+2 oy
134 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (843 puan) tarafından

Oglum 19 aylık ayağımda sallayınca kalkmaya çalışıyo istemiyo bir aydır memeden kestim eskiden emerek uyurdu. Gecen haftalarda beşiğine koyuyodum ofsdan çıkıyordum babası pış pış yapıyo uyuyodu. Ama artık öylede uyumak istemiyo. Siz nasıl uyutuyorsunuz. Tavsiyeleriniz var mı bana 

8 Cevaplar

+1 oy
önce (2,316 puan) tarafından

Canım Yanlış anlama ama 19 aylık olmuş artık bir uyku düzeninizin uyku eğitimi olması lazımdı Yani benim kızım şu an 13 aylık beşi ile koyuyorum mamasını veriyorum kendi yatıyor bazen huysuz olduğu zaman sallıyorum arada bana tamamen desteksiz uyutmaya çalışıyorum Bence sen de artık başlamalısın desteksiz Uyutmaya odasına koyup karanlık ortam sağla sessizlik genellikle çocuklar uykuya dalıyor böyler rutin lerde

önce (843 puan) tarafından

Aslında başlarda iyiydi sonradan bozuldu düzeni özellikle son zamanlarda ıyice bozuldu. Sallamaya gelmiyo bırakıyorum desteksız uyusun dıye ondada aglıyo onu alana kadar 

-Reklam-
0 oy
önce (1,790 puan) tarafından

Kaçta yatırıyosunuz akşamları 

+1

Duzensız bı ara onda uyutuyodum şimdi uyumadığı için yatıramuyorum. Gece bıre ldar uyanık. Dun gece ıkide ağlaya ağlaya uyudu. Ne yapsam fayda etmiyor uyumuyor 

Salladığın için mi ağlıyor biraz kendi haline bıraksan aslında ağlamasına izin ver elbet susup uykuya geçecektir bende oğlumu uyutmaya çalışıyordum sallayarak asla uyumuyor ama kendi haline bıraktım uzun zamandır sallamıyorum kendisi uykuya geçene kadar bekliyorum mecbur 

Sallmıyorum bende uzun zamandır dediğiniz gibi yapıyorum ama artık öylede uyumuyo beşiğinden çıkarana kadar ağlıyo. Burnuda tıklı ondan mı uyumuyo bilmiyorum 

Hasta mıydı ondan da zor uykuya geçiyor olabilir 

0 oy
önce (1,165 puan) tarafından

Yanına yatıyorum hop uyuyo

Ben öyle yapınca kalkıp oynamak istiyo. 

önce (1,165 puan) tarafından

Tepkisiz kalıp uyuyo gibi yapman lazım bir süre sonra sıkılıp uyuyacaktır

0 oy
önce (708 puan) tarafından

Hep mi öyleydi mesela emerek uyuduğunda kolay uyur mu benim durum senden de kötü hiç sevmedi uyumayı çok direniyor dediğin gibi eskiden zapt ediyordum şimdi büyüyünce zapt edemiyorum da 16 aylık hiç o saatlere bırakmadım delirtsede saatlerce uğraşsam da saatini şaşırtmadım korktum ki direnerek istediğini yaptırdığını düşünmesin doğru mu yapıyorum yanlış mı bilmiyorum ama hala uykuya ihtiyacı var. bi gün pes edip gündüz uykusunu bırakacam diye korkuyorum karanlık odada maması altı bi rutin olup ben ninni de açıyorum yanına yatsan yine uyumaz mı 

Önceden emzırıyodum uyuyodu. Arada sallıyodum şimdi bozuldu burnuda tıkalı ondan mı bilmiyorum 

önce (708 puan) tarafından

Burnu tıkanınca kızım da çok uyanır ondandır 

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Valla benim kızım 13 aylık normalde ayağımda uyuturdum artık öyle yapmıyorum ışıklar kapanıyor 10 da yanına uzanıyorum onun yastığınıda yanıma koyuyorum sonra bi bakıyorum kendisi uyumuş 

Bende bunu denicem ama uyuyacagını sanmıyorum. Kalkıp sırtıma cıkıp oynuyo genelde 

önce (69 puan) tarafından

Siz hiç tepki vermeyin gözünüzü kapatın diyinki ben uyuyorum yada ben pış pış yapıyorum emin olun biraz hareketlenir sonra uyur 

0 oy
önce (2,841 puan) tarafından

Postu kapatma yemeğimi yapıyım yazacam sana🥰

0 oy
önce (935 puan) tarafından

Uyku öncesi rutini yap canım 

0 oy

Merhaba canım öncelikle sabahları kaçta uyanıyorsunuz ve öğlen uykusuna kaçta yatırıyorsun bu çok önemli.

Mesela biz tam 8 de uyanıyoruz alarm kuruyorum, uyandıktan 3 saat sonra öğle uykusuna yatırıyorum

Bunu bir fenomenden öğrendim 3 saat kuralını işe yaradı.

Yani 11 yada 11.30 arası uyuyor,ama uyumadan önce parka çıkarıyorum hem temiz hava hemde yorulsun diye.

Normalde 1 saat yeterli oluyor kendim uyandırıyorum ki gece erken uyusun yada zaten kendisi uyanıyor,bazen uyanmasa da 13 e kadar uyusa uyusun diyorum ama tam birde uyanması lazım ki uyanıyor zaten.

Neden 13 dedim çünkü öğlen uykusundan uyandığı saatin üstüne 8 saat ekliyorum,13 ü saymıyorum,14 ten itibaren akşam 21 e denk geliyor.

Yani 9 da uyuması lazım.

Üzerini değiştiriyorum zaten anlıyor uyku vakti geldiğini,yada duş aldırıyorum ki rahat uyusun.

Ninni açıyorum yanına uzanıyorum kıvrıla kıvrıla uyuyor.

Zaten erken kalktığımız için mecbur uyicak mesela bugün 11.30 da uyudu 12 .30 da uyandı akşam 20.30 da uyicak😊

Daha önceden bu rutinimiz yoktu çok zorlaniyorduk 

+1

Çok düzensiz gunduz uykusu galiba sorun burda başlıyo sizin dediğiniz gibi gunduzlerı düzene sokma gerekıyo sanırsam saat dorttı yattı gunduz uykusuna gece bu yüzden gec yatacak. Çok teşekkür ederim cnm yorumun için çok faydalı oldu bana. 

Rica ederim canım aklına bir şey takılırsa yazarsın.

Yanına uzan ninni aç,tabiki kalkacak edecek oynayacak ama sen hiç umursama,uyuma taklidi yap,gel hadi uyuyalım de, öyle böyle uyicak😊

Sabahları erken kalması şart ama 3 saat kuralını unutma🥰

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 131 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (718 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 49 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 99 göst.
0 oy
4 cevap 92 göst.