+7 oy
564 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,216 puan) tarafından

Selamün aleyküm rahmetullahi ve berakatuhu kardeşlerim nasılsınız iyisinizdir inşallah neler yapıyorsunuz bahaalımmm gııı ❤️ ben geçen yaptığım ayran aşı çorbası içiyorum bu çorbaya aşığım desem abartmamış olurum abi çok güzel yaa valla 😍 bizim Van'a özgü desem ağrılilar bize özgüdür der onu bunu bilmem ama harika bir lezzet bence 😋 aranızda seven ve yapan var mı 🧐

image

22 Cevaplar

+5 oy
önce (357 puan) tarafından

🤤🤤🤤🤤

önce (5,216 puan) tarafından

😋😋😋

-Reklam-
+3 oy
önce (2,326 puan) tarafından

Hiç yemedim ama canım çekti. Bunun sıcağı nasıl oluyor Yasemin ? Nefis yemek tariflerinde hep soğuk olarak var güvendiğim kişilerin

+1

Evet her yöreye göre değişe biliyor sana hemen tarifini atayım.🙃 şöyle diyim önce Bir bardak kadar aşurelik buğday alıyorsun düdüklüye ekliyorsun üzerine 5 su bardağı su ekliyorsan sonra o kaynıyor güzelce pişmesi lazım ardından 5 bardak yoğurt 1 tane yumurta içine kır yemek kaşığı da un ekleyip blenderdan geçir güzelce karıştır sonra bir tencereye buğdaylarını ekle suyu azsa yine iki bardak kadar su ekle sonra kaynamasını bekle kaynadıktan sonra yoğurdunu ekliyorsun güzelce ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edeceksin sakın kaynamadan bırakma yoksa kopar tadı güzel olmaz kaynadığından emin olduktan sonra altını az kıs ocağın sonra bir kabağı küp küp doğra içine ekle yine karıştır kaynayana kadar karıştırman lazım gene kaynadıktan sonra gene altını biraz kıs sonra evde varsa taze nane yoksa punk denen bir ot var onu biraz Kaynar suya koyuyorsun biraz bekliyor ardından üzerine ekliyorsun çorba güzel de kaynıyor biraz tuz ekle, kabağın piştiğinden emin olduktan sonra altını kapat afiyetle ye bittiiiii😁🩷💜😋😋

önce (919 puan) tarafından

Ben ağrılıyım bizde böyle yapıyoruz punk koyuyoruz ama sadece kabağı ilk defa duydum kız 

Ahahahah kabakla çok güzel oluyor bı dene derim hatta varsa kabak çiçeği müko oluyor 😍🩷💜

@MEHYASEL...o kabakmıydı kız😁 ben onu salatalık turşusu sanmıştım,tşk ederim cnm ❤️

Tarifi SS aldım 😊yanlış anlamayın eğer uyarı butonu olduysa 😋

+2 oy
önce (3,542 puan) tarafından

Aleykümselam canım afiyet şifa olsun. Severim ama bizimki böyle değil dümdüz yarmalı soğuk aş çorbası 😅

Teşekkürler canısı sen şeyden bahsediyorsun buğday yoğurt sarımsak az bişey su ve buz eklenir burada ki ismi mehir o dimi 😁

Soğuk aş diyoruz özel bi ismi yok bizde kuzu evet öyle yapıyoruz ☺️

önce (275 puan) tarafından

Kız Erzurumda oyke dümdüz yarmadan

önce (13,485 puan) tarafından

biz de soğuk dövme çorbası deriz😂 dövme ve nohut olur

Kayınvalidemler nohut da koyar hatta yeşil mercimek bile Maraşlı onlar.. ben iç anadolunun bağrından olduğum için yarma yetiyor jsjsjskk😂😂

Canım ülkemin her şehrinin yemeğinin ayrı tadı ve güzelliği vardır 😋💜🩷🥹

önce (13,485 puan) tarafından

yarmayı ilk duyduğumda o ne demiştim😂 bizde dövme o😅

önce (4,274 puan) tarafından

Erzurumda yarma demezler gendimedir onun adı 😁

önce (275 puan) tarafından

Hahahah koz arkadaşlar bilmez diye demedim:))) eşimde bilmiyordu çorba yaoimca söylüyorum mesela gendime çorbası yaptım hep gendine  yapıyorsn birazda bize yap der:))))

