e yuh yani halanin alyansini takana kadar gumusten bi yuzuk alinirdi en kotu bi bujiteriden emitasyin da olsa hi huyuk bileklikmkolye alinabilirdi. ama hatanin bugu sende ki dul kadin mi aliyorsun yani insan iki takar takistirir biseyler diyebilirdin halasinin yuzugune vardirana kadar isi. bu arada ailesi evlenmio ki calisip biriktirip kendi takisini kendi alabilir babasinin durumu hic olmayabilir bir kurus yardim etmeden digun dernek elini cebine atmayabilir yoktur yani de belki . ama damat geline deger vwrip elinden geldigince adetleri yerine getirebilir.
benim esimin ana baba akrabasi yok. bi abisi var daha o donem hepden esimi yolmaya calisirdi suan komple kustuler konusmuyolar . esimin evlenme gbi bir dusuncesi de yokmus yemis icmis sicmis calistigini . sonra benle tanisip evlenme isi cikinca zir ciplak hicbir halti yok. 5 bin tl birc almis nisan alisverisi icin . bana alyans ve tektas yuzuk kalin bi 40 gram bilezik. bide tugrali bir kolye aldirdim cok ole set met zaten sevmem takmam. anneme de bi zincir ve kolyeuvu aldi. sut hakki anneye hediye verikir. 5100 tl tutmustu o donem. evlenince dugun parasi 13 bin toplanmisdi o aldigi bircu 5 bini ordan odedi