Selamün aleyküm rahmetullahi ve berakatuhu kardeşlerim nasılsınız iyisinizdir inşallah neler yapıyorsunuz bahaalımmm gııı ❤️ ben geçen yaptığım ayran aşı çorbası içiyorum bu çorbaya aşığım desem abartmamış olurum abi çok güzel yaa valla 😍 bizim Van'a özgü desem ağrılilar bize özgüdür der onu bunu bilmem ama harika bir lezzet bence 😋 aranızda seven ve yapan var mı 🧐
🤤🤤🤤🤤
😋😋😋
Aleykümselam canım afiyet şifa olsun. Severim ama bizimki böyle değil dümdüz yarmalı soğuk aş çorbası 😅
Canım ülkemin her şehrinin yemeğinin ayrı tadı ve güzelliği vardır 😋💜🩷🥹
yarmayı ilk duyduğumda o ne demiştim😂 bizde dövme o😅
Erzurumda yarma demezler gendimedir onun adı 😁
Hahahah koz arkadaşlar bilmez diye demedim:))) eşimde bilmiyordu çorba yaoimca söylüyorum mesela gendime çorbası yaptım hep gendine yapıyorsn birazda bize yap der:))))
😁😁 Çoğu kişi bilmez
Bizde aşı yapıp sonradan ayran katarlar soğuk olur eşimlerin taraf baştan katar sıcak olur iki türlü de çok severim
Bende iki türlü çok severim kışın sıcak olan yazın da soğuk olanı çok iyi 😋
Sıcak olana çok zor alıştım ama sonradan çok sevdim
Ben çocukluğumdan beri çok seviyorum yaa hatta anneme baka baka yaptım ve annem bu çorba da usta şimdi benim yaptığımı içen anneme kızın seni geçti diyorlar 😁
Hiç yemedim ama canım çekti. Bunun sıcağı nasıl oluyor Yasemin ? Nefis yemek tariflerinde hep soğuk olarak var güvendiğim kişilerin
Evet her yöreye göre değişe biliyor sana hemen tarifini atayım.🙃 şöyle diyim önce Bir bardak kadar aşurelik buğday alıyorsun düdüklüye ekliyorsun üzerine 5 su bardağı su ekliyorsan sonra o kaynıyor güzelce pişmesi lazım ardından 5 bardak yoğurt 1 tane yumurta içine kır yemek kaşığı da un ekleyip blenderdan geçir güzelce karıştır sonra bir tencereye buğdaylarını ekle suyu azsa yine iki bardak kadar su ekle sonra kaynamasını bekle kaynadıktan sonra yoğurdunu ekliyorsun güzelce ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edeceksin sakın kaynamadan bırakma yoksa kopar tadı güzel olmaz kaynadığından emin olduktan sonra altını az kıs ocağın sonra bir kabağı küp küp doğra içine ekle yine karıştır kaynayana kadar karıştırman lazım gene kaynadıktan sonra gene altını biraz kıs sonra evde varsa taze nane yoksa punk denen bir ot var onu biraz Kaynar suya koyuyorsun biraz bekliyor ardından üzerine ekliyorsun çorba güzel de kaynıyor biraz tuz ekle, kabağın piştiğinden emin olduktan sonra altını kapat afiyetle ye bittiiiii😁🩷💜😋😋
Ben ağrılıyım bizde böyle yapıyoruz punk koyuyoruz ama sadece kabağı ilk defa duydum kız
Ahahahah kabakla çok güzel oluyor bı dene derim hatta varsa kabak çiçeği müko oluyor 😍🩷💜
@MEHYASEL...o kabakmıydı kız😁 ben onu salatalık turşusu sanmıştım,tşk ederim cnm ❤️
Tarifi SS aldım 😊yanlış anlamayın eğer uyarı butonu olduysa 😋
Oh kız biz de aynısını yapıyoruz hele kabak ve pung diyoruz yani nanesine bayilirim
Ayy evet evet punk annem üç gün önce kargo ile yolladı punku bende ertesi günü bir büyük tencere yaptım ve inanır mısın son bir tabak kaldı 🥹🩷ama çok güjel ne yapam😋
Ayy benim annem dışarda bideonun üstünde yapardı kaynar kaynar içerdik çok güzel günlerdi bu yaz patnosa gideceğim Allah'ın izniyle annem de gelecek orda bol bol içeriz , afiyet olsun size de
Teşekkürler gülüm benim sende Allah'ın izniyle sağ Salim ailene gider tabak tabak içersin inşallah ☺️🩷💜
Aleyküm selam rahmetullahi ve bereketuhu güzel kardeşiim🩷 içinde bitki nedir. Ben bi tırşik yedim bi fe biz ıspanakla yaparız özellikle ramazanda başka da bilmiyom. Ama severim çok güzel olur afiyet olsunn
Teşekkürler canısı ❤️ 😘 içindeki bizim burda punk derler bir ot nane gibi ama tüylü yapısı var ama kokusu çok güzel bide kabak var bide az bişey tırşo Türkçe ismini bilmiyorum 😁🩷
Kız o taraflara gittiğimizde hiç aklıma gelmiyor yöresel şeylerden almak. hep eve dönünce keşke bakıp alsaydım diyorum. Belki bir dahakine nasip olur 😂 güzeldir eminiim
