+1 oy
450 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (774 puan) tarafından

Eşim her sene verirdi bu senede verdi ama biraz eksik oldu para yok borcum var diyor yavaş yavaş ver kalanı da dedim yok diyor. Ne yapıyım ver diye ısrar etsemde inat biri töbe vermez. Gizliden kendim versem olurmu kalanı tamamlamak istiyorum cunki

15 Cevaplar

+2 oy
önce (5,570 puan) tarafından

Altınım yok bilmiyorum ama bence gizli olmaz 

önce (473 puan) tarafından

Mehirin zekatını nasıl veriyorlar acaba,  mehir bosaninca alınmaz mi ?

-Reklam-
+2 oy
önce (18 puan) tarafından

Olur altininiz gramina göre vermeniz gerekir zekatı neyi nasıl verdiğiniz değil niyetiniz önemli olanya

+2 oy
önce (2,729 puan) tarafından

Olmayan altınımın zekatı da yok

+1 oy
önce (522 puan) tarafından

Altınların mehrın miydi? Mehrın zekâtı var mı bilmiyorum bilen söylesin.ben yok diye bılıyorum. Ve eşinin haberi olmadan onun verdiği parayla ibadet bile yapılmaz şayet kendin kazanmıyorsan senin paran değilse

önce (77 puan) tarafından
+1

eşinin parasıyla habersiz sadaka veremez fakat kendi parasının zekatı vermek zorunda , mehrin de zekatı oluyor. 

önce (7,253 puan) tarafından

Mehrin zekatı olur 

Kendi parasıyla zekâtını verebilir sonuçta altınlar onun bir kısmını bozup verse sıkıntı olmaz 

önce (6,284 puan) tarafından
+1

mehirin zekati olur . ben 1001 gram

mehir istemistim . hoca dediki 80 gramin fazlasinin zekati olur. 

önce (2,375 puan) tarafından

Peki aldın mı Canan 😊

aldiim hatta hoca 80 gram en az deyince esim ozaman 80 de ben arttirayim 1081 giram olsun dedi o sekilde nikah kiyildi  :)  5 sene sonrada mehirimin degeri kadar ev ile karsiligi odendi bile:) odenmese bile zaten helal ederdim sorun degil bosanip yuva yikildiktan aonra mehirim olmus olmamis verilmis verilmemis aynisey benim nazarimda

Aynen cnm. Rabbim o duruma düşürmesin. Benim de 100 gramdı. Helal ettim. Kat fazlasıyla geri döndü şükür. 

önce (1,257 puan) tarafından

30 gram mehiri yapılmamış ben sjdjdjd

Kızlar,  mehiri eş yapmiyor mu?

Mahir karşılığında ev verildi derken kim verdi?

Sizin hocada neden bu kadar az olmasın dememiş ki,çok az o miktar

Eş yapıyor. Onun yerine ev alıp,helalleşme oldu düşün. Canan böyle oldu sanırım. Ben direk helal ettim

ev verildi derken benim esimin zaten ana babasi yok . mehir benim icin cokta onemli birsey degil.  benim yilsek miktarda istememin sebebi esim inancli biridir biz nisanliyken arkadasi bosandi adam karisina bir kurus vermedi. esim araya girdi arkadasina hem mehirini verdirttirdi hem kadina ev kurmasi icin yardim ettirrirtirdi vs vicdanli adamdir yani . beni

yiksek isteme sebebim en ufak tartismada amannn deyil bosol demeye vardirmaz ofkeyle sinirle bi baglayiciligi olur onun icn yada psikolojik baski yani gibi dusundum:))) 

ev aldi benim adima araba aldi bana kendine ayri araba var zaten . yazlik dusunuyoruz almayi nasipse    esimin sirketi benim adima kazanci bana yatiyor ben ona haslik gibi veriyorum parasini bittikce benden ister .:) sigortaci esim . kendina ait portfoyu var . yarin bigun o porfoyu milyon eder yani esim istese musterilerini  de satabiliyor yani ben satabiliyoru. sirket benim adima cunku acente. gibi gibi. 

egerki mehiri bosanirsak bir guvencem olsun diye dusunursek zaten kat be kat guvencem var bosanirsam.  dedigim gibi ben mehiri yuksek istememdeki sebep baglayiciligi olsun ve vay be agirliginca altin  aldim sana der gibi yuksek paha bictim  kendime bi kilo altin isted:) 57 kilo altin karsiliginda biseyler yapamazdi okadarda kelli felli degil:) agirligimca altin istemedim

+1 oy

islâmda bir kese olmaz herkesin kesesi ayrıdır. Zekatta ayrı ayrı verilir.

