+3 oy
821 göst.
önce Diğer kategorisinde (255 puan) tarafından

Kızlar şimdi size bişey sormak istiyorum kaynanam felç gbi bsey gecrdi 8 senelik evliliğimi burnumdan getrdiler kaynana kayınbaba gorumceler eşim hariç smdi kaynananin durumu kötü küçük kızı ben bakamam bana getrmeyin demiş büyük kizida suanlik bakıyor ama sanırım oda bakmak istemiyor artık şuan hastandeymis yine kaynana eşimde bende konuşmuyrz onlarla ama haberleri geliyor kaynana kapı komşum zaten eşimle konuştum size yapmadığı zulüm kalmadı smdide çekiyor cnku kızları yüzünden bize yapamadığı kalmadı bu kadının sevmiyorum hiç kendisini ama sanırım kmse bakmayacak kayınbaba kendine zor bakıyor yani başıma kalacak bu kesin yani eminim bakma gibi bı zorunluluğum yok ama  eşimde ne kadar zulüm de yapmış olsa anadır soncda bana yardımcı ol ne yapacam ben evimize alsak baksak olmz mı dedi bizde yaşlanacgz dedi yaptığını çekiyor zaten dedi ama blmyrm bana akıl verin ya akıl alacağım kmse yok çevremde 

42 Cevaplar

+1 oy
önce (3,486 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ahh cnm o kadar zor bi durum ki kendimi senin yerine koyarak cevap verecem evime asla sokmam maddi durum el verirse bakıcı tutarım ama el vermiyorsa yine evime sokmam kendi evi nerdeyse orda bakarım ama bakarken tek kelime etmem konuşmam ama zulümde edemem malesef vicdanım yüzünden ki şu huyumdan nefret ederim aman dileyene kılıç kaldıramam benimde kaynanam ve yavru yılanları bana çok eziyet ettiler ve eşime açıkça söyledim bi gün benim elime kalınca ben bakmam o çıngıraklı yılanlar baksın diye ama ikiside meslek sahibi olmayıp evde oturup koca beklemekten başka vasıfları olmadıgı için ilerde kocalarının agzına eline bakacak ve çok eminim kocaları istemeyecek benim elime kalacak eşime asla dıyorum şimdiden ama ben kendimi biliyorum vicdanım el vermez sadece eşimi korkutma amaçlı söylüyorum keza eşim beni zaten zorlayamaz

önce (255 puan) tarafından

O kadar çok haklısın ki canım olması gereken bu var ya hayır onların da yapması gerekiyor çünkü onların da görevi bu biz gelinlerin hiçbir zorunluluğu yok ama onlar o kadar aciz ki bakmak daha iyi istemiyorlar biz yapamayız gibi bizim içinden çıkıyorlar ama işte benim de çocuklarım küçük biri okula gidiyor diğeri bu sene başlayacak diğeri daha bebek kaynana zaten hiçbir şey beğenmez etmez bu haliyle bile bana kan kusturacak eminim vallahi Allah yardımcım olsun ama herkes sırasıyla bakacak onlar öyle hayatını yaşayamayacaklar annelerine her türlü bakacaklar

Bak buda bi çözüm sırayla bakacak herkes 1 ay baksın istersen sıra sana geldiğinde yine kendi evinde bakma kaynananın evinde bakarsın o sıra ağzını açarsa son ses radyo aç bastır onu duyma alt tarafı evine gidip yemek yapıp yedirip yalandan bi süpürge tutup çamasır yıkayacaksın böyle düşün hafiflet kendini bu haliyle bile sana zor gelebilir mesela yemedi beğenmediği için o öğün yemek verme akşama mecbur yiyecek sen baskın olursan mecburen çenesini kapatmak zorunda kalcak başka çaresi yok çünkü senin eline düştüğü için

Yani aynen onu da yaparım çünkü ben elimden geleni yapıyorum benden fazla bir şey beklemesin çünkü benim çocuklarım var onların da bana ihtiyacı var ben ömrümü sadece ona adayamam ben zaten radyoyu açarsam sesi hiç gelmez vallahi benden bu kadar ben insanlığımı yaparım elimden geleni de yaparım beğenmiyorsa güle güle yapacak bir şeyim yok tamam

