+1 oy
388 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (339 puan) tarafından

Benim oğlum 3 ay sonra 4 yaşında olucak ama evi dağıtıyor oyuncakları dağıtıyor oynamak için de değil sırf zevk olsun diye dagittiklarini topla deyince ben toplamam sen topla diyor sen dağıttım kim dagitirsa o toplar diyorum hayır toplamiycam diyor ben yoruldum toplamam sen topla banane diyor beraber toplayalım diyorum onada hayır diyor tehditle topluyor ancak oyuncaklarini baskasina veririm diyorum ancak o xman topluyor oda zorla bağırış cagiris ben nasıl ogreticem bu çocuğa sorumluluk almasına istediğim şey çok degilki onun yapabilecegi şeyler 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından

Tehditle değil de güzellikle mesela toparlasan sana ödül verecem gibisinden konuş bence 

(339 puan) tarafından

Umrunda degilki söylüyorum sana şunu alırım bunu yaparım diye banane almazsan alma diyor sadece anne annesi gelirse yaparmış kadında biraz uzakta her zaman gelemiyorki seni dışarı cikaricam yarış yapalım gibi oyuna cevirerek diye önermiş arkadaşlar sagolsunlar öyle deniycem dediğiniz gibi tehditlede olmuyor bu sefer ters tepiyo

-Reklam-
0 oy
(506 puan) tarafından

Ben diyorum ki ben süpürge yapıyorum oğlum isim var  ,süpürge oyuncaklarini süpürür  ben karışmam bu oyuncaklar senin  diyorum ,senin sorumluluğunda  yada biri üstüne basar kırılır o zaman kalkıp topluyor süpürge oyuncağını süpürür de küçük arabalari var bizim ki kaybollacak  diye küçüklükten beri kendi topluyor şuan 3.5 yaşında 1.5 yıldır flaan kendi toplar sırf süpürge yüzünden süpürecek sanıyor  :D 

tarafından

😀😃🙂🙃 ah yavrum kıyamam ya canım benim ❤️

Benim ki de 1 yaşından beri yediğini içtiğini toplamaya çalışır ozamanlar kırarak dökerek toplardi ama olsun önemli değil  öğrendi  😀 

Şimdi necyapsam anne yardım edeyim sana diyip işe sarılıyor  😀 gerçi yine az biraz mahvediyor ama olsun niyeyse önemli. 

(506 puan) tarafından

Bizde öyleyiz canım anne bende yapicam der ortalığı dahada dağıtır alsinda ama kizmam sonuçta çocuk , bugun mesela dolap topladım oda topladı sözde arkamdan bütün çorapları gardolapa atmış çekmeceden  getirip getirip  tek tek gardolapa çorap atmış  yardım ediyor kendince  bizimkide alıştı hani aslında tehtit etmiyorum bak süpürge oyuncaklari süpürür diyince topluyor sadece 🙂

(339 puan) tarafından

İşte canım yardımcı olmaya çalışıp karistirsa kizmam asla inatçılık yapıyor bile bile dağıtıp sonra sen topla diyor bende istiyorum ki o sorumluluğunu bilsin ama burda arkadaşlar önermiş oyun yaparak diye öyle yapicam alışır inşallah öyle 

0 oy
tarafından

Başlarda ödül ceza işe yarar bence. Mesela oğlum bak buraları toparla seni parka goturcem yada sevdiğin  çikolatayı Almaya gidicez , bahçeye cikarcam top oynayacagiz gibi yada topla buraları birlikte resim çizip boyama yapicaz gibi .

Mesela ben oğluma bisey yaptırmak istersem aile sağlığı hekimini çok sever arkadaşız bak buraları toparla da bian önce dr ablanın yanına gidelim birlikte derim. Hemen başlar ufak ufak . 

