Hanımlar ben 10 gün önce falan lor peyniri yapmıştım. Sonra saklama kutusunda dolapta unutmuşum. Bugün börek yapayım dedim. Lor peynirinin tadı çok hafif acılaşmış. Ayy pişecek nasıl olsa diye koydum. Oturduk yedik bir de kayinvalidemlere gönderdim. Bir zarari olmaz değil mi? Öyle küflü veya ekşi değildi. Bir de sanki annem de yapıyordu diye düşündüm de ne bileyim şimdi içime dert oldu.
bozulmuş olabilir. zaten senin yaptığın büyük ihtimalle süt kesiği, o lor değildir. lordan daha çabuk bozulur o, çünkü peynir altı suyu yok.
Bende bozulmaya yuz tutmus peynirleri borek yaparim, kiflenmemisse bir sorun olmaz diye dusunuyirum, bugune kadar bir sıkıntı yaşamadım cok şükur
Acımış süt lor yememek lazım. Tuzlayıp bekletirsen birşey olmaz. Aynı şekilde kaymaktan tereyağ da yapınca çok uzun süre dolapta olsada durmuyor acıyor. Yemek iyi değil diye biliyorum. Ama artık yemişsiniz inşallah birşey olmaz
Yok canm Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Bu sürme peynir vs diye marketlerde sattıkları hep tarihi geçmiş yoğurt ve peynirlerdden yapılıyor alıp yiyoruz malesef
Ne alaka öyle bir şey yapılır mı. Bozuk olsa acı olur
Ben de bir ara kesilmiş sütten lor peyniri yaptım dediğim gibi acılaşmıştı ama böreğini yaptım yedik hiçbir şey olmadı. Size de olmaz inşallah Allah'ın izniyle
Çok teşekkürler üzerinden geçti baya birşey olsa ilk kocam ölüyoruuum diye bagirirnirdi😂
413,248 soru
12,442,015 cevap
46,024 kullanıcı