önce (4,274 puan) tarafından

😁😁 Çoğu kişi bilmez 

+2 oy
önce (18,484 puan) tarafından

Bizde aşı yapıp sonradan ayran katarlar soğuk olur eşimlerin taraf baştan katar sıcak olur iki türlü de çok severim 

Bende iki türlü çok severim kışın sıcak olan yazın da soğuk olanı çok iyi 😋

önce (18,484 puan) tarafından

Sıcak olana çok zor alıştım ama sonradan çok sevdim 

Ben çocukluğumdan beri çok seviyorum yaa hatta anneme baka baka yaptım ve annem bu çorba da usta şimdi benim yaptığımı içen anneme kızın seni geçti diyorlar 😁

+1 oy
önce (856 puan) tarafından

Oh kız biz de aynısını yapıyoruz hele kabak ve pung diyoruz yani nanesine bayilirim

Ayy evet evet punk annem üç gün önce kargo ile yolladı punku bende ertesi günü bir büyük tencere yaptım ve inanır mısın son bir tabak kaldı 🥹🩷ama çok güjel ne yapam😋

önce (856 puan) tarafından

Ayy benim annem dışarda bideonun üstünde yapardı kaynar kaynar içerdik çok güzel günlerdi bu yaz patnosa gideceğim Allah'ın izniyle annem de gelecek orda bol bol içeriz , afiyet olsun size de

Teşekkürler gülüm benim sende Allah'ın izniyle sağ Salim ailene gider tabak tabak içersin inşallah ☺️🩷💜

+1 oy
önce (3,853 puan) tarafından

Aleyküm selam rahmetullahi ve bereketuhu güzel kardeşiim🩷 içinde bitki nedir. Ben bi tırşik yedim bi fe biz ıspanakla yaparız özellikle ramazanda başka da bilmiyom. Ama severim çok güzel olur afiyet olsunn

Teşekkürler canısı ❤️ 😘 içindeki bizim burda punk derler bir ot nane gibi ama tüylü yapısı var ama kokusu çok güzel bide kabak var bide az bişey tırşo Türkçe ismini bilmiyorum 😁🩷

Kız o taraflara gittiğimizde hiç aklıma gelmiyor yöresel şeylerden almak. hep eve dönünce keşke bakıp alsaydım diyorum. Belki bir dahakine nasip olur 😂 güzeldir eminiim

Sjsjsjsjs sana ev ödevi listeni akşamdan hazırla tele kaydet 😜😁🩷🩷

Tamam öğretmenim 😁😘😘

Sjsjsjsjs estağfurullah gııı ❤️ 

+1 oy
önce (5,140 puan) tarafından

Vay aleykümselam Evet evet ağır misafirlik verdiğimizde yaparlardı annemler bide içine punk yada mende koyacan misssss muk afiyetbe canamin 

Teşekkürler canısı bide Ayn öyle bende punku ekledim bide sanırım sende Vanlısin çünkü dediğin gibi misafirler varsa çok yaparlar 🩷🙃

önce (5,140 puan) tarafından

Evet cnm vanliyem şanliyem😂😂😂😂😂kılıcı şanliyem😂😂😂😂

Yoğ o öyle değil Vanlıyam şanlıyam kılıcı kanliyam sjsjsjs 😜🩷💜

+1 oy
önce (580 puan) tarafından

Aleykümselam yasemin bacı 😊

Hiç yapmadım daha önce içmedim de. Nasıl yapıyosunuz

Ahahahah ismimi biliyön laz kızı senin ismin ne peki 😁🧐💜 bide şöyle diyim önce Bir bardak kadar aşurelik buğday alıyorsun düdüklüye ekliyorsun üzerine 5 su bardağı su ekliyorsan sonra o kaynıyor güzelce pişmesi lazım ardından 5 bardak yoğurt 1 tane yumurta içine kır yemek kaşığı da un ekleyip blenderdan geçir güzelce karıştır sonra bir tencereye buğdaylarını ekle suyu azsa yine iki bardak kadar su ekle sonra kaynamasını bekle kaynadıktan sonra yoğurdunu ekliyorsun güzelce ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edeceksin sakın kaynamadan bırakma yoksa kopar tadı güzel olmaz kaynadığından emin olduktan sonra altını az kıs ocağın sonra bir kabağı küp küp doğra içine ekle yine karıştır kaynayana kadar karıştırman lazım gene kaynadıktan sonra gene altını biraz kıs sonra evde varsa taze nane yoksa punk denen bir ot var onu biraz Kaynar suya koyuyorsun biraz bekliyor ardından üzerine ekliyorsun çorba güzel de kaynıyor biraz tuz ekle, kabağın piştiğinden emin olduktan sonra altını kapat afiyetle ye bittiiiii😁🩷💜😋😋

