+3 oy
810 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (23 puan) tarafından

2.5 yıl önce evlendim. Eltim benden 7 yaş küçük ama ilk gelin o. Ben evlendiğimde eltim ev üstündeydi. Eşi de çocuk için tedavi görüyordu. Biz evlendikten sonra ben öğrendim tabii bu durumu. Eşimde de aynı sorun olabilir diye çocuk yapmaya karar verdik. Çok şükür ki hiçbir sorun çıkmadı. 1.5 yaşında oğlum var. Eltim de o günden sonra uzak durmaya başladı. Mesafeliydi bana karşı. Yaklaşık 1.5 yıldır tüp bebek için tedavi oluyorlardı. Bana hiçbir şey söylemezler. Doğum yaptım hastaneye bile gelmediler. Ve sanırım şuan eltim 1-2 aylık falan hamile. Bana da kaynanam söyledi. Test yapmışlar emin olduktan sonra bana söylediler dedi. Hayırlı olsun dedim. Sonraki gün de eşimle konuşurken abisi de ordaydı. Tebrik ettim kendisini. Ama daha ortada bir şey yok, test falan yapmamışız, olunca sana söyleriz vs. dedi. Anlayacağınız yalan söyledi. Bende eltimi arayıp tebrik bile etmedim. Mesaj da atmadım. kaynanama bu durumu söyledim. Senden mesaj bekliyor dedi. Daha çok bekler dedim. Sende haksızsın dedi. Onları savundu anlayacağınız. Ben ne yaptım da haksızım anlayamadım. Zaten kaynanam eltime karşı daha sıcak, daha çok seviyor onu. Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız?

35 Cevaplar

+27 oy
önce (866 puan) tarafından

Hiç bilmiyormuş gibi davranırdım.  Bu tarz konularda biraz hassas olmak lazım bence. Doğumuma gelmedi diye alınmazdım.  Çünkü gelseydi ben çok kötü olurdum. Düşünsene yıllardır evli bebek hasretiyle yanan birinin karşısında yeni doğmuş pamuk gibi birşeyi tutup sevip ay sağol şekerim ya diyemem yani. Biraz empati kurmak gerekiyor bence. Tedaviyle olmuş bir hamilelik. Sağlıklı ilerleyip ilerlemeyeceği bile belli değil. Neden herkese duyurup Allah korusun bebeğin başına birşey gelirse insanların acıyan bakışlarına katlanmak zorunda kalasın ki. Burda büyük hatayı kaynanan yapmış. İnsan yerine koyup heyecanını annesi ile paylaşmış. Neden kararına saygı duymuyorsun ki. 

önce (23 puan) tarafından
+1

Kaynanam dışında görümceme küçük kayınıma da söylemişler. Eltimin ailesi de hepsi biliyor. Bir tek bende  gizlemişler

önce (103 puan) tarafından
+1

ne kadar güzel bir yorum 

önce (936 puan) tarafından
+1

++++++++++++++++

önce (13,868 puan) tarafından
+1

çok haklı bir yorum. onun içinde neler yaşadığını ancak yaşayan bilir. ne yadırgamak lazım ne suçlamak. 

önce (596 puan) tarafından
+1

Hanımefendi kendi istediği zaman çocuğunu kucağına alınca empati yapamıyor 

Oysa kadın yıllarca beklemiş çok normalki aslında onun yerinde olsam kimseye söylemezdim 

-Reklam-
+5 oy
önce (2,953 puan) tarafından

Ben anlayış gösteririm. Paylaşmak zorunda değil. 

+1

Bende tebrik etmek zorunda değilim o halde

önce (800 puan) tarafından
+4

Aynen tebrik etme icinden fesatlan. 

Resmen evlenir evlenmez tedavinin gördüğünü duyup cocuk yapmissin bide yazmışsın bunu acik açık 

önce (2,953 puan) tarafından

Anlayışlı olmak zor olmamalı. Kim bilir neler yaşadı o da. Tuzu kuru olmakla sınanmak da zor ne diyeyim. 

