+5 oy
1,471 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

4yaşında oğlum var oğlum doğduğundan 8ay sonra babasıyla boşandık. Boşanma nedeni abimle olan sorunları yüzünden oldu abime olan hıncını benden çıkardı bana tokat attı o evde gurursuz gibi dayanamazdım pişman oldu yalvardı yakardı boşanmıyordu aile büyükleri halletti boşandık. Boşandıkdan sonra daha uysal oldu benimle arkadaş oldu her zaman oğluyla ilgilendi iyi bir eş olmadı iyi bir baba oldu. Oğlum babasına çok düşkün dünya bir yana babası bir yana. 

2sene önce biriyle tanıştım Türkiyede yaşamıyor tatilde tanıştık sohbet görüşme iyi anlaştık oğlumla görüştü ona hediyeler aldı oynadı oğlum ilk başta sevdi gibi oldu ama sonra değişti pek hazetmiyor şuan 4yaşında ve anlıyor. Erkek arkadaşım hiç evlenmedi ama benimle evlenmek yurtdışında hayat kurmak istiyor ve bende istiyorum kibar naif biri. Oğlumun babası istemiyor ama benim adıma kararlar veriyor oğlumla ilgilen dava açarım oğlumun benden ayıramazsın kanun karşısında acizsin falan.Oğlumla yurtdışında yaşayamazmıyız cidden? 

39 Cevaplar

+15 oy
(1,683 puan) tarafından

Oğluna ne kadar büyük bir haksızlık bu. Babasından ayirip baska bir adamin yanina babasindan saatlerce uzaga götürmek? Hele bide babaya bu kadar düşkünken. Hic babalik duygusu yaşamayan adam senin çocuğuna ne kadar tahammüp edebilir?

(114 puan) tarafından

Begumcum bunu buraya sormakla zaten başından hata yaptın senin kendi kararın ailenle çocuğun babasıyla sevgilinle karar verebilecegin bir şey

Şunu demeden de gecemiycem burda çoğu kişi tokat yiyen şiddet gören kadınlara niye bosanmadin ,o evde nasıl duruyorsun derler. 1 kere yapan her zaman yapar söylemi olur ,ama ne hikmetse karsimiz da güçlü bir kadın profili görüyorum ben şahsen bu kez de niye 1 tokat attı diye boşandın sorgusu oluyor değişik 😁

(654 puan) tarafından

Vay be nasıl da ezdin bizi boyle hepimizden ustunsun şimdi 😅

(654 puan) tarafından
+1

"Bunu buraya sormakla" derken bile nasıl bir kibirle basliyorsun söze bu kadar üst perdeden baktığınız yerde neden zaman geciriyorsunuz kapasite belli ya size göre. 🤔

tarafından
+1

Bu konuyu ailemlede görüşüyorum ama burdada sormak istedim çünki aklın yolu bir 

Ve evet bende sinir oldum sanki bana vurması doğru diye bir algı oluştu ama iyikide boşandım yine olsa yine aynı şeyi yapardım onunla aynı evi bile paylaşmam

(1,966 puan) tarafından

Ballikolar çok yanlış düşünüyorsun babası zaten oğlunu kaybetmeyi göze almasaydı eşine iyi davranırdı napıcak kadın genç yuva kurmak istiyor mecbur evlencek bende ilk eşimden ayrıldığımda oglum 2 yaşındaydı ve aradan 9 yıl geçti ikinci evliliğimi bekar bir adamla yaptım babalık duygusunu hiç tatmamasına rağmen oğluma babasından daha çok babalık yapıyor şuan birde 11 aylık oğlumuz var 4 kişilik çekirdek bir aile olduk çok da mutluyuz 

-Reklam-
+6 oy
(1,159 puan) tarafından

Ben yabancı ülkeye ilk defa gidiyorsam oğlumla cesaret edemezdim yani ben bile ne yaşayacağımı bilmeden çocuğumu o duruma sokmaya cesaret edemezdim bende türkiye de deneyin bu durumu erkek arkadaşınızla konuşun

tarafından
+1

Londra. Çocuğumu sefil hayatına sürümem okul, kreş, arkadaş herşeyi temin ederim ben kötü anne değilim ama benimde mutlu olmaya hakkım var

(7,272 puan) tarafından

heraldeki insan kac yasinda olursa olsin. hayat arkadasi lazim ki genceck yasinda essiz kalmissin. bu seni kotu anne yapmazki tabiki hakkin var. ben olsam guveniyorsam bir saniye bile dusunmem . londrayda bide cocugunda seninde hayatin kurtulur.

