+11 oy
732 göst.
önce Diğer kategorisinde (351 puan) tarafından

image

Umarım güzel bir şekilde anlaşılmıştır.. Rabbim bütün İslam aleminde ki kadınlara nasip etsin İnşâAllah 

13 Cevaplar

+6 oy
önce (604 puan) tarafından

Bunu anlamıyorum nefsime ağır gelıyor giymem dersin bu bir tercih. Ama kesinlikle geçmıyor deyıp hiç araştırmadan uyduruk bır hocadan dinlediğini, büyük alimlerin o kadar araştırmalarına tercih eden insanlar var. İşine geldiği gibi inanan insanlar maalesef çok var. Rabbım hepımıze hıdayet etsın😊

önce (351 puan) tarafından

Amin amin.. Gerçekler bunlar değiştirilemiyor kabul etmek zorundayız hepimiz de

Bana geçenlerde burda birisi Hristiyan kıyafeti dedi ama bilmiyorki bu sözü yüzünden ne kadar günaha girdi kimi dedi kuran da yok 

önce (604 puan) tarafından
+1

Kişi görmek istediğini görür derler ya aynı o hesap. Nefse ağır geldiği için hemen inkar ediyorlar. Çünkü inkar edınce vicdan rahatlıyor. Bunuda yazayım bu platformda gerçekten bilgisiz çok insan var bazen hayret ediyorum nasıl fikirler dıye😊

Fikir ayrılığı olabilir ama bu kuranın ayeti üzerinden olamaz dediğiniz gibi görmek istediklerini görüyor bazı insanlar 

-Reklam-
+6 oy
önce (1,408 puan) tarafından

Öncelikle farklı dine inanan kişilere gavur demek çok zavallıca. Buna hiçbir zaman anlam vermedim, veremiyorum da. Ayrıca kuranda yazilandan yola çıkarak kendinde bir yola varabilirsin. Ne cahiliye döneminde ne de Hz. Muhammed döneminde çarşaf giyildigine dair bir bilgi yok. Çarşafın tarihçesinin rahibelere dayandığına dair bilgi çok. Kuranda geçen cilbab kelimesinden yola çıkıyorlar ama kelime anlamı yanlış değilsem tüm vücudu örten anlamına geliyor. Vücudu kara çarşafa örtüyor , feracede örtüyor. Dinin emrettiği vücut hatlarının belli etmemesi ve el, ayak bileklerine kadar örtünmek değil mi? Bu emre bir tek kara çarşaf ile mi uyulabiliyor. Tabi , kim kendini kara çarşafta rahat ediyorsa kullanabilir ama bir algidir almış başını gidiyor. 

İsteyen linçleyebilir ama çarşafa da k.lot s.tyenle gezenede her zaman saygım olmuştur ama burnunu + gözlerini kapatıp çarşaf kullananları hiçbir zaman anlamamisimdir. 

Gevur kelimesini ben demedim bana hep gevur elbisesi diye lanse edip söylediler ben onu dedim neyi nasıl ne yönden anlamak istiyorsan ordan anlıyorsun insanların fikirlerine saygı çerçevesinde cevap vermelisin

Ben demiş bile olsam ****** dinsizdir gevur denildi diye nooldu Müslüman lardıda bizmi bilmiyorduk.. Vallahi Hristiyan ve kafir ler bize ne zulüm ler ne küfürler eder onları o kadar kınamazsın ama Bi kelime denilse bizim tarafımızdan bizim canımızı alır onlardan olursun bu da Bi farklı kafada işte 

Pardon, klavye hatası değil, arka sokaklar diye okumuşum sjsjsjsjs 

@sjsjhs baya bir carpitmissin konuyu kusura bakma ama bir o kadar da sacmalamissin. sjsjsj 