Hakkında hayırlısı neyse o olsun şimdiden çok doldurma kendini ki ev hayatına yansımasın bu durum eşinle konusup en doğru kararı verirsin

Aynen kendime çok dert etmemeye çalışıyorum çünkü benim sorunum değil onların sorunu onların annesi onların bunları düşünmesi gerekiyor ana bu soncda ama Zerre vicdan yok bunlarda

-Reklam-
+4 oy
önce (18,460 puan) tarafından

Ben akıl vermiyim Alacağın sevaba mani olmak istemem

İnan kafam çok karışık bı yandan vicdanım el vermiyor kızları bile istemyrken evinde yemek bile yapamayacak halde bı yandan bana yaptklari aklıma geliyor iftirada dahil ama eşim saolsun onlara hiç inanmadı bizi ayiramadilar ama bu şekildede blmyrm ya

önce (18,460 puan) tarafından

Benim maalesef nefsim vicdanıma baskın gelir ben bakmam bana doğrudan kötülüğü olan kim olursa olsun silerim bir anne baba hariç onların hakkından korkuyorum. Evime evliliğime yuvama zararı dokunan birine hizmet edemem en fazla eşime git bak ilgilen kadın tut evine gönder falan derim 

Ya ben esim dedim olmzsa 4 kardeşsiniz bı bakıcı tutun o baksın aylık maaşını verin dedim eşimde onlar para vermz ben zaten asgari ücret aliyorm bakıcıya versem siz aç kalrsnz 3 tane çocuğum var biri daha yeni doğan bende öyleyim sildimmi tam silerim ama konu anne baba olunca bilemedm gorumceleri sildm 8 yildr konuşmam eşimde konuşmaz onlarla çok kötülük ettiler blmyrm ne yaprsam artk

önce (274 puan) tarafından

Yani mani olmak istemiyorum ama senin 3 çocuğun varmış benim dedem yatalakti ve annemde bizde baktık maalesef öyle kolay bişey değil çocukların eşin herkes bütün aile etkilenecek eee bakmama diyen annesini girme bahanesiyle evine gelecek almazsnz orası ayrı ama çok çok çok zor eşinle aranda karı koca muhabbeti bağı eskisi gibi olmayacak bir çocuklarınla eşinle oturup plan yapamazsınz bunu iyice oturup düşünmen gerek he şöyle bişey var ben 32 yaşındayım bir dönem bakıma ihtiyaçm vardı kaynanam bakmadı çalışıyorum eltin bakan dedi hafta sonları bike dikkat etmesi benim tedavim için dikkatli olmam gerekiyorxi asla etmedi ama günahı sevabı ne kadar olursa olsun ben o haldeyken bana bakmadı bende ona bakmiycm eşime peşin peşin söyledim 

İşte bu dediklerinide düşünüyorm karı koca hayatimiz fazla olmaz cnku çocuklarda var onlarla ilgilen kaynanayla öyle öyle zmn geçip gidecek zaten brbrimze vaktimiz olmayacak ailem uzakda gdip gelemem her türlü eşimde bende kısıtlanacaz o kesin benm ayagim kırıldı ben o zaman doğuma 1 buçuk ay kalmayı o zmnda  küçük kzmda vardı kaynanaya ya eşim beni getirsin yada sen gel bana bak tek başıma bisey yapamyrm dedim senin bana bakacağım yerde beni sana bakacam dedim misafrlerm gelip gidiyor bakan demsti

+4 oy
önce (735 puan) tarafından

Yani bilmiyorum neler yaşadığını da Allah korusun senin annen de aynı durum da olsaydı ne yapardin. Anne ne kimse bakmasaydi annen de yine kötü biri olsaydı. Eşinin yerine koy kendini için nasıl rahat ediyorsa öyle davran.