(1,159 puan) tarafından

Bende ikinci evlilik yaptım canım kızım vardı eşim hiç evlenmemişti tâbiki senin de mutlu olmak hayat kurmak en doğal hakkın ben onu demiyorum yurt dışı olduğu için ben cesaret edemezdim dedim

tarafından

İnsanın korkuları vardır tabii ama iyi güzel yerse sorun ne olucak ki? Herşey maddiyat değil ama bazı anlarda oda gerekli oğlumu asla asla atmam ikimizide güzel gelecek sunmak istiyorum

(1,159 puan) tarafından

Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

+5 oy
(1,011 puan) tarafından

Bilmiyorum belki beni abartı bulanlar olacaktır ama annelik biraz da kendinden vazgeçmek diye düşünüyorum ben.

O kararı verip dünyaya evlat getirdiysek biz değil o öncelik olmalı kendin diyorsun babası çok iyi bir baba diye ikisini ayırmaya hakkın yok diye düşünüyorum

Ve senin de onu bırakıp gitme lüksün yok bence ya oğlun büyüyünceye kadar bekle yada o kişi buraya gelsin babasına yakın olsun oglun

tarafından

Onun tüm düzeni yurtdışında burda nasıl yapıcak? 

(1,011 puan) tarafından
+1

O zaman maalesef ya bekleyeceksin yada oğlunu tercih edeceksin çocuğu babadan tamamen koparmaya hakkın yok kaldı ki babalık konusunda iyi biriymiş adam.

Herseyi geçtim hiç evlenmemiş babalık ne bilmeyen birine güvenip ben oğlumu alıp başka ülkeye gitmeye korkardım bilmiyorum senin tercihin

(1,011 puan) tarafından
+4

Ayrıca elin adamının oradaki düzenini düşünüp burada nasıl yapacak diyorsun senin oğlunun düzeni yokmu burda bırak düzeni babası burda çocuğun 4 yaşında bir çocuk için kolay mı aman çok tartışmaya açık bir konu ki bence sen kararını da vermişsin umarım ufaklık için hayırlısı olur

tarafından

Oğlumun yurtdışında sefil hayatı yaşatmam tabikide kreş, okul, arkadaş çevresi bunları temin ederim

(1,011 puan) tarafından
+2

Baba temin edemezsin ama hersey maddiyat değil 

+3 oy
tarafından

babası onay vermezse oğlunu sınır dışına çıkaramazsın, gezmeye gitmek için bile

tarafından

Babası anlayış yapsa? 

tarafından
+1

zaten anlayışlı olsa boşanma olmazdı herhalde. maalesef yasal olarak izin vermezse oğlunu götüremezsin. diğer türlü çocuk kaçırmaya girer 

tarafından

Zaten boşanmak istemiyordu yüzsüz yüzsüz af diliyordu 

tarafından

yapacak bir şey yok. her türlü o adamın onayı olacak. 

+3 oy
(8,590 puan) tarafından

Bekar ve babalığı tatmamış birinin babalık yapacağına inanmıyorum kendi çocuğu olana kadar müsamma gösterir ama sonrası sıkıntı kızımı benden kmlerce uzağa rıza gösterip göndermezdimde yani eski eşine hak vermedim desem yalan olur hakkında hayırlısı olsun 

tarafından

2çocuk olacak mı bilmiyorum hiç bu konulara girmedik şuan tek önceliğim huzurlu olmam ve oğlumla aile olabilmek

(8,590 puan) tarafından
+1

Onun çocuğu yoksa kuvvetle muhtemel isteyecektir diye düşünüyorum 

(2,242 puan) tarafından

Kendi öz abim yengem ile evlendiğinde, yengemin ilk eşinden bir çocuğu vardı,o zaman 3 yaşında falandı. Abim hiç evlenmemişti öncesinde. Şuan abime kendi isteyerek baba diyor. Yani çok güzel babalık yapan da var. Denk gelmek lazım. Bua arada 2 tane daha çocukları oldu. 

