0 oy
1,139 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,447 puan) tarafından

Ya Müge anlıda bir kadın var halasının oğlu ile evliymiş, gerçi çok duyuyorum orda öyle evlilikleri 

Bana çok tuhaf geliyor ya, benimde abimin cocuğu var biz onları kardeş diye büyütüyoruz büyüyüp te evlenmelerini asla düşünemiyorum bile.

Sizin bakış açınız ne ?

61 Cevaplar

+9 oy
(382 puan) tarafından

Evlendiğimiz insan akraba mı değil mi biz seçmiyoruz ki, Çifter Çifter yaratılıyoruz. Ayrıca kuzen süt değilse namahremdir. Namahrem olan herkes evlenebilir. 

Fatma validemiz, babasının amcasının oğluyla evli. Böyle bir şey islamda olmayacak bir mesele olsaydı eminim Allah Rasulü (sav) müsaade etmezdi.

Genetik konusunda ben de sevmem, onun için de şimdi günümüz teknolojisiyle fark edilebiliyor. 

-Reklam-
+7 oy
(13,979 puan) tarafından

saçmalık. insan akrabasıyla niye evlenir ki? 

sonra niye genetik hastalık çoğaldı? 

(3,447 puan) tarafından

Ya tabikide öyle allahım düşünmek bile istemiyorum 

Ben kendi çocuğuma ne alırsam yeğenime de onu alıyorum. Farkı yok yani 

Ve evet çok genetik hastalık oluyor 

(13,979 puan) tarafından

işin kötü tarafı ensest ilişki önünü de açıyor. bu akraba evliliklerinde kuzenine bakanlar zamanla kardeşine çocuğuna falan da bakar hale geliyor. aile içi ilişki normal karşılanıyor çünkü onlarda.

akraba evliliğinin psikolojik sakıncası da budur. 

basit bir araştırma ile aile içi istismar vakalarınabakıldığında akraba evliliğinin çok olduğu ailelerde bu durum diğerlerine oranla çok daha fazla

(3,393 puan) tarafından

Sadece doğu değilde .. biz konyalıyız burda eskiden köylerde yabancıya verilmezmiş köy içinde hala amca dayı teyze çocuğuna verilirmiş uzağa gitmesin die

Benim 6 amcam var hepsi kuzenle evlenmiş. Bi babam ozamn okumaya merkeze gelmiş ondan anneemle evlenmiş . Kuzenlerim arasındada 2 3 devam etmiş sonra dışarı açılmışlar şükür 🤭

(11,694 puan) tarafından
+1

Yabancıya gitmeyip hiç vermeselermiş oturtsalarmış çocuklarını dizlerinin dibinde. Aile için çatışmazlık olunca akraba diye laf da edemiyorsun kızın veya oğlun susup oturur anca 

(3,393 puan) tarafından

Evlendikten sonra amca teyze hala olayı kalkıyor bence direk kaynana kayınpeder oluyorlar 😅

+4 oy
(5,780 puan) tarafından

Neden tuhaf? Abdesti kırılıyorsa evlenebilir tabi ki bunun nesi tuhaf 

(3,447 puan) tarafından

Bilmiyorum bana ters biz kardeş gibi büyütülüyoruz bir derdimiz olunca birbirimize paylaşıyoruz 

Bir de genetik hastalık faktörü var 

(5,780 puan) tarafından

Evet kardeş gibi büyüyende var kuzen gibi büyüyende. Bende akraba evliliğine karşı biriydim. Tuhaf geldiği için değilde sevmediğim için😂ama halamın gelini oldum. Eşimle aramızda 5 yaş var samimiyetim yoktu kendisi ile bekarken 

+3 oy
(5,823 puan) tarafından

Ben de kuzenimle evliyim😂

Ama tabi biz hiç ama hiç birbirimizi görmemiştik bizimkisi ilk görüşte aşktı😂😂😂😂

(3,447 puan) tarafından
+1

Bilmiyorum bana ters🙂

(5,823 puan) tarafından

Olabilir ☺️

+3 oy
(355 puan) tarafından

Daha geçen kuzenim kuzeniyle nişanlandı birde aşk paylasimlari falan mide bulandırıcı 

