oy
123 göst.
Diğer kategorisinde (3,516 puan) tarafından

2 buçuk yaşında kızımın balgamı var sökemiyor bu yüzden gece aşırı derecede öksürüyor. Dün gece göğsüne vicks sürdüm ve demir bi tabağa biraz vicks ve sıcak su koyup peteğin üstüne koydum 5 dk geçmeden rahatca uyudu. 

Bugün de aynısını yaptım sizce sıkıntı olur mu?

Faydasını gördüm ama. Sabaha kadar su buhar olup bitmişti

4 Cevaplar

+1 oy
(1,150 puan) tarafından

En İyi Cevap

Biz haftada 2 gün fokur fokur fikis kaynatıyoruz evde cnm arada portakal kabuğu limon kabuğu felanda kaynatıyoruz kayınvalidem den öğrendim ama tene temas hiç yapmadım rahat uyuduysa sıkıntı yoktur inşallah gelmiş geçmiş olsun 

(3,516 puan) tarafından
+1

Valla bilemedim ki, genizden akıp yutulur diye olabilir 

(2,554 puan) tarafından

Benim duyduğum göğüse sırta filan sürülmez. Yabancı ülkede bir coxuk bu yüzden hayatını kaybetmişti. 

(2,554 puan) tarafından

Haber bu kizlarrrŕ.

image

(1,150 puan) tarafından

Bebeklik dönemi degil ama 2bucuk yaşında çocuk cnm bebekken ben sadece serum fizyolojik ile açıyorum o kadar 

(3,516 puan) tarafından
+1

Benim kızım 2,5 yaşında kendi nefesini kendisi rahatlıkla alabiliyor o 2 aylıksa çok normal hem sırta hem göğüse sürmüş çocuğu nefes almasını engellemiş. İşte biz de çözme bir şeylerde arıyoruz sürekli

-Reklam-
0 oy
(15 puan) tarafından

Canım ılık zeytinyağı sür göğsüne ve sırtına üstünü de bir peçete ıslak mendille kapat balgama birebir diyolar ben denemedim ama çok duydum. Ben hamileyim salgına yakalandım bende zeytinyağı ya iyileştim resmen sarımsakla ayakaltına sürdüm şükür hemen toparladım bi dene sende sade zeytinyağı sür inşallah iyi gelir yavruna

(3,516 puan) tarafından

Eşim küçükken annesi hep zeytinyağı sürermiş bende bi ara kızıma yaptım göğsüne ve sırtına sürdüm ertesi gün sürdüğüm yerler hep isilik olmuştu ve kızarmıştı. Ya bizdeki zeytinyağı asitliydi yada poşet koydum diye hava almadı terledi diye öyle oldu. Zeytin yağını önceden bi kızdırıp soğutmak  lazım 

(15 puan) tarafından

Yaa dokundu mu acaba çocuğa. Poşet değilde ıslak mendil koy bide öyle dene istersen. Ben hakiki el yapımı kullandım 

(3,516 puan) tarafından

Bizimki de zeytinyağı diye aldık da bi tuhaf sapsarıı

(15 puan) tarafından

Yok sarı olmaz ki koyu yeşil gibi birşey oluyo işte hatta siyahımsı

(3,516 puan) tarafından

Onu bulmak lazım aslında böyle hastalıklar için falan. Bulmak lazım derken aydındayım tam zeytin yağının içinde 😂

0 oy
tarafından

Bnde vicks düşünüyodum tesadüfe bak ☺️

Bilen varsa bana da yazsın gebelikte kullanılır mı bide vicks eczanede satılıyor dimi

(3,516 puan) tarafından

Evet canım ben eczaneden aldım ama gebelikte kullanılıyor mu hiç bilmiyorum

0 oy
(14,752 puan) tarafından

Eğer içerse balla limon da dene 

Oğlum da da gece uyandıran öksürüğü vardı Annem balla limon yaptı zor da olsa içti fayda etti 

(3,516 puan) tarafından

Portakal suyu sıktım onu bile içmedi hiç sanmıyorum öyle şeyler içeceğini 🙄

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 778 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde 1310. (327 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 73 göst.
3 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (8,917 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 77 göst.
7 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Hilalseyiss61 (86 puan) tarafından soruldu