Haklısın annem bu kadar kötüde olsa bakardım yine annem cnku vicdanım el vermez asla bugün bu aklıma geldi smdi ben istemyrm diyorm eşine bakamam 3 çocuğum var onlara anca yetişiyorm annenle nasl olcak blmyrm dedim eşimde üzüldü biliyorm bize çok zulüm etti ama şuan bakıma muhtaç bizim elimize kaldı sen bakmak zorunda deglsn zorlayamam hakkım yok buna ama benide anlasan biraz bu durumda annemde olablrdi inan ben sana istemyrm anneni demzdm dedi

önce (693 puan) tarafından

Kapı komşum dedin kendi evinde kalsın siz yinede yardımcı olun ikinizün de düzeni bozulmaz. 

Demi öyle olursa daha iyi olur en azndan ihtiycalrna yardmci olurum yemeğini felan yaparım kayınbaba ve oğlu evde zaten devamlı bı zahmet onlarda yardmci olur 

önce (693 puan) tarafından

Bence öyle daha mantıklı. 

Bu konuyu şimdi bugün tekrar konuşacağım

+4 oy
önce (1,770 puan) tarafından

Evet sana yaptıkları belki yenilir yutulur değil bu konuda çok çok haklısındır ama bak Rabbim senin eline düşürdü alma mazlumun ahını demişler senin yerinde olsam Allah'ın rızası için bakardım sen ona bakarsan emin olki cenneti ayağının altında bil bak o yaptığı kötülükle kaldı ve senin eline mahkum sana muhtaç şuanda canım evet asla bakmak gibi bir zorunluluğumuzda yok ama eğer bakarsanda cennetin kapıları sana açılır 

Dgru haklısın canm bak o kızları için bana yapmadığını bırakmadı evimi tasladilar saç baş giriştiler bana kaynana hep güldü iyi oldu ona dedi benm icn bunlar aklıma geliyor bı yandanda eşimi üzgün görmek istemyrm sanirm bakacam ya içim hc rahat etmeyecek yoksa ama onları evime asla almam 

Benim kaynanam ve kızlarıda aynı böyleler he biz fiziksel olarak kavga etmedik ama sürekli kızlarımda kızlarım der hepsi bir olur beni dışlarlar sürekli laf sokarlar bana konuşmuyorum hiç birisiyle evime almıyorum ne kızlarını ne kendisini aylar oldu torununu göstermiyorum çünkü insan yerine koymadı beni hiç sürekli itikledi dışladı laf soktu anneligime varana kadar neler dedi neler ama başıma böyle bişey gelse kocamın hatrına ve Allah'ın rızası için bakardım çünkü benim de annem var ve bizde yaşlanıp gelin eline düşebiliriz ama o kızlarınıda asla evime koymazdım tabiki karar senin kararın güzelim

önce tarafından düzenlendi

Bak yasadklarni yaşadım gerckten banada bunlar yapıldı evladım 3 ayi geçiyor doğalı hiç biri gelipde görmedi bahçede mangal keyfi feln yaptılar kokusu odama kadar geldi vermesinler gereği bile yok bunlar böyleler cehennemlikler evime asla onları almam ama kaynanaya bilmiyorm

Ah canım ah aynı şeyleri yaşamışız davanda okadar haklısınki Allah'tan eşlerimiz bizi tutuyor ezdirmiyor bebeğinde küçükmüş hem büyük insana hem bebeğe bakmak yoracak seni bilmiyorum ya sana vicdan yaptırmakda istemem en iyisini yine sen bilirsin bakma gibi bir yükümlülügün asla yok Allâh katındada yok böyle bişi oğlu bakmak istiyosa mesela bakıcı vs tutabilir gelinin bakma gibi bir yükümlülügü yok dedigim gibi en iyisini sen bilirsin Allâh yardımcın olsun şimdiden

Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim aynen öyle bakma gibi yükümlülüğüm yok ben anlamıyorum kızları bu şekilde konuşuyor şu an hepsi gene kapanmışlar kapıda oturuyorlar hem kız annesini istemiyor hem de gelmiş utanmadan annesinin evine nasıl oluyor

+3 oy
önce (7,764 puan) tarafından

Çocuğu olarak eşinin üzerine farz bakmaz zorunda yoksa peygamber efendimiz anne babası yanında yaslanıp bakmayan evlada burnu üzeri sürünsün bedduasina amin demiştir ... 

