+4 oy
1,610 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

4yaşında oğlum var oğlum doğduğundan 8ay sonra babasıyla boşandık. Boşanma nedeni abimle olan sorunları yüzünden oldu abime olan hıncını benden çıkardı bana tokat attı o evde gurursuz gibi dayanamazdım pişman oldu yalvardı yakardı boşanmıyordu aile büyükleri halletti boşandık. Boşandıkdan sonra daha uysal oldu benimle arkadaş oldu her zaman oğluyla ilgilendi iyi bir eş olmadı iyi bir baba oldu. Oğlum babasına çok düşkün dünya bir yana babası bir yana. 

2sene önce biriyle tanıştım Türkiyede yaşamıyor tatilde tanıştık sohbet görüşme iyi anlaştık oğlumla görüştü ona hediyeler aldı oynadı oğlum ilk başta sevdi gibi oldu ama sonra değişti pek hazetmiyor şuan 4yaşında ve anlıyor. Erkek arkadaşım hiç evlenmedi ama benimle evlenmek yurtdışında hayat kurmak istiyor ve bende istiyorum kibar naif biri. Oğlumun babası istemiyor ama benim adıma kararlar veriyor oğlumla ilgilen dava açarım oğlumun benden ayıramazsın kanun karşısında acizsin falan.Oğlumla yurtdışında yaşayamazmıyız cidden? 

39 Cevaplar

0 oy
(5,997 puan) tarafından

Babası izin vermediği sürece yurtdışına çıkaramazsın oğlunu. İmza atması gerekiyor 

-Reklam-
0 oy
(2,984 puan) tarafından

Babası eğer gerçekten ilgileniyor ve iyi bir babalık yapiyorsa goturmezdim çocuğumu o kadar uzağa. 

tarafından

Peki ben? Gerçekten iyi bir babaysa o zaman atlar bir uçağa gelir oğlunu görmeye çünki annesininde hayatı var

(2,984 puan) tarafından

Oğlun babasinda olsa ve oda senin gibi yapsa ne yapardın .sen kararını vermişsin ne desek fayda etmez 

tarafından

Oğlum babasında olamazdı çünki oğlumu benden ayırmaya gücü yetmezdi şerefli bir avukatsa bir anneyi evladından ayırmazdı ve ayırmadıda insan gibi gördü gitti yurtdışında öyle olucak gelicek görücek bende gelicem Türkiyeye tabiki abim babaannem yeğenlerim ablam hepsi burda o zamanda görüşücek

(2,984 puan) tarafından
+1

Dediğim gibi sen karar vermişsin o yüzden birşey söylemeye gerek yok 

0 oy
(467 puan) tarafından

Ben tek birşeyi merak ettim. Oğlunuz başta seviyormuş şimdi hazetmiyormuş. Acaba sizin farketmediğiniz birşey mi oldu aralarında  yoksa erkek çocuğu anneye bağlı olur kıskançlık yapıp paylaşmak mı istemiyor? Her şeyden önce bunu düşünür emin olurdum ben

tarafından

Bana bağlı abim bile bana sarıldığında minik gözlerinden ateş çıkıyor

Eğer bir sorun olsaydı anlardım

(467 puan) tarafından
+1

Anladım. Yani ilgisiz bir baba olsaydı ve çocuğum için yaşayan ölü olsaydı evlenirdim ama anladığım kadarıyla araları çok iyi o yüzden evlenip yurtdışına gitmezdim. Hem benim hem de oğlumun düzeni tamamen değişirdi ki orda herşey tam tersi de olabilir yani herşey köprüyü geçene kadar da olabilir. E bir de oğlun zaten babaya düşkün adamdan hazetmiyor, hem babadan ayrılacak hem de hazetmediği bir insanla yaşayacak. Üstelik babasından ayrılma sebebi olarak zaten o adamı görecek. Bu durum çocuğunuzu derinden sarsar diye düşünüyorum o yüzden yerinde olsaydım gidemezdim ben.

