+2 oy
106 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (702 puan) tarafından

Kıxlar oğlum 25 aylık ağustosta doğumum var allah nasip ederse 

Tuvalet eğitimi vermek ıstiyorum lazımlık aldım ama hiç bir fikrim yok çok stres yapıyorum kesinlikle çişim var demiyor soruyorum söylemiyor ama benden rahatdız oluyor pişik çok fazla olmaya başladi 1 2 ay içinde başlamak istiyorum lütfen yardımcı olun 

4 Cevaplar

+1 oy
(1,872 puan) tarafından

Öncelikle sakin ol canım stres yapma çocuğuna yansır hisseder 

O söylemeden götür sormadan sürekli anlat bir de ödül ver arada sevdiği bir şey olabilir ya da sevdiği bir oyuncağı varsa onu da yanımıza alalım dersin 

Bol sabır diliyorum Rabbım kolaylık versin ama hiç stres yapma boşuna 🤗

(702 puan) tarafından

AAşırı gerginim şimdiden stres yaptım vallaha teşekkür ederim

-Reklam-
+1 oy
(14,164 puan) tarafından

Önce Wc kavramını öğret. Tuvaletini öğrenirse bir daha bezi takmayacagini nereye yapmasi gerektiğini anlat. Kukuli, sevimli dostlarım gibi Wc ile ilgili videolar var onları izletebilirsin.  Sifona bastırabilirsin heves ediyorlar.

Kızım 25 aylikti bezden rahatsız olması yoktu. Gece kuru kalkması yoktu, altına islatinca anlamıyordu. Yani hazir diyebileceğim hiç bisi yoktu. Sadece ben arada lazimliga oturtuyordum zamani gelince korkmamasi için.

Lazimliga oturursa korkma zamanla kavrar. 1 hafta çok sık altına yaptı sonrası alıştı ben hem geceyi kestim hem gündüzü. Gece kaldirmadim. Alarm kurup kendim kalktım eğer islatmissa yatağı ve üzerini değiştirip tekrar yatırdım. Zamanla Gece yapmayı da kesti şuan 33 aylık bi sorunumuz yok hepi topu 1 ayda oturdu bizim

(702 puan) tarafından

Tam olarak senin dediğin gibi bütün olaylar o şekilde gece kuru kalkmıyor fslan dediğin gibi hazır değil diye düşündüm sadece çok pişik oluyor ve doğumdan önce halletmek istedim. Haklısın 1 2 hafta çekerim ama sonra alışır

Daha önce tuvalet kavramını öğrettim zaten inşallah koşa sürede başlıcam teşekkür ederim fikrin için ❤

(14,164 puan) tarafından

Rica ederim canım kolaylıklar diliyorum lazimliga oturursa korkma gerisi gelir. Önemli olan oraya oturuyor olması. Bazı bebekler korkuyor oturmuyor inatlasiyor. Kimi hemen klozete alıştır diyor ama bazı bebeklere korkunç geliyor derin olduğu için aparatı olsa da ilk zamanlar oturmadı kızım lazimliga yapıyordu. 1 2 kere beni otururken görünce kendi oturmak istedi ve klozete geçti öyle devam ettik. Önemli olan Wc yi kavramasi lazimligi da bırakır zamanla. Hatta ben yazın alaturka Wc yi öğretmeyi düşünüyorum ola ki umumi Wc ye girmesi gerekirse klozete oturmasıni istemem

(702 puan) tarafından

Ya bizde klozet yok açıkcası direkt alaturka öğrenecek sanırım

(14,164 puan) tarafından

O zaman öncelik lazimlik olsun canım sona alaturkaya geçirirsin hele öğrensin de ilk

+1 oy
(697 puan) tarafından

Canım söylemez ki sen 20 dakıka da bir goturecen bir kaç hafta ancak soyler sen sadece ilk 20 dakıka da sonra alıstıkca bir saat iki saate goturecen ki alıssın 

(702 puan) tarafından

Teşekkür ederim öyle yapacağım artık 

0 oy
(3,102 puan) tarafından

Sakin kalmaya çalışan psikolojik olarak annenin hazır olması çok önemli. Ben ilk başta lazımlığı salona göreceği bir yere koydum. Ve her fırsatta çiş gelirse buraya yap tamam mı oğlum diye hatırlattım. Lazımlık gözden uzak olunca kesinlikle oyuna dalıp akıllarına gelmiyor. Bu şekilde altına yapmamaya alışınca lazımlığı banyoya taşıdım sonrasında da normal tuvalete yaptırdım hepsi aşama aşama oluyor. Ama ilk etapta kesinlikle lazımlık göz önünde olsun. 

(702 puan) tarafından

Evet bende öyle düşündüm göz önünde olsun daha iyi olur diye 

Teşekkür ederim fikrin için ❤

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 266 göst.
8 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Amnhsn (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 84 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sevaliss (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.