Aboww bunu ilk kez duydum ama eşime bsey diyemem görevim bakmak zorundayım dedi ama nasl bakacaksın çalışıyorsun sen dedim sen benm elim ayağımsin sen olmzsan ben zaten yok olurdum biliyorsun dedi anladım yani bana sen bak diyorsun dedim bakmak zorunda deglsin ama benim ailem sensin bacilarim bakmıyor kadını yük olarak görüyorlar dedi sanirm bakacam yorumlarınız çok güzel hepimizin çok saolun

+2 oy
önce (2,476 puan) tarafından

Ben net bakardım arkadaşım. Kızlarına da tek laf dusurmezdim hepsinin ağzını kapatır paşa gibi agirlardim . Aynı durumda benim annem de olabilirdi . Ne yapmış olursa olsun yaşlı insan benim yaşlılara kalbim dayanmıyor 

Kimse kusura bakmasın ha beni evlat yerine koymaz ama evimizin içinde annemin yanında başında durmuştur bı kötülüğü dokunmamıştir kadına başım gözüm ustune bakarım . Ama senin yaşadıkların ve söylediğin 2 3 cümle benim için çok farklı bı boyut aynı şeyi annem babama yapmış olsa anneme de bakmam bu bambaşka bişey çünkü 

Aynn katılıyorum neye acelen varsa evlendn hemn doğru degl yaa size katılıyorum valla

Evet bile zulüm görmesine rağmen 4 kardeşler eşim kaynana ve kayınbaba 3 evladına sahip çıktı eşim dış kapının dış mandalı oldu hep ki kaynanada hep derdi ben bu çocuğu hiç istemedm düşürmek icin herşeyi yaptım düşmedi yapıştı resmen bana diye eşim için eşim herşeyin farkında ama bu benm gorevim bakmak zorundayım aynı durumda annen olsa snaa brakmam yine bakardım dedi o böyle güzel şeyler düşunuyor icnde kin bile yok 2 gün snra annemle kardesm gelecek bebeğimi görmeye kaynana hc gelmedi felç olmadan önce yüzüme bakmadı bile nyse eşim şuan heyecanlı kaynanam gelcek dye seviniyor

Bak işte sen eşinin hayatında yokken de bu adam biseyler yaşamış ama şuan hepsini affetmese de sineye çekmiş görevini yapmak istiyor . 

Aynen öyle çok şaşırdım yani eşim sineye çekiyor onlar öbür dünyada bunlarn hesabını verceek benm gorevim bakmak dedi

+1 oy
önce (96 puan) tarafından

Vicdan için bile olsa bakmak zorunda değilsin.esini seviyor onunla huzurlu bir evliliğin varsa fedakarlık yapılabilir.

Eşim beni zorlamıyor kesinlikle yaşadıklarmizi biliyor ama eşimide üzgün görmek istemyrm yanında olmak istiyorm sanirm fedakarlık yapacağım gbi 

+1 oy
önce (1,610 puan) tarafından

Bakması gereken kişi kızları gelinlerin bakma zorunluluğu yok bakarsan kendi yüce gönüllüliğünden bakarsın rabbim de mükafatını verir ben bakabilir miyim bilmiyorum rabbim sınamasın bir insan yükü ağır herkesin yapabileceği iş değil rabbim mecburda etmesin tek kayınvalidem de değil Allah annemide düşürmesin 

Geçmişte sana kötülüğü olan bir insana bakmak sana ağır gelecekse baştan yapamam de ama silip unutabiliyorsan yaparım diyorsan Allah katında sevap kazanmış olursun 

