Kadın vucut hatlarını ister renkli ister renksiz bol geniş şekilde örttüğü taktirde bunların hepsi tesettüre girer.
Çarşaf giyen takva olanı bu diyerek ferace giyeni , ferace giyen pardüse giyeni, pardüse giyen bol tunik bol olmak kaidesiyle etek pantolon giyeni güzelce örtüneni ezmemeli. Ne yani şimdi anadoluda tüm annelerimiz şalvar yelek yemeni takıyor açıklar mı hayır çoğu yörenin yine kendine has dış kıyafeti var. Tüm bu saydıklarımızın hepsi tesettürdür ve Kur'an-a uygundur. Lâkin omuzdan aşağıya sarkıtılmayan ve başa mendil kadar bir eşarp takmak , dar ve iç gösteren transparan veyahut vucut hattını iyice belirgenleştiren dar taytlar ipeksi giyim ince ten veya file çoraplar süslü papuçlar bunlar asla tesettür değil teşhirciliktir.
Yahu ben bir tane açık file çorap giyen kadın görmedim lâkin kapalı olup file çorap giyen kadın gördüm. Açığı görsek hoş olmayan bir kelâm ile hitâp ederiz. MuhafazanAllâh o da asla doğru değildir. Genel itibariyle bunu ahlâk bekçileri mi diyeyim kendini çok dindâr sanarak küfür eden çok çok fazla. Gerçekten kapalıdan çok daha usturuplu giyinen ahlaklı açık hanımlar var. Çarşaf giyip ten çorap veya hiç çorap giymeden topuklu ile gezen de var.
Açık çok açık giyinenlere kızmıyorum hatta çok arkadaşım var fakat kafasına mendil kadar eşarp takıp saçma sapan giyinenlere çok kızıyorum çünkü islâm böyle bir şeye asla müsaade etmiyor.