+1 oy
530 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (356 puan) tarafından

Kızlar Haziran'da kaynımın düğünü var eşimle ne altın taksak diye düşündük sizce ne olmalı. Eşim diyor ki anneme soralım ne gerek var biz istediğimizi takamıyor muyuz dedim sabır 😂 siz taktınız mı ya da ne takılmalı fikirlerinize ihtiyacım var 🥰

27 Cevaplar

+1 oy
önce (2,559 puan) tarafından

Ayyy bizimde nisanda düğün var ama bil bakalım ne yok sjsjsj gelin başka ülkede düğünde orada olacak yani anlayacağın taki merasimi yok ahahahahahaha 

önce (6,032 puan) tarafından

Benımde kaynana tarafindan bırı Endonezya'dan gelin getırdı müslüman değildi oldu şükür çok iyi arkadaş olduk

Bizimki Müslüman baya namazinda niyazında bi kiz maşallah hiç oturup sohbetimiz olmadı ama takiplesiyoruz sjsjjs

Ne güzel canım maşaAllah bizimkide nişanlıyken müslüman olup kapandı o kadar güzel kapalı ki namazında biride bende ona peygamber Efendimizin hayatı kitabını ikili şekilde alıp hediye etmiştim çocuğu olmuyodu tedaviyle hamıle şimdi ikiz bekliyor ☺

Maşallah kiz Rabbım daim eylesin senide ayrı bi tebrik ederimm❤️

Saol canım canım benim ❤❤

-Reklam-
+1 oy
önce (4,882 puan) tarafından

Yarım taktık biz 

önce (356 puan) tarafından

Eşimde yarım takalım demişti altın uçmuş ne alacağımızı şaşırdık

önce (4,882 puan) tarafından

Kardeşi sonuçta aşağısı olmaz canım 

+1 oy
önce (4,317 puan) tarafından

Nikahta set takımı takmistik, eltim evimize geldiğinde çeyrek vermiştim, düğünde de burma bilezikleri yapılacak onu takarız ayrıca altın yapar mıyız bilmiyorum

Kaynatam olmadigi için bütün harcamaları abi olarak eşim yapmak zorunda. Evi ve eşyaları alındı düğün salonu tutuldu ağustosta da düğün var çok para lazım cooook 😄😄

Kaynınız çalışmıyor mu tabi ki destek olunmalı ama bütün yük eşinizde olmamalı diye düşünüyorum zaten her şey pahalı Allah yardımcınız olsun 😊

önce (348 puan) tarafından

Kaynataniz olmayabilir kayniniz çalışmıyor mu

Tabi ki calisiyo da tek başına düğün yapması imkansız. Eşimi baba yerine koymuşlar kimin ne maaşı varsa hepsi eşimde toplaniyo hesabı harcamayı falan hep eşim yapiyo 

Yükün çoğu eşimde yine de iki evi idare etmek zorunda gorumcem üniversite okuyo şehir dışında onun masrafı, bende iki çocuk onlarin masrafı,  kaynim nişanlı onun masrafı eşim biraz daha fazla yoruluyo hem bedensel hem psikolojik olarak yükü biraz daha ağır 

+1 oy
önce (7,940 puan) tarafından

Kardeşi olduğu için bir tam altın takılmalı 

Bizde tam la yarım arasında kaldık fiyatlara baktım da çok uçmuş altın .bi asgari ücret  olmuş tam altın yapabiliriz inşallah 

+1 oy
önce (3,567 puan) tarafından

Onlar bize ne takmıştı hatırlamıyorum ama biz 500€ takmıştık

Ben de hatırlamıyorum işte çeyrekti sanırım dikkat etmedim 500 € da tam altın hee hadi iyiler 😂

+1 oy
önce (2,792 puan) tarafından

Haziran da kız kardeşimin düğünü var oturup konuştuk altın istemedi bir eksiğimi alın dedi süpürgesi eksikmis bizde bı robot bı normal süpürge alalım dedik

