0 oy
437 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (33 puan) tarafından

Kilzar 3.5 yasinda oglum deprem atlattik deprem gecti dedim tabi 1 hafta sonra havale geceirdi 15 aylıktı 21 aylikken bidaha geçirdi yani 4 aydir ayrı yatıyor ama sabaha kadar 10 20 kere kalkıyorum. Terliyor. Sırtina gogsune bez koyuyorum sacini kurutup ustunu örtüyorum. Oda nemlendiricisi aldim sicakligi nemi surekli kontrol ediyorum. Gece kalkip iyi olsa bile atesi varmi acaba diyorum. Yani deliksiz asla ve asla uyuyamıyorum. Bugun ortamizda uyusun dedik. Ama sırılsıklam oldu kac kere bez degistiridm. Ben üşüyorum diye oda üşüyor sanıyorum. Olmadi kalkip yerine koydum rahat etmiyor farkindaydim. Ne yapayim kafayi yiyecem her gece 10 kere 20 kere kalkip atesini odasini kontol ediyorum. Ne misafir kabul ediyorum ne bi yere gidiyorum. Aksama kadar tabletle oynuyor. Arada iyin oynuyoruz Parka götürünce  cocuklarla oynamasin diye elimden geleni yapiyorum. 10 gunde 1 banyo yaptırıyorum. Ne yapayim geçmiyor.

12 Cevaplar

+8 oy
(7,849 puan) tarafından

Çocuğuna çok büyük bir kötülük yapıyorsun . Akşama kadar tabletle ne işi var el kadar çocuğun ? Mikrop her yerde var onu fanusta yetiştirip bütün hastalıklara savunmasız bir şekilde yetiştiriyorsun haberin var mı ? Biran önce psikolojik destek almalisin . Bu şekilde sağlıklı bir çocuk yetiştiremezsin . 

-Reklam-
+1 oy
(1,943 puan) tarafından

Destek alman lazım acilen. Sana da o çocuğa da yazık ne demek akşama kadar tablette? Ne demek çocuklarla oynamasına engel olmak ya 

Ben çocuğu özellikle parka götürüp sosyallessin mikrobu da alsın diyorum onun o sevinci yetiyor zaten. Çocuk bu hasta olmadan düşmeden dizini kanatmadan ateşi çıkmadan buyumez bu kadar pimpirikli olman ona zarar. Allah muhafaza ama korktuğuna uğrar en sevdiğin yerden imtihan olabilirsin kendini de onu da rahat bırak.

+1 oy
(3,050 puan) tarafından

Sen bu kadar üstüne titredigin için hasta oluyor . Bırak mikroplarla tanissin kendi teri vücudunda kalsın sen çocuğun bağışıklığına destek değil köstek oluyosun . Ayrıca parka gidince başka çocuklarla oynamasına niye izin vermiyosun . Niye gidiyosunuz o zaman parka . Adım gibi eminim parkta da rahat vermiyosun demi çocuğa 2 dk da ter kontrolü düşersin kalkarsın peşinde kosuyosun . Yapma güzel kardeşim kendini dizginle çocuğun elinden tableti al gerçek dünyayla mikroplarla tanıştır . Sana git çocuğunu çamura yatır demiyorum hayatın doğal akışına sal cocugu

+1 oy
(844 puan) tarafından

Ben çocukluğumda bu kadar olmasa da bu tarz yaşadım canım. Ve ayda bir ateslenirdim annem doktora artık demiş hocam ben çocuğu pamuklara sariyorum milletin çocukları sokakta birşey olmuyor diye. Doktor da çünkü senin çocuğunun vucudu mikrobu tanımıyor sokaktakilerin bağışıklığı gucleniyor demiş.

Annem de beni sokağa cikarmazdi parka gitsek elime gazete verirdi üstün kirlenmesin salıncağa öyle otur derdi. Şimdi oğlumu gerektiği kadar koruyorum dış etkenlerden kendime bi söz verdim oğlum özgür olacak diye. Yapma canım çocuğa büyük kötülük bu çocukluğundan çalıyorsun. Heleki bu kadar küçük yaşta tablet başına oturtmak onu hic korumak değil. Onunla oyunlar oyna etkinlikler yap sana bile iyi gelir bunlar. Ama dediğin gibi kendin için acil destek almalısın ve oğlunun da daha güzel bir çocukluk yaşaması için. 

