+2 oy
307 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (11 puan) tarafından

2 buçuk yaşındaki kızım hala konuşamıyor herşeyi anlıyor yapıyor ama konuşma yok mama diyor bak diyor bu kadar doktorlara götürdük hiç bir sonuç alamadık çok üzgünüm 

18 Cevaplar

+1 oy
önce (1,284 puan) tarafından

İkili cümle dönemini geçmiş basit kelimelerden ziyade bu aylarda ikili cümle kurabiliyor olması beklenir. 3 yaş ,aten akıcı konuşma donemi. Her çocuk bir değil onunki normaldir 4 yaşında konuşur sizde bir sorun vardır konusamuyordur o sebeple mutlaka doktoru karar versin. Tavsiyelik dönemi gecmissiniz o sebeple konuşma ve dil terapistine bir götürün o size normal bekleyelim veya şöyle adımlar izleyelim diye yol  gösterir.. dil gelişimi gerçektende 2 kelimesi varsa 1 yaşta kalmis. çocuk doktoru değil çocuk psikiyatriye gidin. Onsizi gerek görürse konuşma ve dil terapistine yönlendiriyor. Şuan böyle bir sorunda öncelik oyun grupları vs ile akranlarıyla desteklemek. Siz kendiniz tek başınıza basarmaniz uzun sürer ekran varsa kesin ve uzmanından destek alın 

-Reklam-
+1 oy
önce (20,264 puan) tarafından

Ekran var diyosun. Yorumlarda okudum. Ekranı azaltmak değil tamamen kesmen gerek. Ve bol bol kitap okuman gerek. Günde 4 5 kitap mesela . 

+1 oy
önce (124 puan) tarafından

Benim oğlum da 2 yaşına kadar hiç konuşamadı ama iletişim göz teması çok iyiydi. Ekranı tamamen kestik sıfır ekran çok zorlandım ama mecburdum.  Katlandim o sürece . Şuan 3 yaşına iki ay var bülbül gibi maşallah biraz ağır konuşuyor ama cümle kuruyor derdini anlatıyor çok şükür.  İnşallah tamamen dili açılır.  Ama ekrandan tamamen uzak tutun ne yapın ne edin sıfıra indirin .

0 oy
önce (22 puan) tarafından

Benim kızımda 33 aylık ama oda konuşmuyor her yere götürdüm hiç bir şey çıkmadı ekran kes dedi doktor kestik kelimeleri çoğalmaya başladı çok şükür dua ediyor um sürekli azen okunurken bol bol dua ediyor um 

önce (11 puan) tarafından

Ekran bağımlısı maalesef bizimki

önce (22 puan) tarafından

Benimde öyle ama az çok azalttım tamamen kesmedim inşallah konuşurlar yaa

0 oy
önce (3,059 puan) tarafından

Handan kilinc in konusma ile ilgili videolarini izleyin

Teşekkürler 

0 oy
önce (13,715 puan) tarafından

çocuğun eliyle koluyla anlattığı şeyleri anlamayacaksın. onu zorlayacaksın. kreş, oyun grubu etkili olabilir. hatta konuşma terapisti ile de yola devam etmeniz gerekebilir 

Teşekkürler 

önce (13,715 puan) tarafından

ekran varsa kes ve kitap oku bol bol. 18 aylık kızım cümle falan kurmuyor ama tekrar ede ede kelime sayısı çoğalıyor 

0 oy
önce (1,150 puan) tarafından

benim oğlum da konuşmuyodu 3 buçuk yaşımda 2 aydır konuşuyo çat pat 

ekran maruziyeti vermeyin biz doktora gittik ekran yok üdtüne düş dddi oyynlar oyna kaba motor ince motor 

evini bk götürsün gerekirse dedi başardık sende dene 

0 oy
önce (5,630 puan) tarafından

Cok kucuk donemde cok mu ekran izlettiniz ? 

Uyaran eksikligi olmus olabilir.

0 oy
önce (13,849 puan) tarafından

Ekran bagimlisiymis canım öyle demişsin kesmen gerekir.

Siyah ekrandan müzikler aç kitaplar oku bol bol konuş ama ekranı lütfen kaldır.

Kızım 33 aylık otur muhabbet et yani en azından cümlesi olması gerekir kızının. Bide işaret ile anlatmaya alistiysa o yüzden de tembellik ediyor olabilir.

Ağladığında, işaret ederek istediğinde "ne istediğini anlamıyorum konuşman gerek " gibi şeyler söyleyebilirsin ilk zaman illaki konuşmaz ama o ihtiyacını karsiladiktan sonra "onun adı şu adını söylersen sana daha kolay yardımcı olabilirim bu şekilde anlamiyorum" gibi yaklaşımda bulunabilirsin.

