+1 oy
168 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (3,476 puan) tarafından

Kızlar geçen gün de söylemişti komşum şimdi yine konuşma esnasında konusu geçti sen ne yemek yapsan bizim evin içine kokusu geliyor dün değil ondan önceki gün balık yaptım sen her aspiratörü çalıştırdığında ben de çalıştırıyorum yukarıda bütün yemek kokusu bizim evin içinde sarıyor dedi. Tabii kendisine hak veriyorum söylemesi çok normal ben bu durumu nasıl düzeltebilirim sizin de oluyor mu böyle alt katta pişen yemek size geliyor mu kokusu 

Bu sorun nasıl çözülür

12 Cevaplar

0 oy
önce (3,011 puan) tarafından

Çözülemez bacım, kadın pencerelerin hepsini kapatsın evine koku gitmez 

önce (3,476 puan) tarafından

Canım koku aspiratörden gidiyor ben mesela balık yapıyorum ya aspiratörü açıyorum üst kata çıkıyor balık kokusu

-Reklam-
0 oy
önce (1,249 puan) tarafından

Benimde üst kattaki ne yapsa direkt bana geliyor koku aspiratör kapağı aldık sadece çalışınca açılıyor kapak hava gitmesi için ama maalesef kokuyu kesmedi yine geliyor yemek kokuları henüz bende çözüm bulamadım 🤦🏻‍♀️

Bilmiyorum ki ya şuan için çözüm yok gibi görünüyor camlarını açsın yapacak birşey yok sonuçta seninle alakalı bir sorun değil yemek yapmayı mı bırakacaksın koku gitmesin diye boşverr

+1

Dedim belki bir koku engelleyecek filtre falan takılıyordur da. Eşimle de konuştuk şimdi balık tarzı şeyleri madem balkonda yap dedi. Ama biz sarımsaklı yemek olsun farklı bir yemek olsun ben mecbur aspiratörü açmak zorundayım

Aç sen bakma ona sorun onun tarafta ayrıca evine koku giden o sen birşey yapamazsın aspiratör kapağı alsın taksın zor birşey değil öyle söyle ona çünkü gerçekten senin elinden birşey gelmez 

+1

Tamam canım onu söyliyim ben teşekkür ederim ❣️

Rica ederim inşallah çözülür sorun sende rahatlarsin ❤

0 oy
önce (8,026 puan) tarafından

Bizim de üst katta ne piserse eve sariyordu koku tabi gidip söylemedik yani yemek kokusuna ne yapabiliriz yani şimdi en üst kattayz öyle bir problem yok ama ona koku gidiyor diye yemek mi yapmayacaksın yani

Yemek yapmamak değil de aspiratör bacasından yukarıya çıkan koku bir şekilde engellenir mi onu merak ettim. Üst kata ulaşmadan nasıl havalandırmadan çıkacak ki. 

0 oy
önce (1,120 puan) tarafından

Yahu koku bu illa ki gidecek. Laf arasında sana aspiratörü açma mı diyor acaba? Ben aspiratörü açsam da açmasam da bütün katı sarıyor yemek kokusu. Aynı şekilde komşularımdan da geliyor koku. Kimse ne bişey yapabilir ne de bişey diyebilir. Yapıcak bişey yok yani o konuda 

0 oy
önce (4,795 puan) tarafından

Ortak havalandırma kullanılıyorsa maalesef çözümü yok. Bizim bina da havalandırma yok filtreli aspiratör kullanıyoruz kimsenin yemek kokusu karışmıyor

Filtreli aspiratör nasıl oluyor canım kadın da bugün aynısını söyledi bizim aspiratörde filtre var dedi

Filtreli aspiratörlerde baca yok içerisinde ayrı bi filtre var kokuyu hapsediyor. Hem eve koku yayılmıyor hem dışarıya 

önce (649 puan) tarafından

Hmm evet benimde aspiratör filtreli ama alttaki bayağı eski var mıdır taktirmis mıdır bilmiyorum.  

Filtreliler daha iyi oluyor Suriyeli komşularım vardı yemek yaptıklarında tüm havalandırma pencelerini kağıtla tıkayasım gelirdi

0 oy
önce (4,448 puan) tarafından

Acaba aspirator tarafinda sikinti olabilir mi? Sonucta o disariya dogru ufler havayi ve cam vs aciksa gecebilir. Eger aspirator borularinda sikinti varsa buna cozum nasil bulunut bi ustasina sormak gerek.

