0 oy
58 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (472 puan) tarafından

Tavsiye verirmisiniz neler ile baslayim ilk 

Buzlukta bal kabagi var ilk onu versem buzlukta olmasi sikinti olurmu 

Siz hangi siraya dogru gittinis

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,257 puan) tarafından

İlk yoğurt lâ başladım ben sonra patates havuç kabak elma şeftali muz falan  ilk çocuğumda çocuklar için olan bölümü var bu uygulama nım oraya da bakıyordum baya yardımcı oldu ek gıda hakkında bilgi

-Reklam-
0 oy
önce (1,170 puan) tarafından

Biz şuan sadece yoğurt yiyoruz bazen içine elmayı buharda haşlayıp kaşıkla kazıyıp ekliyoruz avakado ekledik ama ana madde hep yoğurt minik minik yancilarini ekliyorum buharda havuç brokoli patates kabak ama suyla temas etmiyorum hep buharda

önce (472 puan) tarafından

Kac aylik bebeginiz benim kizimin sut alerjisi var yogurt veremem o yizden

5ay olmasına 6 gün var 

Aa bizimkide 18 eylul dogumlu ne zanan basladiniz bana erken gibi geliyor 

10 günü geçti doktorunuza sorun biz kaşık maması yapıyoruz evde aşı da 9.36 idi ebe ile görüştük doktorumuza danıştık ıhlamur çayı taze yoğurt biraz pekmezle başladık biz yumurta felan öle ağır yağlı şeyler değil ama şimdi maşallah iştahlı ben çalışıyorum birde eşim ve kayınvalidem e faydası oldu erken başladık tokluğu arttı mama alalım dedik sütü sagdigim kadar yeterli ona tadım bu doyum zaten bire bir vermiyoruz ölçülü 

Kaşık mamasını nasıl yapıyorsunuz Benim kızım da fazla doymuyor O yüzden ben de hafiften başlamak istiyorum

Elma yi buharda haşlayıp kaşıkla kazı biraz nişasta çok az pekmez bir kaç damla su bu kadar 2 yemek kaşığı yiyor ince biraz emziriyorum sonra yedirip tekrar meme vermek istiyorum az emiyor küt uyuyup kalıyor. Armut la ayva ile de yapıyorum bazen dün gece hatta anne sütüm ü içmemiş mama yaptım onla . ayvayı pişirdim ezdim koydum kıvam için çay kaşığı ucu nişasta üzerine sütüm tm .şimdi bir hafta felan ayva veririm biraz alışsın tadına diye bile böle yapıyorum yiyor 

Nisasta yerine irmik yulaf koysan daha faydali olmazmi peki nisasta cok saglikli degil 

Bende bugun balkabagi denemesi yaptim bakalim

Benim sutum az 30ml anca

Daha onlar için erken sindiremez cnm nişasta bağlama için minel miktrada bal kabağı ilk tadım da yok bizde meyveler var zararlı değil faydası pek yok bendiger çocuklarımı bu kadar erken tadimlara başlama mistim tedirginim irmik pütürlü mesela 

Bende ilk sebze baslayim ki corba yaparim dedim bakalim sonra elma armut   avakado muz vesaire gecerim 

Bende princ unu ile yapsam elma muhallebisini zararli olurmu acaba 

Biz 15 gündür yiyoruz çok şükür zararı yok ama doktorumuza sorduk bağlayıcı olarak kullanıyorum ben çay kaşığı kadar zaten çok yemiyor 2 yemek kaşığı dolusu yiyor hep taze yapıyorum ama pütürlü 7aydan önce geçme dedi bize sindirim açısından da irmik şuan kullanma diye de belirtti gaz yapar ağrısı olur sindiremez dedi bende elmayı yapıyorum a nişasta bağlıyorum sutumle açıyoruz kıvamı cıvık cıvık yiyor su veriyorum tatlandırıcı pekmez benim 

Ihlamur ne icin veriyorsunuz bende vereyim evde var

Çok faydasını görüyorum sindirim nezle grip  gaz sancıları için birebir  Kaynar suya atıp 8 ile 10 dakka demleme süresi ılık ılık veriyorum.