+2 oy
(1,772 puan) tarafından

Oğlunun babasıda haklı çocuğundan uzakta tutmaya hakkın yok bence ve kendin yazmışsın başta iyiydi sonradan değişti diye bir erkek için yurt dışına gitme başta kendini belli etmiş önceliğin evladın olsun. Oğlunu hazetmeyen biriyle işin ne 

tarafından

Oğluma birşey demiyor ki? Oğlum başta onu seviyordu şimdi tavırlı davranıyor

(1,772 puan) tarafından
+1

Tamam bende bundan bahsediyorum yani acele etme ve sen yabancı ülkeye oğlunla gidersen o baba nasıl görecek evladını 

tarafından

Yurtdışında ölmeyecem ki tatilde gelicem görücek oda gelsin görsün kovası değilim herhalde

+2 oy
(1,286 puan) tarafından

Durum gerçekten zor. Ama eski eşin haklı iyi bir eş olmamış ama iyi bir baba. Çocuğundan bu kadar uzak düşmek asla istemez tabi. Diyelim sen çocuğu aldın gittin. oğlun içinde kabullenmesi cok zor olur. Yeni eşini asla benimsemez. Onu babasından ayırdığınız için hep tavırlı olur. Bir süre sonra eşinde sıkıntı çıkarır. Sonuçta öz babası değil ne kadar sabredebilir ki? 

tarafından

Oğlumu onun yanında ezdirmem öyle bir olay olsa 

+2 oy
(4,133 puan) tarafından

Yurtdışına çıksan oglun babasını ancak yılda 1 2 kere görebilir. Çocuğuna büyük bir haksızlık olur. Ben gitmezdim sanırım. Zor bir karar. İşi Yurtdışında olsa bile turkiyeden iş bulamaz mı

tarafından

Peki babası evlenseydi yurtdışına gitseydi o zaman o haksızlık yapmazmıydı? 

İş bulur mu orasını bilmiyorum ama zor ireli gider çünki yöntemler farklı

(4,133 puan) tarafından

İşte aynısı olurdu sizin de karşı çıkmanız normal olurdu . Peki şuan ne kadar görüşüyorlar hangi sıklıkla 

+2 oy
(11,240 puan) tarafından

Vallahi üşenmedim yorumLarı tek tek okudum. Her öneri veren arkadaşa ters cevaplar verip şöyle böyle diyorsun. Ne yaparsan yap diyesim geldi 😂

tarafından

Ama kötü anne olarak algılanıyorum, boş yere boşanmışım diye söylüyorlar herkesi kendi fikri ama annenin mutluluğunu önemseyen yok adil mi bu? 

+1 oy
(2,197 puan) tarafından

Çok çetrefilli bir durum.

Eski eş acaba yeniden birleşme umudu mu taşıyor yoksa çocuğa çok düşkün diye mi ?

Ayrıca senin bir işin var mı?

tarafından

Yeniden birleşme umudu ama asla onunla yeniden olamayız oğlunu seviyor borcuda ama onunla bir daha olamayız

Ve evet benimde bir işim var 

(2,197 puan) tarafından

Bu radikal karar için çok aşık olmuş olman lazım. 

+1 oy
(1,059 puan) tarafından

Brnce seninde mutlu olmaya hakkin var diye dusunuyorum ,umarim orta yolu bulursun🌺

tarafından

Umarım 

+1 oy
(249 puan) tarafından

Canım biraz cesaret işi ilk evlilik olsa çocuk olmasa farklı konusurdum ama  çocuğun var uzaktan ilişki ile yakından ilişki arasında farklar illa olur , bu durumdan cocugunda etkilenir ,ben olsam düzenimi bir adam için bozmazdım yurt dışına gitmeyi göze alamazdim ,sonuçta sütten ağzın yanmış bir kere yoğurdu üfleyerek yemek de fayda var 

Birde yani evleneceğin kişi ailesi ,çevresi ,akrabaları  çok önemli ailesi nasıl ,sana ve çocuğuna karşı davranışları nasıl, bir bütün olarak değerlendirmek lazım 

tarafından

Aileside yurtdışında annesi Türkiye vatandaşı değil fazla samimi değiliz ama saygı var aramızda 