0 oy
(2,511 puan) tarafından

Babası her ne yapmışsa zaten bedelini boşanarak ödemiş. Çocuğu başka ülkeye götürmek başta cocuğunuza haksizlik. Ben de boşanmış bir anne babanın çocuğuyum. Annem de ikinci kez evlendi destek de oldum. Ama beni hiç bilmediğim bir ülkeye götürse babamdan ayirsa büyüyünce birakip babamın yanına giderdim.

tarafından

Ben oğlumun hayatını karartmam aksine ona güzel bir gelecek sunucam

(2,511 puan) tarafından
+1

Ben tecrübeli biri olarak size coxugunuzun neler düşüneceğini yazdım. Mesela annem geçen sene vefat etti. Annemle geçireceğim 1 günü iyi bir geleceğe degismezdim. Çocuğunuzu babanızın evinden getirmediniz sonuçta. O adam da babası önemli olan burada cocugun ne istediği. Ayrıca çocuğunuz siz onu babasından kopardiniz diye hem sizden hem de evlendiginiz kişiden nefret edecek. Siz de huzurlu olamayacaksınız. Bu kadar çok gitmek istiyorsaniz çocuğu babasına bırakın siz tatillerde görün. Madem babası için düşünüyorsunuz bunu siz yapın 

0 oy
(4,623 puan) tarafından

Ben kendi adıma soyleyim 

Hiç evlenmemis biriyle evlenmezdim 

Hele ki çocuğum var 

Yurt dışına o kadar uzağa da gitmezdim 

Sonuçta guvenemem 

Onu geçtim ne kadar kötü olursa olsun bi yerde öz babasi dururken üvey babanın yanında, kendi babasına hasret bi şekilde o çocuğu buyutmem 

Suan hersey laylaylom ama ilerde ne olacağı belli değil 

Öz babasına da cocuguma da bu haksızlığı yapmam 

0 oy
(22,004 puan) tarafından

Sen boşanmışsın ama çocuk baba ile görüşebilmeli mümkünse aynı şehirde yaşamalı kaldı ki sen ülke değiştirmekten bahsediyorsun sen kendi adına gittiğin yerde mutlu olacağını düşünüyorsun ve kendini göre hareket ediyorsun peki çocuğun orda mutlu olacak mı babasını hiç görmeden ?  Haksızlık değil mi bu çocuk için ?

tarafından

Ben oğlumun mutluluğunu konforonu herşeyden çok isterim ama annesi olarak benimde mutlu olmam gerekmez mi? 

(22,004 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Seninde mutlu olman gerekir. sen eski eşin açısından düşünüyorsun ve umursamıyorsun ama 4 yaşındaki bir çocuk iyi bir babaya sahipse onu görmekten onunla vakit geçirmekten mahrum kalmamalı çocuğun mutluluğu için para pul iyi bir gelecek kreş kadar onu seven ve her koşulda yanında olan anne ve babasına ihtiyacı var. Sen evlenince o adam senin eşin olacak sen kendi mutluluğun için düzenini değiştirmeyi göze alıyorsun peki ya oğlun onun düzeni ne için değişiyor? Onun için elde edecekleri kaybedeceklerini karşılar mı sence ? 

0 oy
(3,223 puan) tarafından

Yani cok zor bi karar bence buyuk konusmayayim ama esimle ayrilsak evlenmezdim annelerin ilk onceligi cocuklari olmali bence 

tarafından

Hiçbir zaman yaşamayın inşallah hiçkimse yaşamasın 

(3,223 puan) tarafından
+1

Insallah benim babaannem dedem oldugunde 27 yasindaymis 4 cocukla kalmis hic evlenmedi dedem 31 yasinda vefat etmis

0 oy
(559 puan) tarafından

Eşim yabancı ikinci evliliğim eşimin ilk evliliği bana da kızıma da çok iyi bakar davranır, ben boşandım sekiz sene sonra evlendim yeniden , kızımda eşimi çok sever , eski eşim asla aramaz sormaz kızından haberi yok , yurt dışına gidelim diyor eşim orada iş ve yaşam imkanı daha iyi hemde kızım için de daha iyi eğitim alır hayatı iyi olur diyor ama yine de emin olamıyorum sonuçta hayat bu her şey olur , kızım yanımda orada bir şey başıma gelse kimse yok , şimdi iyi bir anda bir şeyler kötü gitse ne yapicam çocukla , asla cesaret etmem ben ve zaten ayrı bile olsan yurt dışı için eşinin de izninin olması gerekiyor diye biliyorum ve çocuğun babayı isterse Baba da isterse senden alabilir diye biliyorum , o yüzden iyi düşün hiç bir şey evladından önemli değil ve çocuğun istemiyorsa şu an acele etme zamana bırak ben beş yıla yakın flört ettim çocuğum büyüsün aklı her şeye ersin bilsin diye , o yüzden önce çocuğun ve senin kabul etmenden önce o adamı çocuğun kabul edecek isteyecek sonra sen , kızıma sordum istemezsen hemen vazgeçerim hiç bir şey senden önemli değil dedim , buna dikkat edin 

