+6 oy
420 göst.
önce Özel Günler & Hijyen kategorisinde (334 puan) tarafından

Rabbim bu günahlardan bizi muhafaza eylesin İnşâAllah image

16 Cevaplar

+2 oy
önce (16 puan) tarafından

En İyi Cevap

Elhamdülillah elhamdülillah 

Allah razı olsun 

-Reklam-
+7 oy
önce (5,023 puan) tarafından

yılbaşında yılbaşı günah, sevgililer gününde sevgililer günü günah postları. İnsanlar zaten bunun farkında merak etmeyin bu tarz açılan postlar tartışma dışında bi işe yaramıyor.

önce (334 puan) tarafından
+3

İsteyen istediğini anlamakta yapmakta özgür herkesin nefsi kendine ben doğru olanı paylaşırım 

+2

Doğru olan şey kavga ve tartışmaya yol açıyorsa paylaşımınız art niyetlidir. Doğruyu paylaşma amaçlı değildir.

+4

Sizinle hiçbir şekilde tartışmaya girmicem düşünceniz de özgür sünüz benim fikrimi ve zikrimi bilmeden benim hakkımda kötü düşünmekte kul hakkına giriyor bunudaa unutmayın 

+3

hemen kul hakkı muhabbetleri filan. Tebrikler en Müslüman siz oldunuz.

+2

Kul hakkı çok ince bir çizgidir bunu da biliyorsunuzdur. Sizde benim hakkıma girdiniz belkide 

+4 oy
önce (1,271 puan) tarafından

Offf bir bu kalmıştı yahu sen onu kutlamazsin başkası kutlar sanane banane ona neeee 😡

Ne kadar her şeye burun sokar oldunuz yaa 😏

+1

Birde anlam veremiyorum yani yılbaşı ve sevgililer gününde millet din lafı ediyor. Ee kadınlar günü, anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü vb bunlarında dinde yeri yok onlar neden kutlanırken biri de çıkıp onlarda günah demiyor.. bi günah çiftlerin kutladığı şeylere mi var..

+1

Rasûlullah Efendimiz bir defasında şöyle buyurmuştur

Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz /onların inanç ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler/kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takip edeceksiniz.

önce (3,700 puan) tarafından

Anlamadım kocam bana hediye alıyor diye ben kafir mi olacağım? Hadi yılbaşını anlarim da diğerlerine anlam veremiyorum. Neyse Sevgililer gününüz kutlu olsun kızlar 

önce (1,271 puan) tarafından

Hahahahahaahaa senin de bacım öpüyorum seni de minnoşumu da 😁💜💜💜😘😘

önce (3,700 puan) tarafından

Öperim bacım benim ❤️🤗

+4 oy
önce (4,634 puan) tarafından

En müslüman sensin tebriklerr. Bırakın insanlar istediğini kutlasın uyarma hakkında yok... 

+1

Rasûlullah Efendimiz bir defasında şöyle buyurmuştur
Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz onların inanç ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler kertenkele deliğine girecek olsalar, siz de onları takip edeceksiniz.

Pekiii, insanların bir gününe inşallah karışmamayı ögrenirsiniz diyorum. Hadislerle birşeyi kanitlama bence ben insanlara karişmiyim ne yaparlarsa yapsınlar demeyi ögren. Böyle aşırı itici  oluyorsunda. 

+1

Sevgili Müslüman kardeşim amacım sizlerinde bu gibi durumlardan haberdar olmanız ben kimsenin gününe hayatına karışmıyorum istediklerini yapabilirler doğruyu yayıp diğer kardeşlerimin de kötüyü yapmamasını engellemek için paylaştım eğer üslubum da Bi kusur oldu ise kusura bakmayın hadisler ve ayetler ile kanıtlarım zaten.. Kendi sözlerim olsa hiçbir şey ifade etmez 

Bak şimdi, ben kutlamam kapitalist sisteme karşı bir insanım, bir gün için hediye ve sevgi sözcugu söyleyecekse hiç söylemesin kafasinda bir insanım. Ama bir insan bugünü kutlayacaksa beni hiç ilgilendirmiyor, cünkû o kişinin hayatı ben zere ilgilendirmez, kalkıp ona sen kâfir oluyorsun Müslümanlıkta bu yok deme haddine bile sahip değilim. Koskoca insanlar neyin ne olduğunu biliyordur, bak burada eleştiri almışsın insanlar artik sıkıldı, bırakın bir insanları ne yapmak isterlerse yapsınlar 

