0 oy
521 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından

Eşimle takıcıya girdik. Orada bilezik vs vardı dedim içimde kaldı bana yapan olmadı. Vay efendim ben istememişim falan. Dedim evet istemedim ama elin günün içinde mal gibi bırakacağınızı nereden bileyim. Senin muhatabın ben değilim ailem. Bende dedim seninle yola çıktım. Ne alyans aldın ne bir şey. Bari elin günün içinde yapmasaydınız. Yok bana söyleme aileme söyle. Tartıştık. Sizce kim haklı

18 Cevaplar

+3 oy
önce (659 puan) tarafından

Niye istemedin. Ve nasıl hiç takmazlar. Ele güne karşı dahi olsa takar insan. Kaçarak mi evlendin acaba. ?

önce (5 puan) tarafından

Karışık orası hem isteyerek hem kaçarak. Gerek yok biz mutlu olalım istedim. Ama elin içinde de göstermelik bir şey bekledim

-Reklam-
+2 oy
önce (328 puan) tarafından

Alyans da mı yok . Hiç mi yok yani . 

önce (5 puan) tarafından

Alyansı bile halasının parmağındakini çıkardı taktı. Ben baya tartıştım eşimle öyle aldı

önce (328 puan) tarafından

Sen o zaman istememişsin onların da işine gelmiş tabii. Altın takı kadına takılan bilezikler bunlar kadının güvencesidir hakkıdır. Sen usulü bilmiyorsan bile ailenin istemesi gerekirdi. Ama bir alyans bile takmamak çok da üzerine düşmediklerini değer vermediklerini gösteriyor. Değer takı ile parayla ölçülmez illaki ama düğün zamanı kadının hakkıdır bu. Bu sözleri söyleyen eşinin çok da umrunda olduğunu düşünmüyorum ama tartışmak yerine içinde kalan bazı şeyleri güzellikle isteyebilirsin. Ne bileyim içimde kaldı ben bir bileklik küçük bir küpe kolye bir şey istiyorum diyebilirsin eşin düşünceli ise zaten bunun karşılığını verecektir.

önce (6,231 puan) tarafından

e yuh yani halanin alyansini takana kadar gumusten bi yuzuk alinirdi en kotu bi bujiteriden emitasyin da olsa hi huyuk bileklikmkolye alinabilirdi. ama hatanin bugu sende ki dul kadin mi aliyorsun yani insan iki takar takistirir biseyler diyebilirdin halasinin yuzugune vardirana kadar isi. bu arada ailesi evlenmio ki calisip biriktirip kendi takisini kendi alabilir babasinin durumu hic olmayabilir bir kurus yardim etmeden digun dernek elini cebine atmayabilir yoktur yani de belki . ama damat geline deger vwrip elinden geldigince adetleri yerine getirebilir.

benim esimin ana baba akrabasi yok. bi abisi var daha o donem hepden esimi yolmaya calisirdi suan komple kustuler konusmuyolar . esimin evlenme gbi bir dusuncesi de yokmus yemis icmis sicmis calistigini . sonra benle tanisip evlenme isi cikinca zir ciplak hicbir halti yok. 5 bin tl birc almis nisan alisverisi icin .  bana alyans ve tektas  yuzuk kalin bi 40 gram bilezik. bide tugrali bir kolye aldirdim cok ole set met zaten sevmem takmam. anneme de bi zincir ve kolyeuvu aldi. sut hakki anneye hediye verikir. 5100 tl tutmustu o donem. evlenince dugun parasi 13 bin toplanmisdi o aldigi bircu 5 bini ordan odedi

önce (5 puan) tarafından

Söyleyince de sen çok şeyler ıstıyorsun. Bu sefer daha çok tartışma yaşıyoruz. Ama ne bileyim düğün zamanı bunu yapacaklarını düşünmedim. Eşime ben defalarca kez dedim birikim vs yap. Aileme gönderiyorum orada birikiyor falan dedi. Yoksa eşimde birikim yaptı ama vermedi ailesi. Bende çok söyledim ama yok yapmadılar

+2 oy
önce (1,042 puan) tarafından

Evlilik cüzdanın da ailesinin ismi mi yazıyormuş ha bana göre kavga sebebi bile değil o zaman kabul etmeseydiniz üzerinden geçmiş zaman olan olmuş biten bitmiş ama o da muhatabın ailem demesi tamamen saçmalık

önce (5 puan) tarafından

Ya ben elin içinde o şekil mal gibi kalmayı istemezdim. Kendisi bunu anlamıyor. Göstermelik bir şey olması lazımdı

önce (1,042 puan) tarafından

O el için siz dile getirip isteseydiniz yani onlar düşünememiş belki ama siz eli bu kadar takıyosanız siz el ne der diyip isteseydiniz kaldı ki şimdi bunun için huzurunu kaçırmaya değmez 

önce (5 puan) tarafından

O zaman da dedim göstermelik bir şey takın diye. Ama dinletemedim kendimi

+1 oy
önce (1,123 puan) tarafından

Hiç mi takmadilar 0 yani 

önce (5 puan) tarafından

Eşimin anne babası hatta eşim bile takmadı. Benim annem babam ablam taktılar. 

