Canım öncelikle kuzenimin oğlu otizmli oldugundan az çok bildiğim kadarıyla otizm sonradan olan birşey olmuyor oğlun sadece ekrana fazlaca maruz kaldığı için uyaran eksikliği yaşıyor olabilir ama dikkat etmezsen durum ciddi boyuta geçebilir geç olabilir yani. Mesela oğlunda kelime yok ama ismine bakıyor mu onu cagirdiginizda veya birşey söylediğinizde yapıyor mu komut alıyor mu şunu bunu getir dediğinizde getirmesi gibi. Çevresiyle bı ortamda nasıl mesela bağ kurabiliyor mu insanlarla kendini sevdiriyor mu ? Bunlara zaten doktora gittiyseniz o da size sorup bilgilendirmistir diye düşünüyorum.
Ayrıca önlem olarak benim memnun kaldığım oğlumun çok sevdiği kitaplar var hem ince motor becerilerini geliştiren hem ilk başlangıç için kısa kısa hikayeleri olan. Ona bol bol kitap okumalısın ve sürekli konusmalisin. Tabiki sıfır ekran olmalı. Ben mesela yalnız da yaşıyorum artık konuşmaktan çenem ağrıyor evin içinde sürekli şimdi yumurta kiriyorum bak bu domates şimdi şunu yapcaz falan gibi kısa cümleler kullanıyorum.
![image](?qa=blob&qa_blobid=1395549449964205715)
Bu takip cikarmali puzzle şeklinde kitap
![image](?qa=blob&qa_blobid=4513243945833165128)
Boyle hareketli, fenerli kitap çeşitleri var.
Bide ben en son şu seti almıştım çok memnunum oğlum yanından ayirmiyor
![image](?qa=blob&qa_blobid=10218363420504021601)
Şimdi konuşma vakti şeklindeki üç kitap gerçekten çok güzel canım. Umarım bian önce oğlun konuşur❤️