Hayr canm haklisn emin ol bunları bende dedim yüzlerine karşı ama dedikleri ben gelinim ben kaynanaya bakmak zorundaymism herşeyiyle ilgilenmek zorundaymism kendileri bakamazmis cnku gezip tozmalari lazm hafta sonları tatile gtmeleri lazm evde durmamalari lazmmis o sizin anneniz bu benm gorevim degl mecburiyetimde yok işte vefat ettiği biz baktık gelin ne yaptıki derler bunlar böyleleri ama eşim Allah'tan destekcim yoksa benim işim çok zordu bakarsam Allah rızası için bakarm

Kesinlikle canım bak benim kayınvalidem bana hiç. Birşey yapmadı Allah razı olsun ama iş oraya. Gelirse ne yaparım inan bilmiyorum gönlümden geçen Allahın rızasını alacaksın saçma sapan dünya şeylerine takılma, hemde eşimin annesi, eşimde bana ve aileme iyi davranır sen düşmüş anasına bakamaycakmısım diyor ama nefsim çok pis çünkü gerçekten o ayrı bir sorumluluk ayrı bir sabır gerektiriyor insan eti ağırdır derler rabbim sınamasın hiç inşallah bakmak isterim sırf Allah razı olsun, eşim mutlu olsun diye ama kendimde o sabrı göremiyorum yarının ne getireceğini bilmem ama tabiki. Ve Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermezmiş bunuda biliyorum. 

Dgru valla bakmazsam bsey olsa vicdan azabı çekerim ben kendini bliyrm zerre sevmyrm ailesini ama eşimin üstümde her türlü hakkıda var  yapablrmiyim bakablmyim blmyrm tam durumunuda bilmyrm tek bildiğim durumu kötü yemek yapamiyor kendi banyosunu yapamıyor aniden fenalisiyor kızları da bakamam demsler dile getirmişler Rabbim kalbimi biliyor valla nasl yapacam blmyrm

Allah kolaylık versin inşallah 🙏🏻 🙏🏻 ❤️ 

+1

Amin cnmm çok saol ❤️🙏

+1 oy
önce (1,493 puan) tarafından

İnsanlar ne garip ya hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar. Sonra o zulüm ettiği insanın eline düşüyorlar. Bizim komşumuz da zamanında kaynanadan kayinbabadan çok çekmiş sonra ikisi de yatağa düştü. Kardeşlerin hiç biri bakmadı komşumuzun başına kaldı. Evet o da nefret ediyordu ama sırf Allah'ın rızasını kazanmak için senelerce baktı. Zaten sonra vefat ettiler.

Valla tamda anlattığın gbi keşke yapmasalardi bile bile bunları  çok dedik ama daha böyle olmadn once hakkımızda girme bak yarn birgun sana biz bakacaz kimse bakmaz kzlarm bakar deme onlar gezip tozmaktan sana bakmzlar yok işte siz pisliksnz gevursunuz bı sürü saydirmsti etme bulma dünyası iste

Şimdi ne yüzle yüzünüze bakacak ??

Bakar  o yüzümuze utanma yok onda 

Valla canım sırf Allah rızası için bakarım dersen büyük sevaba girersin ama yok bakmam, bakamam dersen huzurevine vs vermek daha mantıklı olabilir.

Kayinbabam kabul etmez huzur evi cnku paralı bildiğim kadaryla adam cebinden para cikcak diye ödü kopuyor 

Ama dediğin gibi bakarsam Allah rizasi için bakarım 

+1 oy
önce (5,157 puan) tarafından

Rabbim doğru olanını kalbine ilham etsin inşallah kardeşim 

İnşallah çok saol dua ettim hayrlsini rüyamda göster Rabbim dedim  

Rabbim yâr ve yardımcın olsun inşallah 

İnşallah çok teşekkür ederim 

+1

Amin ecmain kardeşim 

+1 oy
önce (58 puan) tarafından

Kızları niye bakmıyor öz anneleri ya hani kendi annemi düşündüm de içim cız etti

Bakamzlarmis gezip tozamazlarms hanm efendiler evde sessizlik istiyorlar 

+1 oy
önce (1,071 puan) tarafından

Terslemeden kötü davrandan sinirlerine hakim olup bakabilecekmisin yaşlılarda bı bebek gibi oluyor 

