+3 oy
238 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (631 puan) tarafından

Kızım 28 aylık. Dediği kelimeler anne, baba, aba, dede, nene, aç, bee (kedi demek). Birde hav hav, han han (araba) mee, möö. Bu kadar sadece. Dediklerimizi anlıyor. Bir şeyi getir götür dediğimizde yapar. İkili cümle yok. Gel, git bile demiyor en basitinden. Dün bir konuşma terapisti ile değerlendirmeye gittik. İletişimi iyi endişelenmeyin dedi. Ama evet kelime sayısı çok az diyor. Bebekliginden beri her gün kitap okuyoruz. Ama mesela sürekli ıh ıh diye gösteriyor oradaki hayvanın, yiyeceğin ne olduğunu benim söylememi istiyor. Artık söylemiyorum çünkü biliyor ne olduğunu. Sürekli işaretle gösteriyor ne istediğini. Çoğunu yapmıyorum söylesin diye. Ama sadece aç demeye başladı üç ayda. Yeni kelime hiç yok. Gerçekten artık kafama takmaya başladım. Başka neler yapabilirim? Çok az ısrar etsem döner gider söylememek için. Önceden teyze derdi onu birakti. Annane derdi demiyor nene demeye başladı. Bir kere boşluğuna geldi teyze, annane dedi. Sonra bir daha dedirtemedim. Saçma olcak belki ama inadindan konuşmuyor gibi geliyor. 

9 Cevaplar

+2 oy
(1,396 puan) tarafından

Şiddetle oyun gruplarına göndermenizi tavsiye ederim , çocuk dökülecek diyebilirim

(631 puan) tarafından

Teşekkür ederim evet bu aralar bende baktım çevremdeki yerlere. Bu hafta gitmeye basliycaz 

-Reklam-
+2 oy
(3,396 puan) tarafından

Benim oğlumda iki yaşında sadece baba,mama,gel,git, bazı ****** seslerini taklit ediyor,mesela baba gitti yerine ba gi diyor çilek yerine çi diyor, çoğu kelimenin baş harflerini söylüyor dediklerimi anlıyor yapıyor birşey istesem getirir ama cümlesi hiç yok,benim büyük oğlum üç yaşında konuştu bakalım bu oğlum ne zaman konuşacak 

(631 puan) tarafından

Teşekkür ederim umarım bir an önce konuşurlar 

+2 oy
(1,632 puan) tarafından

Çocuğu silik otizm teşhisi alan bir anne uzunca yazmıştı okuyunca size de aynen iletmek istedim. Öncelikle pedagog değil bir çocuk psikiyatriye goturmenizi tavsiye ederim. Pedagoglarin tani koyma yetkisi yok bir cougu normal veya uyaran eksikliği güvenli bağlanma sorunu deyip geciktiriyor. Psikolojik etkisi için bir çocuk psikiyatriden destek alın. İkinci olarak doğru yapıyorsunuz istikrarlı durun. Söylemeyin ama gün içerisinde öğrenmesini istediğiniz kelimeyi siz göstererek tekrar edin günde 40 kez. Ben gerçekten çetele tutuyorum kırk için. Kızım 14 aylık. 25 civarı kelimesi var anne gel anne su mama cıs baba sucgibi basit cumlelere başladı. Akran eksikliği çok önemli fakat kendini ifade edemeyen bir çocuk kreşe uyum sağlayamaz. Size kreş öneren doktorlar veya kişiler olacaktır. Bir çok kendini ifade edemeyen çocukta geri tepiyor. Onun yerine çocuk aksiyon merkezi(hareket üssü), ebeveynli oyun grupları tercih edin. Bu durumdaki bir çocuğun kendini ifade edecek birine öncelikle ihtiyacı var. Destekle öğrenecek ve aşarak kendini ifade etmeyi görerek öğrenecek. Hiç saçma değil bebekler gerçekten inattir. İnattan yapması çok olağan. Birde ihtiyacı olmayan çocuk konuşmaz. İstemeden acikmadan yemek su verilen, düzenli dışarı çıkmayan ve zor durumda kalmayan(kakası hemen değişen, düştüğünde ağlamasına izin verilmeyen vs gibi) bir çocuğun konuşmasını bekleyemiyoruz. Bol bol akran gösterin çocuklar birbirinden görerek ogrenir. Artık bu dönemde kitaplar halen bebekelr için ütopik şeyler. Tabi ki okuyun ama göstererek öğretmeniz daha etkili olacaktır. Günde yarım saat konuşma saati yapın. Müzik açıp dans öğretin. Sar makarayi, a ram sam sam, köpek ne der vs vs. Bunlarla ses tonunu değiştirerek onun elleriyle hareket etmesini sağlayacak bir zaman yaratın. 