Beni ilerde oğlun sana sesleniyormus gibi dusunebilirsin cocuklugumda bu tarz yaşamış biri olarak şuan anneme diyorum hep bana böyle yaptın ben böyle olmayacağım diye 

0 oy
(3,022 puan) tarafından

Akşama kadar tabletle oynuyor demişsin canım 3.5 yaşında bu çocuk çok fazla😦

Canım seninki aşırı dereceye kaçıyor destek almalısın hiç normal bulmadım.

(3,022 puan) tarafından

Çocuğuna iyilik yaptığını düşünüyorsun ama asla öyle değil canım, yazık sanada çocuğa da🙏

0 oy
(3,022 puan) tarafından

Çocuğuna iyilik yaptığını sanıyorsun ama asla  iyi birşey yapmıyorsun akşama kadar tablet elinde ne demek ya onu vereceğine etkilik yapın oyun oynatın resim çizdirin bu kadar üstüne de düşmeyin rahat bırakın her zaman havale geçirecek diye bir şey mi var fazla evhamlısın hep kötüyü düşünüyorsun bizde kızımla çok kötü günler geçirdik kızım yüz felci geçirdi ama asla bu kadar psikolojimi bozucak kadar takıntılı olmadım hep iyi düşündüm gerekeni yaptım hamdolsun atlattık sen onu sürekli ortamlardan insanlardan uzak tutarsan büyüdüğünde yaşıtlarıyla oynamak istemez oynasada sürekli hastalanır çocuk bu oynuyacak terliyecek hasta olucak iyileşecek hepimizin çocuğunda bu şekilde büyümüyor mu 

0 oy
(143 puan) tarafından

bu sogukta cocuk nasil.terler ki oda sicakligini yada kiyafetini ayarlamaniz lazim.usumesin diye cok sicak kosulda uyuyor demek ki bu daha zararli usumesinden emin ol kendin soylemissin zaten sen usuyorsan o da usumez merak.etme uyku kalitesi cop olmus cocugu durmadan kurcalama lutfen misafir.isine.hadi bisey demiyim ama tablet nedir allah askina  o.yasta cocugun beyni biter yani  1 2 saatten fazla eline almamasi lazimken hem de parkta ne olacak diger cocuklarla oynarsa orasini hic anlamadim.zaten 10 gunde banyo yaptirman da cok cok gereksiz ben hava kosullarina gore banyoyu ayarlayip haftada iki kez yaptiriyorum hem o rahatliyor hem ben yani uzgunum ama boyle insan yetistirilmez sana da ona da yazik lutfen destek al kendin icin sen iyi olursan o da iyi olur 

(33 puan) tarafından

Korkuyorum çünkü hasta olur havale gecirir diye 2 kere gecirdi doktora zor yetistirdim. Önümde havale gecirdi ne yapacağımı bilemedim. Etkinlikte yapiyoruz ama bu aralar tablete sardi. Cocuklarla oynamasina gelince hasta cocuklar oluyor parkta onada bulasir hasta olur diye korkuyorum. Sabaha kadar uyuyamiyorum. Kontrol etmekten 

(143 puan) tarafından

cocuklar hasta olarak bagisiklik sistemini guclendirir hastaliklari tanir vucudu savasir ve kurtulur tekrar.ayni mikropla.karsilastiginda mikrobu tanir ve kolay atlatir anliyorum yasadiginiz cok zor ama suan ki durum.cok vahim.bunu cocugunuza yapmayin 