+4 oy
önce (18,797 puan) tarafından

Yani kibarca tebriği kabul edip iyice kesinleşsin daha kan vermedik falan dese neyse toptan inkar ediyorsa tebrik etme tabiki. İyice kesinleşince dersin ben arayacaktım ama eşin böyle deyince bende demek ki doğru değil diye düşündüm o yüzden aramadım diye de lafını edersin. 

+4 oy
önce (65 puan) tarafından

Size söyleme gereği duymayan o birde tebrik mi bekliyor bence de çok beklesin 

+1

Aynen beklesin dursun bakalım

+3 oy
önce (1,130 puan) tarafından

Ben bu tür şeylere çok takılan biri değilim. Kaynananız aramanı bekliyor dedikten sonra, içimden aramak gelmese de en azından mesaj atıp hayırlı olsun diyebilirsiniz. En azından aradan çıkar. 

Ama eşi bana hamile olmadığını söyledi. Daha ortada bir şey yokmuş. 

önce (1,130 puan) tarafından

Kendim 3 kayıptan sonra, hamileliğimi 3 ay bittikten sonra söyledim. Eltinizinde bunca zaman sonra olduktan sonra saklamak istemesi, hemen paylaşmamasını iyi anlıyorum o yüzden. Kaynınız da eşi için öyle demiş olabilir. 

Ve şunu da söyleyeyim, benim eşim ilk kızımı kucağıma almayana kadar, 9 ay boyunca bir şey oldu olacak korkusuyla geçirdi. İnsan aynı şeyleri yaşamaktan korkuyor çünkü. 

önce (204 puan) tarafından

Eşi öyle dedi diye faturasını eltime neden kesiyorsunuz ki. Siz bence benim fikrim bir tebrik mesajı atın, büyüklük sizin olsun 

önce (13,868 puan) tarafından

belki daha başkalarına söyleyip söylememeyi kendi aralarında tam konuşmadılar, o da eşi üzülmesin diye lafı çevirmiştir. her olayda art niyet aramayın. art niyet varsa çıkar zaten her türlü 

+3 oy
önce (303 puan) tarafından

Yorumları okudum hepsini canım eğer herkesten gizleyip kalp atışını falan duyana kadar dememeyi düşünüyorlarsa tabi ki hassas anlayışlı olurdum sonuçta uzun süre tedavi görmüşler ne olacağını bilmiyorlar falan derdim ama yorumlarda sadece sizden sakladığını ama herkese söylemişler diyorsun saçmalamış yani o zaman sana karşı bir tutumu var mesafemi korurum kaynanan falan da bişey derse kendi yanında analı babalı büyütsünler hayırlı olsun bana bişey demedi özel olarak kendisine bişey demem derim yani hem söylemiyor hemde tebrik mi bekliyor saçma 

+1

Bende bunu anlamadım :) hay ağzına sağlık herkes anlayış diyor da kime neden anlayış herkese söyleyip bir eltisinden saklıyorsa tabiki art niyet var aile içinde iyi dilekte bulunup sağlıkla doğsun diye dua ederim doğduktan sonra da ararım bir kaç ay sonra amcası yengesi olarak hayırlı olsuna giderim ama İNKAR ettiği yok dediği hamileliğe tebrik bekleyeni arayıp ne diyecek ki 

+1

Yorumların çoğu post sahibini suçlamışlar kadın kötü bişey dememiş ki görümceye söylenmiş diğer kayına söylemiş kaynana biliyor ama eltiyi seçmiş sanki kadının çocuğunda gözü var herkesin başına gelebilir ne alaka ya kadın niye herkese söyleyip beni seçmiş diyor hele bir yorumda kadının tedavi gördüğünü bildiğin halde hemen çocuk yapmışsın demiş çoğu da hak vermiş ne yapacaktı 20 sene çocuğu olmasaydı 20 sene kadını mı bekleyecekti acaba kendi olsa çocuk yapmaz mıydı eltisini mi beklerdi saçma yani dediğim gibi çevresindeki herkese aynı söylemek istemeseydi tamam haklı derdim isterse doğuracağı gün söylesin ama insan seçerek söylerse garezi var derim olurda ileriyen zamanlarda kısa bir açıklamayla canım kusura bakma bu konu da hassasım durumu biliyorsun kesinleşince söylemek istedik bebiş biraz büyüsün söylemek istedik derse o zaman post sahibi de fesat olsun bende bunları yazdığım için fesat olayım post sahibi de ona göre güzel dille konuyu uzatmadan hayırlı olsun sağlık dileğinde bulunsun 

