0 oy
302 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (345 puan) tarafından

Öncelikle iyi akşamlar kizlar benim çok yakın bir arkadaşım var 7 senedir evli eşi ile birbirlerini çok seviyorlar 1 de oğulları var 5 yasinda ama evlendi evleneli eşi sabit bir iş bulamadı evine bakiyo ihtiyaçlarını yeme içme vs bi şekilde parça işlerde çalışıp gideriyo ama bi suredir yasakli madde kullandigindan supheleniyor arkadasim sonra yakaliyo bırakacaksın dyo eşi sana bi zararm yok ailevi sorunlarm var biliyorsun kafa dağıtıyorum bırakcam diyo ama birakmiyo ailesi ile küs cocuk 1 senedir şimdi arkadaşım korunurken hamile kaldığını öğrendi henüz doktora falan gitmedi eşiyle sorunlarını benden başka kimseye söylemedi eşini çok seviyor ben diyorum ki küs de olsalar ailesini ara durum böyle böyle de en zindan abisini ara anlat yardımları olur arkadaşım boşanmayi düşünüyor çocuklarımı böyle bi ortamda buyutemem kocamı da çok seviyorum ama çaresizim diyor sizce ne yapmali

9 Cevaplar

+1 oy
önce (13,818 puan) tarafından

psikolojik destek şart. ama kendi açımdan söyleyeyim. tedavi olmayı kabul edene kadar o maddeyi almayı bırakana kadar durmam yanında. kabul etmiyorsa biter, çocuklarımı düşünmek zorundayım. ama tedavi olmayı kabul eder ve bunun için çabalıyorsa da en büyük destekçisi olurum

önce (345 puan) tarafından

Haklısınız 

-Reklam-
+1 oy
önce (7,392 puan) tarafından

O öyle ha deyince bırakılmıyor maalesef, üstelik gayreti de yok anladığım kadarıyla. Çocuklarının ve kendisinin selameti için bence de ayrılmalı.

Haklısınız,

0 oy
önce (533 puan) tarafından

O zaman çözüm yolu arıyacak. Ailesi destek verecek insanlar mı önemli olan o

Ailesi garip çocuklarının sağlık sorunu olmuştu maddi manevi hiç destekte bulunmadilar sonra küstü adam ailesiyle beni yalnız bıraktınız diye ama şimdi gelinlerini sürekli arıyorlar hal hatır soruyorlar bende belki faydaları olur diyorum

0 oy
önce (5,502 puan) tarafından

Bence önce bi ailesine ulaşsın durumu anlatsın baksın bi ne diyolar süreç nasıl ilerliyor.ondan sonra baktı durum olumsuz o zaman başının çaresine baksin.Allah yardımcısı olsun gerçekten çok zor bir durum yaşayan bilir.

Çok kötü durumda çok çaresiz hem eşini seviyor hem maddeden korkuyor

Ama madde kullanan birinin yanında kalması hem kendisi hem de çocuğu için hiç sağlıklı bir durum değil 

Evet bende böyle dedim ama sürekli uyuyor başka bir şey yok dedi bana birsey yapmaz biliyorsun ama ben çocuklarımı böyle bi ortamda tutmak istemem ailesi ile konuşayım yardımcı olmazlarsa ayrılmam lazm sevsem de bu gittiği yol yol değil dedi

Valla arkadaşın öyle emin konuşmasin hiç çünkü o maddenin etkisiyle hayatta yapmaz dediği her şeyi yaparlar Allah muhafaza

Allah korusun

0 oy
önce (536 puan) tarafından

Maddeyi bırakmadıysa kesinlikle bosanmali.

O da bi süre vericem bırakmazsam bosancam diyor

Fasa fiso onlar sakın inanmasın. Aklı varsa 

Bazen insan aklını kullanamiyor

Sen aklını kullanmazsan aklin seni kullanır der annem , madde bambaşka bir boyut. O çocuklar için yine barışmaz 

O zaten sevsemde çocuklarım için ayrılırım diyor

0 oy
önce (853 puan) tarafından

Öncelik le eşi ile oturup adam akıllı konusucak ya o madde ya ben diyecek eğer gerçekten de eşini seviyosa yuvasını seviyor sa o laneti bırakır benim eşimde arkadaşl kurbanı oldu yakaladım kıyamet koptu size zararım yok dedi aslında farkında değildi onun bu illeti kullanması eşimi kaybetmrkti sonra aldım konuştum ya ben ya o dedim eşim benim için ölür sonra o işten çıkarttım hemen psikiyatri psikolok yardımları aldırdım ama ilk 1 ay gözümün önündeydi bıraktı şükürler olsun yavaş Tan başlayıp en tehlikesini içmeye başladığı zaman sevgi falan kalmicak 

