+4 oy
1,164 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (10,228 puan) tarafından

Oğlumun dili geride diye Veli toplantısında oğluna özel eğitim öğretmeni tut demişti benjde dinlemiyor dedi bende o an oğlum seni sevmiyor ondan seni dinlemiyor oğlumun psikolojik bir sıkıntısı yok çocuk gelişim uzmanı çocuk psikologu baktı sadece dil geriligimiz var dedim. 

Oda bana bilemem beni dinlemiyor asla bende oğlum yolda sizin ona bağirdiginizi bu yüzden sizi sevmediğini ve okula gelmek istemediğini söyledim 

Veli tüm velilerin ortasında benim oğluma özel çocuk diye etiketledi bu konuşma cuma günü oldu 

Ve dün yani pazartesi beni idareye şikayet etmis 

Ben ona oğlum seni sevmiyor sen ogluma bagiriyirsun demişim 

Gittim müdür ve rehberlik öğretmeni ile konuştum öğretmeni çağırın yüzleşecem dedim gerek yok dediler bir süre komustuk anlatım hak verdiler eve geldim öğretmene msj attım konuşmak istedigimi söyledim 

Konuştum neden bana değilde idareye benu şikayet ediyirsun sen toplum içinde oğlumu etiketledin dedim asla ben bunu demedim kesinlikle yalan dedi ve.. benim sahitlerimde var istersem 3 şahit gotururum ama cimere şikayet ettim ugrasmam

Neyse bana dedi sen dua et beni seni bozmadım o ortamda bende dedim sen kim oluyorsun da benu bozacaksin sen dua et ben sana birşey demedim baktım birden ayağa kalktı asla senle bir daha konuşmam böyle yaparsan oğlunu okula da almam dedi atistuk eve geldim 

Bugün yine müdürle konuşmaya gittim benden önce bu şartlar altında devam edemeyeceğini bu veliyke baş edemiyorum demiş ben gene olanı anlatım ve cimere millî eğitime şikayet edeceğimi söyledim müdür baya uğraştı ikna etmeye çalıştı ama nafile

Cimere şikayet ettim bile

Şimdi bunu okuldan alırlar mı yani sonuç alır mıyım ne kadar sürer bilgisi olan var mı 

23 Cevaplar

+8 oy
önce (332 puan) tarafından

Hakkını araman cocugunun arkasında durmak cok takdir ettim doğrusu helal sana 

önce (10,228 puan) tarafından

Asla kabul etmem yarında milli eğitime gidecem bugun yemekli misafirim var gidemedim

önce (332 puan) tarafından

Valla ben olsam konuşamam heralde iyi yaptın elinden geleni yap 

Yapacam asla kabul etmem beni hangi hakla tehdit eder birde diyo istediğin yere şikayet et

önce (7,340 puan) tarafından

O öğretmenden bitanede bizde anaokulda var lakin maşallah şikayet etmez oldu çocuğumu bana 😏 Allah'ıma şükürler olsun. 

Buda artık edemez çekindi benden 

-Reklam-
+4 oy
önce (7,318 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Hakaret,Tahrik

İkinizde saçmalamışsınız sende hatalısın hiç kusura bakma sonuçta veli toplantısı çocuklar hakkında aile ile görüşmek için var öğretmenin söyleyiş tarzını bilemem rencide eder gibi mi yoksa tavsiye ederek mi söyledi ama seninde onları söylemen çok saçma olmuş üste çıkmaya çalışırken batmışsın 

önce (7,318 puan) tarafından
+1

Okudum okudum sende dikkatli oku hangi tavırla söyledi bilemiyorum dedim ama  alttaki yorumlarıda okuyunca anlaşıldı öğretmeni haklı bulmuyorum hatalı bu açıkça ortada ama sendede hata var madem oğluna bağırıyor gidip bunu baştan söyleseydin damarına basılınca değil  altta kalmamak için resmen BİRBİRİNİZE bak öğretmene demiyorum sen ona oda sana saldırmış tek şikayetçi sensen öğretmen en fazla uyarı alır 