Sjsjsjsjs sana ev ödevi listeni akşamdan hazırla tele kaydet 😜😁🩷🩷
Tamam öğretmenim 😁😘😘
Sjsjsjsjs estağfurullah gııı ❤️
Vay aleykümselam Evet evet ağır misafirlik verdiğimizde yaparlardı annemler bide içine punk yada mende koyacan misssss muk afiyetbe canamin
Teşekkürler canısı bide Ayn öyle bende punku ekledim bide sanırım sende Vanlısin çünkü dediğin gibi misafirler varsa çok yaparlar 🩷🙃
Evet cnm vanliyem şanliyem😂😂😂😂😂kılıcı şanliyem😂😂😂😂
Yoğ o öyle değil Vanlıyam şanlıyam kılıcı kanliyam sjsjsjs 😜🩷💜
Aleykümselam yasemin bacı 😊
Hiç yapmadım daha önce içmedim de. Nasıl yapıyosunuz
Ahahahah ismimi biliyön laz kızı senin ismin ne peki 😁🧐💜 bide şöyle diyim önce Bir bardak kadar aşurelik buğday alıyorsun düdüklüye ekliyorsun üzerine 5 su bardağı su ekliyorsan sonra o kaynıyor güzelce pişmesi lazım ardından 5 bardak yoğurt 1 tane yumurta içine kır yemek kaşığı da un ekleyip blenderdan geçir güzelce karıştır sonra bir tencereye buğdaylarını ekle suyu azsa yine iki bardak kadar su ekle sonra kaynamasını bekle kaynadıktan sonra yoğurdunu ekliyorsun güzelce ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edeceksin sakın kaynamadan bırakma yoksa kopar tadı güzel olmaz kaynadığından emin olduktan sonra altını az kıs ocağın sonra bir kabağı küp küp doğra içine ekle yine karıştır kaynayana kadar karıştırman lazım gene kaynadıktan sonra gene altını biraz kıs sonra evde varsa taze nane yoksa punk denen bir ot var onu biraz Kaynar suya koyuyorsun biraz bekliyor ardından üzerine ekliyorsun çorba güzel de kaynıyor biraz tuz ekle, kabağın piştiğinden emin olduktan sonra altını kapat afiyetle ye bittiiiii😁🩷💜😋😋
Teşekkürler. Birebir konuşmuşluğumuz yok adını yorumda gördüm adım melike🙂
Rica ederim bide he tamam canısı tanıştığıma memnun oldum Melike 💜🩷☺️
Bende memnun oldum canım
🥰🩷💜
Bir vanlı olarak bayılırım buna hamileliğim boyunca annem her seferinde yaptı bana resmen gözümün önünde geçmiyordu
Senin dediğin ot tırşo dur dimi çünkü onu da ekledim 😁bide Ayn öyle vallahi 😋🩷💜
Evet evet Kürtçe tırşo deniliyor 😂
Ne güzel afiyet bal şeker olsun 😋 ☺️🌸
Yaa teşekkür ederim kardeşim bide he o 💜🩷😁😘
Rica ederim canım benim🌸🥰
🩷💜🥰
Bak simdi canım cekti yazin köye gittigimde kaynanamda cok icerim ama kendim yapmam
Ayy hakkını helal et gııı yakın olsa koş gel sana yapayım derdim valla 🥹🩷bide yapması kolay canısı sadece sıraya dikkat etmek lazım
Kolay evet ama içine konulan nane bana ağır geliyor midem yanıyor yiyince. Bu hafta yapayım eşimde ozlemistir
Hee senin miden o konuda hassas demek kıyamam yaa
Bir Bitlisli olararak bayilirim bizde Kürtçe girar derler ayran aşı
Evet gırar derler bizde de 🙃🩷💜
Afiyet olsun annem yazın bahçede kazanın içinde yapar sıcak sıcak yemek daha guzel
Teşekkürler canısı bide ayy evet dumanı üstünde tütecek 🥹💜😋🩷
Aleyküm selam ayran aşı (grar) bayılırım böyle birşey yok ya
Ayn gırar 😋🩷💜bide vallahi billahi öyle geçen yemekte kayınvalidem bana baktı kız sadece gırar içtin başka bişey yemedin 😁
Benim komik bir anım var onunla ilgili mesela bizimkiler köyde kazanda yaparlar komşulara falan da dağıtırız bir sefer annem yaptı ama ben hastaydım ilk sıcağına içemedim neyse gece aklımdan Bir türlü çıkmadı bende gece uyandım biraz daha iyi hissediyordum bende kalkıp iki tabak içtim o zaman 😂😂😂
Sjsjsjsjs şifa kaynağı vallahi o gırar 😋 🩷 😁
Aynen valla
Hıhım 🩷💜
Aleyküm selam eline koluna sağlık afiyet olsun çok güzel görünüyor ❤
Teşekkürler canısı Allah razı olsun inşallah 🩷💜😘
Gırar😃bayılırım
Bindee bindeee 😋🩷💜🥹
Bende çok severim ama bizim orda böyle yapmıyorlar. Bizimkimize nohut, aşurelik buğday, nane , bisey daha var ama onun adını bilmiyorum yoğurt bizimki bu kadar sizinki değisikmiş gerçi her yöreye göre farklı yapıliyor. Kaynanam bize her köy sütu gönderdiiginde mayalayıp ilk bunu yapıyorum. Hazır yoğurtla güzel olmuyir köy yogurtu ekşimsi tadı varya çok güzel oluyor ayy ağzım sulandı.