Çikolataya dayanamaz az veririm herxaman bulamaz buraları topla da gidip çikolata alalım derim 

Küçük metal arabalar8 sever 50,60 tl bisey hakmarda var onu alicam sözüyle geçen odasını salonu mutfağı hep toparlattim:))

Mis gibi topladı, ❤️ sahile gitmeyi çok sever bigun gidicez ama evi dağıttı  gidemiyoruz oğlum dedim üzüldü niye dedi . Evin haline baksana dağıttın dedim nasıl gidicez bu halde dedim kalktı topladı  😀

Tutum ,ses tonu teşvik önemli.  

(339 puan) tarafından

Anladım canım bende ödül ceza yöntemini uygulayayim hoşuna gidebilir bı yere gitmek oyuncaklara bayılıyor zaten bu yöntemle hem yapar inşallah bir zaman sonra alışkanlık yapar

0 oy
(8,935 puan) tarafından

Oyuna cevir ilk kim toplicak mesela yarış onla mesela canim

(339 puan) tarafından

Öyle yapıyım canım bu hiç aklıma gelmedi bunu oyun diye yapabilir 

0 oy
(79 puan) tarafından

Benim oğlum da ağlar toplamak istemezdi bazen hala aynı ama genel olarak süpürge açtığımda ben salonu süpürene kadar odayı topla diyorum topluyor yoksa süpürge çekecek diye veya ben süpüremem oda pis kalir diye , dışarı çıkacağımız zaman parka vs odayı topla çıkalım diyorum ilk zamanlar gelince toplayayım diye ısrar ediyordu ama alıştı artık topluyor  çoğunlukla 4.5 yaşında 

(339 puan) tarafından

Bir yere gideceğimiz zaman yapıyor ama evde olduğumuzda asla yapmaz sordum neden yapmıyorsun diye ya ben yapmam sen yap diyor yada ben yoruldum diyor ama evimiz çok dağınık oluyor böyle çok çirkin görünür diyorum bu seferde ben dağınık seviyorum diyor 

(79 puan) tarafından

Benim oğlum da aynı cümleleri kuruyor oyuncaklar hep bir odada oluyor genelde salona vs taşımaz izin vermiyorum getirince geri götürüyor bu sebepten 

(339 puan) tarafından

Bende artık bugün odasından cikarmasina izin vermedim dedim dışarı cikaricam seni dedim beraber toplayalım dedim tamam dedi ne büyük rahatlikmis odadan cikarmayinca

0 oy
(8,993 puan) tarafından

Birlikte yapın o zaman alışır benim oğlum 25 aylık oldu hadi oğlum oyuncakları toplayıp gezmeye gidelim toplamazsak gidemeyiz diyorum hemen oyuncak sepetini getirip dolduruyor 

(339 puan) tarafından

Onuda yaptım bir tane kutuya koyup ben yoruldum sen yap diyip birakiyor 

(8,993 puan) tarafından

😊😊 kurnaz afacan desene

(339 puan) tarafından

Oooooo hemde nasıl çok fena

0 oy
(8,495 puan) tarafından

Ondan bir tanede bende var napacam bilmiyorum 

(339 puan) tarafından

Sorunluluk alması öğrenmesi güzel birşey ama yapmıyorlar şaşırdım artık bende kaç kere güzel güzel konuşup anlatıyorum da tamam diyor yine ayni

0 oy
tarafından

Ben ceza sistemi ile öğrettim . Toplamadığı tüm oyuncağını aldım gizledim . İlerleyen zamanlarda aynısından tekrar aldım oğlum diyerek sorumluluk haline getirdim. Birde ben çok oyuncak koymam önüne. Dönüşümlü bir şekilde çıkardım oyuncaklarını hep 

(339 puan) tarafından

Ceza sistemi mantıklı olabilir birde onu deniycem oyuncak bende çok bırakmıyorum ama aldığını yerine bıraksın öğrensin istiyorum tek birşey de olsa bırakmıyor 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 197 göst.
21 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Dorukunannesi33 (30 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 252 göst.
+1 oy
21 cevap 1,421 göst.
7 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Burdanbiri12 (70 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,952 soru

24,613,071 cevap

364,181 kullanıcı

...