+1 oy
262 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (97 puan) tarafından

Biz ev alırken benim kendi ailemden altın borç aldık onun yanı sıra eşimin teyzesi ve birkaç kişiden borç aldık eşimin teyzesine hemen yani bir sene geçmeden verildi yani kaynanam verirken iyi istemeden verin falan dedi şimdi birkaç akrabasına ve benim aileme borcumuz var benim aileme kaynanam kayınbabam hiç umursamıyor yani senin ailen vermiştir kızına hediye olarak saysın falan diyorlar ya kızlar 180 gramı kim kime veriyor Allah rızası için ya böyle diyorlar benim tepeme tasını attırıyorlar lanet girsin istediğim güne diyorum ya misal örnek veriyorum işte bir komşu bana çocuk görmek için bir şey getirdi ben de dedim o da hamile ben de onun çocuğuna bir şey götürmem gerekiyor her şey karşılıklı dedim kayınbabam da diyor ki her şey karşılıklı doğru diyorsun yani öldünç oluyor ama annenle babanın verdiği önduc hiç olmaz onu kızına vermiş olarak sayıyor olarak yani her şekilde konuyu borca getiriyor ya 180 gram kim kime veriyor Bu devirde Allah rızası için ya yemin ederim sinirlerimi geriyorlar ya yok ister istemez eşime diyorum eşim de işte şey diyor bir bahçeleri var ondan gelir olursa bahçede zaten ortak olduğu için ona sıkıntı ediyorum birazcık da yani iki kardeşi kaynanam kayınbabam gibi falan ortak yani o bahçeden de çok bir gelir yok yani hepi topu 100.000 falandır yani geliri de ya bunlar vermek istemezse ortak olduğu için yani ne olacak yemin ederim sıkıntı stresliyim annemgile eğlene kızım evi alıyor diye verdiler istemeden vermek istiyorum e ben mi yanlış düşünüyorum bunların mı düşüncesi yanlış

18 Cevaplar

+2 oy
(5,780 puan) tarafından

Kendi ailemin eşime ne borç vermesini isterim, nede herhangi bir işte ortaklık yapmasını. Çok yanlış geliyor bana böyle şeyler. Bence baskı yap biran önce ödesinler. 180 gr altın az değil ki onlar senin ailenden daha değerli de değil. 

(97 puan) tarafından

Ya işte böyle bir şey adım attım istedim keşke istemeseydim kafamı çok duvarlara vuruyorum keşke bu evi de almasaydım yani bilmiyorum böyle yapacaklarını ben bilmiyordum ki tamam eşim öderim diyor ama o da bahçeye bakıyor bunlar vermezse nasıl olacak yani geçen sene örnek vereyim kaynım evlenecek diye tüm bahçenin mahsulünü o aldı ben de dedim ki bu sene de sanırım hani annemgile borcumuz ödemek için bize verirler her lafta böyle diyor her lafta kayınbabam kaynanam annendir vermiştir kızına vermiş saysın diyorlar ya böyle bir şey olabilir mi ya

(5,780 puan) tarafından

Sadece kızına vermemiş de sizin oğlunuza vermiş sizde anne babasınız çıkarın 600 bin verin bende aileminki öyle sayarım de 

-Reklam-
+1 oy
(20,439 puan) tarafından

Sen doğru düşünüyorsun tabi ki. Eşin de üzerine yatmış paranın. Çok ayıp günah. Ne niyetle verdikleri belliymiş alırken. Karşılık beklemeseler geri istemiyoruz derler. İnsanları iyilik ettiklerine pişman etmemek lazım. 

(97 puan) tarafından

Ya canım babam memur diye sanırım benim annemi çok zengin görüyorlar ağabeylerim de ikisi makine mühendis ama herkes kendi evine bakıyor yani babam da memur depremde bir evleri vardı yıkıldı TOKİ'den verildi şimdi az yani de emekli oldu zaten emekli maaşı yetmediği için tekrardan çalışıyor 65 yaşındaki adam o para da zaten annem umre para bir umre parası biriktirmiştim dedi umre parası yani kızım umre paramı veriyorum sırf sen açıkta kalma ev al diye vermişti zaten borc olarak aldık borç olarak alınan bir şey geri verme lüksümüz var bizim yani kim kime 180 gram altın veriyor ki bu devirde bunları akıllara basmıyor ya annemle babamın yüzüne nasıl bakarım ya 

(20,439 puan) tarafından

Valla isterse Sabancı olsun. Borç niyetiyle verilen şey ödenir.sen Kaynanalara değil eşine söyle. İnkar eşini dolduruyor belli

+1 oy
(10,858 puan) tarafından

Öyle şeymiş olurmuş borç istemişler adam gibide geri ödesinler nasıl senin yüzünü yere ederler pişman ederler 180 gram altın az mı valla ben olsam her türlü rezilliği çıkarır ödemelerini sağlardım

0 oy
(200 puan) tarafından

Sizin onlardan beklentiniz olduğu için öyle konuşuyorlardır onların da planları vardır eksiklerini alırlar keyfi birşeyler yapmak isterler ama para hep oğullarına gidiyor ailenle konuş aciliyeti yoksa önce yabacılarınkini ödeyin sonra azar azar yaparsınız

0 oy
(18,937 puan) tarafından

Ablamdan sadece yirmi bin aldım ev alırken o zamanki maaşımın iki katı idi yani şu anın 100 bini gibi dört aylık takside böldüm beş beş geri ödedim eşim daha geç ödedik sanıyor onda bile paranın değer kaybetmesi ile kaybı olmuştur. 