+1

Bende gördüm onu. Benim ablama erken menopoz teşhisi kondu bende o yüzden hiç korunmadım bırak çocuk sahibi olmayı evlenmekte bile acele ettim düğünümüz zamanı pandemi patladı bir sene de onu bekleyenem dedim evlendim hiç korunmadan da hemen çocuk yaptım o arada ablamında mucize eseri çocuğu oldu olmasaydi ben ona nispet olsun diye mi yapmış olacaktım yani ailem bile sen elini acele tut birde senden sınanmayalım dedi. Adı elti olunca işin içine kıskançlık giriyor herkesten saklamamış ama eltiden saklamış demek ki nazarı ondan bekliyor hadi onu da geçtim yok dediği hamilelikte ne tebriği bekliyor ki mantıksız değil mi ben olsam kocası yok dedikten sonra aramam ya o da bana yok deyip terslerse diye düşünürüm. Evet karşı tarafın özel bir durumu var ama bu onu haklı çıkarmıyor

Bak işte canım herkesin hayatında herşey oluyor bizde de büyük eltim 3. çocuğu istiyor onda da erken menopoz durumu var sürekli gidiyor hastaneye şuan bende 2. ye hamileyim bende mi nispet olsun diye çocuk yaptım yani benim ilk oğlum 1 sene sonra oldu o süre zarfı içinde büyük eltim hep çocuğunu öper aşkım bitanem derdi dönüp bana şimdi sen bu duyguyu bilemezsin senin yok ya derdi şükür rabbim o duyguyu tattırdı şuan eltim istiyor konu açıldığında her defasında rabbim sana da nasip etsin inşallah sende de güzel haberler alırız diyorum çünkü o lafın beni ne kadar kırdığını ne kadar yaraladığını biliyorum aynısını yapamam herkes kendine yakışanı yapar canım dediğin gibi konu elti olunca işte illa biri fesat olacak benimle mutluluğunu paylaşanla mutlu olurum paylaşmazsa kendi bilir o zaman beklenti içinde olmasınlar yani

+2 oy
önce (1,224 puan) tarafından

çocuğu olmayan insanın psikolojisi farklı olabiliyor. senin çocuğun olduğunda belki başka sebeplerden uzaklaşmıştır. çünkü çocuğu olmayana insanlar nazar eder falan diye elletmek istemeyebiliyor. onun psikolojisi farklıdır. bence anlayış gösterebilirsin. sen sıcak davran büyüklük olsun. zor bulunan gebelik gerçekten çok yıpratıyor. belki kaldırmakta zorlanmışlardır

O kadar çok şey yaşandı ki bu zamana kadar hep ben büyüklük gösterdim. Ama artık bıktım bu durumdan. Ne yapıyorlarsa yapsınlar kafasındayım. Kimseye iyilik yaramıyor bunu anladım.

önce (1,224 puan) tarafından

yaşananları bilemem tabi ama bu konuda ben eltini haklı gördüm. tedaviyle bebek sahibi olmanın nasıl bişey olduğunu çok iyi biliyorum çünkü. hele de sen yıllarca tedaviyle uğraşırken etrafındaki herkesin bir anda çocuğunun olması daha da etkiliyor insanı