(631 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız bu hafta oyun grubuna başlıyoruz umarım onunda faydası olur düzenli gidince. Ailelerimizde uzakta olunca bizden başka kimseyi görmüyor. Evet kreş bende düşünmüyorum daha konuşmaya başlayıp ifade edince belki 3 yaşından sonra yarım gün göndeririz diyoruz

(1,632 puan) tarafından

En guzeli, birde çocuk psikiyatriden bir destek almanızı tavsiye ederim. İnat sorununuz için size çok destek olur. Sağlıkla büyüsün, inşallah tez zamanda açılsın 

+1 oy
(14,664 puan) tarafından

psikolojik olabilir. pedagog görsün.

bir de kreşe göndermeyi deneyin. çoğu çocukta işe yarıyor. 1-2 ay içince bıcır bıcır konuşuyorlar 

+1 oy
(587 puan) tarafından

Canım yasitlariyla bir araya getirme şansın yok mu yarım gün kreş olur oyun grubu olur genelde faydası oluyor çünkü çoğu şeyi yasitlariyla öğreniyorlar 

(631 puan) tarafından

Kreş zor ama oyun grubuna goturucem canım iki haftadır hastaydı iyileşti sayılır bu ay baslaticam artık. Çünkü ailelerde uzakta kimseyi görmüyor bizden başka 

+1 oy
(936 puan) tarafından

Aynen kızım 28 aylık sizinki gibiyiz. Birşeye ıhhh dediğinde anlamamazlıktan geldiğim zaman geriliyor ve strese girip daha hırslı parmağını emiyor. Onun ne istediğini anladığımı gösterdiğim zaman çok mutlu oluyor. Oyun grubuna götürcem  bakalım

(631 puan) tarafından

Bende oyun grubuna baslaticam artık, parkta falan çocuklardan çok çekinir hemen kucağıma gelir umarım faydası olur düzenli gidince 

+1 oy
(615 puan) tarafından

Bende taktım kafayı ya 26 aylık konusmuyor geçen çocuk gelişimiyle konuştum ikili cümleleri olması lazım dedi 3 yaşına gelince de bizler gibi konuşması beklenir dedi cuma gününe randevu oluşturduk birde yüzyüze konuşacağım test de yapılacak artık nasıl yönlendirme yaparlarsa ona göre de ilerleme yaparım diye düşündüm bana birşeyler söylüyor da başkasına hiç konuşmuyor bazen de canı isterse birşeyler söylüyorum bugün annem napiyorsun dedi hiç diye cevap verdi bunu da söyledim çocuk gelişim uzmanına onun için de oyun terapisti iyi olur dedi yaşıtlarıyla bir araya gelse daha iyi konuşur dedi de yaşıtı yok 

(631 puan) tarafından

Bizimde yaşıtı yok denecek kadar az, olan arkadaşlarimizla da ayda iki kere ancak görüşüyoruz. Bende oyun grubuna yazdırmayı düşünüyorum, aileler de uzakta olduğu için bizden başka kimseyi görmüyor, diğer çocuklardan parkta falan çok çekiniyor 

(615 puan) tarafından

Hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz bizim burda oyun grubu da yok bi oyun alanı var oraya da büyük çocuklar geliyor korkuyor valla alışır açılır diye verdiğim parayı da gözüm görmüyor sırf çocukları izlemeye gidiyoruz korktuğu için oynamıyor da oturduğum mahallede bırak çocuğu genç bile yok zaten hep yaşlı böyle devam ederse kreş düşünüyorum da oda anca taşındıktan sonra düşüne bileceğim bir durum şimdi başlasa 2 3 ay sonra bırakmak zorunda kalacak 

+1 oy
(3,996 puan) tarafından

Soyledigin cumleleri ona tekrarlattir canım 

Sorular sor sürekli 

Bak ne konuşuyorum ne yapıyorum gibisine konus onunla 

Piskolog bu tür sıkıntılarda 

Onunla çok fazla iletisime girin ona sorun biseyleri onunla yapın demisti 

Buyuk kızım için gitmistik 

Bi de kendi soylediklerini tekrarlattir demisti

0 oy
(36 puan) tarafından

Oyun grupları gibi sosyal gelişim programları var onlara gidin aile ile yapılanlar var sosyalleşsin birde 5 sn kuralı uygulayın mesela birşey söyleyecek anne şu ver mesela şu dediğinde hemen şu mu istiyorsun dıye cevap verme 5 sn bekle tamamlamasını bekle anne dedıgınde efendim kızım deme bekle devam etmiyorsa cevap ver bi süre devam et sende konuşurken tekrarla bu su şu ver yumurta güzel gıbi medya çiçek mıs kokuyor kısa ama net konuşmalar yap aklı karışmayacak sekılde uzun cümle kurma  kısa kısa birde şarkı söyle ona tane tane al kucagına dans dans desen bile yeter  dans et söylediği kelimeleri birleştir mesela aa sar sar makarayı çekirdeksiz domates seçe gını şarkıları söyle 

İlgili sorular

+2 oy
0 cevap 45 göst.
0 oy
7 cevap 196 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde GSmsl (849 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 361 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,466 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 91 göst.

Kategoriler