0 oy
92 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (321 puan) tarafından

Doğuma kaç hafta kala ev temizlemeliyim 

3 Cevaplar

0 oy
(2,875 puan) tarafından

Ben tekrar kirlenir diye 36. haftaya erteledim. 38 de sezeryan oldum. Anca yetişti zaten. Tabi eşim ve annemden yardım aldım 

(321 puan) tarafından

Bende 35 oldum hergün bir oda yapsam yetişir galiba kimsem yok çünkü kadın tutacaktım kimseyi bulamadım yavaş yavaş halletcem mecbur artık temizliğe gelenlerde onu yapmam bunu yapmam der olmuş ne yapcam şaşırdım 

-Reklam-
0 oy
(967 puan) tarafından

22 sine dogim vardı ben 20 ve 21 de ful temizlik yaptım heyecandan. Zaten öncesinde de kuşum vardı devamlı uçtuğu için hergun bikere duruma göre iki defa süpürür silerdim yalan yok sirkeli su kullanırdım hatta sadece camlarını eşimin annesi geldi yukari sildi onda 34 ,35 galiba Eylüldu çünkü.  Ekim sonuna doğru dogum oldu. Son gün heyecandan tüm evi kaldırdım iki günde zaten koku var diye diye dolap içlerini felan düzenli silerdim Gebelikten dolayı eşim de banyoyu yikamisti  tabi iç dış temizledim diye de çok kızmıştı:) 😀😃

Yani düzenli bi temizlik varsa evde iki güne bir süpürme 3 güne 1 silme gibi  max. Fazla aşırıya kaçmayın 15 güne ayaklaniyorsunuz zaten 1 ay sonra çok rahat iş yaparsınız ben duramıyorum da yaptım.  İki gün kala 

(321 puan) tarafından

Doğru söylüyorsunuz hiç yapamayacak gibi davranmayımda sonuçta kalkacam bir kaç güne bende pazartesi başlayım yavaş yavaş 

(967 puan) tarafından

Günde 1 süpürge çekmek 3 güne bir açık alanı silmek yeterli bence doğuma birjac gün kala da halıları kaldırıp genel supur sil yapın bitti gitti banyoyuda eşinize rica edin bence . Ayağınız felan kayar Allah korusun son zamanlar bide kilo ağır artık max .da .  Ben eşimden başkasına minnet etmedim yani annesi de ayni evde dublexteyiz epilepsiyim diye kiyamadi korktu birazda oyuzden sildi yine mahcup hissettim yalan yok .  😀 genelde az az temizlikte bitirdim işimi.  

Bide bence 40 gün eve birini çağırmayın güzel dille söyleyin hayırlı olsuna 40 sonrasi gelsinler bebek biraz bağışıklık kazansın o süreçte ortalık salgın virüs ben 2022 de Ekim de doğurdum ilk 1 ay kimseye gelmesin dedim anneme oda uygun dille demiş.  Gerekirse hemsirelerden rica edin yakınınız yaninizdayken bu tarz tembihlesin yoksa sıkıntı Allah korusun. Covid , rsv , domuzgribi coklu enfeksiyon virüsler kol geziyor şuara dalga halinde . 

0 oy
(190 puan) tarafından

Son iki haftamda yapmıştım sürekli yapıyordum zaten yığılıp zorlamasın diye gece 12 de sancılarım başlamıştı iki sancı arasında bile hep temizlik yaptım ben sabah 5 e kadar 5 de hastaneye gittim 7 de doğum yaptım 

(321 puan) tarafından

Sancın gelince nasıl yaptın 

(190 puan) tarafından

Dk tutum 12 den itibaren 15 dk da bir 40 sn kadar sancım geldi o her sancısız 15 dk da sabaha kadar evi temizledim telefonları şarj ettim mecburdum çünkü hastaneden yanlız dönmeyecektşn ve bne hastanedeyken de evde çocuklarım yanlız kalacaktı temiz eve uyansınlar istedim en son sabah 5 e doğru 8 dk bir 45 saniye sancı olunca eşimi uyandırdım ambulans çağırdık gittik 

(321 puan) tarafından

Oda iyi bişey diye biliyorum açılmayıda kolaylaştırdığını duydum bende yapcam yavaş yavaş 

(190 puan) tarafından

Evet hamileliğin de problem yoksa yap varsa sebep olmak istemem ben hep yürüyüş yaptım ilk 5 ay değil ama o dönem çok fazla sıkıntılıydı düşük riski çok fazlaydı benim 5 ayı atlattım sonra sürekli yğğeyğş yaptım son iki hafta eşim izin vermedi daha yürüyüşe bende evde skuat yaptım sürekli doğumum çok kolay oldu masaya çıkmam ve bebeğimin dünyaya gel esi 15 dk felan sürdü ve dikişsiz doğum oldu şükür 🤲 

(321 puan) tarafından

Maşallah Allâh bağışlasın 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 203 göst.
4 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 34 göst.
27 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kelebek.34 (1,907 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,045 göst.
20 Mart 2023 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,142 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,436,628 soru

23,623,677 cevap

306,953 kullanıcı

...