+3 oy
682 göst.
önce Diğer kategorisinde (947 puan) tarafından

Shbnden uygulamasına masa sandalye takımını koydum. 6bintlye. Onun yerine farklı bir şey almak istiyordum. Neyse kadınla anlaştık. 2bin TL kapora verdi. O günün akşamı atacaktı ben acelesi yok dedim. İki gün sonra ben yazdım sipariş vereceğim kaporayı atar mısınız diye kadın attı. Sonra gün ayarladık ben evde değildim isterseniz geçeyim dedim o da geç oldu farklı güne sarktı. Sonra tekrar gün için yazdım hasta olduklarını söyledi. Neyse bir kaç gün geçti bugün ne zaman alacaksınız siparişim geldi dedim bana para bulamadıklarını o yüzden vazgeçtiklerini söyledi bende sipariş vermiş oldum parayı harcadım veremeyeceğimi söyledim bulursanız ay başına kadar beklerim vs yazdım bulamayacaklarını söylediler

19 Cevaplar

+8 oy
önce (1,019 puan) tarafından

Tabiiki yanlış. Hem ben kapora olayına da anlam veremiyorum, gün verirsiniz gelip alırlar siz de o gün elden paranızı alırsınız. Kapora bu tarz seyelr için çok da gerekli değil. Bence ne yapıp edin parasını geri yollayın. 

önce (1,019 puan) tarafından

Kaporanin mantığı o normalde, ama büyük bir işletme vs değil, şahıs adına yani. O yüzden doğru değil 

önce (6,382 puan) tarafından

o daha sey ya buyuk osletmeler icin cokta goze gelmez uc bes bin zarar etse batmaz. bir kisi bireysel olarak satip da kazanacagi paradan olmus oluyor alici vazgecti diye . insafina kalmis bence arkadasin kaporayi gonderip gondermemesi geriye

önce (403 puan) tarafından

Arkadaşın dediği gibi bu işletme değil devre mülk araç vs. Değil saçma olmuş  geri yollamsi gerekiyor 

önce (2,750 puan) tarafından

Herkes fikrini beyan ediyor da acaba dinimiz bu konuda ne diyor

önce (403 puan) tarafından

Kaporanin anlamı bu olabilir ama dinde bu böyle değil hangisi daha makbul diye seçenek sunduğumuz döneme denk geldik 

-Reklam-
+4 oy
önce (1,189 puan) tarafından

Neden ayağınızı yorganınıza göre uzatmıyorsunuz ki? Ben şahsen asla kurulsal olmayan şahıslara kapora ödemem .  Kaldı ki kapora almak nitelikli dolandırıcılığa giriyor inşallah başınıza bir iş gelmez. 

önce (947 puan) tarafından

Ben ne bileyim hiç aklıma gelmedi böyle bir şey kadın kesin alacağım vs dedi çevremde de eşyalarını satıp yenileyen görünce kötü bir şey gelmedi aklıma

önce (1,189 puan) tarafından

Ah gülüm ah en kısa zamanda kadının parasını ödemeye bak sen başın yanmasın , böyle bir işe girme bir daha. Kim alırsa gelip evinden alır tek kişiye sabit kalma yani 

En kötü annemle anlaştım anneme vereceğim alacak durumum olsa zaten satıp bir şey almam direk hayrına verir yerini doldururum yani emekli maaş vs diyorlar da bizde tek maaş kiradayız elimdekileri değerlendireyim para harcamadan dedim ama böyle oldu

+4 oy
önce (41 puan) tarafından

Vazgectilerse kapora yanar, zaten kaporanin anlamı ve amacı bu, vazgeçiyorsa yanmasını göze almalı,  ama sizin kapora tutarı biraz fazla olmuş 

Ben hiç kaporayı falan belirlemedim aslında kadın kendisi deyince almış oldum rakamı da o attı onuda ben söylemedim 

aynen oyle kapiranin anlami o sen baskasina satma ben alicam demek icin berilir kapora. yani kaporanin zaten amaci yanip yanmamasini goze almak. vazgectiyse kapirasi yanar hak mak da degil bence gunahda degil . cunku sen o kisi alacak diye baskasina yok demissindir satildi demissindir kendi siparisini ona gore bekletmis olabilirsin zam gelmistir simdi o kisinin keyfine gore sende madur olursun ama sen. ertelemisi. o ertelemis si rada vazgectik demis kaporasinin yanmasini goze almis zaten

önce (199 puan) tarafından

Nimbus aynen haklisin  canim 

+3 oy
önce (1,853 puan) tarafından

Haram yani kul hakkını kadının 2 bin tlsini ver bir an önce

Zaten ben de şüphe de kaldığım için buraya yazdım kızlar bu işler nasıl oluyor tam bilmiyorum ilk defa bir şey satayım dedim böyle oldu Allah haram yedirmesin

önce (7,818 puan) tarafından

Haram demeyin bence 

yav niye haram

olsunki. asil 

kadin haksiz alacakken vazgecmis . pist sahibi arkadas kaporasini insanlik namina vermek isterse veriri istemezse vermez . ne sonucta kapora bunun icin veriliyor sen baskasina satma benim icin ayir demis yani kapira vererek. belki ben alacakdim o urunu. hem benim alacagimi engellemis oldu hem de post sahibi arkadasin yeni alacagi seyi ihtiyacini gidermesine mani oldu kaporayi veren kadin. zaten kaporayi veren vazgecersem o gozden cikardigim paradir diye bilerek kaporayi verir kaporanin amaci bu niye haram olsunki