0 oy
(1,103 puan) tarafından

Sakınan göze çöp batar canım bizzat yaşadım gördüm benim oğlum 2 yaşındayken yani geçen sene aşırı ateşli hastalık geçiyordu bademcipi olduğu için en ufak terlemeden boğazı iltihaplanıyordu sonra o iltihap kana karışıyor crp yükseliyordu ateşi 40 a kadar çıkıyordu kaç kere antibiyotik iğnesi kullandı ayda bir kere muhakkak ateşleniyordu hep kafama takıyor ağlıyordum hatta artık üzülmeye ek sinirlenme başlamıştı çocuk hasta olunca sinirden kendimi parçalayasım geliyordu resmen ama hiç arkadaş ortamını evde oyun oynamasını kısıtlamadım bir yeri yaparken diğer yer yıkılıyor eğer eline telefon verip oturtsam bu sefer farklı ve daha büyük sorunlar çıkardı belki ortaya asla yapma çocuk bu hastalanacak mecbur bunu kabul etmemiz gerekiyor ben ne zaman kabul ettim ne zaman kafaya aşırı takmayı bıraktım çocuğum düzeldi yemesini bağışıklığını kuvvetlendirmeye çalış bende geçen sene bi kere çıkmazdım ama yine hastalanırdı hastalık soğuktan dışarı çıkmaktan olmuyor bence üzerini uygun bi şekilde giydirip çıkart hiç bir sorun olmaz havale geçirmedik ama çok yaklaşmıştık bi keresinde doktora götürdüm kar yağıyordu dışarısı soğuktu üstünde mont falan giydirmedim ateşi düşsün diye evden çıkarken 40 dereceydi doktora gittiğimizde 39.8 di doktor bile korktu bu havada ateşi nasıl düşmedi diye hemen yatış verdi crp çok yüksek çıktı az daha gelmeseniz geçmiş olsun havale geçirirdi çocuk dedi ama dediğim gibi biraz rahat bırak kendini ve çocuğu dışarı çıkmaktan banyo yaptırmaktan hastalanmaz aksine banyo iyileştirir ben geçen sene bir haftada bir yaptırıyordum kışın ama şu an 2 güne bir yıkıyorum pijama giydirip üzerine yelek giydiriyorum biraz banyonun etkisi geçene kadar sonra onu da çıkarıyorum banyo için çok uzun bir süre bence evin sıcaklığı uygunsa yaptır çünkü su şifadır dediğim gibi bağışıklık kuvvetlendirmeye yönel eline tablet verip saatlerce maruz kalmasını sağlama izleyebilir ama akşama kadar tablet vermek doğru değil yanlış yapıyorsun bunun tek çaresi hastalığın sebebini altında yatan sebebini bulmak 

0 oy
(837 puan) tarafından

Seni linclemeye gelmedim sadece gözünü açmak istiyorum.  

Bak canım annesin anlıyorum korkuyorsun onuda anlıyorum ama herseyin bi ölçüsü olduğunu da unutuyorsun.  Tamam salgın dönemi tamam kombinasyonlu dalgalar var. Ama şöyle de bisey var o hayata daha yeni başladı. En steril haliyle dünyaya geldi ve onu koruyacak güzel Bi bağışıklık sistemi geliştiriyor emme de beslenmede buna dahil. İki kere havale geçirmiş olabilir çok geçmiş olsun ateslenmis ama ateş demek bağışıklık hala çalışıyor demek. Bağışıklık olmasa zaten sadece o değil hepimiz yenik düşeriz dimi ? Mantıken.  