Bakarm o yönden hc sıkıntım yok 

Öf bile dememen gerek anne sonuçta kendine hakim olacaksan eşin çocuğun ev işleri yinede bakarım dersen niye olmasın 

Bakarm keşke tek derdim onlar olsa bacım bu kadını memnun etmek inan zor

İşte bu tarz düşüncen olcaksa dışardan bakan olsun bence

Bakan kimse yok çekildi köşesine bakalm Rabbim görüyor ymne olcak gorcez

+1 oy
önce (1,166 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Allah onları insanın varolması için sebep kılmıştır. Bunun içindir ki Allah Teâlâ kendisine ibadetten sonra ikinci derecede anne ve babaya iyilik yapılmasını emretmiş;
Kur’an-ı Kerim’de birkaç yerde anne baba hakkına riayet, her ikisine de iyilikte bulunmayı emreden ayetler geçer. Söyle buyurmaktadır:
(23) “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle.”
(24) “Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. “Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster” diyerek dua et. (İsrâ, 17/23-24)
Âyette önce yalnız Allah’aibadet edilmesi belirtildikten hemen sonra, ana babaya iyilik etmeyi de belirtilmek suretiyle Allah’a kullukla ana babaya iyilik yan yana anılmış, böylece anne babaya ihsanın önemi vurgulanmış veonlara karşı kırıcı davranılmaması
emredilmiş ve nasıl dua edileceği bildirilmiştir.Tercih senin ama, bakma yükümlülüğü öncelikle maddi durumu iyi olan erkek evlattadir. Sonra kız çocuklara geçer. Ben sorularla islamiyette böyle okudum. Vicdanın nasıl rahatsa öyle yap tabi ama kin tutma. Kin en büyük günahlarsab sayılmış hatta kendisine nasihat verene kim tutmak haram sayılmış dinimizde

Çok doğru katılıyorum zaten ama bunlara çok iyilik yaptım bı kaç kez görmezden geldim yaptıklarını yine kötü ben oldum çünkü istnmeyen gelinim bunu hep dile getrdi hepsi bakalm sanirm ben bakacam gbi duruyor 

Hayırlısı olsun canım. Eşin zorunlu malesef ama seninki sana kalmış. Bakarsan sevabı sana. Bakmazsan zaten Allah kalbini biliyor 

Bekar kaynım var evde ama oda bı çalışıyor bı calsmiyor o yuzden evlernde bakmam gelrse kendi evimde bakarm anca zaten iki adımlık evlerimiz uff bacım varya Allah biliyor işte yasadklarmi

+1

Zor arkadaşım, bana sorarsan büyüklük sende kalsın. Müslümanlıkta düşene tekme atılmaz 

Demi haklisn öyle olcak sanirm 

+1 oy
önce (2,887 puan) tarafından

Bakmakla yükümlü esin maalesef ne yapmış olursa olsun. İnsanın içi almıyor farkındayım ama imtihan dünyası Allah için diyip yapabilirseniz ahiretinizi kazanırsınız insaallah. Onun dışında sen mecbur değilsin canım

Yani hiç içinden gelmiyorsa ya esin kendi bakacak ya da bir yardımcı tutacaksınız sen elini bile surmeyeceksin

Aynn eşim zorlamıyor beni ama eve alsak eşim işte calsiyor gün icnde evde olan benim o zmnda benim bakmam lazm onuda Allah rızası için yaparm anca yardmci tutmamiz için diğer kardeslernde destek çıkmasi lazm eşim asgarî ücretle bakıcı asla tutamaz çok zor

+1 oy
önce (347 puan) tarafından

Zor bir kararrrrr bak yada bakma diyemem ama ben bunları yaşasam bakmammmmmmm!!! 

Baya hemde ona ölene kadar bakmak zorunda kalacam 3 çocuga zor yetişiyorm kaynanayla zor olcak baya yaptığı kötülükleri aklıma getirmemem lazm

önce (347 puan) tarafından

Bilmiyorum ya temiz güvenilir bakım evini düşündü mü eşin ? 

