0 oy
81 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (591 puan) tarafından
Kızım 2buçuk yaşında kardeşi 16 aylık sürekli sinirlenince yüzünü mıncıklıyor kanatıyor bende artık bunaldım bağırıyorum yeter hayır diye az önce yine bağırdım ve tepki vermedi yüzüme baktı ve başka odaya gitti bu aralar aşırı bağırmaya kızmaya başladım çok sıkıldım çünkü dövüşmelerden bunaldım bunu nasıl yenebilirim tavsiyesi olan var mı?  Çocuğumun psikolojisi bozulacak bu gidişle  kendimi frenleyemiyorum 16 aylık oğlumda sürekli dövüldüğü için sürekli mızmız huysuz dışarda içine kapanık  tepkisiz ne yapıcağımı bilmiyorum:(

7 Cevaplar

+1 oy
(785 puan) tarafından
Görüldüğü üzere sen de sinirlendiğinde kendine hakim olamıyorsun. Çocuk da sinirlendiğinde kendine hakim olamıyor işte. Sen yetişkin halinle yapamazken 2buçuk yaşındaki çocuktan bu olgunluğu bekleyemezsin. 
(591 puan) tarafından
Zaten onu sormadım onun farkındayım ben ne yapabilirim diye sordum teşekkürler
(785 puan) tarafından
Ben de hiçbirşey yapamayacağını anlatıyorum zaten. Çocukların yanında durup zarar vermelerine engel olacaksın o kadar
-Reklam-
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Kızınla konuş canım o artık anlar kardeşinin canı yanar üzülür de benim için ikinizde çok kıymetlisiniz falan de işte şimdi kardeşi küçük ilgi onda diye kıskanıyor olabilr 
(591 puan) tarafından
Konuşuyorum tamam anne özür dilerim bidaha yapmicam diyor sonra bişeyi paylaşamıyolar o hangi oyuncakla oynarsa kardeşi onu istiyor çünkü oda sinirleniyo kardeşi çekiştirince yani sonu hep böyle oluyor. İlgi de hep onda oğlum doğduğundan beri akşama kadar ne isterse yapıyoruö oyun oynuyoruz geceleri uyanıyor hâlâ yenidoğan gibi psikoloji kalmadı valla bnde naocağımı şaşırdım :(
(1,272 puan) tarafından
Benim kızımla oglumda böyle benim kızım 4 yaşında oglum 2 5 dk yan yana gelemezler bi bakmışsın güzel güzel oynarken kavga çıkmış oyuncak yüzüne valla kardeşini dövme diye kızınca ters tepiyır ama güzelce söyleyince daha olumlu sonuç alıyorum ben
0 oy
(11,595 puan) tarafından
Benim kızlar da öyle birbşrlerine giriyorlar ya çözüm yok ne kadar kızsam sa konuşsam dinlemiyor benim büyüğüm 4 yaşında bide seninki daha bebek sayılır 2.5 yaşında 
0 oy
tarafından
Benimkiler de ortalsms aynı yaşta ama oğlum daha küçük 10 aylık kızına kardeşinin canı yanar o seni çok seviyor gibi şeyler söyle kizdikca daha agresif oluyorlar
0 oy
(45 puan) tarafından
Benimkiler de oyle canım küçükler 

Ben bazen sesleniyorum bazen seslnemiyorum kızımda ona vuruyor abisine karismiyorum yaralama falan olmazea ora vurmuyor artık oda ona vurunca 

Kendini savunması için bazen lazım aralarına sürekli girdikçe iş kötüye gidiyor bide şöyle diyroum siz çok tatlısınız isimleriyle beraber sesleniyorum hemen bı bebek şarkısı açıyorum dağıtıyorum dikkatlerini kavgayı bırakıyorlar 
(591 puan) tarafından
Ben psikolojik olarak çöktüm ya bu durumdan Halim kalmadı valla
(45 puan) tarafından
Güçlü olmak zorundasın canım 
0 oy
(188 puan) tarafından
Vurma tepkisi kızgın olduğu için olmalı kardeşine niye kızdın kızmak vurmanın gerektirmez konuşabiliyorum uyar kızıp vurmak yerine ne söyleye ilişkin diye 
0 oy
(179 puan) tarafından
Bu tarz şeyler gerek kardeşler arasında, gerek başka insanların çocukları arasında yaşanabiliyor. Ancak ben tepkisiz kalınmasından yana değilim. Küçüğe yazık oluyor ve küçük olan içine kapanık büyüyor, yarın bir gün okul ortamında da arkadaşları tarafından aynı davranışlara maruz kalıyor. Tabi ki büyük çocuğa verilecek olan tepki vurma, bağırma gibi şeyler olmamalı. Cezaya alternatif yöntemler var. Araştırabilirsiniz. Büyük çocuğun psikolojisi korurken, küçüğün daha çok bozuluyor. 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 142 göst.
0 oy
0 cevap 51 göst.
14 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yarin (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 460 göst.
0 oy
7 cevap 312 göst.
29 Kasım 2023 Diğer kategorisinde asllyd (623 puan) tarafından soruldu

411,299 soru