Onla temas olmasın aman şu hasta der yaklastirmazsan o nasıl sosyallesecek nasıl ilerde benliğini korucak ifade yeteneği geliscek nasıl HAYIR  demeye başlayacak.  Tablette telefonda kalarak mi ? Tablet ve telefonun o çocuğa yaydığı zararlı dalga boylarını ve beyinde nasıl ileriye dönük hasarlar bıraktığını biraz arastirsaydin varya şuan oturur buna psikolojin bozulurdu bunca zaman nasıl verdim diye.  Sen simdi ateş havale oldu diye çocuklarla muhatap olmasın diyorsun ya ilerde sessiz korkak ortamda adım atamayan olmaz diyemeyen bir birey yetiştirecek  ve ilerde meslek ve aile hayatında çok ezik sesi çıkmayan girişim yetenegi sıfır bireyi alıp koyacaksın acımasız hayatın tam ortasına . Çocuğa yaklaşırken saglik olsun başka bisey olsun her pencereden bak ve ileriye dönük bak . Bunu böyle yaparsam ilerde nolur  de önce muhakeme yap içinde şuan freni patlamış gibisin olmaz böyle. 10,20 defa odaya girmek nedir yada terlemesi ortada bi hastalık yokken . Oda sicakligi o halde en az 26 derece değilse ben adımı degsitiricem bak okadar diyorum 23,24 çıksın ön dişlerimi cektircem ya okadar eminim kendimden. 10 günde 1 cocuk yıkanır mi bak buda var bezli bebek bide hareketli artık ben göbeği düştü iyileşti ben hergun sabah akşam 2ser dakika sıcak suya sokardım şampuanlamadan sebep de gevsesin rahat dalsın uykuya diye bi sabah uyanınca öğlen uykusu için bide akşam gece uykusu için haftada 1 yada max. 2 defs sammpuanla yıkıyorum cildini  şuan 2 yaşında  günde 1 sıcak su yine 2,3 dakika o da gece dalsın diye 2 yada 3 güne 1 şampuanla yıkarım bana sorarsan ben parkada çıkarırım yerlerde de oynatırım çiçekte toplatirim çocuklarla da oynatırım ağzını opmuyor sonuçta ya kovalamaca oynar ya kayar ya oyuncaklarını paylaşır ya alır oynar . Ama parktan ayrılırken ellerini hafiften silerim eve girincede mutlaka eller yıkanır.  Salgın dönemi parka pek çıkaramıyorum kar da yağacak az az yağıyor orası ayrı ama hiç ben bu noktalara gelmedim bak 9 ay kadar dalga boyutunda  IYE GECIRDI  AKAN  suda alt değiştirme temizliği yaptığım halde bezi 2 ,3 saate aldığım halde olacaksa oluyor işte napalim sünnet oldu 5. Ayda bitti gitti.  1 buçuk yaşta bigun direnen ateş sonrasi havale nöbeti geçirdi çok fenaydı seni anlıyorum ama bak bukadar8 da fazla biraz sakin ol izle günde 10 ,20 defada gitme canım yanına dimi ne gerek var . Uyanirsa git. Patolojik bi durumu yoksa nörolojik,  sistemik sorunu yoksa tamamdır.  Ne yıpratıyorsun çocuğu ds kendinide.  

Bırak akışına bırak gitme ya uyanıp anneee diyene kadar gitme kapın kitli penceren kilitli nolcak buhar mi olcak cocuk . Yatak güvenli sağlığı belli yaşı belli dönemez desen de bukadar gitmelere gerek yok . Bırak çıksın oynasın iletişim kursun tartissin kazanmayı da kaybetmeyi de öğrensin pamuk şeker muamelesi yapmayın şu çocuklara her an eriyip gidecekmiş gibi davranmayın.  Onlari basit viruslerle mikrooplarla tanistirmadan nasıl olcak bağışıklık sorarım sana ? Ilerdeki sahne ne onuda dusun yaş olcak 15,20 en ufak gribal enfeksiyonda cocuk acillik belki de alerjik astım Allah korusun.  Herseyden koru koru tozdan çamurdan çocuktan koru ee sizden kim koruyacak zarar veriyorsunuz ama farkında değilsin. 

Bak korkularımız ayrı bisey onlari yönetmek ayrı,  önlem ayrı bisey onu abartmak çok ayrı.  Bazen çok korurken aslinda onlara zarar veriyorsunuz . Aslında geleceğe hasta hazirliiyorsunuz HEM PSİKOLOJİK HEM DE BİYOLOJİK OLARAK . 

TAVSIYEM ,

- ONCE BI PSIKOYATRI ILE RANDEVU ALIP GÖRÜŞÜN SIZI PSİKOLOĞA SEVKETSIN SEANSLAR İŞE YARAYABILIR.  Bende psikolojik destek aldım öfke kontrolüm yoktu asla iyi kide gitmişim bakış açım değişti hayata psikiyatri ilaç tavsiye etmişti gerek yok ilk etapta dedim çözemezsem söz gelirm dedim ve çözdüm de .SIZ DE YAPABILIRSINIZ.  Gidin hastaneye psikiyatri ye ayıp değil bu hayatın gerçeği ve çözülebilir.  

