+2 oy
126 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,159 puan) tarafından

İkili taramada oran 1:91 çıkmış. Yani 91 de 1 down sendromu riski var. Öğrendiğimden beri çarpıntım var. Dokunsalar ağlayacak gibiyim. Preeklamsi riskin var dediler bi yandan. Bebeğin kalp atışı olması gerekenden yavaşmış. Hepsini bam bam bam peş peşe söyleyince muayene masasında ağlama krizine girecektim az kalsın. Ordan genetiğe yönlendirdiler. Amniyosentez yaptırmak istediğimi söyledim randevu aldım. Bebeği aldırmayacaksam bile (ki nasıl kıyabilirim resmen cinayet olur) hamileliğimin kalan kısmını bu şekilde yaşamak istemiyorum. Sonradan tekrar muayene edince kalp atışı normale dönmüştü çok şükür. Bazı doktorlara gebelerle nasıl konuşması gerektinin dersi verilmesi gerek. 1 dakika içinde ağlatmakta çok başarılılar. Lütfen dua edin yavrum sağlıklı çıksın çünkü elimden başka bişey gelmiyor. Haftası küçük olduğu için ileri haftaya gün verdiler amniyosentez için. Sonucu almamızda 1 ay sürecekmiş. Önümüzdeki 1.5 ay bana zehir anlicağınız. Kalbimin pır pır edişini önleyemiyorum sakinleşemiyorum 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (476 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun , umarım temiz sonuçlar alırsın,.

önce (1,159 puan) tarafından

İnşallah teşekkür ederim 🤲

-Reklam-
+1 oy
önce (6,060 puan) tarafından

Canım o testler kesin sonuç vermiyor bak sana şöyle bi örnek vereyim daha detaylı anlarsın sen 25 haftalık hamilesin diyelim ama bebek 27 hafta gelişimi ile uyumlu yada 23 hafta gelişimi ile burnu ense kalınlığı kilosu gibi şeyler yani ama senin hamilelik haftan baz alındıgından dolayı bebeğin riskli çıkabiliyor halbuki bebek riskli değil gelişimi önde olduğu için o haftaya göre riskli sayılabiliyor riskli denilip sağlıklı doğan bir sürü bebek var hamileliğini kendine zehir etme

Testlerin kesin sonuç vermediğini biliyorum. Ama ense kalınlığı veya burun kemiği normal. Kanda risk çıktı o yüzden içim rahat etsin diye yaptırıyorum. İnşallah da öyledir. 1.5 ay nasıl dayanıcam bilmiyorum 

Bak canım eğer Allah'tan gelen başım gözüm üstüne diyorsan aldırmayacaksan o benim bebeğim diyorsan kendine zehir etme bebeğin hissediyor senin üzüntünü  eper maddi imkanın varsa devleti bekleme özelde hem detaylı hem aminyosentez hemde diğer testleri yaptır hepsini yaptırırsan indirimde yapıyorlar 

Şuan devlette beklememizin nedeni amniyosentez için haftasının yeterli olmaması canım. 14 haftalık şuan. Amniyosentez 16-20 arası yapılıyormuş. Zaten başka yerde de yaptırsam sonuç 1 ay sonra gelecek. Bu şüpheyle doğuma kadar dayanamam diye yaptırıyorum

İçini ferah tut cnm sağlıkla kucagına alacaksın

Amin inşallah canım sağol ❤️

+1 oy
önce (295 puan) tarafından

Canım bende 9+3 günlük hamileyim bugün kontrole gittim iki hafta sonra gel 2 li 3 lü tarama yapalım dedi ilk oğlumda da yaptırmadım bunda yaptırmyacağım dedim o zaman gel imza at 2 hafta sonra dedi gidip imza atacağım bu testler zaten kesin sonuç vermiyor ki doğuma kadar kendini hep kötü hissedeceksin hamileliğini zehir edeceksin kendine aldırmak gibi bir niyeti olan yaptırabilir bu testleri herşey doğunca belli oluyor bilemezsin ki hiç bol bol elini karnına koy salâvat çek ve dua et 

Aldırmak gibi bir niyetimiz yok ama ben bu şüpheyle 5 ay nasıl yaşarım? Öğrendiğimden beri nabzım 120 den aşağı inmedi. O yüzden amniyosentez yaptırıp öğrenmem gerekiyor. Belirsizlikten oldum olası nefret etmişimdir. İnşallah boşa üzülüyorumdur diye dua etmekten başka yapacağım bişey yok 

önce (295 puan) tarafından

Canım kendini sakinleştir ve içini ferah tut bebeğine zarar bol bol dua et inşallah hiçbir sorun yoktur çok fazla kişiye böyle sonuçlar çıkıyor ve doğunca sağlıklı oluyor testler çok yanıltıyor 

İnşallah bizimde öyle çıkar canım teşekkür ederim 🤲 

+1 oy
önce (2,323 puan) tarafından

Canını sıkıp gebeliğini zehir etme bu testler kesin sonuç vermiyor etrafımda bilmem kaç kişiye çocuğunun engelli olacağını söylediler şükür hepside sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi Rabbim sanada sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 

Amin inşallah güzel dualarınız için teşekkür ederim 🤲 

önce (2,323 puan) tarafından

Rica ederim ♥️🙋🏻‍♀️

+1 oy
önce (360 puan) tarafından

Aynı senin gibi yengemin bebeğine de down sendromlu dediler kadının hamileliğini zehir ettiler tamamen sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdi kendini üzme onlar yüzde olarak söylüyorlar tamamen kesin değil.