Yani sana çektirmese iyi biri olsa o kadın sana bak Allah rızası için derdim ama bu kadar eziyete insan Bilmiyorum ne diyim 

Eşime dedim ama kayınbaba sağ ya eşi olduğu için onun rızası lazm ama oda kabul etmez eşimde dedi istemz inat o dedi  cektrmeseydi bana bu kadar dertlenmezdim valla

+1 oy
önce (2,014 puan) tarafından

Ne kadar sevmesem de elden ayaktan düşmüş olan kimseyi ortada bırakmam. Kaynanamla küsüm şuan ama öyle bir şey olsa aynı evde yaşamasam bile altlı üstlü ev tutarım yemeğini yaparım temizlik dediğin nedir çoluk çocuk olmadiktan sonra. Allah rızası için ve eşim için yaparım çünkü benim annem 15 gün yatalak oldu eşim benimle baktı. Hatta alalım bize götürelim biz bakalım dedi sağ olsun. 

3 evladım var biri dhaa bebek bedenim zaten çok yorgun uykusuzum hep kaynanayla nsl olcak blmyrm ikimzde yakınız kapı komşum ama bekâr kaynım var eşim konuşmuyor muhattap olmamı istemiyor anca bize getiririz bizde bakarz senin rizanla dedi benm eşimde öyle anneni evimize alır bakarz diyor bişey olsa ama ben işte çok kötülük gördüm ailesnden o yüzden kafam karışık 

önce (2,014 puan) tarafından

Kızlari da ne vicdansizmis ya. Herkes 2 şer ay sırayla baksın. Yazık ya. Kimse cocuklari ona baksın diye dogurmuyor ama yani şimdi sen 9 ay karninda taşı besle büyüt. Biz bakamayiz nasıl diyorlar anlamadım. 

Onlar çok vicdansz canm eşimle aramı bozuk ilk evladımı elimden almak için iftira bile attılar Allah'tan eşimin aklı başına geldi de uzaknlasti bunlardan kaynana hele bana zulmü çok oldu Allah biliyor yaa kızları gezip tozmak istiyor biz ananıza bakamayz dediler 15 gün tatil vardı çocukları büyük bunlarn kendi baslarna bakabilecek yastalar gelipde analarına bakmadılar orda burda gezdiler hep ben buna kiziyrm saglikliyken kadının evinden çıkmıyorlardi yiyecekler hep belesti hergun mangallar felan smdi kadın çok kötü oldu hc biri gelmedi bı daha

+1 oy
önce (69 puan) tarafından

Bence bakabilirsin, düşmüş biri o. Hastaya bakmak herkese nasip olmaz ben senin yerinde olsam bu sevabı tepmezdim. 

Öylemi diyorsun inşallah nankörlük etmez diğer yaptıkları gibi bakacam gbi duruyor 

önce (69 puan) tarafından

Benim fikrim bu canım . Evlatları için bir sınav bu . Ne mutlu bu sınavı geçebilirlerse 🤗 

Bunun icn eşim bana yardımcı olurum zaten çok eminim annesi soncda ama kayınbabada inşallah olur 3 çocukla inan çok zor bı süreç olcak kızımın okulu var eğer kızmda okula başlayacak bakalm hayrlısi artk 😊

+1 oy
önce (907 puan) tarafından

Mental olarak kendini nasıl hissediyorsun bu çok önemli, ben anneme 1 sene yatalak 3 senede ayaklı baktım demans hastasıydı bu süreç beni çok yıprattı arada kızıma hamlielik ve doğum süreci geçirdim , benim tavsiyem hemen kabul etme önce bırak kardeşler olarak ortak bir yol bulsunlar eşin sana dediginde böyle yanıt ver hiç olmadı en son karar verirsiniz çünkü en baştan o sorumluluğu üstlendiğin zaman diger herkes o rahatlığı yaşıyor , kıllarinı bile kıpırdatmıyorlar. Yaşamış biri olarak tecrübeyle yazıyorum.