- Tableti telefonu kırar mısınız bozar mısınız yoksa bir iki gün ağlamasını çeker ilgisini dışarı mı çekersiniz birlikte hamur mu acar siniz bilemem ama o çocuğu kurtarın o illetten . Sonu kötü onu diyim.  Bu hayatta enfeksiyon ve bateri den daha kötü olan şeylerde var beyne zarar veren dalgalar gibi telefon tablet bilgisayar.  Sıfırlayın vecyalnizca televizyon acin onuda 1 saat max. Günlük sinrilayin sonra azaltın. Şartel mi indirrsiniz gizlice tuşa basarsa elektrik gitmiş m dersiniz orası size kalmış.  Çocuğa sorumluluğu öğretin paylaşmayı arkadaşı oyun oynamayı kaybetmeyi kazanmayı öğretin . 

- sokağa çıksın götürün alın topunu arabasını neyse artık oynasın çocuklarla bırakın düşsün kaldırmayın gülümseyin kalk kalk diyin terlesin bırakın rabbim bize bu sistemi boşami verdi oda bi boşaltım şeklidir. 

- petekler eminim 38-40 vard8r icerisi de 26-27  diye tahmin ediyorum lütfen çocuğun ortamı 22,23 olsun üstünde biatlet bi uzun kol olsun kalin kazak kalın pantolon değil eşofman tarzı giydirin ayağına çorap gerekirse panduf giydirin ve lütfen sıkmayın çocuğu  bırakın oynasın yerlerde gezsin . Televizyon bozuldu diyin elektirkk yok diyin gel biz oyun oynayalım diyin onu unutturun bigun aramayacak tableti televizyonu sakla tableti kapat kökten tamire gitti diyin ikna edin ağlasın tahammül edin ilerde siz agayacağınıza o ağlasın şimdi dayak atmıyorsunuz sonuçta bırakın aglasin kabullenmeyi öğrensin artık.  

-oyun oyun oyun hepsi bu ilgi .

EVDE HIJYENI SAGLADIKTSN SONRA BIRSKIN OYNASIN ISYEDIGIYLE PARKTAN CIKARKEN HAFIFTEN SILIN ELLERİNİ TEMBIHLEYIN YA OGLUM 2 YASINDA  elin pis ağzına alma gözüne sürme hasta olursun bakvyine acile gideriz hasta olmak istersen sür ama hasta olmak istemiyorum anne diyorsan sürme yavrum ben üzülürüm diyorum seni çok seviyorum dediğim an el asla silinene kadar değmiyor.  İş annede babada biter . Kapıdan içeri girerim unutmuş gibi yapar8m anne ellerimi yikaamadim  diyor bak bana uyarı veriyor.  

Sizde yapabilirsiniz zor değil.  İlgi Sevgi hijyen bitti ha bide lütfen relax olun gerek yok yani . 

İSTER BENI DINLEMEYIN OKUMAYIN BASTAN SONA ISTERSENIZ OKUYUN AZ KULAK VERIN DENEYIN . BAKIN ,aşağıda tüm anneler ortak fikirde çoğu hemde hijyen hastalık telefon hepsi nerdeyse . Hadi ben de çok bilmiş olayım hepimiz mi öyleyiz aksi halde bunu düşünün.   KONU COK BASKA ONCE DEGISIME KENDINIZDEN BASLAYIN KI KOLAY OLSUN .  

Ölümden başka herseye çare var yeterki isteyin isteyin isteyin.  

0 oy
(2,889 puan) tarafından

Çocugunuza çok üzüldüm gerçekten o çocuğu sık boğaz etmeyin lütfen önce kendiniz tedavi olum bu şekilde sakınan göze çöp batar. Sakındığını zannediyorsun sadece sen ona kötülük yapıyorsun yani onu sen hasta edersin bu şekilde yapmaya devam edersen bunu bil 

0 oy
(1,449 puan) tarafından

Once kendine bak once kendini iyileştir sonra çocuğu düşün bacim sen acilen destek al boyle birak.cocugu kendine en büyük kötülüğü yapiyorsun

0 oy
(2,040 puan) tarafından

Allah şifa versin canım zor bir durum gerçekten.. Başka çocuğun var mı? 

(33 puan) tarafından

Hayir yok

(2,040 puan) tarafından

Tek çocuk olunca insanın gözünde hiç büyümüyor kundaklı bebek gibi özel ilgileniyor insan. Allah kolaylık versin 🤲💕

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 484 göst.
12 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 344 göst.
0 oy
11 cevap 617 göst.
0 oy
9 cevap 543 göst.

413,724 soru

12,453,940 cevap