Kimse kimse için çalışıp kazanmıyor ev size alındı sonuçta o borcu eşin ödemesi gerekir 

0 oy
(13,979 puan) tarafından

anne baba bile olsa borç borçtur. başka kardeşin varsa onların da hakkı. 

annen baban kızım bizim borç olarka vermedik diyorsa ayrı onun dışında evet anneye babaya da borç olur. 1-2 gram değil üstelik 18ğ gram iyi para. 

0 oy
(9,765 puan) tarafından

180 gram yuh ödensin canım olur mu öyle şey ya ailene söyle bence durumu 

0 oy
(9,765 puan) tarafından

Canım bende annemden senin hesap dolar Euro altın aldım aldığım zaman 6 sene önce felan galiba toplamı 11 bin yapıyodu dolar 2 lira felandı tabi şimdi biliyosun annemin hac parası bu. 50 euro 50 euro odemeye basladım. Altınını aldım verdim hala borcum var ama bilezik yaptım haccı cıkarsa ordan vericem eşimde biliyo bunu o yüzden bişey demiyor. Hakka girmeyin ödeyebilirsen gram gram sen yap ver ya da annenlere söyle ister gibi yapsınlar borc oldugunu anlasınlar. Büyük yüzsüzlük yaptıkları 

0 oy
(3,200 puan) tarafından

Sende kaynana söyle size hediye olarak 180 gram altın hediye etsinler,en nefret ettiğim şeyler sen kimseyi dinleme borcunuzu ödeyin 

0 oy
(2,207 puan) tarafından

Tamam verin bize 180 Gr altın hadi hediyeniz olsun neyi dert edipte söylüyorsunuz borç diye alınan borçtur ödenir bı tek kelime edenin kalbini kırarım sizi ne ilgilendiriyor da derim eşimede odenecek hemde en kısa zamanda bitti 

0 oy
(2,141 puan) tarafından

Hayır sizin borcunuzun derdi niye onlara düşüyor? Kendileri ne yapmış çocuklarına hediye olarak o zaman?

0 oy
(2,301 puan) tarafından

Onları karıştırma. Bizim kesemiz bizim hesabımız nasıl ki teyzenin borcunu hemen verdiysek kendi alileminkini de vereceğiz de. Karıştırmayın böyle her şeye. Niye sizin adınıza karar vermelerine müsade ediyorsunuz. Bir daha da sakin kendi ailenden borç alma.

0 oy
(1,984 puan) tarafından

Ailem istiyor de ailenle konuş anlat onlar gerekirse esine istedklerini soylesinler alirken tatli gelmis öderken niye ödemiyor

0 oy
(403 puan) tarafından

Sende kayınpederine söyle o halde 180 gram altın verin bana ama borç falan değil sizde sonuçta oğlunuza veriyorsunuz yabancıya değil. Üç beş verilir lafı edilmez belki ama kimsede babasının hayrına 180 gram altın hediye etmez kşmse kusura bakmasın. Bebek görmeye de getiren kim olursa belki karşılık beklemeden getirirler bu konuda hemfikirim ama bende karşılık beklemeden götürürüm net yani

0 oy
(1,943 puan) tarafından

Borç olarak alınmış ödemek düşer. Babanın parasının hesabı onlara düşmez. 

Biz de ev alırken annem borç verdi neyi varsa verecekti kayinpeder ne kadar verdiyse o kadar kabul ettim. Altin aldık altin vericez bizimkiler de hacı parası biriktiriyor ve tek çocuk ta ben değilim zaten ödeyeceğiz insAllah. Ben daha işe dönmedim günden güne borç ta artıyor ama en geç haziran da işe donucem o zaman baslicaz ödemeye 

0 oy
(8,959 puan) tarafından

Öyle hediye mi olur hem miktar çok ayıp benim babama borcum var ödüyecem  6 ay sonra 9 grm az ama olsun altın altındır  bir ceyrek verdi babam onu hediye saydım dedi tm dedim oğluma verdiler onu kenera koyacam oğlumun altını

0 oy
(3,697 puan) tarafından

Mecbur verecek. Aile diye üstüne yatma ne ? Asla kabul etme kavga et gerekirse ama şimdi değil önce güzel güzel söyle. 180 gram az mı Allah aşkına. 

0 oy
tarafından

Bu konuda muhatabın onlar değil ki bizzat eşin. Hem onlar bişey verdi mi size borç ya da yardım olarak kaynanangil yani 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 207 göst.
0 oy
31 cevap 438 göst.
23 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Esra177 (7 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 258 göst.
+2 oy
6 cevap 185 göst.

412,795 soru

12,428,042 cevap