+3 oy
(46 puan) tarafından

Hz adem döbeminde insanlar nasıl çoğaldı hz havva her doğumda bir kız bir oğlan ikiz doğurmuş kendi ikiziyle evlenmek yasak bir önceki yada bir sonraki ike evlenebilirlermiş habil ile kabil olayıda bunsebepten çıkmış hatta kabil kendi ikiziyle evlenmek evlenmek istemiş o daha güzel diye habili öldürdükten sonra da ikiziyle evlenip ademin yanından ayrılmış her devrin şartları gereklilikkeri farklıdır o yüzden anlattım bu hikayeyide zamanında insanın az olduğu birbirini tanıma imkanlarının olmadığı dönemlerde kuzenlerle evlilik mecburmuş bi yerde ama günümüz şartları için bakıldığında tanışma imkanlarının daha sınırsız olduğu bu dönemde dünyada milyarlarca insan varken kuzenle evlenmeyi tercih etmek yada aileler tarafından bunun istenmesi saçma ha yinede herşeyin nasip olduğunuda unutmamak lazım asla dediğimiz neyi yaşamadıkki o yüzden asla demeyin hiçbişeye sadece toplum olarak daha bilinçli davranıp uzak durmalıyız akraba evliliğinden 

(3,447 puan) tarafından

Çok güzel anlatmışsınız doğru söylüyorsunuz artık imkanlar sınırsız 

+2 oy
(3,200 puan) tarafından

Benim annemle babam amca çocukları, birbirlerini hiç görmemişler şimdi 29 senelik evliler,yani olabilir neden olmasın gönül bu 

(3,447 puan) tarafından
+3

Kusura bakmayın ama hiç tasvip edemeyeceğim türkiyede belki 30 40 milyon yetişkin erkek vardır baka baka amcamın dayımın oğluna bakamam olmaz yani biz kardeş diye biliriz 

(3,200 puan) tarafından
+2

Dediğim gibi gönül bu, sonuçta nikah düşüyor değilmi demekki kardeş olmuyor,herkesin düşünce yapısı farklı olabilir,sen kardeş gözüyle bakarsın ama başkası kardeş olarak görmüyordur

+2 oy
(114 puan) tarafından

Kuzenle evlilik helal kılınmıştır bu yüzden kardeş gibi değillerdir, mesafenin korunması şarttır, ancak akraba içi evlliği kendi adıma tasvip etmiyorum 

(3,447 puan) tarafından

Bende etmiyorum

+2 oy
(13,457 puan) tarafından

Burada temel sorun genetik aktarım aslında. Bende olan genetik hastalığın bir akrabamda olma ihtimali de yüksek. Benim tek başına bu hastalığı çocuğuma taşıyıcı olarak aktarma ihtimalim düşükken aynı hastalığı taşıyan ve bundan haberi dahi olmayan akraba ile yaptığım evlilik çocuğuma banko bu hastalığı geçirmiş oluyor. Ben böyle bir kumarı evladımın üzerinde oynamazdım. Evet farklı insanların evliliği de hastalık/ engel taşıyan evlatların doğumu ile sonuçlanabilir. Ama burada yüzdeye bakıldığında akraba evliliklerinde daha fazla karşılaşıldığını görüyoruz. Üzücü. İsteyen istediği ile evlensin yoksa bana ne / bize ne.

(3,447 puan) tarafından

Yani doğru büyütmeye tarzından kaynaklı zaten bence

+1 oy
(408 puan) tarafından

Ben de teyzemin oğlu ile evliyim

Tamam size ters gelebilir ama burada iki faktör var ilki kader alın yazısı yani sonuçta biz inanan insanlarız alın yazısı ne ise o ikincisi gönül Rabbim yazmışsa o sevgi bir şekilde içinde yer ediyor 

Bu kadar ayıplanacak bir şey yok.

(3,447 puan) tarafından

Tamam alın yazısı da insanların da seçenekleri olur bilmiyorum neyse herkesin tercihi

(408 puan) tarafından

İstediğin kadar seçenek değerlendir alın yazısında ne var sa o 

Bu teyzoğlu 

Amcaoğlu

Yada eloğlu fark etmiyor kader..