0 oy
(1,517 puan) tarafından

Canım çocuk adamı sevmiyor. Babasını seviyor. Oraya götürüp sevmediği bir adamla yaşamaya zorlayacaksın. Hırçınlaşacak. Asileşecek. Biz bile kendi evladımıza zor sabrederken ikinci eşin asla sabredemeyecek. Onun oğlu olmadığı için en ufak sesini yükseltse gözüne batacak. Bir yerden sonra dönmek isteyeceksin ama kmlerce çtece başka bir hayat kurmuşsun kolay mı dönmek. Oğlunu da kendini de istemediğiniz bir hayata sürükleyeceksin. Mutlu olmak evet senin de hakkın. Ama dünyada tek bu adam kalmadı. Oğlunun psikolojisini bozma. Babasıyla görüşmesi lazım. Gelişimi için çok önemli. 

(1,517 puan) tarafından

Ayrıca eşiniz çocuğun iadesini isteyebilir. Bunun için dava açabilir. Bunu büyük ihtimal kazanır da. Bu şartlarda londrada tek başınıza mutlu olmak zorunda kalabilirsiniz. 

0 oy
(745 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eski Eşiniz haklı k.bkmayn ülke değiştirip çocuğu hiç bilmediğiniz bir yere kendinizle götürdüğünüzde velevki bişey geldi başınıza ne olucak o zaman ve birde çocuk sevmiyormus eskisi gibi oraya gidince hem baba eksikliği hem ortam değişikliği çocuğun psikolojisini bozulacak ben kendimden önce onu düşünürdüm yine evlenmek istiyorsanz siz evlenirsnx 

0 oy
(4,590 puan) tarafından

Ne diyelim zorla git babasından ayır mı yapma Allah aşkına öncelik sen değilsin çocuk görmüş demekki senin göremediğini, illa evlenmek mi lazım madem babası eskisi gibi degil ona şans ver, erkek her zaman bulunur 4 yaşında cocuk var ortada 

tarafından

Bana tokat atan o adamlamı evleneyim? 

0 oy
(3,335 puan) tarafından

Basınından zaten bir evlilik geçmiş ama sonu gelmemiş nasıl guvenipte başka bir ülkede ayakta kalmaya calisicaksin bilmediğim bir dil bir ortam o adamı ne kadar tanıdın sadece tlfnsa yazık etme kendine seni linç lemek yada akıl vermek değil amacım hayatını yaşamaya aile ve bit eşe ihtiyacın olabilir ama çocuğun varken önceliğin onun hisleri olmalı , konu dışı ama eski eşinin varmı hayatında biri

tarafından

Onun hayatıyla ilgilenmiyorum ben bilgim yok

(3,335 puan) tarafından

Kendini eşinin yerine koy velayet onda , başka biriyle yurt dışına çıkmak istiyor orda yasiycak cocukda onla gidicek ve sen hellr istediğinde gorusemiycek sadece telefonda annelik yapicaksin kabul edermiydin

0 oy
(1,305 puan) tarafından

Sadece kendiniz mutlu olmak için olduğunuzu mutsuz ederek başka bir ülkeye gitmenizi doğru bulmuyorum illa evlenmek ya da yeni bir hayat kurmak istiyorsanız ki bu sizin çok doğal bir hakkınız Türkiye'den de birini bulabilirsiniz hem oğlunuz ilk başta Sevim neden sevmedi bence bunun altında da bir neden olabilir bunu da araştırın ben şahsen büyük konuşmayayım yukarıda Allah var ama öyle bir durumda kalsam oğluma bu haksızlığı yapmazdı sırf kendi çıkarlarım kendi hayatım kendim menfaatim için oğluma babasından ayırıp başka bir ülkede başka bir bilmediği bildiğinde bilmediği bir hayatta yaşamasında neden olmazdım