Tamam da başka için istiyorsun o zaman elalem e ne ki bu durumdan niye istemedin sonradan pişman olmuşsun bak cnm üzülen gene sen

önce (5 puan) tarafından

Biraz oralarda bu tarz durumlar hiç unutulmaz. Ve göstermelik dahi olsa geline o an takılır. Bende eşimden ve ailesinden bunu bekledim. Resmen onu düşündüğüm için pişman oldum

Niye dile getirmedin peki 

önce (5 puan) tarafından

Getirdim ama sonuç sıfır

+1 oy
önce tarafından

Bence çok gereksiz bir tartışma hiç altın yada takı takıntım olmadı olamsini da istemezdim sende geçmişte istememişsin geçmiş gitmiş şimdi bunları tartışmak oldukça gereksiz gerginlik bence 

önce (5 puan) tarafından

Gene istemiyorum zaten ama elin içinde göstermelik bir şey takılmalı idi

önce tarafından

E boşver herkes onları konuşur kendi ayıpları 

önce (5 puan) tarafından

Onların umuru değil ki. Benim ailem hala lafını yapıyor. Neden değersizsin kıymetsizsin diye

önce tarafından

Eksik okumuşum ama alyans bile almamış evet insan en azından bir alyans ister hak verdim şimdi sana ama geçmiş Malesef 

önce (5 puan) tarafından

Geçti ama ben hala atlatamıyorum ve sinirime gidiyor

+1 oy
önce (3,599 puan) tarafından

Senin hikayen benim gibi olmuş, bende alyans tektaş sadece vardı kimse hiç bişey takmadı çünkü düğünü biz yaptık eşimle, haberim vardı yani, sizin nasıl oldu ? Tabi abileri yada kaynanam belki elin içinde takar diye bekledim mi evet 😁

önce (5 puan) tarafından

Eşim ve sözüm ona ailesi yaptılar düğünü. Ama eşimin ailesi düğüne hiç karışmadı. Bende bekledim ama olmadı. Ailem hala der çok değersizsin vs

önce (3,599 puan) tarafından

Aman gecti gitti şimdi kavga edince ne değişti, kimin istediği 4 4 lük oldu sanki 

önce (5 puan) tarafından

Orası öyle ama hala eşim anlamıyor anlamak istemiyor

+1 oy
önce (136 puan) tarafından

Benim de evliliğim karmakarışık oldu. Eşimin çok durumu yoktu kendi ailesi de destek çıkmadı. Eşimin hep içinde kalmıştır bu konuda bana mahcuptur ama ben takı muhabbeti hiç yapmadım. Çünkü ben ceyizimi bile tam getirememistim. Eşim halletti herseyi. Bu aa ben böyle yaptım sen niye böyle yapıyorsun anlamında değil yanlış anlama. Öyle düğün dernek olunca benim çelik Gold takilarim vardı onları taktım. Nişanimiz oldu eşim ve biricik ailesi bana takı yapmayı düşünemedi. Eşim nerden bilsin zaten ben de söylemedim de ailesi dusunmeliydi neyse. Ben çelik ajdalarim vardı onları taktım sulaleye dedim ooo bir sürü altinlarim oldu vs. Gücü hali vakti varsa yapsın, yoksa zaten yoktur. İlk başta istememek senin alçakgönüllülüğün ama durumunuz varsa şu an isteyebilirsin elbette.

önce (5 puan) tarafından

Benim eşimin o dönem baya yüksek meblada yatırımı vardı ama ailesinde idi. Ama ailesi vermedi. Düğünü o dönem ki maaşı ile yaptı. Ama kırgınım eşime onu defalarca uyardım ailesi konusunda beni dinlemedi

+1 oy
önce (1,449 puan) tarafından

Canim benim yaaa uzulme inş en güzellerini alirsin

önce (5 puan) tarafından

Nasip inşaAllah teşekkür ederim

+1 oy
önce (735 puan) tarafından

İstemediysen şimdi sitem etmeye hakkın yok. Bende istemedim hiç te içim de kalmadı. 

önce (5 puan) tarafından

Haklısınız galiba ama o dönem göstermelik dahi olsa bir şey yaparlar diye bekledim

+1 oy
önce (406 puan) tarafından

Kocanda iş yok haklısın 

önce (5 puan) tarafından

Çok aileci

0 oy
önce (1,179 puan) tarafından

Bende bir kadın olarak evlenirken altin istemedim yani ne olursa o dedim ailem zaten öyle birşey talep etmez bize göre sayı veya gram vermek görgüsüzlüktur .ama eşimin ailesi veya eşim bir alyans dahi almasalardi maddi durumları varken (hiç olmasa bile yüzük alınır ) o nikaha imzayı atmazdim .çünkü bu gelinine veya eşine hicbirseyi layık gormemektir değer vermemektir .başta donerdim o yoldan sonra başa kakmaktansa .bu konuda büyük konuşurum 

önce (5 puan) tarafından

Dediğim gibi karmaşık bir evlilik oldu. Ailemin desteğini hissetsem belki dönerdim en baştan. Ama bende de var dönülmez sandım vazgeçemem sandım eşimden

0 oy
önce (15,846 puan) tarafından

İkinizde hatalısıniz. Sen istemen gereken zamanda istemediğin için hatalısın. Eşin muhattap olarak ailesini göstererek hatali. Madem evleneceği kadina alyans alacak gücü bile yok o zaman bu yola hiç çıkmayacaktı.