Mesela ne kadar veriyorsun bir icmede

Az önce 50 ml içti yemekte 

Maasallah doktor izin verdi demi peki onu ictikten sonra anne sutu aliyormu arkasina  hergunmu veriyorsun 

Bide senin bebek mama sandalyesindemi yiyor yatarak mi benimki daha destekli oturuyor

Biz bebek yatmaz var onda veriyoruz her gün bizimle sofrada emiyor gün içinde emmezse sagiyorum sütümü ben Yokken içiyor yemekte bizimle ek gıdasını yiyor her yemekte veriyorum özellikle akşam doktor tâbi aylık kontrollerinde devam li soruyoruz yarın Avakado yoğurt anne sütü vermeyi düşünüyorum öğle akşam onu yer inşallah 

Super canim bende yapayim ihlamur aklima birsey takilirsa rahatsiz ederim yine

İstediğin zaman yaz cnm müsait oldukça cevap veririm biz bugün ebemize bal kabağı sorduk tarif verdi bana sanada yazıyorum.4 küp şeker büyük lugunde kabak süzgü ye koy altta su kaynasın yumuşacık oluncaya kadar pişirin iki üç damla pekmez iki üç damla zeytinyağı bunu dene dedi Eylül 19 uz bizde kontrol e 12 sinde gittik ek gıda için güzelce konuştuk dikkatli kontrol lu cizgiyi aşmadan yedir dedi zaten bunlar tadım daha 

Liste mi var sizde resim atarmisiniz  ben yurt disindayim ebe  ler ayri kafa lar kemdi kafama gore ilerliyom 

Kizima 40 ml sagdigim sutu verdim icti gazini cikardim geri yatitdim hemen butun hepsini kustu ya niye acaba direk yatirdigim icinmi cokmu geldi yada ona ne zorlukla biriktirdim Gitti hepsi😪

40 ml yi ben 3 sefer de yediriyorum içirmek için de ikiye bölüyorum cnm ah bilmezmiyim gün boyu iş yerinde sağım yapıyorum molalarda hep 

Liste yok benim doktorum çok şükür sabit 4 oğlumu da onunla büyüyor birbirinize samimiyetimizle istediğim saatte mesaj atıyorum sağolsun cevap veriyor 

40 ml sut cokmu yani bir icmede peki herkez 180 ml mama veriyor hep goruyom

Ek gıda yedi ise normal tok sonuçta aç karna biz 90 100 ml iciyoz anca çıkıyor iki meme 

Yok canim ek gida tadimlik veriyom sabah bir cay kasigi kadar bal kabagi verdim o kadar  acti yani

Ya o zaman bilemiyorum cnm benim oğlan sabah emiyor yarım saat felan uyuyor 8 buçukta ben çıkıyorum uyuyor oluyor 10 a doğru kalkıyor Muş ıhlamur veriyor eşim saat 11.40 geliyorum emiyor ek gıda veriyorum yine emiyor uyutup çıkıyorum 2 ye gelmeden kalkıyor Muş geri oyun su verme sagdigim sütü verme derken sole böle 3.45 te evde oluyorum emiyor yemek hazırlıyorum ek gıda yiyor emip uyuyor 

Ya masallah ne guzel uyuyor gunde kac Kere uyku yapiyor ve kac saat 

Ben duzene Sokamadim en fazla 15 Dakika uyuyor bir uykuda  

Bak simdi gece uykusuna yatirdim guyya bu 3 cu kez tekrar uyutusum hala dalmadi niye bilmiyom 

Gündüz 2 3 derin uyku yapıyor gece 10 11 yatırıyorum 1 gibi garanti emiyor sonra uyut tekrar yatır 4 gibi alt değişimi emme tekrar yatır daha bı düzen yok eşim güzel bakıyor evde çıt çıkmıyor uyanırsa kucağında pispis açıyor ikisi sarılıp uyuyorlar 

0 oy
önce (553 puan) tarafından

Ev yapımı yoğurtla baslayabilrisn.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 95 göst.
0 oy
7 cevap 210 göst.
0 oy
5 cevap 140 göst.

412,447 soru

12,417,059 cevap