Konu kara çarşaftı yani hani. Konu, gavur dediğiniz Hristiyanlar veya kafir diye nitelediğiz kimler bilmiyorum ama onlar değil. Konu kimin Müslümanlara ne dediği de değil. Eğer sorularına cevap verecek olursam "yaratılanı severim, yaratandan ötürü " sözüyle hareket edip tüm insanları aynı görüp din ayrismazligi yüzünden düşman veya kötü olarak gormemeni tavsiye ederim. Hani Müslümansin ya. Başka biri Müslümanlara hakaret ediyor, zulüm ediyor diye bizimde onlara öyle davranmamiz gerekmiyor. Herkesin doğrusu kendine. Sen nasıl ki inancını sorgulamıyor,  başka inanca yonelmiyor ve doğru kabul ediyorsan, Hristiyanlarinda,  Yahudilerin de, Budistlerin de seninle aynı düşünceye sahip olduğunu bilmeni isterim. (Müslümanlardi da biz mi bilmiyorduk sozune istinaden söylüyorum. )🤷‍♀️

Bugün hem oruçluyum hemde Cuma günü bugün o yüzden her şekilde susuyorum siz kendinize göre haklısınız ben kendime göre cumanın bereketi üzerinize olsun hayırlı günler nası anlamak isterseniz öyle anlayabilrisniz konuştuklarımı çarpıtmadan yorum yapın sadece.. Kendi fikirleriniz üzerinde konuşun.. 

+3 oy
önce (388 puan) tarafından

Kurban olduğum, bizim binlerce cümleyi sarf edip anlatamadığımızı şöyle kısacık anlatmış ya… ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

+1

Daha çooook sözleri var tesettür ile ilgili o kadar net ki 

+1

Şeyhim ya kurban olurum onu verene ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️😍

+1

Rabbim onun gibi insanların sayısını artırsın yoksa bu dünya helak olur 

önce (2,453 puan) tarafından

Aminn

Amin amin amin ❤️✨❤️✨❤️✨❤️

+2 oy

O mübarek asrın âlimi seçildi. Ne derse doğrudur. Rabbim yolundan ayırmasın

+1

Amin. Cümlemizi onun yolundan gitmeyi nasip etsin İnşâAllah 

Amin ❤️ 

+2 oy
önce (1,532 puan) tarafından

Bu hesabı kullanan şahıs çarşaf postları açıp kaos yaratmaya çalışıyor o kadar belli ki. Geçen çarşaf için yahudi kadın giysisi dedim diye beni kâfir belledi. Kendisinin dinlerden haberi bile yok. Hep ve yine savunacagim ki çarşaf diye adlandırılan giysi dinimiz olan İslam da yeri yoktur. Biraz tevrati okursan tasvir edilen kapanma şeklinin çarşafa uyduğunu ve peçenin geçtiği kısımları görebilirsin (hatta Hz İshak'ın eşinin kapanma şekli bahsedilir). Eğer başka bir kavme benzemek istemiyorsanız çarşaf ve tarzı elbiseler giyinmeyin derim. En basiti açın Google görsellere bakın.

image

önce (1,532 puan) tarafından

Ne peygamber eşleri ne de sahabelerin eşleri çarşaf giymemiştir. İslam hoşgörüyü önerdiği halde sizin bu diğer dinlere olan nefretinizi bı anlayamadım gitti. Ayrıca istediğim kitabı da okurum tavsiyene gerek yok. Birşeylere şahidim ki gönlüm rahatça yorum yazabiliyorum. Asıl senin amacin ne ya?

+1

Ahzab suresinde tesettür ayeti indiğinde, Kadınlar hurma bahçesinde hurma topluyorlardı... Ayeti duyduklarında eteklerindeki hurmaları döktüler... Daha sonrada bezleri bedenlerine sarıp, evlerine koştular... Eve gidelim sonra düşünürüz demediler! Hurmalar helak olur demediler

+1

Tesettür ayeti sonrası sabah ümmü seleme gördüklerini anlatıyor bütün sokaktaki kadınların siyah kargalara benzetiyor herkes simsiyahtı diyor giydikleri kıyafeti tarif ediyor peygamber eşleri giymedi mi sahabe eşleri giymedi mi? 