önce (5 puan) tarafından

Maddi güçleri var. Eşim o dönem için en az 700 bin TL kadar yatırımı vardı ama ailesinde. Göstermelik bari bir şey yapsalardı diye çok bekledim

0 oy
önce (2,036 puan) tarafından

Canım öyle aşırıya kaçmadan söyleseydin keşke. Ben de istemedim yaparlar diye. Yapmadı ailesi. Ama alyansi tek taşı ve ucuz da olsa seti eşim aldı. Ben de aileme karşı rezil oldum. Evin eşyalarına kadar babamla ben aldım. Ama onlar bana değer vermedi ben de onlara değer vermiyorum. Görüşmüyorum. Şimdi eşime desem bana şunu al diye ikiletmez. O yüzden kapattım o konuları. Durumunuz varsa şimdi yapsın 

önce (5 puan) tarafından

Durumu o zamanda vardı şuanda da var. Ama silemiyorum o hatıraları. Ve sürekli kendisini ve ailesini haklı görüyor. Bizi ailesinin peşine sürüklüyor nasıl insan olduklarını bile bile

0 oy
önce (604 puan) tarafından

Evlenirken ailelerden destek almadık evin eşyalarını falan hep kendimiz aldık ikimiz de çalışıyorduk takı alayım mı diye sordu ben de istemedim çünkü onun borcuna da girmek istemedim bir tane alyans aldık. Bir süredir altın istiyorum o da başta ben sana dedim almadın dedi, niye almadığımı da biliyor. Şuan alacak gücü olsa alır, eşinin almaya imkanı var mı o önemli parası var almıyorsa o sorun

önce (5 puan) tarafından

Eşimin o zaman da yatırımı vardı şuanda da ama ailesi vermedi tabi o yatırımı. Bana alyansı bile çok gördü

0 oy
önce (279 puan) tarafından

Nasıl istemedin demek ki istemeisssin aslında içinde de varmış ve biraz senjn suçun maden ailesi alicakmis niye o anda istemiyorsn olay bitmiş gitmiş şimdi açmanın bir anlamı yok 

önce (5 puan) tarafından

Ne bileyim göstermelik bir şey yaparlar sandım. Bu şekilde olacağını düşünmedim

0 oy
önce (1,393 puan) tarafından

ahhhh canim yaaa boyle insanla nasl evlendin insan hic mi esine alyans bilezik almak istemez ki hadi durumu yok dicem sende ondan istemedin ama adam dedigin alyans alirdi 

Yani insan der ki karımın parmağında bir alyans olsun aşırı derecede düşüncesizlik vallahi ben kaç kez alyans değiştirip durdum en son sattım eşimede diyorum ki bir alyan yok oysa varkende takmiyirdim halada baget yada bestasmla tek taş kullanıyorum ama yok ya akmak istiyorum:)

önce (1,393 puan) tarafından

inşallah gercek deildir ne bilim evlilik teklifinde bile erkekler yuzuk takma derdindeler 

bende evlilik teklifinde baget istemede alyans bayramda tek taş aldi ama şuan takiyor muyum takmiyorum kiii bunlarida istemedim esim kendi hür iradesiyle aldi her erkek bilir bunlari durumunda yoksa evlilik yoluna girmezsin 

önce (5 puan) tarafından

Ailemden o geri dönme desteğini ve kendimde de p cesareti bulup dönemedim. Gerçekten bir alyansı dahi çok gördüler. Eşimin de işine geldi tabi belki de bu durum. 

0 oy
önce (1,067 puan) tarafından

Yani canım kırmak istemem ama sen en başta kabul etmişsin şimdi neden adamın yüzüne vuruyorsunki , ayıp yani . Bende birşey istemedim düğün bile yapmadım 

önce (5 puan) tarafından

Haklısınız ben göstermelik bir şey istedim o ortamda. Alyansı vs dahi layık görülmedim. O yüzden fazla kırgınım

önce (1,067 puan) tarafından

Annemin demesiyle bedava gittik :D olsun sağlık olsun da gerisi gelir ama kırmadan dökmeden canım 

önce (5 puan) tarafından

Biraz bedavaya gittik. Anlaşıldı dikkat ederim :) 

0 oy

Ailenin taktiği şeyleri alıp kendine bişey alsaydın bari ne yaptın 

önce (5 puan) tarafından

Onlarda eşimin borçlarına gitti bana bir şey kalmadı

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 297 göst.
19 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,244 göst.
13 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Nsb (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 281 göst.
30 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde 26032020 (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 467 göst.
30 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,206 puan) tarafından soruldu

411,396 soru

12,383,809 cevap

43,388 kullanıcı

Kategoriler

...