Haklisin o zamn dediğin gibi karşısına alıp ciddi ciddi konuşacak olmazsa boşanacak başka yolu yok

Ah kuzum ben nelerle savaştım şükür kurtardım yuvamı ama bırakma saydı biterdi herşey 

Azmetmis başarmışsın tebrik ederim inşallah arkadaşımda başarır ya da ayrılıp kendine güzel bir hayat kurar 

İnşallah başarır sevgi ile yaklaş sin seni kaybetmek istemiyorum desin çocuklarımızı düşün babasız büyümesi ni ister misin desin yuvamız bir hiç uğruna heba olmasın desin 

0 oy
önce (348 puan) tarafından

Çok tehlikeli bir durum. Madde etkisindeki insanların neler yaptığını gördük . Haberlerde bir çok olay madde etkisinde diye geçiyor. Acilen o adamı evden göndermeli. Tedavi olmadan kabul etmemeli. Allah göstermesin sonu çok kötü yerlere varabilir . Seviyormuş aşıkmış iyiymiş şu durumda çok boş . Ne kadının ne çocuklarının asla can güvenliği yok . Çok ciddi bir durum . Benim için müsamahasi olmayan birşey hatta . 

Haklısınız

0 oy
önce (2,149 puan) tarafından

Ailesinin bilmesi şart. 

Ama arkadaşım bir sey yapmazlrsa diye çekiniyor ilk evlendiklerinde eşi nin işi yok diye bunlar bir kaç aya bosanir demişler ama şimdi iyi davranıyorlar da bilmiyorum anlatsam mi diyor

Olmaz olurlar mı

Adamı bırakacak olsa bile yazık değil mi elinden tutan olsun kurtarsınlar kardeşlerini.

Ne olursa olsun herkes eşinden mesuldur.

Soyle olsa şiddet uygulasa ya da aldatsa illaki adamı ailesine duyuracakti ya da destek isteyecekti ama burda hem adamın geleceği hem sağlığı söz konusu desteklerkerse umarjm kurtulur adam ve sonra eşiyle çocukları ile mutlu yasarlar 

İnşallah illaki yüz üstü bırakıp gitmez arkadaşım da seviyor sadece kendi ailem duyarsa net alır giderler beni ben bi şans vermek istiyorum diyor

İki ailede bilmeli ki 

Önce eşinin ailesi ile konuşacak onlar yardim ederse kendi ailesine duyulmayacak kendi ailesi duyarsa alır giderler kızlarına çok değer veriyorlar o da yuvasını esini kurtarmak istiyo

0 oy
önce (689 puan) tarafından

Eşine durumu birkez daha anlatsın hamile olduğunu söylemeden. Bırakmazsan ayrılacağım desin, yine bırakmazsa evi terketsin. Düzelme olmazsa boşansın. Arkadaşına bugün zararı yok ilerleyen zamanlarda illa olacak zararı. Bir yere kadar saklayabilir herkesten herşeyi. İleride öğrenecek herkes zaten. Önce eşi ile konuşsun ama ayrılacağını söylesin işe yaramazsa ailesine anlatsın küste olsalar belki evlatlarına acır birşeyler yaparlar.

Konuştum şimdi arkadaşımla yarın eşi ile konuşacak bırakmıyorsan bosanalim dicek tepkisine göre ailesi ile konuşacak olmazsa bosanacak

önce (689 puan) tarafından

Bazen erkekler yumurta kapıya dayanmadan adım atmıyor. Ortada çocuk var,  belki evi terkedip giderse o zaman dank eder ve düzelir. Arkadaşımın başına geldi evi terketmeden adam düzelmedi. Evi terkedince ciddiyeti anlayıp düzeldi barıştılar şimdi mutlular şükür. İnşallah arkadaşınızın eşide düzelir ve mutlu olurlar.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 111 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Seyda59 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 813 göst.
12 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esmasavas (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 759 göst.
25 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde ZeynepDeniz94 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
62 cevap 2,222 göst.
13 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nz_00 (50 puan) tarafından soruldu

412,116 soru

12,406,551 cevap

44,632 kullanıcı

Kategoriler

...