Teşekkürler. Birebir konuşmuşluğumuz yok adını yorumda gördüm adım melike🙂

Rica ederim bide he tamam canısı tanıştığıma memnun oldum Melike 💜🩷☺️

Bende memnun oldum canım

🥰🩷💜

+1 oy
önce (5,726 puan) tarafından

Bir vanlı olarak bayılırım buna hamileliğim boyunca annem her seferinde yaptı bana resmen gözümün önünde geçmiyordu 

Senin dediğin ot tırşo dur dimi çünkü onu da ekledim 😁bide Ayn öyle vallahi 😋🩷💜

Evet evet  Kürtçe tırşo deniliyor 😂

Ne güzel afiyet bal şeker olsun 😋 ☺️🌸

Yaa teşekkür ederim kardeşim bide he o 💜🩷😁😘

Rica ederim canım benim🌸🥰

🩷💜🥰

+1 oy
önce (3,153 puan) tarafından

Bak simdi canım cekti yazin köye gittigimde kaynanamda cok icerim ama kendim yapmam 

Ayy hakkını helal et gııı yakın olsa koş gel sana yapayım derdim valla 🥹🩷bide yapması kolay canısı sadece sıraya dikkat etmek lazım 

önce (3,153 puan) tarafından

Kolay evet ama içine konulan nane bana ağır geliyor midem yanıyor yiyince. Bu hafta yapayım eşimde ozlemistir

Hee senin miden o konuda hassas demek kıyamam yaa

+1 oy
önce (5,416 puan) tarafından

Bir Bitlisli olararak bayilirim bizde Kürtçe girar derler ayran aşı 

Evet gırar derler bizde de 🙃🩷💜

önce (5,416 puan) tarafından

Afiyet olsun annem yazın bahçede  kazanın içinde yapar sıcak sıcak yemek daha guzel

Teşekkürler canısı bide ayy evet dumanı üstünde tütecek 🥹💜😋🩷

+1 oy
önce (21 puan) tarafından

Aleyküm selam  ayran aşı (grar) bayılırım böyle birşey yok ya

Ayn gırar 😋🩷💜bide vallahi billahi öyle geçen yemekte kayınvalidem bana baktı kız sadece gırar içtin başka bişey yemedin 😁

Benim komik bir anım var onunla ilgili mesela bizimkiler köyde kazanda yaparlar komşulara falan da dağıtırız bir sefer annem yaptı ama ben hastaydım ilk sıcağına içemedim neyse gece aklımdan Bir türlü çıkmadı bende gece uyandım biraz daha iyi hissediyordum bende kalkıp iki tabak içtim o zaman 😂😂😂

Sjsjsjsjs şifa kaynağı vallahi o gırar 😋 🩷 😁

Aynen valla 

Hıhım 🩷💜

+1 oy
önce (1,049 puan) tarafından

Aleyküm selam eline koluna sağlık afiyet olsun çok güzel görünüyor ❤

+1

Teşekkürler canısı Allah razı olsun inşallah 🩷💜😘

+1 oy
önce (6,858 puan) tarafından

Gırar😃bayılırım 

Bindee bindeee 😋🩷💜🥹

+1 oy
önce (439 puan) tarafından

Bende çok severim ama bizim orda böyle yapmıyorlar. Bizimkimize nohut, aşurelik buğday, nane , bisey daha var ama onun adını bilmiyorum yoğurt bizimki bu kadar sizinki değisikmiş gerçi her yöreye göre farklı yapıliyor. Kaynanam bize her köy sütu gönderdiiginde mayalayıp ilk bunu yapıyorum. Hazır yoğurtla güzel olmuyir köy yogurtu ekşimsi tadı varya çok güzel oluyor ayy ağzım sulandı.

