+2 oy
652 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar nasılsınız? 

Abim 11sene önce evlendi yengem hamileyken sağlık sorunları geçirdi kansere yakalandı tedavi aldı ama fayda etmedi oğlunun büyüdüğünü  göremeden vefat etti. 10yaşında yeğenim artık aklı eriyor küçükken hep ağlardı herkesin annesi var benim annem yok diye hepimiz annesinin yerini veremesekde iyi şekilde büyütmeye çalıştık. Abimin aklının ucundan evlilik geçmiyor yapamam diyor annem zorluyor ve biz iki kardeşi abimizi ikna edelim diye yanına gönderiyor. Her defasında hayır diyor annem yaşlanıcaksın oğlun büyüyecek evlenicek o zamanlarda anne lazım diyor abim ben yapamam diyor. Bende abime hak veriyor gibiyim yani tabiki karakter meselesi ama üvey anneyle nasıl yapıcak? Belki çok iyi biri olucak Allah korkusu olucak ama yine de insan korkuyor ben artık karışmamak istiyorum ama olayın hep içinde oluyorum abim geçen defa bir daha bu konuyu açarsan evime gelme diyor. Yeğenimede çok üzülüyorum masum hiçbir günahı yok 

Annem haklımı onuda kestiremiyorum. Ben bu durumda ne yapabilirim? 

24 Cevaplar

0 oy
önce (3,878 puan) tarafından

Bence sen anneni ikna et 

Abin annenin istemesiyle evlenemez 

İlk önce kendisi istemesi lazım 

Ve ben olsam cocuguma üvey anne istemez 

Sonuçta gelen nasıl biri olacak 

O çocuğa bi tokat vursa mezarda kemiklerim sızlar 

Ne güzel büyümüş etmiş 

Baskı yapmanın hiç bi anlamı yok 

Bence abinle bir olup anneni ikna edin

önce (7 puan) tarafından

Hangi anne çocuğunun üzülmesini ağlamasını ister ki? 

önce (3,878 puan) tarafından

Bi anneni düşün 

Bi de ölen çocuğun annesini düşün 

Herkes kendine göre haklı 

Herkes biseyleri düşünüyor 

Ama önemli olan abinin düşüncesi 

Çünkü zorla iknayla evlilik yapılmaz yapılsa da yürümez 

-Reklam-
0 oy
önce (4,567 puan) tarafından

Annenin karismaya hakki yok ki. Kendince dusunuyo ama abinin duygularini hice sayiyo. Bence sizde karismayin. Ayrica yegenin daha kucuk. Bu zamanda cocugunu kendi cocugu gibi sahiplenecek kadin zor bulunur. Illa bisey cikar hele bi de kendinin cocugu olursa... Evlenip iki gun sonra senin oglun soyle boyle deyip annenin kapisina gondermeyecegi ne malum? Hersey zamaninda olur. Belki ilerde oglu da buyur yetiskin olur o zaman dusunur. Zorlamanin hic anlami yok.

önce (7 puan) tarafından

Gelecekte abimin yalnız kalmasını istemiyor ama zorla da güzellik olmaz

önce (4,567 puan) tarafından

Tamamda evlenir bosanir garantisi mi var. Bak evlenmis esi hastalanmis olmus Allah rahmet eylesin. Zamani vakti dogru olunca zaten akisinda olacak. Zorlamanin anlami yok.

0 oy
önce (3,984 puan) tarafından

Yaaa abin gibi olsa keşke bütün babalar, kusura bakmayın kimse başkasının çocuğuna annelik yapamaz illa kendi çocuğu da olacak yazık değil mi öksüz kuzuya.abin bırakıp işe gidecek o kadınla çocuk kalacak. Sen anneni ikna etmek icin git abin adam gibi adam 

önce (7 puan) tarafından

Bende abimle yüz göz olmak istemiyorum

0 oy
önce (438 puan) tarafından

Iki tarafda cok olgun MasaAllah abin olen esine deger vermis cocugundan endise ediyo ki baska biri olsa bu zamana kadar coktan evlenirdi cok gorduk coluk cocugu anasina birakip evlenen erkekleri benim kuzenim de yapti teyzem buyuttu 2 kizi kizlar sefil olmadilar cok sukur ama annende hakli abin yaslanacak oglu evlenecek gidecek illaki krndi duzenini kuracak e annen de basinda duramaz ne zamana kadar duracak esi olsun o ona baksin o ona baksin diye dusunuyo iki tarafda hakli da bu kadar kesin kararla istemeyen adama ki kac yasina gelmis cocuk degil bisey denmez artik kendi bilecegi is 

İlgili sorular

+1 oy
40 cevap 1,156 göst.
21 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Aisem3155 (253 puan) tarafından soruldu
+3 oy
39 cevap 1,222 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Esraaa_temell (447 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 423 göst.
0 oy
14 cevap 291 göst.

413,245 soru