+2 oy
önce (372 puan) tarafından

Bende eltimden sakladım 6 aylık olunca herkes öğrendi ama benim gerekçem vardı ilk hamilelikte kimseye söylemeyin kimse bilmesin istemiyorum daha erken dememe rağmen duymayan kalmadı herkes öğrendi bebeğin kalbi durdu ve daha kimseye demeden eltimin evine gitmek zorundaydım o gün uzun hikaye sonra oraya gittim eltimin kızı yenge senin karnında bebek var ne zaman doğacak dedi bende doğmayacak yavrum dedim (eltim suratsız keyfi yoktu) eltim hayırdır dedi kalbi durdu bebeğin dedim sonra tuvalete gittim geldim müzik açmış oynuyordu halbuki suratsız keyfi yoktu bende o gün eşime anlattim eşim de büyük yemin etti bebehin cinsiyetini öğrenmeden kimseye demek yok diye 6 aylıkken cinsiyetini öğrendik ondan sonra herkese söyledik 

önce (2,683 puan) tarafından
+1

Yok artık böyle insanlar da var mi gerçekten 

+2 oy
önce (4,515 puan) tarafından

Birincisi zor cocuk sahibi olduklari icin soylemek istemenelerini garipsemedim. Ikincisi kaynanan burda bas kusurlu. Zaten insanlar soylemek istese soyleyecekler neden soyluyo ki bu sen bile olsan. Ucuncusu kaynin esi istemedigi icin oyle demis olabilir. Dorduncusu bence eltin demeden tebrik etme. Trip at anlaminda degil ama. Sonucta onun icin zor bi surec ne zaman ortaliga cikar o zaman tebrik edersin. Yani ben olsam empati kurardim sana tavri kendi ic savasiyladir aslinda. 

+2 oy
önce (4,323 puan) tarafından

Onlara göre ortada olmayan bebeğimi tebrik edecekmissin ne alaka yani

+2 oy
önce (2,378 puan) tarafından

Başlığa göre cevap veriyorum ETMEM bunda bile elticilik sinsiliğini yapmış 🤷🏻‍♀️😄

+2 oy
önce (2,095 puan) tarafından

Kızmayın bana ama çok çok hassas bir konu aynı durumu yaşamamış kimse onu anlayamaz şöyle örnek vereyim. Benim 40 günlük çocuğum vefat etti ben o günden sonra kimseye hayırlı olsun diyemedim yas süresince instadan tüm hamileleri bebekleri sildim en yakın dostum olsun umrum değil o an karşımdakinin kim olduğu umrumda değil benim psikolojim kaldırmıyor bir ikincisi nazara inanan bir milletiz sana koşa koşa gelse yanında olsa bebeğe Allah korusun bişey olsa inan insan istemsizce diyor onun nazarimi değdi acaba senden uzaklaşmasının senin ile hiç bir alakası yok kendi yasadigi çöküntüyü bir düşün empati kur.

Bende hamileligimi sakladm hemde 7 ay öz annem dahil

Korona süreciydi kimse görmüyordu beni anlamadılar. Eltilerim akrabalarım hiç gönül koymadilr bana çünkü psikolojimi anlayabiliyorlardi hepsi çok büyük destek verdiler

+2 oy
önce (12,830 puan) tarafından

Buradaki herkes ne kadar halden anlayan insanlar mış ya vay canına 😁

Valla bacım ilk zamanlar saklar ha bu konuda anlayış gösteririm ama herkese duyurup senden gizlemesi bide üstüne tebrik beklemesini anlayamam 

Sen burdaki kimseye de bakma içinden nasıl geliyorsa öyle yap. Doğumdan sonra yüzelşirsin şimdi herhangi bir şey deme ama bence. Allah korusun çocuğuna tutar birşey olur senden bile bilirler görmediğimiz duymadığımız şeyler değil yani bunlar 

+1

Zaten bir kez gizli gizli tedavi olurken çocuk tutmuş ve düşük yapmış. Onda da eşim bana söylemişti. Sonra beni suçladılar. Xxx öğrenmiş ondan düştü demişler. 

Bende tebrik etmeyi düşünmüyorum.