+3 oy
önce (5,233 puan) tarafından

Elhamdülillah hiç kutlamadik kutlamak da nasip olmasın inşallah 

+1

Amin İnşâAllah 

+3 oy
önce (6,091 puan) tarafından

Elhamdülillah 🤲🏻🩷❄️💜

+3 oy
önce (4,279 puan) tarafından

Öfke varsa içinde rahat etmeyen bir şeyler vardır. Dikkat etmeyen birine iyi gelir inşaallah 🤗

+3 oy
önce (10,055 puan) tarafından

Seninki müslüman müslümanı uyarmakla yükümlü kisvesi altında insanlara kendi düşüncelerini veya kendi inandığını baskılamak.. Yorumlara bi göz at herkes karışma herkesin kendi tercihi ben yaparım vb şeyler söylemiş buna rağmen hala zorbalamaya devam ediyorsun ama ben diğerleri gibi en müslüman sensin demeyecem çünkü değilsin

+2

Allah akıl fikir hidayet nasip eylesin İnşâAllah size 

önce (10,055 puan) tarafından
+1

Şükürler olsun verdiği aklı kullanmayı nasip etmiş 🙏 bazılarınada nasip eder inşallah

+2 oy
önce (13,994 puan) tarafından

Yılbaşı, sevgiler günü, kadınlar günü .... liste uzar gider. İnsanlar bayram niyetinde kutlamiyor bunu. Herhangi bi günde kaç kişi eşine, sevgilisine hediye alıyor? Kac kişi yemeğe götürüyor? Bu bahaneyle insanlar kendini değerli hissetmek istiyor. Eşi tarafından her gün ozelmis gibi ilgi görse kimse bunları bahane edip de hediye beklemez veya yapmaz.

Kimse "şu dinin bayramı var bugün hadi onlara özgü bi kutlama yapalım" demiyor. Veya "Yüce isa doğumun kutlu olsun" diye aklından geçirmiyor.

Şu algidan bi kurtulun artık anladık başka dinlerin bayramı. Kimsenin dini kutlamiyor kimse.

(Ben bu günleri kutladigim için demiyorum ama düşüncem bu yönde yoksa hepsi para tuzağı benim gözümde. Siz de kendi fikrinizi kendinize saklayıp başkalarına saygı gosterin)

+2

Kendi fikrim değil benim bu ayetler ile cevap verebilirim size isterseniz.. 

Ben kuranın bana caiz değildir dediği şeyi paylaştım kardeşlerimde nasiplensin die

+2 oy
önce (1,518 puan) tarafından

O günah bu günah şu günah. Dünya da nice pislikler, günahlar isleniyorken hatta bunlara göz yumuluyorken derdiniz sevgililer günü mü oldu şimdi de? Ne güzel işte bu gün eşler birbirini hediyelendirip mutlu oluyorlar. Biz sevgililer günü değilde hediyeleşme sünnettir niyetine kutlayalım ama aslı astarı olmayan şeylere de günah deyip şirk koşmayalım. Günahı, sevabı Allah bilir.

Aslı ve astarı olmayan şeylermi dediniz isterseniz ayet de atayım aslını ve astranı iyice görün 

O zaman yahudi kadin giysisi olan çarşafı da giymeyin, bütün semavi dinlerde olan namazı da kilmayin, orucu da tutmayın. Yahudiler gibi erkekleri de sünnet etmeyelim? Sevgililer günü dini bı ayin değil sadece o güne bı anlam verilmiş ve partnerler birlikteliğini kutluyor. 

Allahu size akıl fikir versin.. 

Ağzınıza çarşafı şerifi alıp kirletmeye kalkmayın bidaha yahudi giysisi diye peygamberimizin mirac hediyesi olan namazı Nefsimize hakim olup Allah için tuttuğumuz oruca kadar laf ettiniz yazıklar olsun size Bi kafir günleri için yapmayacağınız şey yok bu kadar aklı başında insansanız Müslüman günlerini savunun gerçi sizin gibilerin desteğine ihtiyacım yok Allah bize yeter o ne güzel vekildir.. Ne yapıosanız yapın benim dinimi ibadetlerimi çarşafı şerifime dilinizi uzatmayın kirletmeyin ahirette bu dedikleriniz size tokat gibi çarpılacak 

Allah'ta size bilim, irfan, fen versin diyorum. Bütün semavi dinlerde oruç, namaz, tesettür vardır. İyice araştırmanızı öneririm. Çarşaf Kuran'da bile geçmez. Allah örtünmenin seviyesini bile belirlemiş ama bol siyah çarşaf giyinin diye belirtmemis. Daha çok bilgilendirirdim seni ama vaktim yok. Sağlam kaynaklardan araştır kafana iki bilgi girsin. Bir daha da millete kafirlikle itham da bulunma dinden çıkarsın mazallah diyim.

