Çok samimi olduğum bir arkadaşım var akşam görüntülü konuşuyorduk hafta sonu sen de börek yapalım dedi olur dedim baktım eltisini bağladı konuşuyorduk sen de kaç çocuk var dedim benim çocuğum yok dedi ondan sonra telefonu kapattıktan sonra arkadaşım bana yazdı etrafında çocuğunu evlatlık vermek isteyen kimse yok mu sizin oralarda dedi yok dedim eltimin çocuğu olmuyor tüp bebek yaptıracak paraları da yok dedi elden bir çocuk almak istiyorlar dedi dedim zor durumda olmadıkları sürece kimsenin vereceğini sanmıyorum bu devirde kimse vermez sen veremez misin dedi 4 çocuğun var zaten bu doğacak olanı eltime versen büyük sevaba girersin dedi saçmalama dedim eşya mı bu çıkarıp vereceğim Allah herkese nasip etsin de çocuğu vermek için yapmadım dedim duymamış olayım dedim devlete başvursunlar koruyucu aile olsunlar dedim başvurdular dedi şartlardan biri el vermediği için vermediler dedi dedim kusura bakma bunun bahsi bile çok yanlış kimse çaresiz kalmadığı sürece evladını vereceğini sanmıyorum
aman kacirirlar falan dogmamis bebege goz dikmisler
ay Allah korusun ya büyü falan yaparlar gerçekten bu devirde en iyisi hiç kimseyi tanımamak
Samimi oldugun arkadaşın umarım artık samimi degildir nasıl da normal gibi anlatmış hiç ters tepki vermenden de korkmamis komşudan un ister gibi istemiş bebeği ayniy irtmada bulunma zaten şu çok samimi arakdas surekliy arkadaşına giden arkadaşının bilemem nesiyle tanisany kadınlar bana hep saçma gelir arkadaş ol ama seviyeli bak sonra böyle şeyler oluyor valla tüylerim diken diken yaaa
Kendisine hacamat yaptırmıştım o sebeple tanışmıştım bir yıla yakın konuşuyoruz sohbetlerini falan dinledim çok dinine bağlı bir insandı yani hiç böyle bir şey beklemezdim ondan hayır dememe rağmen daha diyor ki eşinle de bir konuş belki o farklı düşünüyordur neyi düşünecek dedim eşim duysa delirir çocuk vermek nedir ya
Baş engelli gitsin yaa mallmidir nedir
Kız Bir de diyor senin çocukları çok beğendim doğacak olan da güzeldir o yüzden sana söyledim diyor manyak mıdır nedir
Tövbe tövbe kız allh aşkına engelle şunu yaaa valla ben korktum nasıl da rahatlar
Zaten rahatlığı beni daha da şaşırttı o kadar kolay söyleyebiliyor ki
Soğan mı istiyor geri.zekalı ne saçmalık yaa okurken dellendim çocuk bu cocuk İNSAN yani eşya değil Allah ım sen akıl fikir ver her şeyin bir kuralı var
Neden sana böyle teklifte bulunuyorlarki
Hadi annemi anlayabiliyordum evim yoktu işim yoktu çıkmazdaydım benden habersiz dayıma konuyu açmıştı dayım demişti benden olmayan çocuğu istemem ama bu kadının durduk yere zaten dört çocuğum var doğacak olanı eltime versen çok iyi bakar falan demesi aklım durdu yani eşya ister gibi
Kendi versin çocuğunu cok üzüyorsa eltisine
Yani sen doğru bir tane ver dedim ben altı düşük yaptım çok zor çocuk sahibi oldum benimkiler gitmez falan dedi benimkiler niye gitsin dedim senin aklın alıyor mu sonra dedi sayfanda tüp bebek parası için yardım ister misin falan isteyemem dedim öyle şeyler paylaşmıyorum
Uzak dur o arkadaştan bence
Bunuda duydum ya bu platformda dahada şaşırmam
Çok biliyorsan kendisi Bi tane doğurup elticiğine versin Allahim ne insanlar var