+2

Benim dinim İslam çok şükür diğer dinleri de kabul etmiyorum Hristiyan dan ve kafirden Müslümana kardeş olmaz onlar bizim düşmanımız onlarki nasıl bizi düşman görüyor gazze örnek doğu Türkistan örnek Arakan çeçenistan Filistin keşmir Irak kıta mısır moro Özbekistan daha bir çok sayamadığım ülke Hristiyan ve Kâfirler tarafından zulüm altında Müslüman olan herkesi öldürüyor lar bizim din kardeşlerimiz ölürken ben tabiki onlara düşman olacağım 

önce (16 puan) tarafından
+4

@@2516 Geçen gün aynı şekilde yine rast geldim kıza din düşmanlığı niye deyip kendiniz alasını yapıyorsunuz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hoşgörülü olmayı emrediyor ise dinimiz bunu önce sizden beklerim uzaktan bakılınca hiçte öyle değilsiniz çünkü dinin ayetlerini kitabını savunan kim varsa hooop siz oradasınız demedik bırakmayıp karşıdan da suspus olunmasını bekliyorsunuz asıl sizin amacınız ne karşı taraf sussun bende ağzıma geleni sayayım mı arkadaş çok güzel söylemiş sizin imtihanınız kendiniz olmak 

+2 oy
önce (429 puan) tarafından

Oyle bi donemdeyiz ki hak ile batili ayirt etmek cok zor Rabbim dogru yolu bulmayi nasip etsin InsaAllah 

Amin amin amin 

+1 oy
önce (465 puan) tarafından

Tesettürlü değilim. Ama benim düşünceme göre çarşaf yazıyordur veya yazmıyordur. İddia edemem. Lakin tarif edilen örtünme şekline en uygun kıyafet. 

+1

İlk bakışta gören her insan aklı yerinde ise sizin gibi doğru olanı görür zaten 

+1 oy
önce (3 puan) tarafından

Öğretmenim okulda giysem ne derler diye çekiniyorum açıkçası 🙈

önce tarafından

@Yummyyumm ❤️🌸

önce tarafından

@Sjsjhs takılma canım aslında yummy kötü bişey demedi ☺️

önce (935 puan) tarafından

@Kulpsuzkupa bu konuşma şekli doğru bir şekilde değil yalnız. Fazlasıyla ötekileştirme içeriyor. Durumu antipatikleştiriyor. Amaç sevdirmek değil miydi?

önce (1,618 puan) tarafından

Laiklik kelimesini duyar duymaz kirpi gibi kabaranlara çok gülüyorum

önce tarafından

@Nature Daphne benim konuşmamdan mu bahsettin 

+1 oy
önce tarafından

Kitabın adı nedir ?

Bende araştırıyorum şuan alıcam yakın zamanda ama fiyatlar çok uçuk ya 😍🤣

Keşke yakın olsaydık size hediye ederdim.. 

Çarşafı şerif risalesi yazarı Cüneyd gezer 

önce tarafından

Yaa gerçekten mi Allah'ım razı olsun almış kabul ediyorum rabbim sevabına nail etsin inşallah canım bak şimdi iki resim bırakıcam hangisi daha iyidir sence

Amin tamam bekliyorum 

önce tarafından

Alta bıraktım bakın bi 

+1 oy
önce tarafından

image

Bu mu tek parça bu

önce (3,157 puan) tarafından

Burun altı tabiki :) ama ben çeneden bağlıyprum malesef 

önce tarafından

Biizim hocalarımız da burun altı yapıyor da bende çene altından yapıcam sanırım çünkü eşim pek sıcak bakmıyor zaten çarşaf giymeme

Neden sıcak bakmıyor ki merak ettim 

@BETIGUL siz neden çene altı yapıosunuz sadece merak için sordum Rabbim niyetinizi kabul eylesin 