Evet öyle de çok mantıklıymış bunlar ev eşyalarını karşılıklı alıyorlar zaten . Şimdi ne takarsak borçlara gidecek her türlü 🤷🏻‍♀️

+1 oy
önce (3,684 puan) tarafından

Biz bileklik taktık eltiyo kaynım ada yarım altın o bize öyle takmıştık 

Hımmm size öyle yaptılarsa normal o zaman bana ne verdiler hatırlamıyorum yarım ya da çeyrekti sanırım videoya bakayım 😂😂

+1 oy
önce (1,835 puan) tarafından

Tabiki bu durum alım gücünüze bağlı ama kardeşler sonuçta tam takmak daha münasip olurdu 

Asgari ücret alıyor eşim ee bi de 2 küçük çocuk var o zamana kadar biraz biraz kenara atıp öyle alırız artık napalım:)

+1 oy
önce (5,539 puan) tarafından

Eşim diyor bilezik takarım

Gücünüz varsa takın canım kardeş sonuçta  benim zaten bilezikler gitti takamam bütçe yok :/

önce (5,539 puan) tarafından

Tek bir kaynım var o yüzden takar esim

0 oy
önce (18,759 puan) tarafından

Ailenin alım gücüne karşındaki kişiye verdiğin değere göre değişir bilezik tam yarım hangisi size uygun ise 

Bu konuda katılıyorum görümcemin üzerimizde emeği çok kaynım anca kendine. Tam altın da bi asgari ücret olmuş bilemedim. Benim giden altınlarımda gelmedi Allah bilir ne zaman gelir oralı değiller 

önce (18,759 puan) tarafından

Benim tek bir bekar görümcem var kayinvalidemler bize hiç bir şey yapmadılar bir altın bilezik taktılar takılardan da iki tam altın verdiler ama görümcem evlense ya tam ya bilezik takarım bizde kalmasın diye 

0 oy
önce (344 puan) tarafından

Gramına göre bilezik fiyatları değişiyor. 15 20 binede bulursunuz. En azından adı olur bilezik taktılar diye

0 oy
önce (371 puan) tarafından

Kaynımla eltim bize hediye takmadı o yüzden ne takılır bilmiyorum 

0 oy
önce (175 puan) tarafından

Tam taktm bn

0 oy
önce (52,047 puan) tarafından

eltimler küçük altin takmisti 

0 oy
önce (3,132 puan) tarafından

Yarım takardım

0 oy
önce (1,828 puan) tarafından

Çeyrek neyine yetmiyor 5 bin küsür olmuş adam olana çok bile bu zamanda kalkıp bilezik takacak halin yokya

0 oy

Kardeşe bilezik takılır bizde. Görümcemler de bize bilezik taktı, hepsi evli. O yüzden  kaynım, görümcem falan yok takı takacağımız ama bir erkek kardeşim var bir gün evlenirse 10 gr bilezik takarım en az.

0 oy
önce (12,959 puan) tarafından

Ben ablama turalı kolye almıştım zinciriyle birlikte. O bana burma bilezik taktı 2li. Şimdi kızlardeşim evlenecek onada bilezik alırız. O benim düğününde küçüktü bişey beklemedim.  

0 oy
önce (2,400 puan) tarafından

Kaynımın yaşı küçüktğ bişi takmadı ama para kazandıkça minik minikte olsa destekleri oldu bunada şükür bir iki seneye evlenir yüksek ihtimal nişan vs takmıcaz ama düğünde tam altın yada bilezik takarız diyoruz tabi elimiz el verirse 

0 oy
önce (1,025 puan) tarafından

Görümcem bana düğünde su yolu bileklik takmıştı ayrıca hem eşime hem bana birer çeyrek taktı maddi durum el verirse sizde bi yarım takabilirsiniz 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 251 göst.
0 oy
2 cevap 217 göst.
7 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Yawhehw (223 puan) tarafından soruldu
+2 oy
36 cevap 620 göst.

412,256 soru

12,410,058 cevap

44,794 kullanıcı

Kategoriler