Bakın yukarda bin defa yazdım kaç kez konuştum müdüre gittim müdür öğretmeni uyardı yok aynı 

önce (7,318 puan) tarafından

Tek şubemi var değişiklik talep etsen başka sınıfa alsınlar müdür yapabilir bunu çocuk zaten öğretmeni sevmiyor 

Mudurde inat ediyo yapmam diye neyse yarın ben birde millî eğitime gidecem bakalım ne olacak 

önce (3,066 puan) tarafından

Cocugun gelisimi ile ilgili hassas konuyu hrrkesin ortasinda acmak kisisel alani zedeleyici harwkettir bu konuda endisesi varsa ogtmenjn veliyle ozel konsmaso gerekri

Ogrtmen yaptigi etik degil cocugun etiketlenmesine de sebep bu davranis konu sahibi sonuna kadar hakli

Ayrica kadin yine bso dememos kendisi idareye tasiyark olayi buyutms

+3 oy
önce (3,158 puan) tarafından

Milli eğitimde şikayet et hatta kendin git şöyle anlat yani ufacık çocuğa da damga vurup otekilistirmesi hiç normal değil ,,

Birde inkar ediyo ama 3 şahidim var 

+2 oy
önce (1,613 puan) tarafından

Öğretmen böyle konuları herkesin icinde dememesi gerektiğini öğrenmiş oldu eline saglık

Birde mağduru oynuyo inkar ediyo oğlunu okula almam diyo yüzsüz 

önce (3,135 puan) tarafından

Sanki okul babasının okulu, kimi alıp almıyacağını omu karar veriyormuş 

Bende bugün müdüre dedim okul babasının ahırı mi almam diyo buna asla yetkisi yok dedi 

önce (31 puan) tarafından

Öğretmenin okula almama gibi Bi durumu asla olamaz essek gibi almak zorunda ogrenciyi eğitim hakkından yoksun birakamaz

+2 oy
önce (187 puan) tarafından

Ben okul öncesi öğretmeniyim. 

Ortalama 20 kişinin olduğu her okul öncesi sınıfında ses yükselir arkadaşlar.  Okul öncesi sınıflarını diğer kademeler gibi düşünmeyin. Çocukları put gibi sandalye başına oturtup, ders yapmıyoruz biz. Dolayısıyla çocuklar sürekli aktif ve hareket halindeler. Birbirine vuran, oyuncak paylaşmayan, küfür eden hatta inanın hareket çeken çocuklar bile var. Bu çocuklara mudahele edildiğinde olayları farklı da yansıtabiliyorlar..  Öncelikle bunu belirtmek isterim. 

Çocukların her alanda gelişim gecikmesi olabilir ve okul öncesi sınıfında bu aşılamıyorsa, gerekli yönlendirme yapılır ( kanunda da geçer)

Ancak bu tarz sorunları , genel veli toplantısından ziyade, bireysel görüşmeler yoluyla belirtmek gerekir. Anlatılan gibi toplu bir grupta belirtmesi kesinlikle hoş değil. Şikayetiniz işleme alınır ancak yaptırım olarak görevden alınmaz. Görevden alma esasları kanunla belirtilmiştir. Bu tarz şikayetler ile okuldan alınacak olsa ohooo :) Beslenmesini yapmayan çocuğun annesi " benim çocuğuma yemek yedirmemişler " diyerek bile şikayet ediyor. Yani ucu bucağı yok. Her şikayette öğretmen kurumdan alınacak olsa, bugün okul öncesi öğretmeni kalmaz piyasada. Ancak sizin belirttiğiniz gibi ücretli öğretmen olduğu için çok bir bağlayıcılığı yok. Kendisi bile şak diye gitmeyiverse sınıfa , bir şey olmaz. İlerde atanması durumunda önüne engel olarak çıkmaz. Uyarı verilir sadece. 

Bazen veli ile böyle gerginlikler ister istemez oluyor ama bence en üzücü yanı ne biliyor musun, çocuk etkileniyor. Şimdi siz bunca şeyin ardından çocuğunuzu aynı sınıfa göndermek istemeyeceksiniz. Farklı bir sınıfa gittiğinde uyum sorunu yaşayacak. Okuldan alsanız kendini kötü hissedecek falan. Keşke böyle şeyler hiç yaşanmasa.. 

Keşke oda sizin gibi insan olsa ne güzel yazmışsınız 

Ama çocuğumun mahremiyetini ihlal etti tüm velilerin arasında efeye özel eğitim tutun dili geride ve beni asla dinlemiyor özel eğitim öğretmeni tut dedi..

Ben ona ztn 2 senedir dil terapistlerinr götürdüm demiştim defalarca dedim. Ne gerek vardi ama insanların içinde bunları söylemeye beni kenara cekseydi konussadui o kdr sahide rağmen inkarda ediyor demedim diye. Yetmiyo oğlunu bir daha okula almam diyo okul babasının malı almiyo dilerim Rabbimden böyle öğretmenler hiç atanmaz hep böyle sürünürler

+1 oy
önce (789 puan) tarafından

Kesinlikle attır okuldan görsün ebesinin...

Oğlum da dil gelişim sorunu yaşadı 3 yaştan 6 yasa dil terapisi gördü aynı şekilde bir anasinifi öğretmeni ile sorun yaşadım afedersin ama salaklar sadece okuyup öğretmen olmuslar zerre bir konuda kendini geliştirme yok çoğunda dil gelişim sıkıntısı al tamam kesin engelli gözüyle bakıyor  dil terapisini bile özel eğitim sanan öğretmen var düşün.

Şuan benim oğlum 7 yaşında dil terapiler bitti ve sinif birincisi sen düşün bilsem sınavına seçildi hatta...

Kesinlikle susma attır onu okuldan her yere şikayet et hadsizi

Birde öğretmeni hakli bulan var ya birde anneler aklım almıyor o an onalar yaşasaydı susacaklar miydi gerçekten 

Yaşamayan anlamaz bizim insanlarımız sever öğretmen yalakası olmayı.

Benim oğluma sırf sessiz diye onla konuşurken yere bakarak konuşuyor doye otizmli dedi mesela yaramaz değildi sözünü dinler derse katılırdım.

Beni kenara çekip dese yine kızmadım 10 kişinin içinde dedi bunu bana ki ben açık söylüyorum oğlumun hiç birseyi olmadığına dair gittim araştırmadan rapor alıp yüzüne attim düşünün özele bile gitmedim parayla aldim sanar diye araştırmaya gittim bir ton teste soktum sırf konuşması bozuktu halbuki ama o veliler damgalasin istemedim çocuğumu ne hissettim ne yaşadım o dönem ben bilirim ve evet hala o kişiye beddua ederim.. ama bir sonraki öğretmeniyle hep dua ederim meleğim derim.

Yaşamayan rahat rahat sallar hiç takma kimseyi herkes bir gün bir şekilde kınadığını yasarmis

O an neler yaşadım sen bikirsin yaşayan anlar vee hamileyim 15 Veli içinde bana böyle dedi onlarida Allah'a havale ediyorum burda yazdım sonuç ne zmn alırım diye üstüme yuruyolar Allah'a havale ediyorum 

Ay bırak diyorum ya vardı bi ekip isimlerini hatırlamıyorum ama fena patlamislardi üslup konuşma tamamen onlarla aynı çok bilgili takılma falan 😅 bırak salla şunu geri gelmiş işte eglensin

Haklısın boş yorumlar yapiyolar 

+1 oy
önce (1,213 puan) tarafından

Bazıları post sahibini hatalı bulmuş cok saçma kadının çocuğuna özel çocuk etiketi yapılıyor özel çocuk olmak kötü değil ama rencide etmek için yaptığı için kötü niyetli bir hoca "oğlum sizi sevmiyor"a alınacağına çocuklara güzel davranmasini öğrensin kim olsa aynı şeyi yapardı ben post sahibin yanındayım iyi yapmış buyur bacım çicekler sana 💐

+1

Ay kız sanki bana dünyaları verdin hamileyim aşırı duygusalim gözlerim doldu çok mutlu oldum teşekürler canim♥️

Ayyy canım benim 🥰😗kıyamam sana yaa 🩵 boşver güzel anne sen elinden geleni yapmişin çocuğun için burdakilere alınma burda çoğu boş konusan kişiler hobi olarak birilerine saldırıyorlar 😏 hamilesin kimseyle uğraşma sen çok güzel bir annesin🩶

Teşekkürler canım Allah razı olsun inşaAllah 😘

🌺🌺

+1 oy
önce (2,799 puan) tarafından

Okey öğretmen de haksız sende ikinizinde tutumu kaba ki sen onun tutumuna göre tavır almışsın. Çocuğun sınıfını ya da okulunu degistir muhakkak belli ki sınıfta kendide ogretmenide zorluyo . Böyle biseyden sonra hiç rahat edemez o sınıfta . 

Bide takıldığım başka bı konu çocuğun özel bı çocukta olabilirdi ki çok şükür değil sen niye bu kadar benim çocuğuma herkesin içinde ETİKET taktı diye celallendin ki . Özellikle etiket taktı söylemi hiç hoş değil. 

Boşver canım birde sana bin defa kendimi aciklayamam yukardaki yorumları okursan anlarsın neden delirdigimi herkesin içinde öyle normal mi yani o öyle diyince bende sebebini açıkladım

önce (2,799 puan) tarafından
+1

Çok saldırgan bı üslubun var . Yorumlara cevap verirken bile saldiriyosun insanlara buda seni hakliyken haksız duruma düşürüyor. Kendi aciklamaya çalışmadığın zamanı biraz dilini törpülemeye harca . O zaman haklı oldugunu guzelce anlatırsın insanlara 

Seni kıracak üzecek bir şey yazmadım o kdr anlatım ki yoruldum okursan yorumları anlarsın birde senle uzatamam hade iyi geceler 

önce (3,066 puan) tarafından

Ya cocuk gelisimi ile ilgili hassas konu kissel alani zedelenemedir ogrtmenin cocuk hakkinda endisesi varsa tbi ki yonlendirmesi gerekir kaldi ki post sahibi de buna degil uluorta yerde mahremiyet gozetmeksizin konusmasini dogru bulmamis etik disi bir davranis 

Bunu konusmanin yeri uluorta sinif ici degildir 

Sen rahatsiz olmuyosan baskasi olmayacak diye bir kural yok ama kisisel sinrilarin korunmasi ile ilgili yasa var 

Doktor,psikolog,pedogog,ogrtmen  hicbir surette kisinin rizaligi ve izni olmadan 3.kisiye durum bildirimi yapamazken ogretmen hanim toplm icinde konusmus

Ozel cocuk olmak tabi ki qyiplanack durum degil fakat olmayani olmadigi gibi lanse edip tanitmak etiketleme kapsamina giriyor

Teşekkürler canım yorumun için 

+1 oy
önce (38 puan) tarafından

Anne olarak çocuğunuzun hakkını aramanız beni etkiledi. Ben küçükken akran zorbalığina çok uğradım. Çocuklar bazen çok kötü olabiliyor. Anneme dedim öğretmenlerime dedim. Ama bı iki uyarı verip unuttular beni. Ve bu bende tranva. Toplum içinde yada birisiyle konuşurken kırk kere düşünürüm diyeceğim cümleleri. siz çocuğunuzun hakkını aramaktan çekinmeyin. Öğretmen kızıp zorbalıyorsa heleki dersin ortasında çocuğunuza tenefüste neler yapmazlar. Dalga geçip alay ederler. Öğretmende sevmiyor diyip onlar daha kötü davranır. Çocuğunuz için ne yapıyorsanız en doğrusunu yapıyorsunuz. İnşallah o öğretmende layigini bulur. Sizin çocuğunuz kaç yaşına gelirse gelsin o öğretmenin yaptığını hep hatırlayacak. Sonucu bizimlede paylaşın. 

Ücretli öğretmen dilerim Rabbimden hiç atanmaz hep böyle sürünür. Daha oğlum 5 yaşında en ufak bir şeyde beni ariyo efe benj dinlemiyor efe bagirdi efe ağladi  mudurde uyardı bu kdr çocuğu veliye şikayet etme diye 

önce (38 puan) tarafından

İnşallah iyi ve güzel bir öğretmene denk gelirsiniz. Böyle ogretmenler yüzünden okullardan soğuduk. Çocuğa ne kadar yükleniyorsa utanmaz hemen ağladı diye arıyor. Aglatiyorum demiyorda.

+1

Amin teşekkürler canım 

0 oy
önce (942 puan) tarafından

Okuldan hemen almazlar en iyi ihtimalle soruşturma yaparlar diye düşünüyorum oğlum iki yaşında şimdiden korkmaya başladım böyle sorunlar illa ki olacak en çok etiketlemesine üzüldüm rabbim iyilerle karşılaştırsin ne diyeyim

Amin canım 

0 oy
önce (5,675 puan) tarafından

Bence öğretemene bir şey yapmazlar okuldan alma gibi bir durum olmaz gibi geldi bana 

Yarında milli eğitime gidecem ztn kadrolu değil ücretli 

önce (5,675 puan) tarafından

Git bencede bırakma peşini 

Birakmiycam merak etme 

0 oy
önce (2,730 puan) tarafından

Cok ciddi bi problem yoksa canm sadece ogretmene uyari verip puanini dusuruyorlar.istedigi okula tayin yapamiyor sadece onun disinda bisey yaptiklarini bilmiyorm

İnsan gibi yazıp kirmadigin uzmedigin için teşekkürler canım ♥️ 

0 oy
önce (20,344 puan) tarafından

Okuldan alacaklarını hiç xannetmem. Ama soruşturma olur belki hakkında. Ne terbiyesiz bı insanmış. Diğer velilerin ortasında çocukların özel durumlari hakkında konuşulmasına deli olurum. İyi ya da kötü her çocuğun özel durumu aileyle konuşulur. Veli toplantısında genel konular konuşulup bir köşede bireysel görüşmek isteyen velilerle sırayla özel konusulur. İnşallah yaptığına pişman olur. 

Yok canim yüzsüz birii inkar ediyo ama sahitler var. Birde beni tehdit ediyo okula almam diyo ben yarın milli eğitimede gidecem ne gerekiyorsa yapacam 

önce (20,344 puan) tarafından

O kim ki okula almıyor. Sınıfına gelen çocuğu mecbur almak zorunda. Ama sana tavsiye etmem. O kadınin çocuğuna bundan sonra faydası olmaz zararı olur. Ben olsam ne yapar eder ya sınıf değişikliği ya okul değişikliği yapardım. Milli egitime gittiğin zaman bunları kesin konuş. 

Konusacam okul değişlikliği isteyecem

0 oy
önce (1,720 puan) tarafından

İyi yapmışsın. Ben de benzer bi olay yaşadım ve şikayetçi oldum. Hocayı başka yere gönderdiler. Aynı velilerin içinde beni rencide etmişti hoca. Ama benimki kreşti. Kimse kimseyi velilerin içinde rencide edemez. 

+1

İnsan gibi yazıp doğru anladığın için teşekkürler canım ♥️ 

0 oy
önce (14,628 puan) tarafından

Özel cocuksa birebir konussun kaldı ki bixim de sınıfımızda var dil egitimi alan oğlumun arkadaşı.

Kaynaştırma öğrencisi olarak gelmiş annesi demese haberim asla okmazdi böyle şeyler konusulur mu ya herkesin içinde.

Aklı basinda olan var,olmayan var.

Her sorunda AAA O COCUK ZATEN BOYLE KESİN O YAPMİSTİR  diyecek kadar ahmk insanlar var..

Seni tebrik ediyorum sana bravo.❤️❤️

İşte burda 2 kişi bunu anlamak istemiyor bin defa yazdım hala başka yerleriyle okuyup bana haksızsin diyorlar ben o velileri i dusardada görüyorum çocuğumu etiketledi diyorum. Kadın beni istediğin yere şikayet et diyo kadın ücretli öğretmen 

0 oy
önce (553 puan) tarafından

Çocuk ya bu çocuk yani nasıl böyle hunharca davranır. Eğitim üniversite bitirmekte  olmuyor. Bir kez daha kanıtlandı. Benim çocuğum olsa bende aynısını yapardim👏

+1

Teşekkürler canım ♥️ 

0 oy
önce (4,549 puan) tarafından

Şikayet etmekle iyi yapmışsın, çocuğunun bir sorunu varsa sizinla başbaşa konuşmasi gerekirdi tüm velilerin içinde değil. Soruşturma açılır, gercekten bazı ögretmenler çocuklarla iletismi iyi değil.  

Aynen öyle şahitlerin olmasına rağmen inkar ediyo yaa

önce (4,549 puan) tarafından

Rica ederim canim güvendiği biseyler vardır. Bir gelişme olursa bilgilendir 

Tamam canım 

0 oy
önce (18,776 puan) tarafından

Meslekte yetersiz veya acemidir başka türlü böyle davranmış olamaz hiç bir çocuk ile ilgili ulu orta olumsuz konuşulmaz ama bunun içinde kimse işinden olmaz. 

Ücretli öğretmen beni istediğin yere şikayet et diyo ztn..

Kaybedeceğim birşey yok diyo 

önce (18,776 puan) tarafından
+1

Doğru söylüyor kaybedeceği bir şey yok. Kesinlikle mesleki yetersizlikle alakalı kadrolu da olsa veli ile tartıştı diye işinden olmazdı en fazla uyarı kınama ceza alırdı 

Uyarilsa bile bana yeter bir uyarı bile olsa alsin

0 oy
önce (1,500 puan) tarafından

Bı sonuç alamazsin gibi sanki canim .oglundaki semptomlar nasıldı hiç mi konusmiyordu arkadaşlarıyla benimde kızım çok sessiz toplum içinde konuşamıyor o yüzden sordum

Oğlum konuşuyor sadece r.g.v.f harflerini diyemiyo ve öğretmenini sevmediği için dinlemiyor nedenini soruyorum bana bağıriyo kızıyor diyo ztn oğlum 2 senedir dil terapistlerinr gidiyo 

inşaAllah bir sonuç alirim

önce (1,500 puan) tarafından

İnsallh canim sen burda yazılan kötü yorumlara bakma benimde sıkıntılı çocuğum kimsenin yani da rencide etsinler istemem arkadaşları sessiz diye oynamak istemiyor o zman bile üzülüyorum sosyallesemiyo diye.gecen hiç doğru bir davranış değil biliyorum doktorla bile tartıştık coxuk için insanın coxugu olunca gözü hicbirseyi görmez annelik bu hayvanlar bile trenin altına atlıyor yavrusunu kurtarmak için 

Aynen öyle teşekkürler canım ♥️ 

0 oy
önce (366 puan) tarafından

Hak verdim. Herkesin içinde özel çocuk dememeliydi. Öyle birşey yok arkadaş her çocuk eşit ve orda öğretmen de kendini sorgulayacak bu öğrenciye ben ne yaptım da bana böyle davranıyor diyecek.!

Yemin geçen sene oğlum öğretmenine her gittiğinde her geldiğinde sarılarak ayrılırdı o kdr severdi ki halada Tuğba hoca diyo demek ki sen o bağı çocukla aranda kuramamissin ki onu sevmiyorum diyo

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 100 göst.
5 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Misafir12356 (15 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 190 göst.
0 oy
1 cevap 71 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 153 göst.
29 Eylül 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Olacakmi bilmem (12 puan) tarafından soruldu

412,304 soru

12,411,538 cevap

44,863 kullanıcı

Kategoriler

...