Kızım bazen ağlayarak biriler söyleyip gösteriyor.kucagima alıp önce sakinlestirip sonra ne istediğini soruyorum ve ağladığında onu anlamadığımı söylüyorum daha etkili oluyor bi denemei tavsiye ederim ❤

0 oy
önce (673 puan) tarafından

Ekran yüzünden konuşmuyor çocuklarımız. Kesinlikle kınamıyorum sizi çünkü benim oğlumda aynı sorundan muzdaripti. 4 yaşında hala konuşması anlaşılmıyordu. Anaokulu öğretmenimiz sayesinde dil terapisine başladık 5-6 ayda düzeldi belki daha bile kısa olabilir. Bir  Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi ile konuşup rapor çıkartıp ücretsiz bir şekilde dil terapisi alabilirsiniz. Rapor konusunda birçok aile tedirgin oluyor ileride önüne çıkar mı diye ama bu sadece konuşma için olduğundan düzenlediği zaman rapor iptal ediliyor. 

0 oy
önce (5,479 puan) tarafından

Her çocuk aynı değil normal bence 

Çocuk doktoruna mı gittiniz psikiyatri yada pedagog mu? 

0 oy
önce (4,303 puan) tarafından

Bisey istediği zmaan anlamıyorum daha anlayabilecegim şekilde anlatır mısın diye konuş anlamiyomus gibi yap mecbur kalıp konuşmaya başlar 

0 oy
önce (1,183 puan) tarafından

Benim kızımda 2. 5 yaşında. Konuşması geride aşırı bir ekran izlemesi zaten yoktu. 1.5 yaşında başladım vermeye sadece yemek yerken verirdim. 1 ay önce doktora götürdüm. Geri değil ama ekranı tamamen kesin dedi bir aydır tamamen sıfır ekran biz bile tv açmıyoruz.2 aydır oyun grubuna gidiyoruz. Cok fark etti. 2 li cümlesi sadece 2 taneydi. Şu an 3 lü bir kaç cümle kurmaya başladı. Kelimesi 50 civariydi su an 80 kelimeye çıktı cok şükür. Bir an önce ekranı kesmenizi tavsiye ediyorum. Bol bol kitap okuyun. Etkinlik kitapları yapın. Gördüğünüz herşeyi anlatın konuşun eminim gelişme olacaktır. 

0 oy
önce (2,703 puan) tarafından

Ekran varsa sifira dusurceksin canm.ilk zamanlar zor olur ama asla pes etmiceksin pes edersen kaybeden taraf olursn.oyuzden kararli bi sekilde bi gun baslicaksn.ilk bi kac gun zor olur aglama krizleri ustedgni yaptrma falan ama ondan sonra sende oda rahatlar.ekranj tamamen bitirmedgnz surece emeginiz bosa cikar.

0 oy
önce (450 puan) tarafından

Canım benim kızım 5 yaşında da konuşmuyor

önce (238 puan) tarafından

Götrmedınızmı doktora

Ben yurt disindayim  eve de geldiler okula dil terapistide geldi hicbir sıkintisi yok kendini zorlamiyor

önce (3,059 puan) tarafından

Cift dilli aile de normal olabiliyo cocuk iki anadil ogreniyo kolay degil iki dili cozmek

Zaten bilingual yetisen cocuklar da normal karsiliyolar konusma gecikmesini

Evet kızım tam konuşmayı öğrenmeden okula başladı Orada da İngilizce öğreniyor haliyle karıştı yani kafası

0 oy
önce (238 puan) tarafından

Bnım yegenımde 3 yşında anlıyor her şeyi yapiyor ama konuşmuyor aba tek dıyır 

0 oy
önce (479 puan) tarafından

Benim kızımda 2 buçuk yaşında o da daha yeni yeni gel, git, ver, baba gel , anne gel, bu güzel değil, gibi şeyelri söylüyor. Mesela açıkinca acıdı diyordu önceden birkaç gündür az bişey telefon verdim eline artık acıdi demiyor aćıkınca karnını ovalıyor herhalde çizgi filmden öğrenmiş . Ekrandan dolayı oluyor

0 oy
önce (4,134 puan) tarafından

Ekran bağımlısı yazmışsınız. Ekranı komple kesmeniz lazım. Ağlasa da tepinse de bi zaman sonra alışır. Parka falan çıkın başka oyalayıcı şeyler bulun. Sakinlikle konuşun büyük insan gibi muhabbet edin cevap vermese de. Açılmaya başlar.

İlgili sorular

+2 oy
0 cevap 33 göst.
+1 oy
7 cevap 210 göst.
31 Aralık 2024 Diğer kategorisinde GSmsl (847 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 291 göst.
15 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Livosum (404 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 160 göst.
16 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Ecrin6516. (187 puan) tarafından soruldu