+1 oy
208 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,855 puan) tarafından

Cocuk psikolojisi pedagoji falan biz çözemedik. 5 yaşında 2 yıldır kreşe gidiyor gelişimi normal ama heeer şeyi ağzına sokuyor. Hani 3 4 aylik bebegin eline ne verseniz ağzına sokar ya oyuncaklar falan her şey ağzında bazen sehpayı falan yaliyor ilk oral donem dedik sonra bazi cocuklarin oral donemi uzun surebiliyormus dedik ama bu kadari fazla. Ablam sizin yanınızda daha çok yapiyor diyor artık rahat hissettiği için mi bilemiyorum. 

Yemek konusunda da çok takintilidir aksine çok zorla yer sekli bozuk pankekten bile midesi bulanır yemek konusunda garip bir takıntısı var tabagi güzel olsun ister kıyafetleri de moda tasarımcısı gibi saatinden çorabına kadar ikon gibi giyinir bu kadar güzeli görseli seven bir çocuğun böyle bir şey yapması da hayli ilginç. Fikri olan çözümünü bilen bu yoldan gecen varsa bir yardim :')

9 Cevaplar

+1 oy
önce (1,001 puan) tarafından

Oğlumda 1 aydır herşeyi sürekli ağzına sokuyor 

. kıyafetlerini yiyor ne yapacağımı bilmiyorum bende şaşırdım kaldım . Sürekli kıyafeti ıslatıyor

önce (1,855 puan) tarafından

Sizinki kaç yaşında 

önce (1,001 puan) tarafından

4 yaşına girecek

Kıyafetlerini kopartiyorsa vitamin eksikliği olabiliyormuş onu bir doktorunuza söyleyin 

-Reklam-
+1 oy
önce (5,232 puan) tarafından

Maalesef bizde de var canm Nisan da 4 yaş bitecek şişe kapağı minik oyuncak vs ne bulursa ağzina koyuyor bnde çare bulamdim ama tehlikeli olduğunu biliyor mesela 

Ay demek ki normal yaa biz abartıyoruz

+1 oy
önce (48 puan) tarafından

Merhaba aynı oglumu anlatmışsın. Üst başına da çok dikkatli sabah yatağından kalkar kalkmaz corabini giyer. Üstü başı düzgün olmalı saçını tarar hep. Sık sık elini yıkar kirli elle dokunmaz bı yere. Ama ne olursa ağzına koyuyor istemsiz yapıyor alısmıs sanki. Ben yapma dedikçe yapıyor. Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum bende. 4 yasını yeni geçti. Evde kimse olmadığında daha çok yapıyor. Kalabalıkta yapmıyor birileri olunca sanki sıkılınca yapıyor gibi geliyor bana. Herseyı anlatırım mikrop kapacagini fln beni anlıyor da çok güzel konuşuruz birlikte. 

Mikroplardan falan gayet haberi var dediğiniz gibi dişini fırçalar banyoyu sefer üstüne su bile damlasa gider değiştirir sanırım gelisimiyle alakaliymis 

önce (48 puan) tarafından

Sanırım banada normal geliyor 

0 oy
önce (1,101 puan) tarafından

Benim kızımda 4 buçuk yaşında filan öyle yapmaya başladı 5 yaşında hala yapar ve aynı dediginiz gibi oda kendine herşeyine özen gösterir.gelisimin bir parçası olduğunu düşünüyorum her yaşın bir tipik özelliği var  

Galiba öyle bir şey diğer yegenimde kardeşlerimde hiç görmediğimiz için bize garip gelmisti acaba bir ihmalle mi alakalı demiştik ama sanırım dediğiniz gibi gelişimin bir parcasi

0 oy
önce (50 puan) tarafından

Benim oğlum da 5 yaşına az kaldı ve herşey anlattığınız gibi masayı yalamkta dahil. Bende çok takıyorum bu durumu çünkü biyüdü garip

Galiba normal bir durummus herkes aynı şeyi yazmis çünkü :')

önce (50 puan) tarafından

Bebeğim var o bile o kadar çok koymazken büyüğünün koyması bence kişiye bağlı çocuğa bağlı ama normaldir umarım

0 oy
önce (4,560 puan) tarafından

Pedagojik olarak sikintisi yoksa surekli uyarmayin. Cocugu engelledikce yapma istegi duyar. Benim cocugum yapmadi ama arkadasimin cocugu yapiyordu. O cok fazla uyarmaz.

Orası pistir diyoruz ya da sadece bak burada ne var diye dikkatini çekiyoruz o an duruyor sonra devam

önce (4,560 puan) tarafından

Illaki bi sebebi vardir bence. Benim arkadasin cocugu gec konusmustu. Genelde endiseliyken yaparmis. Onun doktoru oyle demis onlara. Benim cocuklarim 18 aydan sonra agzina sokmayi biraktigi icin normal mi bilemiyorum. Burda genelde yapiyo vs demisler ama bence altinda bi sebep vardir mutlaka.

0 oy
önce (184 puan) tarafından

sadece şunu diyeyim duygusal açlık yaşıyor olabilir gerçi çocuk psikoloğu ile görüşmüşsünüz onlar  daha iyi bilir de çocukla oturup sohbet edin beraber oyun oynayın dikkat çekmek istediği için yapıyor hem de yapma dedikçe yapar yaptıkça bir şey demesi onunla ilgileniliyormuş gibi gelir. 

Aslinda çok sevilen bir çocuk ama belki yeterli gelmiyordur

0 oy
önce (5,108 puan) tarafından

Ergoterapiye gitmesi lazım.

Psikiyatrik bir rahatsızlığı olduğunu sanmıyorum 

önce (5,108 puan) tarafından

Yok psikiyatri değil,doktorla alalkali bişey degil yani.Duyu hassasiyeti var,onun için oyuncu eğitim gibi bisey alması lazım.

0 oy
önce (10,305 puan) tarafından

Benim yeğenim 7 yaşında erkek tüm kıyafetleri delik deşik kemiriyor bırakıyor. Benim oğlumda 5 yaşında geçen kardesim oğlunun küçülenleri vermek istedi almadım. Sanki fare kemirmis gibi delik deşik nasıl giydiriyim dedim birde annesi yeni aldığı takımı bile kemirmis 

O vitamin eksikliğinden olabiliyor canım o farklı bir durum

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 207 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Hayalet (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.
0 oy
13 cevap 244 göst.
1 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Zynp54 (1,077 puan) tarafından soruldu
0 oy