Çocuğum anaokuluna gidiyor ilk dönem öğlenciydi çok rahattı uykusunu alıyordu 12 ceyrek de biniyordu servise bu dönem sabahçı oldular daha 5 yaşında 7 ceyrek de servise bindi vicdanım sızlıyor ya böyle hissetmem normal mi hava daha karanlık anne korkuyorum aşağı inmeye dedi
ben kendi adima konusayim asla linc degil o yasta uykiya ihtiyaci var diyerek gondermezdim sanirim
Kız benimki 6da kalkıyo bekli onunki de kalkıyordur. Şuan ayakta yani 6.20 de kalktık bugun
Ya ilk dönem ilk zamanlar çok vicdan yaptım öğlen gitmesine rağmen sonra alıştı okulunu seviyor evde çok sıkılıyor 7 aylık kardeşi var arkadaş da olamiyor okulun faydası oluyor ama bu dönem saçma şekilde sabahçı oldu 7.50 ders başlangıcı imiş servis olunca erken aldı şimdi düşünüyorum servis olmasa gönderemezdim hava zaten 8 de aydınlanıyor ilk dönem sabahçı olsaydı kıyamazdım hiç çünkü alışamazdı
Çok saçma ya öğretmen nasıl başladıysa öyle devam etse keşke yıl sonuna kadar. Bizimki ise bu sene öğlenci seneye sabahçı olacak. Seneye oraya göndermeyi düşünmüyorum ya
Banada anlamsız geldi ya çocuk bu düzene zaten zar zor alıştı gözlerim doldu anne korkuyorum aşağı inmeye dedi binene kadar balkondan bakıyorum yüreğim ağzımda burada köpekler de çok servis gelene kadar izin vermiyorum bahçeden çıkmasına Rabbim çocuklarımızı korusun
Ay bence servis gelirken arasın hemen sende in onunla ya. Kıyamam ya. Geçen sene eltim büyük oğlanı aşağı indirmişti servise vermeye evde elektrık kesilmiş küçük olan 4 yaşında evdeydi korkuda dudaklarını koparıp hep kan içinde bırakmıştı
Ayy kıyamam ya
Evimiz 2 katlı garaj kısmından alıyor servis görüyorum binerken inerken 7 aylık de bebeğim var sabahları ağlıyor bazen o yüzden inemedim
Servisci gıcık birisi ya aramıyor
Kız eşin kaçta gidiyo ya daha mı erken
Evet canım 6 buçukta çıkıyor eşim
okadar hassas olma ya sevmio ccklar ama ertesi sene zaten klkacak. bak smdi klkdim beslnme hazirligina. tek ccksa gozunde hala minik cocukdur. ama iki cckluysan inan bana 5 yas kocaman cck kucuk degil . ikinci cocuk yok belliki olsa direk gozunde buyurdu ( yasindaki 15 yas gibi geliyor insana
Var canım 7 aylık kızım var kızıma göre büyük geliyor tabiki ama annelik işte kıyamıyorum çok vicdan yapıyorum bu zamana kadar öğlenciydi rahat gidip geliyordu ama sabahçı olunca zor oldu bizim burada 2.sinifa kadar sabahçı yok yani anaokulu da öyle olmalıydı
Canm için sizlaamasin bunda bsey yok ki alışkanlık kazanıyorlar benm kizm sabah gdiyor 8 .15 de derste oluyor maşallah halinden hiç şikayetci bile degl artk kendide erken kalkıyor bizden önce ama bı servise vermedik çok yakın okul diye kendimiz götürüyoruz
Okul yürüme ile 15 dk 7 aylık da kızım var götürüp getiremem diye baştan servise verdik rahat oluyor ama işte erken alıyor 7 çok erken geliyor bana en azından 8 buçuk felan olsaydı
Evet baya erken bzimde öyleydi 7 deydi snra milli egitmden yazı geldi 8.15 yapıldı benmde 3 aylik bebiş var ama mecbur kaldıkça bende gotuyrm genelde esim götürüp getirir zor yani seni anlayablyrm
Ona da alışır akşam erkenden yatar çocuklar sabahları çok uyumuyor zaten sknti yapma kendine onun için gitmesi daha iyi ileriki zaman da da sabahçı olursa hazırlık olur.
Evet en azından uykusu düzene girer diyorum öğlenci iken bizle yatıp kalkıyordu bugun ilk gitti akşam uyutamadim sabahı geç kalkınca bugün herhalde erken uyur
sen indirmiyor musun cok erken cidden
Evimiz 2 katlı canım hemen iniyor balkondan bakınca binene kadar görüyorum zaten çıkmıyor bahçeden servis gelene kadar 7 aylık bebegim var ağlıyor sabahları o yüzden indiremiyorum
anladim canim.bizim okul yarim gündü bir aydir tam güne geçtiler ama anaokulu gecmedi onlar hala yarim gün gecen sene sekizde ders basliyordu sabah kalkmayi sevmiyordu kizim
Bu kadar hassas olmayın bence. Bu sene olmasa bile seneye muhakkak sabahçı olacak. Bu duruma alışması lazım. Benim kız da sabahçı. Bana göre sabah gitmesi daha iyi. Öğlen yorulsa uykusu gelse uyuyabilir okuldan gelince
Bizim ilk okul 2 sene öğlenci imiş canım ondan canım sıkıldı zaten daha küçük olmasına rağmen sabahçı olarak değiştirilmesi üzdü
Benimde bu sene ilk defa gidiyor ve iki dönemde sabahçı cok zorlanıyoruz.