Oha ya daha ne okuyacağım borç yumurta ister gibi tövbe estağfurullah
Borç para istese bu kadar şaşırmam emanet çocuk istemek evlatlık istemek ya zaten durumu el veren biri olsa devlet araştırmış uygun görmemiş çocuk vermemiş bir sürü borçları var diyor tüp bebek yapamıyorlar Bir de evlatlık çocuk istiyorlar ay sinirlerim bozuldu
Bence asla gorusmemeli hatta kapısını çalıp yalvarsa acmamali bunu dile getiren rahatlıkla bebeği kaçırmaya çalışabilir doğum sürecini falan hastane yerini asla duyurmamali bunlara
Bir de diyor çocuğunu verirsen sana yardıma da gelir evini temizler sana yardımcı olur bana niye yardımcı olsun dedim bakamayacağım çocuğu yapmam zaten yapacağım çocuğu da niye vereyim kendi kendime bakarım
Ben şahsen elimde mesajlar ile karakola gider şikayetçi olur uzaklaştırma alirim. Basite indirgemeyin ciddi bir durum
Mesafemi koyacağım artık ararsa da açmam sinirlerim bozuldu ya eşim duysa delirir
Ya benim büyük eltimjn de çocukları yok 20 yıldır benimki iki tane geçen bir akrabamız dedi ne olacak zaten yakınsınız bir tane daha doğur onlara ver dedi sevaba girersin dedi ay durdugum yerde üzerime kaynar sular döküldü ne saçmalıyorsunuz dedim ne ben kabuk ederim nede eltim kabul eder dedim geçenlerde yine bir akrabamizin cocuklri oluyor onlara kalmıyor Allah yardım etsin direk oluyorlar baktım eltim dedi yani eltisi bir çocuk da onlar için yapsın ne olacak ay durdugum yerde yıkildim ne dacmaliyorsun dedim eltime öyle bir şey mi olurmuş dedim demek ki bir evladimj senin için dogurayim dersem hiçbir tereddüt etmeden kabul eder ay düşüncesi bile çok kötü
Ne yazık ki bu kafa yapısında olan binlerce insan var eşimden boşandığımda kızım 20 günlüktü dayımın çocuğu olmuyordu annem de tutturmuştu kızını dayına ver diye aylarca konuşmamıştık dayım da kabul etmedi benden habersiz dayıma teklif etmişti böyle bir şeyi tekrar yaşamak çok sinirim bozuldu elti eltiye vermezken kardeş kardeşe vermezken elin yabancısı eltisi için başkasının doğacak çocuğunu istiyor Allah aklıma mukayet olsun
Muhtemelen o kişi artık arkadaşım olmadı bu ne biçim bir saçmalık ya
Çok istiyorsan yap birtane ver deseydin
Ayyy bunlar konuşup bağlanmadiysa bende bişey bilmiyorum ne alaka eltisinj görüntüye bağlıyor ayy böyle sinsi hareket eden insanlardan hep korkarım bu arkadaşından da uzak dur
Kız arkadaşımın kızı benim bebeğe sesleniyordu anne gidelim seveyim falan dedi baktım bir anda başka bir bağlandı arkadaş kim dedim eltim dedi geçen gün konuştuk sobası olan birini de börek yapalım diyorduk hafta sonu sen de börek yapalım dedi sobanın da pişirelim yap getir pişiririm dedim ondan sonra senin kaç çocuğun var dedim çocuğum yok dedi Allah nasip eder inşallah dedim arkadaşım bana bu evlatlık meselesini açtıktan sonra eltisi bana çağrı attı açmadım dedim eltim bana çağrı attı seninle yakından tanışmak için atmıştır dedim gerek yok dedim tanımıyorum etmiyorum fazla samimiyete gerek yok dedim neye uğradığımı şaşırdım
Bu ne be . Ben bir daha görüşmem böyle insanlarla. elden çocuk almak ıstiyorlar ne demek. Kendi versin çok üzülüyorsa. Deli mi ne. Aklıma bin türlü şey gelir benim çocuğumu alıp kaçırırlar diye . Evine filan alma bu insanı sen.
