+1 oy
133 göst.
önce Diğer kategorisinde (95 puan) tarafından

Kızlar lütfen sonuna kadar okuyun belki sizde kendinizden birşey bulursunuz ve yorumunuza ihtiyacım var. 10 senede belki de 20 senede gerçekleşecek ağır olayların hepsini tam 1 sene içinde yaşadım. Hepsi üst üste geldi.  Masmavi gözlerim şimdi mosmor üzülmekten. Aldatılma, şiddet,çocuğumun olmayacağını öğrenme, eş ailesi kötülükleri,  maddi sıkıntılar, arkadaş kazıkları, bu başıma gelen  aile sırlarının ortaya dökülmesi, ben zaten gururuma yediremezken bir de aldatılmayı affettim diye ' ben olsam affetmem tarzı kendinden bahseder gibi konuşup bana laf çakan insanların lafları, imalı bakışları, işimi kaybetme ve iş bulamama, yalnız kalma dostlarımın vefasızlıkları, kızkardesimin iyi sandığımız eşinin de ihanet değil ama en az onun kadar bir kötülük yapması kardeşime ve buna da ayrıca üzülmem, sağlık problemlerim, çocuğu olan arkadas bildiklerimin beni oradan vurmaları, derdimi bilenlerin birgüne birgün nasıl oldun diye arayıp sormamaları beni yapayalnız bırakmaları.. Bunların hepsini tam 1 yıl içinde yaşadım. Aldatmayı nasıl affettin demeyin nolur ilk ve son kez şans verdim. Şiddet konusu da düzeldi aldatma da artık yok. Olursa da zaten birkez daha affedecek gücüm yok.

Bazen diyorum kendime bu kadar kısa sürede bunlara nasıl dayandın. Çok zor dayandım aklımı yitirecek gibi bile oldum. Kendimi zor zaptettim. Tırnağı kırılsa imtihan sayan insanlar varken. Gerçekten dağa göre kar verirmiş Rabbim. Ama ben bu yükü kaldıramıyorum ki diye çok ağladığım da oldu. Kaldıramıyorum bence ama bir şekilde yaşıyorum hassas ve duygusal herseye önem veren detaycı biriyken yaşadım birde tüm bunları. Bunlardan daha beterini yaşayanlar olmuştur ama bunlarda çokta hafife alınacak sıkıntılar değildi maalesef ve bana çok ağır geldi.

Ve ben hepsini aynı anda düşünüyorum bazen de hangi derdime yanayım diyorum. Bir çocuk yok diye ağlarken bir esimin zamaninda yaptiklarina ve yukarida saydigim herseye sirayla üzülüyorum.Belkide acıdan besleniyorum ben bilmiyorum.Mesela bir dostum acı ve üzüntülü şeyler duymak , konusmak hatta hüzünlü şarkı bile dinlemek istemezdi. Ben kaldıramıyorum derdi. Üzüntüye gelemiyorum derdi. Şu an onu çok iyi anlıyorum bende tam aynısı oldum dibine kadar düşünüp acı çekince artık hüzünlü bir haber , kötü bir olay,  acıklı bir şarkı hepsinden kaçar oldum. Ve gerçekten de böylesi daha iyi oldu. Duygularını bastırma lafını sonuna kadar yaşadığım için artık yetti ve bastırmadığım için psikolojim daha çok bozuldu. Bu kadar derin düşünmeseydim daha iyi olurdu. Düşündükçe sorunlarım çoğaldı ve hafızamda tazeliğini korudu. Artık tam tersine inanıyorum. Siz ne yapıyorsunuz böyle durumlarda... Dertleşmek istedim sizlerle

8 Cevaplar

+2 oy
önce (128 puan) tarafından

Düşün ki kanser oldun kolundan bacağından seni yaralayan hasta eden ne varsa kes at ..

-Reklam-
+1 oy
önce (372 puan) tarafından

Dünya kalbime göre değil!ne yazık ki imtihan iyilere hep boyle

0 oy
önce (1,112 puan) tarafından

Her bir olay karşısında duygularınızı bastırmayıp, o an gerektiği ve içinizden geldiği gibi tepki verseniz belki de bu kadar zor olmazdı. Yaşanan her bir kaybın, bu kaybedilen bir inanç olur, bir arkadaş olur ya da birine olan bir güven olur, yasını tutmak lazım.

Tüm duygularınızı açıkça anlatabileceğiniz biri varsa, sizi yargılamadan dinleyecek biri, size iyi gelir. 

