Kızım 28 aylık. Dediği kelimeler anne, baba, aba, dede, nene, aç, bee (kedi demek). Birde hav hav, han han (araba) mee, möö. Bu kadar sadece. Dediklerimizi anlıyor. Bir şeyi getir götür dediğimizde yapar. İkili cümle yok. Gel, git bile demiyor en basitinden. Dün bir konuşma terapisti ile değerlendirmeye gittik. İletişimi iyi endişelenmeyin dedi. Ama evet kelime sayısı çok az diyor. Bebekliginden beri her gün kitap okuyoruz. Ama mesela sürekli ıh ıh diye gösteriyor oradaki hayvanın, yiyeceğin ne olduğunu benim söylememi istiyor. Artık söylemiyorum çünkü biliyor ne olduğunu. Sürekli işaretle gösteriyor ne istediğini. Çoğunu yapmıyorum söylesin diye. Ama sadece aç demeye başladı üç ayda. Yeni kelime hiç yok. Gerçekten artık kafama takmaya başladım. Başka neler yapabilirim? Çok az ısrar etsem döner gider söylememek için. Önceden teyze derdi onu birakti. Annane derdi demiyor nene demeye başladı. Bir kere boşluğuna geldi teyze, annane dedi. Sonra bir daha dedirtemedim. Saçma olcak belki ama inadindan konuşmuyor gibi geliyor.