+1 oy
(312 puan) tarafından

Bnde amcamın torunuyla evliyim 3 sene oldu 3 senede öncesi etti size 6 sene , ve birbirimizi çok seviyoruz, Biz hiç birbirimizi tanımıyorduk o baßka bı yerdeydi bn başka bı yerde 

(3,447 puan) tarafından

Güzel Allah daim etsin

(312 puan) tarafından

Amin aminnnn

+1 oy
(5,666 puan) tarafından

Bizim memlekette de cok olur. Ben hic dogru bulmuyorum. Bu sebeple senelerce karsi cins kuzenlerimle hep mesafeli durmusumdur. Cunku bizim donemimizde bile evlenen kuzenlerim oldu. Hatta beni istemeyi falan dusunduler. Ama ben sulalemden cok uzaktim. Bu tarz dusunceleri bile hos bulmuyorum. Ortamlarda bile bulunmam yani. 

Azerbaycan da devlet yasaklamis sanirim. Cok dogru bi karar almislar. 

Dinimiz de var. Ama bilemiyorum herseyi gectim engelli bebek olma ihtimali cok yuksek. Benim kuzenim 2 hamileliginde de igne oldu kan uyusmazligi icin. 

Trakya da da akraba ve komsu cocuklarinin evlenmesini hos karsilamazlar. 

(3,447 puan) tarafından

Kan uyuşmazlığı eşimle bende de vardı bu ufak kalır birçok engelli çocuk malesef ki akraba evliliği sonucu doğmuş 

+1 oy
(1,411 puan) tarafından

Amca kızı, dayı kızı, hala kızı ve teyze kızı ve yenge, yani kardeş zevcesi (Zirahm-i mahrem) değildir. Yani bu beş kadın, yabancı demektir. Bu beş kadın yabancı olduğundan, bunlarla evlenmek caizdir. Fakat, bunlardan ilk dördü ile evlenmek tenzihen mekruhtur.

Hiç doğru bulmuyorum gönülleri kimi isterse o olayına aşırı karşıyım zaten ensest ilişkiler ülkemizde bu sebeplerden çoğalıyor ona nikah düşer buna nikâh düşer. Kimse demiyor ki gen aktarım diiye brisey var akraba evliliğinden bir sürü engel teşkil edecek durumları hepimiz biliyoruz. 

(3,447 puan) tarafından

Ya evet işine gelmeyen zaten dini katıyor haklı cıkmaya çalışıyor da biraz da mantık işte nebiliyim ya karışık 

(44 puan) tarafından

Bence ensest iliskisinin artması akraba evliliğinden kaynaklanmıyor eskiden daha fazla akraba evliliği vardı. Bu pis dusuncelerin olması bizim dinden ahlaktan uzaklaşıp tamamen batıya yonelmemizden kaynaklanıyor. LGBT diye bir lanet var mesela herşeyi mubah görüyor. İzlediğimuz diziler hep aile içi sapıklığı normalleşiyor. Çocukların oynadığı oyuncaklara izledikleri cizgifilmlere kadar düştüler. Bence akraba evliliklerine saracagimiza bu düzene kafamıza sokmaya çalıştıkları bu pisliğe dizilere carpisalim 

(1,411 puan) tarafından

Sapkinligin bir nedeni yok ki bir sürü sebebi var. Diziler vs tercih meselesi istemezsen kapatirsin bu kadar basit. Burda dizi tartismiyoruz akraba evliliğini tartışıyoruz. Dizi sorulursa ona da kafa yorariz. Bence siz hiç normalleştirmeyin akraba evliliğini.  Benim eşimin tarafında küçücük bir köyde yasiyolarmis herkes birbiriyle akraba toplam 3 tane soy adı var yüzlerce hane olmasına rağmen. Biz kuzenlerimizke vs kardeş gibi büyütüldük akraba evliliği normal ailelerde kuzenine kötü gözle baktığını düşün. Bu da gayet ensest bir ilişki demek. 25 sene abi dediğin kişiyle sonra evlenmek sana sağlıklı geliyorsa bu senin fikrin. Bana göre normal değil ve ensest. Soybagi diye birşey var soy aktarımı diye birşey var. Uzmanlar bağırıyor bas bas akraba evliliği yapmayın genetik hastalıklar sebepli diye. Amcasının kızı teyzesinin oğluyla sırf dışarı gitmesin diye zorla evlendirilen insanlar var. Dinimizce de tenzihen mekruhtur. Suan konumuz akraba evliliği üzerine çarpışmak dizi değil. Televizyonun zararlarini tartışmaya gerek bile yok 