Ve ben gençliğimde yurtdışında yaşadım kolay alışabilicem oğlum alışıcak mı onu bilmiyorum. Orda ona kötü sefil bir hayat vermem buna eminim abim var en önemlisi babası izin vermiyor utanmasa karışır benim hayatıma gerçi karışmaya çalışıyor

(249 puan) tarafından

Bilmiyorum canım ya benim insanlara karşı güvenim az ne bileyim hele erkekler olunca hiç güvenemiyorum birde  çocuğu babasından uzaklaştıracaksin illa o çocuk mutsuz olacaktır yeni bir ortam bir çok şeyi benimsemesi baya zaman alır ne bileyim çocuk yüzünden göze alamazdim 

+1 oy
(3,636 puan) tarafından

Yurtdisina çocuğunuzu hemen goturemiyorsunuz diye biliyorum tabi ülkeden ülkeye değişir ama önce evliliginizin iyi gittiğine uyum sağladığınıza gittiğiniz ülkeyi inandirmaniz lazım daha sonra cocugunuz için de istek yapıyorsunuz falan falan 

(3,636 puan) tarafından

Evet fransadayim 

(114 puan) tarafından

Hangi Bolge , 78 deydim ben geldim Türkiye'ye, versailles tarafi

(3,636 puan) tarafından

Hmm siz paris tarafindasiniz biz 90 bolgesindeyiz. Kesin dönüş mü yaptınız 

(114 puan) tarafından

Ailemin yanına gidip geliyorum 

(3,636 puan) tarafından

Hmmm ben de şu an Türkiyedeyim ailemin yanında çarşamba dönüyorum tekrar :')

+1 oy
(8,465 puan) tarafından

Sen nasıl ki oğlundan uzakta kalmak istemezsin babası da aynı şekilde istemez. Bu durumda ya kendi hayatını seçeceksin ya da oğlunu seçeceksin. Anneysek önceliğimiz evladımız olmalı. Senin kendi hayatını düşünmen hem babasına hem oğluna haksızlık olur. 

(11,240 puan) tarafından

Varsayalım ki velayet sende değil babasında olsa ve aynı durumda sen olsan, eşin evlenip oğlunla yurt dışına gideceğim dese kabul eder miydin gerçekten?

(8,465 puan) tarafından

Yani çocuğunu alıp evlenip gitse hayır demezdin... 

tarafından

Hayır tabikide elimden geleni ardıma koymam velayeti aldırdım. Ben velayet bende olduğu halde o yurtdışına gitseydi birşey demezdim çünki KENDİ KARARI

(11,240 puan) tarafından
+1

Zaten sende tek başına gitsen o da sana karışamazdı. Ortada bir çocuk var sonuçta

(8,465 puan) tarafından

Tamam sorun senin gitmen değil çocuğunu götürmen. 

+1 oy
(810 puan) tarafından

Evet kadın kendini ezdirmeyecek ama uykusuzdum bana bağırdı bir tokat attı vesaire ile de bosanma biraz abartili olmus ortada bir cocuk var 

Ha dersin ki artık kendimi evladıma adadım anlarım ama bak yeniden bir evlilik düşünüyorsun o adamın iyi çıkacağını nereden biliyorsun ve ortada o adamdan olmayan bir çocuk var ileri git dese zoruna gidecek yarın Çocuğunuz olsa o adamdan Tabii ki senin kendi oğlun arka planda kalacak

Birazda bazi şeylere susmak zorunda kaliyoruz evlat icin 

tarafından

Öldürseydi boşanırdım demi? 