Benim en büyük kaynağım kuranı kerim kimseye ithamda bulunmadım kimseyi kafir yada Hristiyan ilan etmedim haşa.. Ben sizin gibi alçalmıcam Duanız için de teşekkür ederim amin 

+2 oy
önce (1,390 puan) tarafından

Arkadaşlar,  Romalılar kafir değil; Hristiyandır. Sizden olmayana bu etiketi neden yapistiriyorsunuz? İtalya'da doğmuş olsaydık bizde Hristiyan bir ailenin , Hristiyan çocuğu olacaktık. Neden din yarışı yapıyorsunuz? Herkes kendi dinini doğru buluyor ve inanıyor. Diğer dinler , kurban bayramimiza h******katliamı diyorsa bizde onların Noel bayramını kötü anıyoruz. Yani herkes birbirine bir kulp buluyor muhakkak. Çünkü inandığımız bize doğru onlara değil. Yani 14 şubatta bir kadın kocasına , sevgilisine,  eşine dostuna bir saat hediye aldı diye veya bir erkek çiçek alıp sarılıp öp.uştüler diye kafir olmuyorlardir. Bence bırakın bu boş muhabbetleri. Kendi yaşam biciminize uymuyor diye " kafir bayramı " diye karalamaya çalışmak çok basitçe bir hareket.

+1

Kim, (giyindikleri gibi giyinmek, onların gittikleri yoldan gitmek ve bazı fiillerinde onları taklit etmek sûretiyle) bir topluluğa benzerse, o da onlardan olur buyurmuştur HZ MUHAMMED 

+1

Kim bunlardan  birisini yaparsa, ister onlara şirin görünmek için yapsın, ister sevgi ve muhabbet beslemek için yapsın, isterse utandığından veyahut da başka sebeplerden dolayı yapsın, günah işlemiş olur.Çünkü bu hareket, Allah'ın dîninde yağcılık yapmak ve iki yüzlü davranmaktır.Yine bu hareket, kâfirlerin kalplerininin güç ve kuvvet kazanmasına ve dînleriyle övünmelerine sebep olur.

önce (4,279 puan) tarafından

😂😂😂

+1 oy
önce (1,027 puan) tarafından

image

🥴🥴🥴

önce (337 puan) tarafından

Antremanlara gidiyonmu mery

önce (1,027 puan) tarafından

Yazın gidecegim canım Mayıs'ta insallah

Hayirkisi olsun insallah

+1 oy

Her koyun kendi bacağından asılır ,kimsenin günahı da sevabıda kimseyi ilgilendirmez😊

+3

Peygamber efendimiz eshabı ile istişare eder, bazen bir iş için, akıl, takva, hikmet ve tecrübe sahibi on kişiye danışırdı. İstişare ile yapılan iş, hatalı görünse de, sormadan yapılandan üstündür. İstişare sünnettir, danışan dağı aşar, Danışmayan zavallı, düz yolda bile şaşar.

+3

Ben Müslüman kardeşlerime bilgiyi yayıp istişare etmek için paylaştım dediğiniz gibi herkesin günahı sevabı kendine ben kimseyi günahkar yada iyi amelleri olduğunu söylemedim sadece bilgi paylaştım yapmak yapmamak kendi nefisleirne kalmıştir 

Suan esime is yerine pasta yolladim♥️bence cok mutlu olcak hwberi yok,onun mutlu olmasuda beni mutlu eder.

+1 oy
önce (5,701 puan) tarafından

Ben kutladım eşimde benimkini kutladı alt tarafı bir hediye veriliyor kalkıp parti yapmıyoruz 

+1 oy
önce (170 puan) tarafından

Çok merak ediyorum bugün eşin hediye alsa copemi atarsın 😀😀

0 oy
önce (441 puan) tarafından

Evlilik yildonumumuz olduğu için yırttık desene 🥸

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 632 göst.
27 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 272 göst.