+1 oy
önce (743 puan) tarafından

Ben eltinde bir yanlış görmedim açıkçası biz de 3 aylık olana kadar kimseye demedik sadece kaynanama dedik. Çünkü ilk 3 ay düşük riski var ne olur ne olmaz herkese söyleyip sonra bişey olursa herkese açıklamak var. Bu işin nazarı var yani kimse herkese herşeyi söylemek zorunda değil. Ha sana kendisi söylemediyse de senden tebrik beklemesi yanlış sadece. Yoksa ister söyler ister söylemez herkesin kendi düşüncesi 

+1 oy
önce (241 puan) tarafından

Tedaviyle olduysa insan korkuyor nazardan olmayanların gözünün kalmasindan bir sorun olsa onu da söylemek zorunda kalıcak insanlara sağlıkla ilerlediğinde söylemeyi düşünüyordu belki 

Ama ilk konuştuğumuz zamanlar ben hamile halimle ona gebelik testi almaya bile gitmiştim. Doğuma girerken onlar için dua etmiştim. Her yardım istediklerinde koşmuştum. Benden gizlemelerine kırıldım

önce (241 puan) tarafından

Sende kendince haklı olabilirsin ama benimde binevi tedaviyle oldu bende söylemek istemedim o kadar bekledim nazara gelsin göze gelsin istemedim çünkü olanları gordugumde üzülüyordum oda öyle düşünmüş olabilir ben kendi adıma söyleyeyim bence kırılacak bir şey yok eminim sana degil kimseye söylemek istememiştir 

+1 oy
önce (5,689 puan) tarafından

Bence bunda abartacak bir şey yok. Söylemek zorunda değil sende tebrik etmek zorunda değilsin elbet. Ama tedavi sonucu olmuş sonuçta ne olacağı belli değil o yüzden hemen duyulsun istememiş olabilir haklı olarak. Bence anlayışlı ol bu konuda 

+1 oy
önce (2,643 puan) tarafından

Hiç alinmam zaten zor olmuş korkusu vardır kendine göre 

+1 oy
önce (143 puan) tarafından

Sana tedavi sürecini sonrasında hemen pozitif çıktı diye söylemek gibi bir zorunluluğu yok iyice emin olup söyleyecektir yada söylemedi diyelim ne olacak sonuçta buna hasret ve ister istemez korkuları vardır tabiki senin anlayış göstermen gerekirdi laf sokar gibi tebrik etmek olmamış kendisi söyleyene kadar beklemeliydin bence sende biraz anlayış göstermelisin o süreç çok yorucu ve çok uzun 

Herkese söylemiş. Bir tek benden gizliyorlar

önce (4,323 puan) tarafından

Kadına hamile olduğunu söylemedikleri halde kaynini tebrik etmiş daha ne yapsın ki 

önce (143 puan) tarafından

Kayınvalidene söylemiş onada tabiki söyleyecek herkese duyursa kayınvalidenden duymazdın ki 

+1 oy
önce (1,016 puan) tarafından

İlk 3 ay bende aile dışından kimseye söylemedim düşüklerim falan olduğu için eltimle zaten konuşmuyorum hiç, yıllardır olmamış bebeği anlayışlı karsilayabilirsin bu durumu 

+1 oy
önce (8,138 puan) tarafından

Bilmiyormus gibi devam et. Söylerse tebrik edersin. Bı şey söyleyen olursa haber vermediniz ki tebrik edeyim de. Saklamasi bana normal geldi ama bı tek senden saklamasida garip yani. Boşver çokta şey etme söylerlerse yada kaynananin yanında hepiniz beraberken lafı geçerse o zaman tebrik edersin 

önce (8,138 puan) tarafından

Benimkide ne geldi nede aradı doğumumdan sonra ortada bı sebepte yokken. Numarası bile yok şimdi telefonumda. Kaynanama görürsem konuşurum sadece. Beni istemeyeni ben niye isteyim.

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 183 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde clk38 (1,453 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 199 göst.
25 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 81 göst.
1 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mdemr (597 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 106 göst.
13 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarikizzz (159 puan) tarafından soruldu

412,387 soru

12,414,758 cevap

44,978 kullanıcı

Kategoriler

...