Evet kesin değil ama anne yüreği işte ben dayanamadım. Zaten pek dayanıklı sayılmam. Muayene masasında panik atak geçirecektim pat pat pat diye sayınca arka arkaya. Hangisine üzüleceğimi şaşırdım. Teşekkür ediyorum güzel dualarınız için.

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Rabbim inşallah sağlıklı bir birey olarak kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 

Benim teyzem hamile olduğu zaman çocuğunun kaç tane hastalığını söylediler boyundan aşağısı hepsi felç bunu mu doğuracaksın aldır falan teyzem kabul etmedi aldırmıyorum ne olursa olsun sonra oğlu doğdu boyundan değil ama belden aşağısı felç ama ailenin neşe kaynağı o ailenin en zeki olanı o gerçekten nimet gibi bir çocuk şuan 8 yaşında 

inşallah sizinki de hiçbir sıkıntı yoktur 

+1

İnşallah inşallah sağlıkla kucağıma alırım. Teşekkür ederim 

önce (57 puan) tarafından

Amin inşallah rabbim hiçbir anneyi evladı ile sınamasın

+1

Aminnnn🤲

0 oy
önce (58 puan) tarafından

Hiç boşuna korkma ilk aylarda bana ense kalınlığı var dediler rirs dediler saçma sapan bir sürü şey aldır bile dediler sonra beni başka bir de yönlendirdiler karnımdan sıvı aldırmamı istediler kabul etmedim ücret karşılıgı kan da verebilirsin dediler yine kabul etmedim masallah rabbime hamd olsun hiç bir sikinti yok bazı de öyle boşuna korkma dua et sadece emin ol hiç bir sıkıntı yoktur rabbimin izniyle bana rezmen hamileliği zehir etmişlerdi dr değiştir derim

İnşallah öyledir onlar yanılıyordur da sağlıkla kucağıma alırım. İnsan evladı olunca korkmamak elinde olmuyor. Teşekkür ederim desteğiniz için 

önce (58 puan) tarafından

Öyle ama korkma haftan ilerledikçe herşey normal görünür emin ol butun hastalara diyorlar bjnu

Evet özellikle devlet hastanelerinde yapıyolar bunu biliyorum. En küçük ihtimalleri bile söyleyip moral bozuyolar. İnşallah Rabb'im korkularımı boşa çıkarır

0 oy
önce (1,823 puan) tarafından

İnanma bu testlere kaç tane arkadasımın yüksek riskli çıktı sapa sağlam bebekleri oldu fetal DNA yaptır sen karnından sıvı verme çok tehlikeli ☹️

500 de 1 düşük tehlikesi var dediler. Başka da bir riskten bahsetmediler. Bana yüksek bir risk gibi gelmedi o yüzden kabul edip randevu aldım. Rabbim inşallah korkularımı boşa çıkarır

önce (1,823 puan) tarafından

İnşallah canım bak arkadaşımın bebegine detaylı ultrasonda hidrosefali dediler bebek doğdu ki sapa sağlam inşallah senin bebeğinde sağlıklı bir şekilde gelir dünyaya

0 oy
önce (2,864 puan) tarafından

Aminosentez tehlikeli sen fetal dna yaptir kesin garanti kandan bakiyolar ve hjc tehlikesi yok korkma bisey olmaz allahin izniyle

İnşallah canım teşekkür ederim desteğin için 🤲

Bende gectim ayni yoldan anliyorum seni doktor banada dedi alalim istersen die yok dedi esim ne gelirse allahtan baskm ustune dedi perinatoloji doktoru bulduk (insallah dogru yazmisimdir) ona fetal dna yaptirdik temiz cikti cok sukur karnindan sivi aldirmak riskli ben goze alamadim

Bana 500 de 1 ihtimal düşük riski var dediler. Yüksek bi risk değil Allah'ın izniyle bişey olmaz inşallah. O yüzden randevu aldım 18 gün sonra. 1 ayda sonuç beklicez. Bana günler nasıl geçecek bilmiyorum. İnşallah temiz gelir sonucumuz

Insallah canim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 407 göst.
28 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Eda00 (737 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 383 göst.
27 Aralık 2023 Diğer kategorisinde ceylancan (1,716 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 65 göst.
0 oy