Ben susamam tabiatıma ters. Oğlumu herşeyden çok seviyorum ama benimde mutlu olmaya ihtiyacım var kendimi salamam kendimi unutamam 

(810 puan) tarafından

Karsidaki kişi bekar 

Sen evlenmissin ve cocuk var şuan cicim aylari oluyor sonradan başina kakiyor lar 

Zaten yurt disina göturulmuyor diye biliyorum  hem anne hem baba anca 18 yasindan sonra istedigi yeri seçebilir oglunuz

+1 oy
(6,367 puan) tarafından

Anneysen artık tek kisilik kararlar alamazsin o zaman sen ver cocugun veleyetini babasini  git evlen ilerde bir gun o cocuk beni babamdan ayirdin dese nasil cevap vericeksin annelik farkli birsey bencil davranamazsin madem mutlu olmak istiyorsun cok seviyorsa o konustugun o gelsin türkiyeye 

+1 oy
(5,301 puan) tarafından

Benim annelik anlayışıma göre çok doğru değil çocukla gitmen. Sonuçta bi çocuğa karar verirken bazı şeyleri öngörüp kabul edip öyle cocuk sahibi olduk. Bi anne olarak mutluluk benim hakkım değil mi demişsin ama bence çocuğunun mutsuz olduğu yerde(babasından ayrı olduğu ve sizi kıskandığı icin) boyle bi mutluluk senin hakkın değil.

Başka bi çözüm bulman gerekiyor,babası iyi bakabiliyorsa vekaleti ona verip kendin gidiş geliş işini yap. Hersey daha kolay olur senin için.

0 oy
(2,032 puan) tarafından

Canım baba onayı olmadan yurt dışına çıkaramıyorsun dayımla yengem bosandı kuzenim daha 3 yasında anlasarak bosandıkları halde ortak velayet var ama dayım onay vermedimi çıkaramıyor yengem çifte vatandaş birde kaçırmaya girermiş

(2,032 puan) tarafından

Eski eşini sen daha iyi bilirsin yanlıs anlama ama belkide boşandn diye yada bosandın ona muhtaç olmadın hayat kurmaya çalışıyorsun diye inat yapar bu zamanda herşey olur canım insallah mutlu olursun 

Birde evleneceğin kişinin ailesi ne der çocuga oda var sana iyi olurlar ama cocuga ne derler 

tarafından

Çok "ufak" bir sebebden boşandık abime hakaret edip bana da tokat attı. Biraz toparlandım işe başladım 

Ailesiyle öyle kana kan dişe diş kaynana gelin konumunda değiliz zaten sevmiyorum öyle durumlarıda ama saygılı efendi birileri onlarda yurtdışında oğluma hediye göndermişdiler. Oğlumu kimsenin karşısında ezdirmem ama bende bir insanım bende mutlu olmak istiyorum oğluma rol yapmak istemiyorum

(2,032 puan) tarafından

Oğlun Babasız durmaya alışır mı peki 

Erkek bu ne kadar ufak olsa da senin ondan sonra mutlu olman zoruna gider arkadaşımda anlasmalı boşandı güzel gidiyordu kızı nın velayeti arkadaşımda son 3 4 aydır adam durmuyor dava açmış niye kız işe basladı hayatını düzeltti mutlu diye zoruna gitmiş huzursuz etmeye başladı eski eşinde böyle yapacak birimi

tarafından

Avukat benden iyi biliyordur kanunları belkide boşboş dava açmaz bence sadece anlayışlı olsa

(2,032 puan) tarafından

İnat uğruna açar mı sence evlenecek çocugum yurt dışına götürecek göstermez falan sen yapmazsın ama inat eder ugrasır belki senle ama sen mutlu olacağım diyorsan bu konuyu saglm bir avukatla görüş hem aklın karışmaz hem doğru yol izlersin

0 oy
(1,930 puan) tarafından

Yasalara göre baba izin vermeden çocuğu yurt dışına götüremezsin

tarafından

Babası anlayış gösterse dünyanın sonu olmaz

(1,930 puan) tarafından

Onu babasıyla görüşmen gerekiyor canım ama devir çok kötü bir devir, ne kadardır tanıyorsun bu adamı ?

tarafından

2sene

(1,930 puan) tarafından

Yani bilemiyorum, ben ne bileyim 2.evliliğe karşıyım , 1 kere afedersin yemişim o naneyi 2.ye bilemedim 😅

0 oy
(459 puan) tarafından

Baba izin veriyorum diye imza atması gerekiyormuş bir arkadaş küçükken babası izin vermemiş gidememiş kanunlar değişti mi velayete göre değişiyormu bilemem

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 143 göst.
10 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Kralicee (10 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 498 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,896 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 127 göst.
+1 oy
9 cevap 268 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (83 puan) tarafından soruldu