önce tarafından

Bilmem çevresinde giyen yok pek 

+1 oy
önce tarafından

image

Yoksa bu 2 parça olan mı

+1 oy
önce (1,259 puan) tarafından

Din konusunda aynı düşünceleri paylaşmıyoruz. Sadece şunu demek istiyorum, bu post veya diğer postlarınızda, size yapılan zıt yorumlara neden bu kadar sert, dümdüz, şöylede cahil, böylede kafir diye etiketleyip  cevap veriyorsunuz. Üslübunuz çok sert. Doğru olduğunu düşündüğünüz fikirlerin herkese etki etmesini istiyorsanız, öncelikle inandığınız dini değerlerin hoşgörü ve anlayışını da benimseyin. 

Ama şunda da haklısınız, karşı tarafta yorum yaparken çok sert yazabiliyor bazen. 

+2

Aynı düşüncede olmayabiliriz ben herkese saygı duyarım ama çok kırıcı olunuyor şahsıma.. Bazen de dine yediremediğim çok söz söyleniyor kendi şahsıma denilenleri ben kaldırabilirim isterse sen kafirsin denilsin denildi de hatta ama dine uzatılan dile ben saygı duymuyorum açık ve net sert görünebilir evet karşım daki kişi bana demedik bırakmayıp bende dedikleri söz karşısın da cahil demişsem kimse yargılayamaz beni karşım daki kişi bana pat pat sayarken bende doğruyu savunuyorum herkesin kendini savunduğu gibi 

0 oy
önce (188 puan) tarafından

Kadın vucut hatlarını ister renkli ister renksiz bol geniş şekilde örttüğü taktirde bunların hepsi tesettüre girer.

Çarşaf giyen takva olanı bu diyerek ferace giyeni , ferace giyen pardüse giyeni, pardüse giyen bol tunik bol olmak kaidesiyle etek pantolon giyeni güzelce örtüneni ezmemeli. Ne yani şimdi anadoluda tüm annelerimiz şalvar yelek yemeni takıyor açıklar mı hayır çoğu yörenin yine kendine has dış kıyafeti var. Tüm bu saydıklarımızın hepsi tesettürdür ve Kur'an-a uygundur. Lâkin omuzdan aşağıya sarkıtılmayan ve başa mendil kadar bir eşarp takmak , dar ve iç gösteren transparan veyahut vucut hattını iyice belirgenleştiren dar taytlar ipeksi giyim ince ten veya file çoraplar süslü papuçlar bunlar asla tesettür değil teşhirciliktir. 

Yahu ben bir tane açık file çorap giyen kadın görmedim lâkin kapalı olup file çorap giyen kadın gördüm. Açığı görsek hoş olmayan bir kelâm ile hitâp ederiz. MuhafazanAllâh o da asla doğru değildir. Genel itibariyle bunu ahlâk bekçileri mi diyeyim kendini çok dindâr sanarak küfür eden çok çok fazla. Gerçekten kapalıdan çok daha usturuplu giyinen ahlaklı açık hanımlar var. Çarşaf giyip ten çorap veya hiç çorap giymeden topuklu ile gezen de var. 

Açık çok açık giyinenlere kızmıyorum hatta çok arkadaşım var fakat kafasına mendil kadar eşarp takıp saçma sapan giyinenlere çok kızıyorum çünkü islâm böyle bir şeye asla müsaade etmiyor.  

+1

Tesettürün ölçüsü ve nasıl giyineleceği ayeti tefsirleri fıkıh açıklamaların dada ayetlerde de açık açığa vardır görüp uygulamak insanlara kalmıştır Rabbim herkese hakkıyla tesettüre girmeyi ve taşımayı nasip etsin İnşâAllah 

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 637 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Emine S (17,485 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 343 göst.
+3 oy
9 cevap 1,032 göst.
19 Ekim 2022 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde BETIGUL (3,157 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 552 göst.
22 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,165 soru

12,439,349 cevap

45,924 kullanıcı

Kategoriler

...