Afiyet olsun inşallah 

Teşekkür ederim deniyecem.

Sabah evden çıktım daha yeni yarım saat 40 dk oldu eve geleli  o kadar yorgunum uykum var ki kolumu kaldiracak halim yok. Ama ilk fırsatta deneyecem

Kıyamam sana gııı gebe misin 

Yok kız rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah 

2 çocuk annesiyim desem.

Yaa maşallah Allah bağışlasın inşallah gülüm bide o zaman yoruldun 😁💜🩷

+1 oy
önce (75 puan) tarafından

Bu Van'ın meşhur çorbası girar diyoruz biz içine ne koydun ot olarak 

Evet gırar bide içine punk ve tırşo koydum bide kabak Türkçe e isimlerini bilmiyorum Kürtçe isimlerini yazdım kabak dışında 😁🩷💜

Punk tadını çok güzelleştiriyor. Tırşoyu ben bilmiyorum 

Evet harika yapıyor bide tırşo bir ekşi ottur o da güzel yapar tadını 

+1 oy
önce (5,732 puan) tarafından

Afiyet olsun canım bızde yaparız ayran aşı erzurumlu olarak ama böyle değil 🙂

Teşekkürler canısı bide her yörede farklı tatlar ve zevkler var tabi ki 🙃💜🩷

önce (5,732 puan) tarafından

Aynen öyle canım 😊

+1

Aha 💜🩷☺️

+1 oy
önce (826 puan) tarafından

Bir Erzurumlu olarak bende derim ki bizi özeldir ayran aşi 😁

Sjsjsjsj hadi öyle olsun gııı yeter ki gönüller bir olsun ☺️💜🩷😁

Öyle tabi canım afiyet şifa olsun ❤️ 

Teşekkürler gülüm 😘🩷💜

+1

❤️

+1 oy
önce (12,872 puan) tarafından

Yazın vazgeçilmezi bizde ama sıcak olanı sevmiyorum soğuğu daha güzel 🤩🤩 bu biraz farklı gözüküyor bız aşurelik buğday nohut maydanoz nane falan yaparlar mis gibi olur 🥳🫶🏻

Ben her ikisini de çok severim ama maydanozlu olanını ilk defa duydum ☺️💜🩷🧐

önce (12,872 puan) tarafından

Üzerine minik minik dograriz canım dene kesinlikle yakışıyor 

Yaa inşallah bidaha ki sefere deneyeceğim canısı ☺️🩷💜

+1 oy
önce (1,109 puan) tarafından

hiç yapmadım gı bunun tarifi varmı

Var tabi canısı dur hemen kopyala yapıştır yapayım 😁💜🩷 şöyle diyim önce Bir bardak kadar aşurelik buğday alıyorsun düdüklüye ekliyorsun üzerine 5 su bardağı su ekliyorsan sonra o kaynıyor güzelce pişmesi lazım ardından 5 bardak yoğurt 1 tane yumurta içine kır yemek kaşığı da un ekleyip blenderdan geçir güzelce karıştır sonra bir tencereye buğdaylarını ekle suyu azsa yine iki bardak kadar su ekle sonra kaynamasını bekle kaynadıktan sonra yoğurdunu ekliyorsun güzelce ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edeceksin sakın kaynamadan bırakma yoksa kopar tadı güzel olmaz kaynadığından emin olduktan sonra altını az kıs ocağın sonra bir kabağı küp küp doğra içine ekle yine karıştır kaynayana kadar karıştırman lazım gene kaynadıktan sonra gene altını biraz kıs sonra evde varsa taze nane yoksa punk denen bir ot var onu biraz Kaynar suya koyuyorsun biraz bekliyor ardından üzerine ekliyorsun çorba güzel de kaynıyor biraz tuz ekle, kabağın piştiğinden emin olduktan sonra altını kapat afiyetle ye bittiiiii😁🩷💜😋😋

önce (1,109 puan) tarafından

teşeklür ederim cnm 

Rica ederim canısı ❤️ 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 264 göst.
0 oy
1 cevap 97 göst.
14 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Crazymom (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 98 göst.
10 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Es25 (3,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 110 göst.
10 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Es25 (3,863 puan) tarafından soruldu

411,190 soru

12,377,052 cevap

42,917 kullanıcı

Kategoriler

...