Kurbanda aynı şekilde oluyor değilmi ben bunu diyince bana kızmışlardı çünkü hocaya hiç danışmadım normalde bir sene eşime bir sene bana niyet alıyoruz kurban zamanı sıra eşimindi 1 yarım altın bozup kendine ayrı kestik karı koca bir olur dediler bana o zaman 

evet ayrı niyet oluyor senin dediğin doğru olanı Efendimiz aleyhisselatu vesselâm bazı seneler eşlerine de kesmiş. 

önce (6,900 puan) tarafından

Nur ay zekat tam olarak nasıl ödeniyor. Yani ev yoksa araba ve birikmiş para varsa bu durumda nasıl yapılmalı

Birikmiş paradan zekatını vereceksin. 

önce (6,900 puan) tarafından

Ne kadardır tam olarak mesela bir milyondan ne kadar verilmeli

+1 oy
önce (1,269 puan) tarafından

Mehirin zekâtı verilir mi 

önce (231 puan) tarafından

evet mehirin zakatı verilir 80gr geçtiktrn sonra mehir ya da herhangi bir altın gözetilmez zekat farz olur

+1 oy

Evet veriyorum sıkışık olursak bir altın bozup ordan veriyorum 

+1 oy
önce (1,973 puan) tarafından

Mehrimin zekâtını ben veriyorum vermek isterseniz sizi verin huzurunuz açısından eşinize söylemesenizde olur

+1 oy
önce (847 puan) tarafından

Olur haberi olmasada bişi olmaz burakadileri dinlenme sonuçtâ hayır için veriyorsun senin niyetin önemli

+1 oy
önce (3,669 puan) tarafından

Altınlarım kocamın araba sevdasına gittiği için derdim kalmadı 😁

önce (861 puan) tarafından

Eşlerimiz aynı 😆

önce (3,669 puan) tarafından

Bizi bi dertten kurtardılar 😁

+1 oy
önce (5,475 puan) tarafından

Nakadar bir altın var bunu üç dört bilezik yüzükle verilmez bildiğim kadarı ile mal varlığın Cook yüksekse verilir biliyorum 

önce (774 puan) tarafından

Bilezik yüzük fark etmez 80 gr dan fazlaysa altının zekatı verilir

0 oy
önce (2,268 puan) tarafından

Altın zekatı nasıl ne kadar olur ki

Sarraflar felan hesaplıyor ne kadar olduğunu ama 8o gr dan fazlaysa zekatı veriliyor

0 oy
önce (1,185 puan) tarafından

Benim düğünümde takılan altınlar var. 105 gram. Evimiz yok. 400 bin değerinde arabamız var borcu yeni bitti. Şimdi bu altınlara da zekat düşüyor mu? Bilen biri var mı? 

önce (44 puan) tarafından

Canm eğer altının 80 grmdan fazlaysa ve üstünden bir yıl geçmişse ona zekat düşer vermek lazım 

önce (1,185 puan) tarafından

Teşekkür ederim cnm

0 oy
önce (3,562 puan) tarafından

Kendin ver farz çünkü 

Öyle yaptım artik

0 oy
önce (1,154 puan) tarafından

Bir çeyrek dışında altını olmayan ben yorumları okumaya geldim😂😂😂

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 120 göst.
12 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hira Su (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
13 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde honki ponki toninok (13,774 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 288 göst.
26 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kizilaslan (1,902 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 239 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,943 soru

12,401,558 cevap

44,448 kullanıcı

Kategoriler

...