+2 oy
önce (1,214 puan) tarafından

Ay inşallah çete felan değildir nitelikli dolandırıcılık bu cnm Allah korusun 

önce (2,750 puan) tarafından

Nasıl yani? Karşıdaki kişi kapora ödemiş ama ? Kim kimi dolandirmis ki benim anlamadigim birşey mi var yoksa

önce (1,214 puan) tarafından

Kapora olarak adlandırılan bu ön ödeme ile alıcı ürünü satın aldığını satıcı da ürünü sattığını kabul eder. Günümüzde gerek dijital ortamlarda gerekse fiziki alanlarda kapora dolandırıcılığı suçu işlenebilmektedir. Bu suç nitelikli dolandırıcılık Orta da bi evrak yok açıklamada yazdı ise dava açabilir haklı görülür.

+1 oy
önce (47 puan) tarafından

Şuan günah değil ama yanlış eğer parasını vermezsende kul hakkına girmiş olursun bı maduriyet var ortada ama sende kesin alacak diye düşünmüşsün 

+1 oy
önce (1,801 puan) tarafından

Önceden bunlari konuşmanız gerekir su an yaşadığınız fasit akit olarak geçiyor yani sıkıntılı bir durum hiç bu işlere girmemek gerekiyor  bana kalırsa masa almak için 4bin lirayı bulamayacak kişiye parasını geri vermeniz daha hayırlı olur. 

+1 oy
önce (967 puan) tarafından

Normal şartlarda zaten kapora bu niyetle alınır 

Günah Sevap kısmını bilemem. Kaporayi bile isteye veriyor . Normal biz mağazadan yada başka birşeyden birşey aldığın zamanda atıyorum mesela pasta yaptırırken kapora veriyoruz . Herhangi bir durumda alamazsak kapora yanmış oluyor onu gözden çıkararak veriyoruz zaten . Ama sen resmi satıcı değilsin ben vicdan yapar verirdim o parayı 

+1 oy
önce (620 puan) tarafından

Vermen gereken parayı vermelisin bence 

+1 oy
önce (3,817 puan) tarafından

Kapora işine girmen yanlış olmuş canım 

Suan hem o hem sen madur oldun 

Bence verecek durumda değiller belli 

Ne yap ne et bul kaporasini ver helallesin konu kapansin

+1 oy
önce (316 puan) tarafından

Onlarin yaptigi gunah bi kere hakkina girmisler belki onlar kapora vermeseydi baska musteri bukup satacaktin hem kapora verip hem sonra vazgecmek bi de kaporayi geri istemek cok sacma onu bari istemeselermis 

0 oy
önce (406 puan) tarafından

Normalde kaporasi yanar bunu göze alarak vermiştir zaten ama ben olsam vicdanım rahat etmez verirdim para bulamadiklarini söylemisler ne kadar doğru orası da tartışılır da belki de o 2000 TL ye ihtiyaçları vardır o yüzden geri vermek daha doğru geldi 

önce (52,143 puan) tarafından

2bine kapatmak icin de oyle yapiyor olabilir

0 oy
önce (1,413 puan) tarafından

Yani kapora vermeyi kendisi istemiş. Kapora olduğunu kabul etmiş ve ödemesini yapmis. Haliyle de geri istenmesi onun için de doğru değil. Fakat insanı açıdan bakarsanız da bir masaya 6 bin veremeyecek durumda ise helli ki o paraya da ihtiyacı olan biri. O yüzden eğer imkanınız varsa iade etmeniz sizin içinde iyi olur. Kendinizi kötü hissedecek bir durum yok sonuçta belki başkasına satacaktiniz o arada ama onda mani olmuş yok hastayım vs vs diye. Bu durumda ya siz bekleyin o durumu olunca parayı göndereceği zaman masayi gönderin bence ya da başkasına satıldığında aldığınız paradan 2 bin ayırıp kadına iade edin dedim. Yine de tercih sizin. Ben iade etmek zorunda olmadığınızı düşünüyorum fakat insanı acidan da isterseniz edebilirsiniz diyorum 

0 oy
önce (8,959 puan) tarafından

Parayı nekadar bulmuş sorsaydın öyle bin tl bulamadıysa indirim yap ver ben öyle yapardım en kötü

0 oy
önce (52,143 puan) tarafından

aslinda o seni mağdur etmiş oluyor 

0 oy
önce (553 puan) tarafından

Alışveriş ne kadar uzun sürerse vazgeçme ihtimali çok yüksek oluyor. Çünkü insanın aklına sorular takılıyor, farklı seçenekler çıkıyor daha cazip bilmem ne derken aman boşver kalsın dıyor. Allah'a inancınız varsa geri vermeniz taraftarıyım. Sonucta o paranın karşılığını vermediniz helal değil. Karşı taraf gönlünce helal edinceye kadar haram o para çünkü el konulmuş paradır. Karşılığı hizmet i, mal verilmemiştir 

0 oy
önce (29,533 puan) tarafından

Kısa zamanda kadının parasını göndermen doğru olur 

0 oy
önce (1,439 puan) tarafından

Bence geri vermelisiniz parasını kadının 

0 oy
önce (382 puan) tarafından

Haktır. En acilinden iadesi yapılmalı.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 1,009 göst.
24 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,044 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 523 göst.
7 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde .......... (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 245 göst.
30 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (781 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 522 göst.
30 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde mehal (781 puan) tarafından soruldu

412,828 soru

12,429,064 cevap

45,598 kullanıcı