Memlekette kardeşimin düğünü var.aylardir hazırlanıyoruz.
Annemin memleketteki evi küçük 55 m2.bir odası klima ile ısınıyor.diger yerler buz oluyor kışın .eski bina zaten.yaz kış evi soğuk olur.bereketle gelsinler kalıcı misafirlerimiz arttı.yani planda olmayan kalması muhtemel olmayan insanlar kalacaklar.
Bende de dedim ki hem çocuk üşümesin ,hem anneme külfet olmayalım.haftalik evler oluyor ya (ama bu airbnb diye bir site var.) ondan kiralayım.adamda beş kuruş para yok.butun elbiseler o şu bu ne varsa birikmisimden yaptım.bu arada dededen miras geldi birikmiste o yani kocamın beş Kr hakkı olmayan bir para.
Neyse ev bakiyorum.bir haftalığına 18 bin TL.neyse tamam dedim bir daha mı evlenecek kardeşim.
Ama bu evleri kişi sayisina göre para ödüyorsun aynı otel gibi.
Bu gün kocam aradı.gorumcem de düğüne gelecekti ama bize düğün günü gelirim ertesi sabah ta dönerim demişti.hatta o gece düğünden sonra dönerim demişti.simdi bizimle gelecekmiş.rahat rahat araba ile geleyim demiş. Sinir olduğum konu asla gelmesi değil !
Biz bir hafta önceden gidiyoruz çünkü aile arasında nikah olacak arkadan yemek olacak.kisi sayısı ile yer ayarlandı parası verildi.simdi ben nasıl görümceme sen geleme aile arasında diyeceğim ? Evde yanlız mi birakacagim bu ayıp değil mi ?
İki evin parasını ben veriyorum kiralacancak evin.bu gün kocam aramış diyor ki böyle böyle ablamada gelecek e baktığın evler küçük ablam nerede yatacak ? Bende patladım ablanlik yer bakmadim dedim bağırarak kapattım telefonu.simdi kusuz kocamla.ablasinin da yatacağı bir ev kiralarsam extradan 6 bin TL daha ödemem lazım .onu da ben ödeyeceğim ! Saçmalık değil mi bu ? Ne işi var gorumcemin bir hafta önce taa 600 km ötedeki annemin aile evinde ? Şimdi küstük kocam düğüne gitmeyeceğim diyormuş.bende gelemezse gelemesin dedim.annem yapamayin düğün üstü ele güne karşı gelsin gorumcen ne yapalım çalıştığım eve rica ederim orada yatiririm diyor.sacmalik değil mi Allah aşkına?