0 oy
(4,870 puan) tarafından

Ben tüm yorumlardan bağımsız bir şey sormak istiyorum. Erkek arkadaşın Türk mü? Yabancıysa işin nispeten kolay. Onların tabuları daha zayıf. Bizdeki gibi toksikliği sevgi sanmıyorlar. Psikolojileri daha sağlam, çocuklukları daha steril geçmiş. Krizlerinizi konuşarak çözersin, Türk erkekleri ile maalesef bir noktadan sonra tartışma veya kavganın içinde bulursun kendini ama benim merak ettiğim bu adamın aile olmaya bakışı nedir. Aile olmak mı evlenmek, çocuk sahibi olmak mı? Yoğun bir merhamet ve saygı barındırıyor olması lazım çocuğunu ta oraya götürmen için. Haklı olduğun çok konu var. Sen de bir annenin evladısın ve mutlu olmalısın, mutlu anne mutlu çocuk yetiştirir. (Bencil bir mutluluk değilse tabii) Eşin yeterince toksik bir adammış, bir tokattan mı ayrıldın diyene he de sen. Ama kaygım erkek arkadaşının aile olmaktan ne anladığı... Daha 2. çocuk konusunu açıkça konuşmamışsınız mesela, bu konularda kaygısı olmasa çoktan sana açmaz mıydı böyle şeyleri. Laf arasında bile derdi, gelirsin oğlunla ona ileride kardeş de yaparız abi olur diye. Bu detayları kaçırmamanı önerebilirim sadece...

Yasal kısmını bilmiyorum, bence bir hukukçuya sor. Yoksa mutlu olalım derken ciddi yaptırımları olan bir işe kalkışmış olabilirsin. 

tarafından

Annesi türk değil hiç konuşmadık çocuk konusunu oğlumla görüştü onla sohbet etti ama kendi çocuğunun olması hakkında konuşmadı benimle

(4,870 puan) tarafından

Bence şeffaf bir şekilde konuşun canım. Bu senin için kritik ve konuşulması gereken bir konu. Oğlun yolunda gitmeyen bir evliliğe şahit oldu zaten. Bir tanesine daha şahit olmasın. 

0 oy
(3,376 puan) tarafından

Karşında ki adamı çok iyi tanıdıysan sana ve oğluna maddi manevi tüm imkanları sağlayacaksa güveniyorsan neden olmasın? Türkiye 3. Dünya ülkesi olma yolunda bu kadar hızla ilerlerken eline bu fırsat geçmişken hem senin hem de çocuğun için güzel fırsat bence. Ve bir tokat için mi boşandın diyenler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum illa ağzının burnunun dağılıp hastanelik olması mi lazımdı kadının? Insanın çocuğu kadar kendini de sevmesi lazım. Babasıyla da sen Turkiyeye gidersin o gelir yurtdışına görüşürler bir şekilde. Eski eşin evlenenip yurt dışına gidecek olsa aynı şeyi kendi için düşünürmuydu acaba hiç sanmıyorum. Çocuğun içinde burda aldığı eğitimle orda aldığı eğitim aynı olur mu hiç. Yaşı büyüdüğünde iş imkanları maddi imkanlar her şey farklı olacak .

tarafından

Bende öyle düşünüyorum ya yurtdışına gelsin görsün biz Türkiyeye geldiğimizde görüşsünler çocuğumu sefil hayatına sürüklemiyorum ki? Bana neden büyüdüğünde kızsın? 

(3,376 puan) tarafından

Benim ablam 6 ay önce boşandı kızı var 12 yaşında babası  bir kez olsun arayıp sormadı görmedi aynı şehirde yaşıyorlar bir de. Kadın derdine düştü her şeyi unuttu. Eski eşinin hayatına yeni biri girdiğinde sanmıyorum ki çocuğuyla ilgilenecek ama yasal yolunu bilemem onu araştırmadan evlenmeye kalkma sırf evlilik içinde çocuğundan olma iyi düşün taşın. Çocuğunu seven adam çocuğunun annesine güzel davranır. 

0 oy
(1,892 puan) tarafından

Bana tokat atan koca boşanmayı da oğlunu görememeyi de göze almış demektir ve çocuğumun yeri benim yanımdır. NOKTA. Ama o adamdan azıcık bile emin değilsen çocuğun konusunda onun düzenini bozma

0 oy
(22,030 puan) tarafından

Çocuğunu babasından binlerce km öteye goturmen doğru değil. Bu kadar birbirlerine duskunken üstelik. Ha babası ilgisiz olsa sık gorusmeseler neyse. Ama yurtdışı üstelik. Adam ha deyince gelip göremez. Çocuğuna da o adama da çok büyük haksızlık bu. En başta çocuğuna. 

0 oy
(7,509 puan) tarafından

Yorumları okudum da sen gitmek için kararını vermişsin zaten 

Ne için buraya sordun anlamadım

tarafından

Evet gitmek istiyorum ama malesef herkes gibi benimde önyargım oluyor

0 oy
(14,219 puan) tarafından

Götüremezsin, arkadaşım Almanya ya evlendi oğlu burada baba dava açtı çünkü

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 162 göst.