Evet ya sabah kac defa çağırdım anne kalkamıyorum dedi
bizdeyde ogleydi ben 5 yasindaki cocugu sabah anaokuluna gitsin diye 6 kaldiramam dedim vermedim suanda uyuyo o daha cok kucuk kiyamam seneye zaten mecbur kalkacak bide benimki cok tembel oturmayi cok sever yatmaya bayilir o yuzdende hic kiyamiyorum
Bizim ilk dönem sabahçı olsaydı kesin göndermezdim şimdi de alıştı arkadaşlarına öğretmenine eşim istersen alalım diyor ama yok istemiyorum kendisi de istemez
Cnm oglm 4. Yaşında bizde Sabahci yaptık erken kalkıyor diye ama smdi uyanamiyor uyandırıyorum ama öğleden snra daha çok sıkılıyorum diyor seneye öğlenci yapicam
En iyisi öğlenci canım 12 ceyrek de biniyordu servise 18.05 de iniyordu tüm günü okulda geçiyordu egleniyordu şimdi hem uykusuz kalacak hemde günün büyük çoğunluğu evde sıkılacak
Bizde 8 de başlıyoruz okula , 12 de ders bitiyor gerçekten çok sıkliyor evde seneye öğlenci yapicaz
Bizim öğlenci valaha 5 ya sabahçı alınıyor öyle.dmis müdür çok saçma yaa.biz bile sabah zor uyanıyoruz sanki işe gider gbi
Aynı duygulari yaşıyorum 🥺 benim oğlumda 5 yaşında kardeşi de var ikisini her sabah uyandirip gidip geliyoruz bazen diyorum ne gerek var çocuk yatsın zar zor uyanıyor sonra diyorum mecbur şimdi olamasa seneye olacak
Benim ki 2 yasindan beri krese gidiyo. Sabah erken kalktigi icin sorun olmuyo. Ama ben 8:30-9 gibi kendim birakiyorum. Genelde 7:30-8 gibi kalkar kahvaltisini yaptirir gonderirim.
Aksamlari erken yatirin 8-8:30 arasi. Sabah rahatlikla uyanacaktir :)
Arkadaşlar o yaşta uykuya ihtiyacı var da öğlene kadar uyuduğu uykuya değil. Akşam 19.00 da yatacak. Gece uykusuna ihtiyacı var. Sabah erken kalkması gayet iyi
Ben 8 yaşında ki oğlumu 8 de kaldırmaya kıyamıyorum anne 5 dk diye yalvarıyorum sizin yavrunuz tam gelişim zamanı uykuya ihtiyacı var
Bende sabah yazdirmistim anaokuluna oglumu isteyerek. 8:30da ders basliyodu. Evin tam karsisinda oldugu icin tabi 7:30 8e dogru kalksa yetiyodu. Bence sabah olmasi iyi hem erken yatip erken kalkmaya alisiyolar hemde ogleden sonra rahat dinleniyolar. Benim gunumde okul yuzunden kitlenmiyo. Suan tam gun okulu dersi 9da basliyo ama uzak okul yine 7:30da kalkmak zorunda ama 2:30da ders bitiyo tum gun yine bizim. Gece uykusu onemli oglene kadar olan uykusu degil. Erken yatirin alir uykusunu.
Hayatım servis anasinifj öğrencileri için servis değil mi benim oğlumda 2. Senesi anaokulunda geçen senede öğlenciydi bu senede öğlenci servis servise başlamadan gruba canlı konum atiyot öyle iniyor assaya ve asla mecbur kalmadığm sürece anasinifinda öğlenci yaptırmam gerekirse gitmesin sabah namaza kalkıyorum heryer karanlık yazık minige ya
Bazı okullarda öğretmenler bu şekilde anlaşıyor. Çünkü öğretmenler sabahçı olmak istiyor öğlen evinde olmak için. Haksızlık olmasın diye bu şekilde yapanlar var yani. Bir de sabah daha az öğrenci geliyor oglenci olsun istiyor veliler 😁 uykusu düzene girince zorlanmaz da. Benim eşim de sabah 6 da çıkıyor evden ve köpeklerden korkuyor valla bazen gitmelerini bekliyorum diyor
Karanlıkta tek başına inmeye beklemeye tabi ki korkar nasıl yalnız bırakıyorsun balkondan bakıyordur tabi ki ama yanında olmak farklı. Sen hazır olda beklet baktın servis sokağa girdi 1 dk da iner çıkarsın bebeğinin yanına geri.
411,532 soru
12,388,603 cevap
43,667 kullanıcı