Aydınlatın beni canm çok zor demi yani kızları var kaynım var ama onlar biz bakamayz dediler geri çekildiler bende eşime onlarında görevi ben tek nsl yapacam bu sorumluluk benm için zor dedim eşim zorlamadi zaten beni bakım kardeşler arasında neler olcak ama hc bri kabul etmezse mecbur bakacam

önce (907 puan) tarafından

Canım yaşayan bilir demişler bende 5 sene boyunca her konuda çok fazla kısıtlandım , bu tüm hayatına yansıyor ve bir süre sonra zorlanıyorsun. Kızları nasıl geri çekildiler se aynı tavrı yap ki hepsi kaygı duysun bakmassak ne olur annemjn hali , ama sen mecbur bakacam tavrında durursan zaten eşin gönüllü hemen kabul eder , tabiki sokağa atıcak haliniz yok ama şuanda herkesin bu sorumluluğu üstlenmesi gerekiyor. 

Evet haklısın bende öyle yapacam eşime diyecem önce sırayla herkes bakacak o zmn diye baktık kmse yanaşmıyor etmiyor mecburen üstlenecek tek başına kendine asla bakamaz çok şeyler yaşattılar bı şerit gbi gözümün önünden geçti keşke bu kadar kötü biri olmasaydı belki bu kadar dusnceye girmezdm

+1 oy
önce (3,631 puan) tarafından

Valla o vicdanina kalmis bisey canım

Bakma zorunlulugun yok zaten

Ama senin bilecegin iş 

Bizim bisey dememiz doğru olmaz

İşte sizden de akıl alırsam iyi olcak sevmiyorm bakasim gelmiyor vicdanmda el vermiyor çok karışıgim

Ben olsam bakmam 

Suanki durumuma yaptiklarina göre cidden bakmam 

Çünkü bende çok çektim hala da çekiyorum

Evet vicdanim rahat etmez ama suanki mutsuzlugumun huzursuzlugumun çoğu sebebi de o yani

Ben bakmam Rab'bim de düşürmesin benim elime 

Bnde diyrm Rabbim dusrmesin elime muhtaç etmesin bayan baksnlar analrna ama yok kimse bakmıyor vicdanına yenik duscem belli

Hayırlısı olsun kuzum ne deyim 

+1

Aynen hakkımda hayırlısı artık çok saol 🙏

+1 oy
önce (1,854 puan) tarafından

Bakacak olsan bile baştan sırayla olmasını sağla. Kızları da belli sürelerde gezmeyip fedakarlık yapsınlar bir zahmet. Senin de 3 çocuğun varmış bütün bakımı üstlenme. Sırayla olursa en azından adaletli bir dağılım olur ve daha dengeli olur. Simid bakarim dersin ama gücün tükenir bir süre sonra sen senlikten çıkarsın. Çocukların da etkilenecek illaki ev düzeniniz etkilenecek onların da hakkı var üzerinizde 

Evet işte bak beni anlattın ne güzel işte bundna korkuyorm bende insanm soncda 3 çocuk var beynim bazen kaldrmiyor çok yoruluyorum dediğin gibi sırasıyla olur anca tek başıma imkanı yok çok saol ya 

önce (1,854 puan) tarafından

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Annelerin sorumlulukları çok zaten biliyoruz yaşıyoruz. Bebeğin küçükmüş zaten. Dönüşümlü olursa bas edebilir hale gelirsin. Hem de vicdanın rahat eder 

Aynen bunu diyecek görümcelerle 8 yildr konuşmuyorum zaten bu konu şuanda benide etkiliyor beni ilgilendiriyor ben konuscam bu laf anlamazlar la eşim smdi bunlara sinirlenir kestirir atar bakmzsaniz bakmayın diye güzel tartışır bunlarla tüm görevi üstlenir o zmn da bana çok zor gelir iyi bir insan olsaydı zaten bu kadar düşünceye girmezdim artk hayrlısini diliyorum çok saol❤️

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 217 göst.
22 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatma001 (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 368 göst.
24 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde tugce kilic (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 54 göst.
+1 oy
9 cevap 311 göst.
26 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,125 soru

12,374,718 cevap

42,734 kullanıcı

Kategoriler

...