0 oy
önce (150 puan) tarafından

Baca klapesi taksın

O nasıl bişey ki

önce (150 puan) tarafından

Aspiratör çalıştığı zaman açılıyor kendi yemeğinin kokusu çıkıyor çalışmayınca kapalı kalıyor dışarıdan koku girmiyor yaylı kapaklı bir şey

0 oy

Ya Allah aşkına bu kokuları mi dert ettiniz ya amaan 😀 . Napcan beslenmicenmi canım saçmalamayın yukarıda anam var burdan istediğimi yapıyorum ara açık dublexte alakası yok istediği kadar pişkin kızarsın yemek kokusu katimda kalıyor yukari çıkınca hiç de kokmuyor bu arada burnum mükemmel koku alır. Yani yemek kokusu bu neguzel işte nolcak disarda firjn ekmek pişirir eve kadar gelir millet hala soba yakıyor çevremde uc beş ev dibimde o da geliyor cam açtıkça alt komşu bi yemek yapıyor tüm binaya sarıyor napalim önlem almış aspiratör taktirmis kullanmış cam acıyor açmıyor ona kalmış banane koku illaki gelir napalim . Balik kızartsa evet mis gibi gelir dolar eve ama öyle evinde kızarmış gibi uyuşuk ağır Bo koku olmaz ben bide yaz kış günlük temizlik yaparken evi havalandırma yaparım o sırada gider yani . Hepsi . 

Bence bunu mesele yapmak ayrı bi düşündürüyor beni fikrinize saygı duyarım ama nebileyim komşumu da kızartma yaptın sebze yaptın bana geldi felan da diyip müdahale etmem yaa . Siz ne düşünürsünüz bilmem orasını

Ben de normalde problem yazmam alt komşum genelde balık pişirildiği zaman illaki hafiften bir kokusu benim mutfağıma gelir ama bunu problem yapmadım hiç.

Bir ara yukarıda komşularla otururken sesten falan konu açıldı kadın sizin aspiratörün sesi çok geliyor dedi. 

Bugün de sen geçen balık pişirmiştin ondan önceki gün de sarımsaklı bir şey yapmıştın falan dedi. Sarımsaklı olarak fırında tavuk yapmıştım dedim o nasıl geldi onu anlamadım dedim hatta. 

Kadın yaşlı 65-70 yaşlarında o yüzden bir şey diyemedim akşam eşim işten gelince söyleyeyim o zaman dedim

Oo resmen açığını buldum bu da senin açığın diyor 

Tamam da canım ayıp ama benim de alt komşum et soğan artık ne dograsa çat çat ses yuksri geliyor ona ne ki duvarlar ses yalıtım olarak kötüyse napalim döküp yeniden mi yapalım.  Çok gereksiz bi saldırı olmuş sana karşı büyük tamam yaşına hürmet ederiz de mutfaktan çatal kaşık bardak sesi de gelir aspiratör seside.  Ozaman varsa cocuk sesine de karışır cocuk sesi aspiratör sesi yanında epilasyon aleti kadar bi sesi kalır:) 

Mesafe gerekli ya bence biyerden sonra çok müdahil oluyorlar herseye yok gece ses geldi yemek koktu cart oldu daha önce başıma geldi malesef yani ev özel mülkiyettir önlemini aldığın halde kimse karışamaz hergun tamirat tadilat yapmıyorsun ki yemek yapıyorsun 

0 oy
önce (978 puan) tarafından

Aynı der annemin evinde de var ne pişer de pişsin annemin eve geliyor ama gidip kimseyede söylemdik diğer komşu kapı boşluklarından falan geliyor biz oralara alçı  çektirdik kurtulduk dedi annemgil de yazınn alçı çektirecek bakalım inşallah kurtulurlar annemin oturduğu odaya geliyor koku

0 oy
önce (3,613 puan) tarafından

Sen aspiratörü acmayacaksın pencere acılı duracak başka çözümü yok gibi, ben evlenmeden önce kiraya çıkmıştım orda üst kattan aşağı bana geliyodu, baharatli ağır yemekler, suçuk falan. İşten geliyodum ev leş gibi kokuyo sürekli pencere açıyodum ama üst kattakilerin penceresi pişirme esnasında açık değil, uyarmadım ama 1 yıl katlanmıştm 

Ee boşa mı para verdim aspiratöre 😂 o kadar da değil. Aspiratörü sırf koku içeride olmasın diye değil yemeklerin buharı dolapları şişirmesin leke yapmadın diye kullanıyorum

0 oy
önce (1,863 puan) tarafından

Aspiratör de ortak havalandırma borusu olduğu için alt kat ust kat ne yemek yapsalar anlıyorum. Bu sabah komşu menemen yaptı canım çekti kalkıp bende yapayım bari diyorum duyduğumuz kokulara göre menü belirliyoruz :) hele soğan kokusu mutfak kapalı olsa bile eve yayılıyor. O anlık çözümü Aspiratör açmak o şekilde gelmez oluyor koku 

Evet üst komşum da öyle yapıyormuş ağır yemekler yaptığında ben burada aspiratörü açıyorum diyo 

0 oy
önce (2,266 puan) tarafından

Bizde de öyle ya,kim ne yemek yapsa kokusu banyo ve tuvalete geliyor baya kokuyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 140 göst.
15 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Susam (4,383 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 290 göst.
17 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mavi-beyaz (2,416 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 82 göst.
0 oy
2 cevap 46 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,416 puan) tarafından soruldu

411,466 soru

12,386,207 cevap

43,535 kullanıcı

Kategoriler

...