0 oy
80 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (148 puan) tarafından

Hanımlar ben 10 gün önce falan lor peyniri yapmıştım. Sonra saklama kutusunda dolapta unutmuşum. Bugün börek yapayım dedim. Lor peynirinin tadı çok hafif acılaşmış. Ayy pişecek nasıl olsa diye koydum. Oturduk yedik bir de kayinvalidemlere gönderdim. Bir zarari olmaz değil mi? Öyle küflü veya ekşi değildi. Bir de sanki annem de yapıyordu diye düşündüm de ne bileyim şimdi içime dert oldu.

5 Cevaplar

+1 oy
(14,088 puan) tarafından

bozulmuş olabilir. zaten senin yaptığın büyük ihtimalle süt kesiği, o lor değildir. lordan daha çabuk bozulur o, çünkü peynir altı suyu yok. 

-Reklam-
0 oy
(3,100 puan) tarafından

Bende bozulmaya yuz tutmus peynirleri borek yaparim, kiflenmemisse bir sorun olmaz diye dusunuyirum, bugune kadar bir sıkıntı yaşamadım cok şükur

0 oy
(3,361 puan) tarafından

Acımış süt lor yememek lazım. Tuzlayıp bekletirsen birşey olmaz. Aynı şekilde kaymaktan tereyağ da yapınca çok uzun süre dolapta olsada durmuyor acıyor. Yemek iyi değil diye biliyorum. Ama artık yemişsiniz inşallah birşey olmaz 

0 oy
(44 puan) tarafından

Yok canm Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz. Bu sürme peynir vs diye marketlerde sattıkları hep tarihi geçmiş yoğurt ve peynirlerdden yapılıyor alıp yiyoruz malesef

(3,361 puan) tarafından

Ne alaka öyle bir şey yapılır mı. Bozuk olsa acı olur

0 oy
(3,565 puan) tarafından

Ben de bir ara kesilmiş sütten lor peyniri yaptım dediğim gibi acılaşmıştı ama böreğini yaptım yedik hiçbir şey olmadı. Size de olmaz inşallah Allah'ın izniyle 

(148 puan) tarafından

Çok teşekkürler üzerinden geçti baya birşey olsa ilk kocam ölüyoruuum diye bagirirnirdi😂

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 142 göst.
0 oy
9 cevap 429 göst.
9 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde DUYGUSALL (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 173 göst.
9 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde DUYGUSALL (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
6 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu