0 oy
847 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (530 puan) tarafından

Merhaba kızlar biraz uzun konular birbiri ile baglantılı eğer zamanınız yoksa okumaya hiç başlamayın gurbette evliyim 25 haftalık hamileyim 45 gün önce yengem doğum yaptı o hamileyken öğrendiğimiz de ben daha hamile degildim ve yengeme memlekete yanına gelecegim yegenimle ilgilenicem yanında olacam dedim gebelik durumum oluştu zaten yeni doğum yaptı doktoruma sordum 6 7 saat yol otobüsle gidemezsin önermiyorum dedi benim bir kizim daha var 3 yaşında çok zor olacaktı esimde beraber gidelim dedi arabamızla gidecektik izin aldı alacak derken geçen hafta gidecektik kar yağışı başlamış yaşadığım memlekette kar yağmadıgi için kar lastigimiz vs yok abimde annemde gelmeyin dedi bize bende hediye almıştım yeğenime ve altın takacaktım ama durumumuz el vermeyince bir miktar para ayarladık kendi hediyelerini kendileri alsın gönlünce çocuğuna harcama yapsın diye biz gidemeyince hediyeyide götürmedik işte nasip ya arkadaşlarımız bizim memleketten geçip baska bir yere gececekmiş onlardan ricacı olduk hediyeyi götürür müsünüz diye abimi aradık hediyeniz var alın dedik özür diledik ama kesin gelecegiz falan yakın zamanda diyede çok mahçup olduk yengemide aradik oda teşekkür etti sonra bunlar hediyeyi aldi aradan bir gün geçti aramadılar teşekkür için yengem bugün bana uzun msj yazmış yegeninin doğumuna halası olacak gelmedin bide para gondermişsin amacın ney senin benim paraya ihtiyacım yok ayrıca elimde örgüden elbise vardı onu koymustum bide sen işte kızına giydirmedigin seyi bana niye gönderdin daha yeni üründü hiç kullanılmamıştı bu arada işte sen istesen gelebilirdin abin sana para gönderirdi paran yoksa bile falan diye beni küçük düşürdü yani 6 aylık hamileyim ve akşama kadar ağladım abim arayıp özür bile dilemedi demekki yengemle ayni düşüncede o niyetle göndermemiştim parayı ve benim kızım doğduğunda abimler tatile giderken bana bir saat uğrayıp civilden 30 tl lik elbise alıp getirmişlerdi ben durumu yoktur belki diye eşimede laf ettirmedim kendimde hiç başlarına kalkamadım ne diyeceğimi bilmiyorum çok üzgünüm yerimde olsanız ne yapardınız silermiydiniz abinizi yengenizin yoksa bosver diyip duymamazliktanmı gelmeliyim ama yapamıyorum 

26 Cevaplar

0 oy
(13,244 puan) tarafından

Valla canım ben doğrucu davutum sen bana ne yaptın ki beklentin yüksek der çenesini kapatırım ama birine gelcem şunu yapcam demeyin şartların ne olacağını bilemeyiz 

(530 puan) tarafından

Evet ama herseyi yaparken söz verirken Allah'tan birsey olursa yada zaten Allah izin verirse deriz ben söz verdigimde Allah izin verirse dedim zaten kendi geleceksin diye tutturmuştum Allah izin verirse söz dedim gebe kaldım doğumu kışın ortasında oldu normal doğum oldu bebek geç geldi ocağın ortasında hava buz gibiydi zaten benim hamileligim ilerlemişti hastalandık salgina yakalandik ilaç kullanamadim hamileyim kızım hastanede yattı salgından bir süre etrafımızda kimseyle görüşmedik bulaşmasın diye iyileştikten sonra tamamen hastalık gecsin bebegin yanina gidemeyiz dedik hatta herkes iyi düşünmüşsün ince düşünce bu dedi 

(13,244 puan) tarafından

Haklısin ama onlarada gelcem şunu takcam diyerek beklenti içine sokmussun buda yanlış insanlar altın para versin diye dogurmuyoruz beklenti içinde olmaları bile çok sacma

(530 puan) tarafından

Yok altın takıcam diye söz vermedim yanlış anlamışsınız ben dogumda yanında olurum diye söz verdim yoksa maddi açıdan her hangi bir konuşma hediye konusu geçmedi öyle olsa söz vermiş olurdum ayıp olurdu tabiki ben sadece parana ihtiyacım yok dedi bende özür dilerim baska hediye alacaktım ceyrek alacaktim alamadım bukadar gonderebildim yegenime gönderdim zaten sen istedigini al diye dedim 

-Reklam-
0 oy
(3,016 puan) tarafından

Yengen kırıcı davranmış evet. Ama o da lohusa, sen de yaşadın biliyorsun insana en değerlisi canavar görünebiliyor o dönemde. Biriniz hamile biriniz lohusa o yüzden yükselmeden çözmeye çalışın. Buradaki gaz veren kavgacı yorumlara itibar etme. Yeğenin söz konusu sonuçta. Sen de her gün hala olmuyorsun. Büyüklük sende kalsın abinle de yengenle de bir tur sakin sakin görüş. Kırıldım de. Ama kavga yok, sitem yok, tartışma yok. Elimden bu kadar geldi şu an, inşallah daha güzel şeyler de yaparız de. Masum bir bebeğin dünyaya gelişi böyle gereksiz konularla gölgelenmesin. Kavga etmek, silmek, haddini bildirmek çok ağır hareketler. Geri dönüşü olmayan ve her iki kadını da daha çok gerip üzecek şeyler. Birbirinizi anlamaya çalışın. Yengene de böyle anlat. 

(530 puan) tarafından

Haklısınız ama genel yapısı bu yengemin maalesef ben memlekete gittiğimde annemlerde kaldığım dönem bir gün evine davet etmedi hep ben gitmiyorum diye döndükten sonra küstü oysaki uğradım ama davet edilmedigim yerdede cocukla huzursuz etmek istemedim her gün bana ben oraya misafir gitmeme ragmen yemek yapıp cagirmiyorsunuz annenle ikiniz beni saymıyorsunuz diyip durdu hizmetçi gibi arkasında dolandirmak istiyor konuşmaları çok dik aman abim kusmesin diye sustum kızım hasta oldu orda ishal tuvaleti batti bende temizledim ama yikadigim iç çamaşırını o kafayla banyoda unutmuşum kızının boklu donunu alda git bile dedi ama her seferinde unuttum unuttum geçtim kaçıncı terbiyesizlikleri bende insanım hamileyim anneyim

0 oy
(15,936 puan) tarafından

Hayırdır yenge siz benim çocuğuma altin mi  taktinizda ben sizinkine para gönderdim diye çemkiriyorsun derdim ben olsam. Beğenmiyorsan kullanma hediyeleri de. Kendiler zamanında yapmadıysa senin çocuğuna şimdi nasıl yüzsüzlük edip beklenti içine giriyor. Asıl onun sana kusura bakma zamanında biz seninkine yapamadık bişey ama sen harçlik bile koymuşsun demesi gerekirdi.

(530 puan) tarafından

Onu demek yerine senin hediyelerine ihtiyacımız yoktu paran yoksa abin yollardi dedi gönderdiğim parayı yanlış anlamış benim ihtiyacim yok diyor kendimi nasıl açıkladım alttan aldim inanamıyorum ben ya aslında bende bu yapıda degilim abimin korkusundan mum gibi oldum kusmesin diye ama benim kusecegim akillarina gelmedi

0 oy
(18,980 puan) tarafından

Mesafe en iyisidir sana iyi gelmeyen kıymet vermeyen  dünya kendi etrafında dönüyor sanan ya da dönsün isteyen insanların kim olduğu önemsenmeden mesafe konmalıdır Lohusalık özel bir durum evet ama kimseye saldırmayı haklı çıkarmaz bir ilişki sürekli senin alttan alman idare etmen anlayışlı olmamla sürüyorsa orda bir problem vardır zaten. Sen aramasan sormadan kendini haklı çıkarıp bebeği göstermeyecek bebek üzerinden laf çarpıp duracak bunu da göze alıyorsan uzaklaş. 

(530 puan) tarafından

Çok haklısınız üstelik nazar değer eşine gösterme diyen bir zihniyet herseyini alttan aldim ama bende bur anneyim artik abim alınır eşiyle kötü olur diye düşünemem karnimdakini uzdüğüme degmez annem sürekli gelme kızım bak degmez vs diyordy demekki memlekete gitsem hediye versem ordada beni rezil edecekti eşimin yanında iyiki kısmet olmamış gitmemisim

(18,980 puan) tarafından

Ne olursa olsun herkesin önceliği kendi çocuğudur ayrıca biz size gelemeyiz ama sen bu çocukların halasının gel demekte çok normal gelmedi bana. Hamile iken yaşamışsın kötü olmuş ama bence mesafe koymak için iyi bir fırsat bu.

(530 puan) tarafından

Kesinlikle öyle yaptım annem kızıyor bana ama affedemiyorum 

0 oy
(360 puan) tarafından

Yeni dogum yapmis ve psikolojik olarak sikintili olabilir su donemde anlayisli olmak lazim abinde karisinin etkidinde kalmistir haklisin ama alttan alinabilecek bi durum tavrini belli etmelisin kendi durumunu izah edip gelecektim ama bu şartlarda bende can tasiyorum nasil riske atabilirim elinizi vicdaniniza koyun gelmeyi bende cok isterdim ama olmadi yapabilecek bisey yok hediye konusunda da kimin gucu neye yeterse onu yapar ilk gebeligin degil bu buyuk kizimda dogumum da kim ne getirdiyse teşekkür ettim kimseye az aldincok aldin demedim herkes gucu neye yeterse onu yapar o elbise de el orgusu ve hic giyilmedi haksizlik yapiyosunuz kalp kirmaya deger mi valla asil ben cok kirildim elimden gelen bu daha fazlasina durumum yok ki olsa maddi manevi tabiki yaparim diyebilirsin sonra bi tik seviyeyi mesafeyi koyarsin zamanla eski haline de donersin 

(530 puan) tarafından

Öyle yaptım o şekilde kendimi açıkladım zaten çok mahçup olmuştum ama bana paran yoksa abin atardı gelebilirdin diye utandirmasi zoruma gitti çünkü mesele maddiyat degil karnimdaki candı ama benim bebegimi hiçe sayıp kendi çocuğu daha kıymetli gibi davranması dünyanın sadece kendilerinin etrafinda döndüğünü düşünmesi benim evime bile tatile giderken ugrayan insanlar hep sustum sustum ama degmezlermiş ya cok zoruma gitti abimle böyle degildik tabiki herkes eşinin yanında olacak anlayış gösterecek esiyle tartışsin diye degil arayi bulsun bak sen hamilesin o logusa takilma kusura bakma hediye içinde teşekkür ederim deseydi yeterdi yada sadece teşekkür ederim deseydide anlardım teşekkür bile etmeye gerek duymadilar

(360 puan) tarafından

Haklisin kurilmakta sonuna kadar 

0 oy
(102 puan) tarafından

Silmezdim ama yok gibi davranırdım değeri olmazdı artık benim için ha yabancı biri ha yenge arada fark olmazdı binde bir arar sormadım oda mesafeli abinde hanımını haklı buluyorsa o da onun kardeşliği sen üzerine düşeni yapmışsın iyi ki de yapmışsın yapmadım demezsin sen yaptın onlar değer bilmediler 

(530 puan) tarafından

Evet benim içim çok rahat yapmasaydimda bahaneleri olacaktı belki iki kat tepki alacaktim belki kendi gelmedi hediyesini neden göndermedi diyecekti insanları memnun edemiyormuşsun bu kardesin abin bile olsa acıda olsa anladım zaten abimden eşiyle tartışmasını degil beni arayıp teşekkür etmesini beklerdim sende hamilesin canını sıkma oda logusa dese yeterdi kız loğusa diye kırıcı bisey yazmadım yanlış anlamışsın beni dedim bugün anneme hamile olduğu için susuyorum falan demiş inanın delleniyorum

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 298 göst.
0 oy
8 cevap 335 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 613 göst.
+1 oy
12 cevap 537 göst.
16 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde yaban gulu (109 puan) tarafından soruldu

412,956 soru

12,432,944 cevap

45,722 kullanıcı

Kategoriler

...