Ben bazen kağıtlara yazarım hislerimi. Bir süre sonra rahatlayınca o kağıdı yırtar atarım, tuhaf bir şekilde çok iyi geliyor bana. 

önce (95 puan) tarafından

Hayır canım tam tersi hiç bastırmadım hepsini dibine kadar yaşadım. Ama hiç iyi gelmedi bana artık bastırmayı seçiyorum. Özellikle aldatılma konusundan hiç bastırmadım duygularımı ve daha da kötü oldum çünkü hafızama yerleştirdim düşünerek ve bastırmayarak.

önce (1,112 puan) tarafından

Karşı taraftan sizi kalpten tatmin edecek bir karşılık almadınız o zaman. Ya da bazen akıl ve kalp aynı şeyleri söylemediği için, tercih ettiğiniz yol tam içinize sığmıyor. 

Ya da en basit açıklamayla, zamana ihtiyacınız var. O kadar çok duyguyu birden sindiremiyor insan. 

0 oy
önce (966 puan) tarafından

Ben böyle bir süreçten evet geçtim iyikide geçmişim beni öyle bir değiştirdiki bu süreç adeta kendi özümü buldum. Birgün bu dünyada gideceğimj , herkesin herşeyi yapabileceğini, kimseden birşey beklememeyi , kendime yaslanmayı en önemliside kendi değerimi anladım , biz insanlara çok fazla anlam yüklüyoruz ve olmayacak kişilerden bekliyoruz o değeri . Şimdi kalk silkelen ve başına gelenlerden alman gereken mesajı al ve yoluna bu tecrübe lerle devam et ama orada takılıp kalma çünkü hayat hiç durmuyor . 

0 oy
önce (1,915 puan) tarafından

İnsan işte böyle böyle büyüyor. Yasadiklarin senin bir parçan. Elimizde olmayan nedenlerle başımıza gelenler imtihandır sabrederiz isyan etmeyiz. Elimizden gelenleri de cabalar düzeltiriz. Yarınlarımızı bu çabalarımız inşa eder. Olaylara doğru bakıp doğru sonuçlar cikarttiysak, bize kazanım sağlarlar bizi zenginleştirirler. 

Bu da geçer ya Hu! 

0 oy
önce (18,759 puan) tarafından

Doğru yerde doğru hamleyi yapmak gerekiyor sana iyi gelmeyen kötü davranan kötülük yapan kötü hissettiren herkesi hayatımdan çıkararak önlem alıyorum. Bazı insanlara bunu yapamayız diyenler olacaktır onlara da mesafe koyuyorum. Konuştuğumuzda beni sormayıp sadece kendini anlatan ve beni sadece ' derdini hafifletme aracı' olarak gören insanları aramıyorum mesela. Onlar benimle görüşmek istediğinde kısa tutuyorum bu çocuk mevzusu hassasiyetle yaklaştığım bir durum biri çıkıp kıskandığımı ima etse çocuğunu benden sakinsa muhtemelen hayatımdan silerdim. 

Bu hayatta bugüne kadar başıma gelen en kötü şeyde ölümden döndüm. Çok şükür ki Rabbim yaşamımı devam ettirdi bende hayatımın merkezine kimseyi koymadan yaşamam gerektiğini öğrendim. Benim hayatımdaki en önemli insan benim kafası ile yaşıyorum

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Bende Olumsuz şeylerden kaçıyorum ortak noktamız ihanet ve çocuk sahibi olamamak bende sorun yokken hamile kalamadım üstelik  vardır bir hayır diğer yazdıkların başıma gelmedi cocuk meselesine üzülmüyorum ama ihanet tek başına yetiyor insana yükümüz ağır o yüzden diğer meseleleri de dert edip üzülmek istemiyorum kaçıyorum kötü olan her şeyden her meseleden üstüne gittikçe olan bana oldu çünkü

0 oy
önce (690 puan) tarafından

Anlattıklarından bi kısmını yaşadım bana da çok ağır gelen durumlar oldu dediğin gibi kötü haber söyleyene bende anlatma bana artık dedim. Zaten hiç bi derdimi kimseye anlatamadım içime ata ata şiştim ama bi kısmı geride kaldı şuan şükür bazı şeyler yoluna girdi umarım sende geride bırakabilirsin tüm bunları ♥️

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 101 göst.
+1 oy
9 cevap 247 göst.
0 oy
8 cevap 132 göst.

412,236 soru

12,409,696 cevap

44,783 kullanıcı

Kategoriler

...