Vallahi bir şekilde mesafeyi koyacağım artık bir senedir tanıyorum hiçbir yanlışını görmedim ama bu konuşmasından sonra aşırı soğudum evime gelir çocuklarıma nazar değdirirler bir şey yaparlar korkuyorum artık
Bu arkadaşı evime asla sokmazdim, görüşmeyi keserdim.manavdan sanki sebze meyve istiyor rahatlığa bak
Kız Bir de diyor senin çocukları çok beğeniyorum güzel çocuklar hele örümcekteki çok tatlı doğacak olan da güzeldir o yüzden sana söyledim diyor Allah'ım sen aklima mukayyet ol
Allah'ım o nasıl insan kızz bundan arkadaş olmaz düşman olur. Çocuklarını oku üfle nazar değmesin Çocuklarini Allah kötü insanlardan korusu canim. Kesinlikle görüşme
O ne öyle ya sanki manavdan meyve istiyor
Bir de o kadar rahat o kadar profesyonel söylemesi insan kendi kardeşinden bile isteyemez böyle bir şeyi
Uzak dur o şahıstan yaa
Ohaaaaaa çüş ağzımı bozacam şimdi malmı arkadaşın?
Vallahi ben bugüne kadar aklı başında biri sanıyordum çok efendi birine benziyordu konuşmaları sohbete dinine bağlılığı aklı başında biri diyordum şoka uğradım
Değilmiş üzgünüm
Okurken şok oldum
Bi öneride bulunmak istedim o arkadaşına eltisinin gidip d vitamini ve demir tahlil yaptırmasını söylermisin belki o değerleri vücudun da çok düşüktür bu yüzden bebeği olmuyordur en büyük etkenlerden biri bu değerler ve çoğu doktor bunu gözden kaçırıyor
Biz konuştuktan sonra eltisi bana çağrı attı dedim niye beni arıyor seni yakından tanımak istiyor dedi gerek yok dedim herkesin numarasını kaydetmiyorum eltimde sıkıntı var dedi sıkıntısı ne dedim tam bilmiyorum dedi sıkıntılı
Kendi yapıp versin pislik ya
Aynen o kadar kolaysa kendisi yapsın bağışlasın eltisine
Gerçekten bu insanlar iyice kafayı yemiş bu nasil bir muhabbet tovbe yarabbim bacim cok saglam tersle ve uzak dur Allah korusun yarabbim karnındaki bebege goz koyup istemek nedir daha neler duyucaz ya gercekten cok sinir oldum
Vallahi dinine bu kadar düşkün millete sohbetler veren Kur'an'ın da namazında birinin bana böyle bir şey teklif etmesi aklım almadı bugüne kadar çok başka gözle bakıyordum en iyisi mesafe koymak
İnsanin içi ameliyle belli olmuyor ne yazıkki.
Tanıdığım biri vermiş yıllar önce akrabasına. Ama kadın kahrolmus verdiği için çok pişman olmuş. Bir kaç ay sütünü vermiş demişler böyle olmaz aranızda bağ oluşur sütü biraktirtmislar kadına çok acı birşey veriyor kimisi ben duyunca böyle yasanmisliklar şok oluyorum
Eskiden çok varmış yokluktan kaynaklı akraba ilişkilerinden dolayı verenler olmuş benim de tanıdığım birkaç aile var ama bu yaşadığımız çağda böyle şeylerini istenmesi aşırı saçma bir şey
Biri yazmış ya bence sen dikkat et kaçırma kayıp çok çok fazla Allah korusun
Bir daha evime almam ya karnımdaki çocuğa göz diken büyü yapar nazar değdirir bir de bahanesine bak senin çocukların çok güzel onları çok beğendiğim için senden istedim diyor
Tövbeeee yarabbim ben ne okudum 😏
Marketten un alır gibi karnımdaki çocuğa göz dikmişler
Cok sacma ya bu nedir Boyle
Siz isteyerek mi yaptiniz 5. Cocugu benim 3. Cude pilim bitti
Eşim istiyordu ben istemiyordum kondomla korunuyorduk ama ben eşimin konduğumu gizlice deldiğini düşünüyorum o şekilde olmuş olabilir durumu biraz zor kabullendim ama olan olmuştu artık
Oy cok zor ys Allah yardim etsin cocuklariniz sakinmi peki
Tövbe estağfurullah ne dengesiz insanlar var ya kafayı yemiş millet
Manyaklar a.m.k ya insan borç isterken çekiniyor 🤣 kafayı yemişler vallahi bak uzak dur onlardan
412,978 soru
12,433,910 cevap
45,751 kullanıcı