+1 oy
(2,101 puan) tarafından

Kuzenine yan gözle bakanlardan nefret ediyorum eşimde babasının amca kızı var kuzen sayiliyorlar onunla sevgili olmjs arada takılırım kuzenin senin kardeşin sayılır nasıl baktınız birbirinze diyorum 

Bence kzenle evlilik olmamalı 

Kızımın şuan kuzeni var şakasına kaynanam büyüdüğünde evlenirler dedim ağız payını verdim asla kabul edemem böyle birşeyi

(3,447 puan) tarafından

Bende edemem zaten abimin cocuguyla benimki aynı gözümde inan ki

+1 oy
(1,103 puan) tarafından

Sonuçta nikah düşüyor dinde gayet te evlenilebilir diyor 

Anne baba ayrı sonuçta 

Ama şahsım zaten ben yapmadım yapmam . Bana ters ama evlenenleri nir sorgulayim zaten din demiş eğlenebilirsiniz diye

(3,447 puan) tarafından

O zaman 4 evlilik hakkı da var öyle de olabilir dimi

(1,103 puan) tarafından

Yapan onuda yapıyor bana ters dedim 

(7,816 puan) tarafından
+1

Miniki sen burda Allah'ın emrini sorguluyorsun hakir görüyorsun bir yerde farkında mısın ? 4 evlilik şartları var kafasına göre herkes çoklu evlilik yapamaz ne diye şimdi bunu öne attın anlamadım 

+1 oy
(962 puan) tarafından

Ben kuzenimle evli değilim  ama olabilir bu gayet normal tuhaf karşılanacak bir durum yok Hz Ali de peygamberimizin amcasinin oğlu ama aynı zamanda damadi değil mi yanlış olsaydı onlar evlenirler miydi 

(3,447 puan) tarafından

O zaman şöyle diyeyim din 4 evlilik diyor sen kabul eder misin kuma gelirse 

+1 oy
(2,301 puan) tarafından

Ha kardeş ha kuzen benim için farketmez. Evlilik kesinlikle olamaz. Dini veya hukuki boyutu önemli değil benim için. 

(3,447 puan) tarafından

Aynen öyle işine gelmeyen din diyor helal diyor çıkıyor işin içinden 

+1 oy
(165 puan) tarafından

Benim mantık açıma çok tarz kendi ailemle hiç kimse böyle bir yakın akraba ile evlilik yok biz de abi kardeş niyetindedir yani kimse öyle düşünmez şunu oğluma alayım şuna kızımı alayım çok enteresan ama kayınvalidemlerin sülalesi hepsi kuzen evli kendileri de öyle mesela diğer kardeşleri kuzenleri hepsi birbirinin çocuklarıyla evlenmişler yetmemiş Bir de birbirlerinin isimlerini vermişler saçma sapan çarpık ilişkiler olarak görüyorum

(3,447 puan) tarafından

Aynen katılıyorum bide bir sorun olunca tüm aile birbirine girer 

+1 oy
(144 puan) tarafından

Bizim aileye de ters. Annemler kuzenleriyle bir odada yatarmış köyde bir sürü çocuk aynı avlu içinde büyümüşler şimdia abla kardeşler hepsi kardeşim derler kuzenlerine birbirine anneleri de öyle konuşurken kardeşim şöyle kardeşin böyle diye konuşurlar 

(3,447 puan) tarafından

Ebet bende o kafadayım 

+1 oy
(7,972 puan) tarafından

Söylenecek çok şey var ama bize saygı duymak düşer. Tek temennim çocuk yapmadan önce test falan yaptırsinlar bari genetik hastalık olabiliyor. 

(3,447 puan) tarafından
+1

Bu şekilde evlenenlerin aklına sence test vs gelirmi

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 419 göst.
15 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 419 göst.
14 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ...H&E... (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 441 göst.
27 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Amine su (3,418 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 320 göst.

412,798 soru

12,428,125 cevap

45,565 kullanıcı

Kategoriler

...