Afiyet olsun inşallah
Teşekkür ederim deniyecem.
Sabah evden çıktım daha yeni yarım saat 40 dk oldu eve geleli o kadar yorgunum uykum var ki kolumu kaldiracak halim yok. Ama ilk fırsatta deneyecem
Kıyamam sana gııı gebe misin
Yok kız rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah
2 çocuk annesiyim desem.
Yaa maşallah Allah bağışlasın inşallah gülüm bide o zaman yoruldun 😁💜🩷
Bu Van'ın meşhur çorbası girar diyoruz biz içine ne koydun ot olarak
Evet gırar bide içine punk ve tırşo koydum bide kabak Türkçe e isimlerini bilmiyorum Kürtçe isimlerini yazdım kabak dışında 😁🩷💜
Punk tadını çok güzelleştiriyor. Tırşoyu ben bilmiyorum
Evet harika yapıyor bide tırşo bir ekşi ottur o da güzel yapar tadını
Afiyet olsun canım bızde yaparız ayran aşı erzurumlu olarak ama böyle değil 🙂
Teşekkürler canısı bide her yörede farklı tatlar ve zevkler var tabi ki 🙃💜🩷
Aynen öyle canım 😊
Aha 💜🩷☺️
Bir Erzurumlu olarak bende derim ki bizi özeldir ayran aşi 😁
Sjsjsjsj hadi öyle olsun gııı yeter ki gönüller bir olsun ☺️💜🩷😁
Öyle tabi canım afiyet şifa olsun ❤️
Teşekkürler gülüm 😘🩷💜
❤️
Yazın vazgeçilmezi bizde ama sıcak olanı sevmiyorum soğuğu daha güzel 🤩🤩 bu biraz farklı gözüküyor bız aşurelik buğday nohut maydanoz nane falan yaparlar mis gibi olur 🥳🫶🏻
Ben her ikisini de çok severim ama maydanozlu olanını ilk defa duydum ☺️💜🩷🧐
Üzerine minik minik dograriz canım dene kesinlikle yakışıyor
Yaa inşallah bidaha ki sefere deneyeceğim canısı ☺️🩷💜
hiç yapmadım gı bunun tarifi varmı
Var tabi canısı dur hemen kopyala yapıştır yapayım 😁💜🩷 şöyle diyim önce Bir bardak kadar aşurelik buğday alıyorsun düdüklüye ekliyorsun üzerine 5 su bardağı su ekliyorsan sonra o kaynıyor güzelce pişmesi lazım ardından 5 bardak yoğurt 1 tane yumurta içine kır yemek kaşığı da un ekleyip blenderdan geçir güzelce karıştır sonra bir tencereye buğdaylarını ekle suyu azsa yine iki bardak kadar su ekle sonra kaynamasını bekle kaynadıktan sonra yoğurdunu ekliyorsun güzelce ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edeceksin sakın kaynamadan bırakma yoksa kopar tadı güzel olmaz kaynadığından emin olduktan sonra altını az kıs ocağın sonra bir kabağı küp küp doğra içine ekle yine karıştır kaynayana kadar karıştırman lazım gene kaynadıktan sonra gene altını biraz kıs sonra evde varsa taze nane yoksa punk denen bir ot var onu biraz Kaynar suya koyuyorsun biraz bekliyor ardından üzerine ekliyorsun çorba güzel de kaynıyor biraz tuz ekle, kabağın piştiğinden emin olduktan sonra altını kapat afiyetle ye bittiiiii😁🩷💜😋😋
teşeklür ederim cnm
Rica ederim canısı ❤️
1,486,468 soru
24,301,492 cevap
344,067 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın