0 oy
201 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (712 puan) tarafından

Eşim her sene verirdi bu senede verdi ama biraz eksik oldu para yok borcum var diyor yavaş yavaş ver kalanı da dedim yok diyor. Ne yapıyım ver diye ısrar etsemde inat biri töbe vermez. Gizliden kendim versem olurmu kalanı tamamlamak istiyorum cunki

8 Cevaplar

0 oy
önce (5,242 puan) tarafından

Altınım yok bilmiyorum ama bence gizli olmaz 

-Reklam-
0 oy
önce (10 puan) tarafından

Olur altininiz gramina göre vermeniz gerekir zekatı neyi nasıl verdiğiniz değil niyetiniz önemli olanya

0 oy
önce (2,578 puan) tarafından

Olmayan altınımın zekatı da yok

0 oy
önce (511 puan) tarafından

Altınların mehrın miydi? Mehrın zekâtı var mı bilmiyorum bilen söylesin.ben yok diye bılıyorum. Ve eşinin haberi olmadan onun verdiği parayla ibadet bile yapılmaz şayet kendin kazanmıyorsan senin paran değilse

önce (7,194 puan) tarafından

Mehrin zekatı olur 

Kendi parasıyla zekâtını verebilir sonuçta altınlar onun bir kısmını bozup verse sıkıntı olmaz 

önce (6,233 puan) tarafından
+1

mehirin zekati olur . ben 1001 gram

mehir istemistim . hoca dediki 80 gramin fazlasinin zekati olur. 

önce (2,342 puan) tarafından

Peki aldın mı Canan 😊

önce (6,233 puan) tarafından

aldiim hatta hoca 80 gram en az deyince esim ozaman 80 de ben arttirayim 1081 giram olsun dedi o sekilde nikah kiyildi  :)  5 sene sonrada mehirimin degeri kadar ev ile karsiligi odendi bile:) odenmese bile zaten helal ederdim sorun degil bosanip yuva yikildiktan aonra mehirim olmus olmamis verilmis verilmemis aynisey benim nazarimda

önce (2,342 puan) tarafından

Aynen cnm. Rabbim o duruma düşürmesin. Benim de 100 gramdı. Helal ettim. Kat fazlasıyla geri döndü şükür. 

0 oy
önce (46 puan) tarafından

islâmda bir kese olmaz herkesin kesesi ayrıdır. Zekatta ayrı ayrı verilir.

Kurbanda aynı şekilde oluyor değilmi ben bunu diyince bana kızmışlardı çünkü hocaya hiç danışmadım normalde bir sene eşime bir sene bana niyet alıyoruz kurban zamanı sıra eşimindi 1 yarım altın bozup kendine ayrı kestik karı koca bir olur dediler bana o zaman 

önce (46 puan) tarafından

evet ayrı niyet oluyor senin dediğin doğru olanı Efendimiz aleyhisselatu vesselâm bazı seneler eşlerine de kesmiş. 

0 oy
önce (1,265 puan) tarafından

Mehirin zekâtı verilir mi 

0 oy

Evet veriyorum sıkışık olursak bir altın bozup ordan veriyorum 

0 oy
önce (1,952 puan) tarafından

Mehrimin zekâtını ben veriyorum vermek isterseniz sizi verin huzurunuz açısından eşinize söylemesenizde olur

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 119 göst.
12 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hira Su (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 137 göst.
13 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde honki ponki toninok (13,537 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 288 göst.
26 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kizilaslan (1,872 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 238 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,405 soru

12,384,380 cevap

43,414 kullanıcı

Kategoriler

...